ya hahahah çok güldüm valla ne kadar çok ihtiyacımız varmış meğerBebekler kısın doğcak
Kalın yumuşak battanıyelerden alınmalı iki tane olsun biri dısarısı biri ev için ;
Hastane çıkışlarının ıcınde penye hafif battanıyelerden de oluyor , o da ıkı tane olsun mesela biri ev birisi dısarısı için ;
Müslin örtülerden sayı olarak fazlaca alınabilir. Çünkü ilk zaman gazını çıkarmak için, bebeğin bası omuzumuza yaslanacak. Omuzumuza bi müslin atarsak, hem daha hijyenik hem de bebek minik kusup, salya akıtınca üstümüz de kirlenmemiş olur.
Bi de, bu anakucaklarının üstüne fln da çarşaf niyetine de kullanılabilir. Yazın üstüne hafif bi şey olarak örtmek için, ya da puset örtüsü gibi de kullananlar oluyor.
Of almak için nasıl da bahaneler ürettim ben de şaştımşaka şaka gerçekten lazım bunlar. Ama hediye de gelir dersen birer tane al yeter canım.
Bence hepimiz sarılmış bebek sendromluyuz. Annem benim hicbir şekilde susmadigimi soylerdi hepSağ sol sallanmakta bebeklerin bıngıldak gelişimi açısından önerilmiyor. Hatta adı bile var, sarsılmış bebek sendromu diye. Yenidoğanların gün içindeki uyku süreleri 18-20 saat civarı. Uykuya dalmakta sorun yaşamıyorlar zaten. Asıl olan uyandırıp besleyebilmek. Ki sarılık vs olmasın. Büyüdükçe saklanabilir ana kucakları genelde sallamalı zaten ama öne arkaya şeklinde hafifçe salladığından sorun olmuyor.
Bi de her bebek birbirinden çok farklı. Bebekler anne karnındaki sesi arar diye bi sey okuyup beyaz gürültülü oyuncak ayı aldım, ama oğlum korktu ve ürkerek uyandı. Süpürge sesi, fön sesi bi çok bebeği rahatlatırken oğlumu korkuttu yine. Deneyip yanılmayla öğrenilecek hersey
Bir arkadaş daha vardı burda doktor %70 anomali demişti bebeğin etrafında su toplanmıştı. O arkadaştan haber var mı? Aklım onda. Aynı gün başka bir arkadaşa da ense kalın vs demişti doktor sonra ikili test sonucunda normal çıkmıştı inşallah diğer arkadaştan da güzel haber gelir
Ben kaçındım ve iyi ki dedim. Çünkü büyüdükçe alışkanlık oluyor. Kendi kendine uyumayı öğrenmesi daha güzel. Sen yanında ol uyurken , ona güzel hediyeBence hepimiz sarılmış bebek sendromluyuz. Annem benim hicbir şekilde susmadigimi soylerdi hep
Fatma girik efsanesinin bir tane filminde de var bebegi felç ediyor resmen sallamaktan.
Yani buna alıştırmamak her bakımdan iyi olacaktır. Hem bebek hem anne açısından. Sallamaktan ozellikle kaçınacam insallah
İnce penye battaniyeler çok lazım oluyor allah korusun hele ki sarılıktan yada başka birşey den hastanede yatmak zorunda kaldığında sık sık değiştiriyorlar yıkama için vermeleri zaman alıyor biriktiriyorlarBebekler kısın doğcak
Kalın yumuşak battanıyelerden alınmalı iki tane olsun biri dısarısı biri ev için ;
Hastane çıkışlarının ıcınde penye hafif battanıyelerden de oluyor , o da ıkı tane olsun mesela biri ev birisi dısarısı için ;
Müslin örtülerden sayı olarak fazlaca alınabilir. Çünkü ilk zaman gazını çıkarmak için, bebeğin bası omuzumuza yaslanacak. Omuzumuza bi müslin atarsak, hem daha hijyenik hem de bebek minik kusup, salya akıtınca üstümüz de kirlenmemiş olur.
Bi de, bu anakucaklarının üstüne fln da çarşaf niyetine de kullanılabilir. Yazın üstüne hafif bi şey olarak örtmek için, ya da puset örtüsü gibi de kullananlar oluyor.
