2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Kızlar ben ultrason kağıdıma baktım da 1.07 mm miş ense şimdi de çok ince mi dedim tövbe yarabbim neden böyle her şeye takılıyorum ya cumartesi başka dra gidicem sizin ense kalınlıkları neydi?
Ay o nerde yazıyo bakiyim ben de. Doktor bana ense kalınlığı iyi dedi ama burundan bahsetmedi, ama fotoda maşallah baya burun belli oluyor

Hoşgeldiniz Mide bulantınızın olmaması ne güzel Ben ne yesem içsem direk çıkıyor . Sizde ceviz , muz , et, bunları yemeye zorlayın bebiş artık beslenecek.
Ceviz fındık ve genellikle meyve yiyebiliyorum birde salata felan
İnsaAllah sizinde mide bulantısı durur

Kızlar merhaba bende de mide bulntısı, kusma ve sürekli bir gaz problemi mevcut. Gaz problemimi badem yiyerek azalttım bilginiz olsun. Badem yediğimde kolayca gazı çıkarıp vücudum toplanıyor o sıkıntıdan kurtuluyorum

Kızlar selam. Benim dün doktor kontrolüm vardı herşey yolunda Allaha şükür. Ara ara kasık ağrılarım, akıntım vs oluyordu. Dün doktora gittikten sonra rahatladım ondan mıdır nedir çok keskin bir şekilde tüm belirtilerim yok oldu bugün. Normal midir

Maşallah ne güzel işte
Psikolojik olarak rahatlayınca geçmiştir bence güzel haberler almışsın ya birkaç gün agrın kalmaz. Kontrole bir hafta kala gene başlar şikayetlerin merak etme hepimizde öle oluyor gibime geliyor da

Allah gönlünüze göre versin ama lütfen canınızı sıkmayın ben o süreçte annemle bile görüşmek istemiyordum çünkü sürekli soruyordu Bakın ben 001 amh ile 36 yaşımda hiç bir takviye almadan hamile kaldım ama şöyle de bişey var benim eşimin tahlilleri süper iyiydi , tek eksik benim yumurta rezervim di , ben her ay bekliyordum ne zaman ki bıraktım gecikme takip etmiycem çünkü tüp bebek yapıcam Eylül de dedim o ay hamile kaldım Eğer çok uzun süredir beklemiyorsanız biraz sabır derim ama uzun süredir bekliyorsanız Tüp bebek denemelerine başlayın derim bu süreç de hayırlı sonuçlanır umarım sizin için ama lütfen sabrınızı da umudunuzu da kaybetmeyin sevgiler

Kankiteylelarım eşim bi ara bu telefon muhabbetine takıyordu benim de. Bu konuda uzman biriyle görüşmüş. Ama telefondan o zararı almamamız için evin dışında bilmem kaç metre uzakta olması gerekiyormuş fln fln demiş adam. Pek kaçışımız yok gibi aslında. Bu yüzden vay elime telefonu su kadar zmn aldım şimdi bebeğime kim bilir neler oldu gibisinden düşünmemeliyiz diye düşünüyorum dediğim gibi oğluma hamileyken burdan çıkmıyordum ben nerdeyse yeni doğum yapan grupları takipteydım, çocuk büyütmeye , bakımına, muayene, aşı bilgilerine dair bi şeyleri hep burdan öğrendim. Halıyle az da vakit geçirmedim. Bu konuda da, tabiki az kullanalım tvyi, televizyonu, tableti ok ama iç mesele haline de gelmese daha iyi gibi. Kötü örnek de olmak istemem bu arada