Of almak için nasıl da bahaneler ürettim ben de şaştımşaka şaka gerçekten lazım bunlar. Ama hediye de gelir dersen birer tane al yeter canım.
yaa hiç emzik vermedin miBen kaçındım ve iyi ki dedim. Çünkü büyüdükçe alışkanlık oluyor. Kendi kendine uyumayı öğrenmesi daha güzel. Sen yanında ol uyurken , ona güzel hediye
Emzik işi de öle. Bıraktırması güç. Sağlıklı değil. Emme hissini sürekli yaşayınca, doygunluk hissini bilmiyormuş bebek. Sonrasında parmak emmeler fln zor iş. Emeceği en güzel sey memeeeeeegörünce bile çok seviniyorlar azcık büyüyüp anlayınca
Hmm… bak onu bilmiyordum. Biz sarılık yasamadık şükür. Doğduktan sonra bi uyku basıyor ya bu bebeleri. Ayaklarını nerdeyse morartana kadar ebe ve kv masaj ayalar gibi ovaladılar. Uyandı zar zor. Bir iki yudum emdi de. O zmn üzülmüştüm canı yanıyor diye ama şimdi mantıklı geliyor. Bu bebeğime de öle yapacam inş. Bi şekilde uyandırıp sık sık beslicemİnce penye battaniyeler çok lazım oluyor allah korusun hele ki sarılıktan yada başka birşey den hastanede yatmak zorunda kaldığında sık sık değiştiriyorlar yıkama için vermeleri zaman alıyor biriktiriyorlar
Boş boş niye emsin allasen. Okudum araştırdım faydası yok. Sakız çiğnemek gibi düşün. Mide asidi artıyor ama karın doymasa da beyin doyuyor. Her ağladığında ver memeyi. Aç olmaSa da, sırf seni koklamak için , ağzında memeyı bekletmek için ağlicak. Mahrum etme kendinden. 9 ay senin karnında yaşamış biri, doğunca senden ayrılmak istemicek. Çünkü senin bi uzvun gibi oluyor. Zamanla gazı mı var, aç mı, uykusuz mu anlarsın zaten. Hatırladıkça içim ısındı valla döküldümyaa hiç emzik vermedin mi
emzik olayını anlamış değilim zaten neden veriliyor ki mesela bi tanıdığım bebek emzik tutmuyor diye ugraşıyordu zorla tutturdu
Bal maşallah balşuna bakın çıldırıyorumEki Görüntüle 3108170
Sende sağol canımHmm… bak onu bilmiyordum. Biz sarılık yasamadık şükür. Doğduktan sonra bi uyku basıyor ya bu bebeleri. Ayaklarını nerdeyse morartana kadar ebe ve kv masaj ayalar gibi ovaladılar. Uyandı zar zor. Bir iki yudum emdi de. O zmn üzülmüştüm canı yanıyor diye ama şimdi mantıklı geliyor. Bu bebeğime de öle yapacam inş. Bi şekilde uyandırıp sık sık beslicem
Söylediğin iyi oldu. İlk zaman çamaşırları ayrı deterjanla, bizimkilerden ayrı şekilde yıkanıyor çamaşırları bebeğin. Kuruması , ütüsü derken yetişmeyebilir diye fazla alabilmek en garantisi . İyi hatırlattın canım saol.
Oğlum kolik bir bebekti ağladıkça emzirdim çok emdi kustu hep bazen emzik bu durumlarda sakinleştirici oluyor ama kolik bebekler için. Emzik almadı oğlum zorlamadım o zamanlar çok çaresiz kaldığım anlar oldu emsin isterdimBoş boş niye emsin allasen. Okudum araştırdım faydası yok. Sakız çiğnemek gibi düşün. Mide asidi artıyor ama karın doymasa da beyin doyuyor. Her ağladığında ver memeyi. Aç olmaSa da, sırf seni koklamak için , ağzında memeyı bekletmek için ağlicak. Mahrum etme kendinden. 9 ay senin karnında yaşamış biri, doğunca senden ayrılmak istemicek. Çünkü senin bi uzvun gibi oluyor. Zamanla gazı mı var, aç mı, uykusuz mu anlarsın zaten. Hatırladıkça içim ısındı valla döküldüm
Kese dışında kanama alanı var evet. Kahverengiler geçmişti 1 haftadır. Bugün yine kırmuzı kanama geldi.Canım kese dışında mı kanama var kanama alanı kuruyana kadar kahverengi gelir senin daha öncede gelmişti, şuan kırmızı mı geldi
Yok hayır, aksine çok keyifli geçiriyorum hamileliğimi. Hatta bugün ekstra mutluydum çünkü eşim 30 ağustısa izin alıp 4 günlük bi tatil planı yapmıştı.Canim sen geceleri rüyanda veya gunluk yaşamında korku yasiyor musun. Ben korkunca kanamam olurdu önceki gebeligimde
Ben de ankaradayım yaa aynı şeyleri düşünüyorumYa bide ben ankara’da yaşıyorum geçen sene 2-3 ay kar kalkmadı burdan
Kızlar bazen çok tuhaf hissediyorum. Geçen sene ocak ayında dış gebelik ameliyatı olmuştum ve iyileşme sürem 1 ay sürmüştü. Kötü günlerdi. Bu sene o zamanlarda bebeğim kucağımda olacak inşallah. Ühühjüü çok duygusalım bugün
Tabi canım. Ancak su kv milletinin bilmişliği de ınsanı canından bezdiriyor. Önceki gruptan bi arkadaş bebeğine mama veriyor almıyor çocuk. Emziremiyordu da o zmn. Kv ben verince alıyor diomuş Kıza sürekli. Kız görmüş bi gün, mamaya şeker atıyormuş meğer. Bebek de o tada alışınca , annesinin şekersiz mamasını içmemiş fln. Okuyunca mahvoldum. Yavrunun ciğerleri ne hale gelmiştir diye.Sende sağol canımbebeğin ayağını hem uyansın hem ağlasın da ciğerleri açılsın diye sıkıyorlar. Benim sütüm 4.gün gelmişti kayınvalidem mama verdirmedi aç çocuk dedim yinede olmaz emzir dedi süt yok diyorum ver sen diyor çocuk sarılık oldu 2 gün küvezde yattı. Süt gelmediyse aç kalmasın diye şimdi hastanelerde ebeler hemşirelerde veriyor bir kere mama
Kime gidiyorsunuz ankara’da?Ben de ankaradayım yaa aynı şeyleri düşünüyorumbugün de doktor randevum vardı çok duygusalım ya gittikçe daha da duygusal oluyorum
ay bu ne ya evlerden ırakTabi canım. Ancak su kv milletinin bilmişliği de ınsanı canından bezdiriyor. Önceki gruptan bi arkadaş bebeğine mama veriyor almıyor çocuk. Emziremiyordu da o zmn. Kv ben verince alıyor diomuş Kıza sürekli. Kız görmüş bi gün, mamaya şeker atıyormuş meğer. Bebek de o tada alışınca , annesinin şekersiz mamasını içmemiş fln. Okuyunca mahvoldum. Yavrunun ciğerleri ne hale gelmiştir diye.
Mama da zehir değil sonuçta. Her anne bebeğiyle ilgili kararı kendi vermeli. Ben bu yüzden bu sefer kimseyi çağırmicam inş doğumuma. Biz hastanedeyken mama da verdik. Hemşire getirdi şırınganın içinde. Hatta burda okuduğumda, çocuk doktorları sarılık uzarsa 1 ay devam ettiriyor mamaya ek olarak. Kaldı oğlum iştahlıydı evet ama kv basımın etini yediğinden bi süre meme reddi oldu oğlumda. Zar zor geri alıştırdım. Mama her zmn var oldu ama. Sütüm de çok vardı üstelik eve hastanenin eğitimci hemşiresini getirdim. Meme masajı yaptı. Çok sütün var dedi , mastitin ucundan döndüm bebek illa sadece mamayla beslensin istedi kv. Ağladı bebeğim, ver baba emziriym dedim, her ağladığında meme verme dedi kayınpederim bana. Hep bi tuhaf tavırlar. Nefret ediyorum hala hepsinden
Kafa sısırdım kusura bakmayın nolur dert oldu içime
Ankara üniversitesi cebeci hastanesine gidiyorum bu arada geçmiş olsun tekrarı olmaz umarımKime gidiyorsunuz ankara’da?
Anladım çok geçmiş olsun bitsin gitsin o kanama alanları keyifle geçsin bundan sonrasıKese dışında kanama alanı var evet. Kahverengiler geçmişti 1 haftadır. Bugün yine kırmuzı kanama geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?