Tlf ile uzun zaman geçirmek tamamen kişisel bir tercih, bugun pişmanlık yasayip yarın yine saatler geçiriyorsan demek ki bunu istiyorsun. o yüzden üstüne birde pişmanlık yasamaktansa istedigin kadar takıl ve tadını çıkar (sozum sana degil tabii )
Çocuğa zarar verme konusunda farklı araştırmalar var ve bu sorunların ileriki yaşlarda cocuklarda ortaya çıktığını gösteriyormus. Abim Dr eşi Psikolok hem hamilelikte hemde bebek büyütürken tlf, tv ve tableti hayatlarında minimuma indirdirdiler ve suan 6.sınıf öğrencisi yegenim hem sınıf birincisi hemde zamanini tv de falan gecirmez.. Bu sadece bi boyutu diğer yandan cocukluk arkadasim geceleri yanı basında tlf ile uyuduğu icin beyin tümörü olustu. Dr un kendisine ilk sorusu gece uyurken tlfnun yakininda mi olmus. Ben bunlara ve diğer uzmanlardan duyduklarıma binaen bu donemimde tlfnu minimum kullanmaya gayret ediyorum ama isteyen 24 saatin 12 saati kullansin saygı duyarım, sonucta tercih meselesi

Ulkenin yarisinda beyin tumoru kacinilmaz o zaman hele o ergenlik donemleri msjlasilip yastigin altina konan telefonlarrrrr

Ulkenin yarisinda beyin tumoru kacinilmaz o zaman hele o ergenlik donemleri msjlasilip yastigin altina konan telefonlarrrrr
aynen :) bende o donem cok konusuyordum hemen beni hastaneden arayip uyarmisti nolur sen dikkat et diye, ozamanlar erkek arkadasi vardi tlf yastiginin altinda uyuyordu. bende ondan sonra hep hoparlor ile konusmaya baslamistim. bu bircok haslalik gibi iste %20 sinde rastlanilan bir durum denir ve senin basina gelir onun gibi bir durum. tedbir bizden taktir Allah tan

Aynen öle tercih meselesi. Tabiki
Oğluma yaşına kadar asla göstermedim tvyi bile. Ama sonra yemek yerken fln açmaya başladım tvyi. Sonra eline telefon verdim su an 2.5 yaşında. Sürekli elinde değil, şarjı bitmiş diyip çaktırmadan kapatıyorum. Ama renkleri, 5 e kadar saymayı , bazı harfleri tanımayı, yardımcı arabaları ki asfalt arabasından denizaltına kadar hepsini öğrendi. Doktorumuz şaşırdı son kontrolde, en basiti renkler 3 yaşın bilmesi gereken bı olgu dedi sorular sordu oğluma. Zararı olan herseyın biraz faydası da olabiliyor. Kaldı ki bizim okullarda çocuklara tablet dağıtılıp, akıllı tahtadan dersler veriliyor biz pek kaçamayız anacım. Rabbim korusun kollasın evlatlarımızı

Hatta telefonda radyasyonu alanın, telefon açılınca ilk alo diyenin aldığı da söyleniyor bi ara bunu kafaya takmıştım karşımdaki desin DİE bekledim birkaç kez sonra sacmalama dedi içimdeki ses ve pimpirik tuşumu sessize aldım

bunu hic duymamistim karsidaki ses gelmeden alo demez heralde

Ekran saati ayrı bir olay o konu tercih meselesi ama konuşma öğrenene kadar çocuğun minimum maruz kalmasından yanayım.
Radyasyon meselesine gelirsek... Tam da benim alanım elektronik haberleşmeciyim ve sandığınız kadar ciddi radyasyon yaymıyor bu cihazlar. Sadece televizyon biraz daha tehlikeli ama o da eski tarz tüplü olanlar. Yani zaten 4 bir yanımız haberleşme dalgaları ile çevrili. Senin telefon kullanmaman çok ciddi etki etmez radyasyon almana. Aşırı kullanırsan beynine, gözüne yazık tabi ama Bazı iddialar var radyasyon konusunda ama kesin kanıtlanmış şeyler değil, sadece öyle olduğu düşünülen şeyler. Yoksa bilimsel nitelikte zararlarını kanıtlayan çok şey bulamazsınız bu cihazların. Ama ekranda yayılan beyaz ışığın gece melatonin salgısına olumsuz etkisi olduğu kanıtlanmış mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…