teşekkür ederim canım zaten yaptırmasam yine içimde kalıcak keşke yaptırsaydım dicem biliyorum.Yaptırdım gitti. Herkesin geçtiği yoldan geçmek istedim canım. Doktorum da yapalım dedi zaten ölçümle direkt kırmadım hiçDediğim gibi ailede sülalede bi sey yoksa hiç korkma. Yaş fln hıkaye zaten. Sen vitaminini aksatma, yediğine içtiğine dikkat et. Hiçbir sıkıntı olmaz evelallah kalbini bozma hiç
evet canım hatırlıyorum, zaten benim de aklıma senin bu şekilde yaptığın geldi keşke sorsaydım dedim ama her zamanki gibi çıkıp eve geldikten sonra kafam çalışmaya başladıBana sordu dün yaptircak misin dedi hayir dedim tamam o zaman burun kemigi ense kalinligi olcelim dedi
Ben tüm hamileliklerimde yaptırdım, kan veriyorsun basit bir test. Sana risk oranını söylüyor sadece. Kesin bir sonucu yok. Eğer risk çok yüksek çıkarsa senden daha gelişmiş test isteyebilir doktor. Onu da yaptırıp yaptırmamak sana kalmış. Eğer risk çıkmazsa ne ala. Ortalama bir risk çıkarsa zaten yaş faktörü filan etkiliyor bunu. Umursarsın ya da umursamazsın. Ama ikili dörtlü testleri yaptırmak çok büyük bir mesele değil yani. Bu kadar stres olma.peki yaptırmalı mıyım sence?
biraz araştırdım herkes başka bir şey söylüyor
doktorum zaten hiçbir şey söylemiyor
Benim de normal değerler içindeydi ama yine de 500 olsa daha iyi olur dedi en az. D vit de yapar aynen bol güneşlen senBaktı hepsi normal d vit hariç. Onun eksikliği de halsizlik yapıyormuş zaten ama oğlumdayken daha düşüktü ve enerjiktim , hiç anlamadım bu işi
teşekkür ederim canim içim rahatladıBen tüm hamileliklerimde yaptırdım, kan veriyorsun basit bir test. Sana risk oranını söylüyor sadece. Kesin bir sonucu yok. Eğer risk çok yüksek çıkarsa senden daha gelişmiş test isteyebilir doktor. Onu da yaptırıp yaptırmamak sana kalmış. Eğer risk çıkmazsa ne ala. Ortalama bir risk çıkarsa zaten yaş faktörü filan etkiliyor bunu. Umursarsın ya da umursamazsın. Ama ikili dörtlü testleri yaptırmak çok büyük bir mesele değil yani. Bu kadar stres olma.
Doktor da ilginç ha yaptır de gitsin hastaya niye bırakıyor kiteşekkür ederim canim içim rahatladı
anksiyetem ara ara yokluyor
Evet 8. Haftada crl ölçümü yapılıyor sonra o ölçüme göre gebelik haftası hesaplanıyor. Benimki 6 gün gerideydi farkı kapattı şuan 1 gün gerşdeBebek boyuna göre hafta hesaplamada değişiklikler oluyor mu? Başına böyle bişey gelen var mı veya yakınından benzer bişey duyan
Benim başıma geldi doktorun ilk verdigi tarihten 5 gün daha ileri çıktı ikinci kontrolümde..Geç döllenme veya kesede çok küçük olup görünmediğinden dolayı olabiliyormuşBebek boyuna göre hafta hesaplamada değişiklikler oluyor mu? Başına böyle bişey gelen var mı veya yakınından benzer bişey duyan
Ben olsam uçuş yapmazdım canım bak çok şükür her şey yolunda giderken riske sokma kendini derimArkadaşlar doktora gittim kanama alanı azalmış hatta sen kanama alanım var demesen bu kadar incelemezdim hatta yok derdim ama sen diyince inceledim şurda olabilir felan dedi. Cuma günü arkadaşımın düğünü var uçuş için izin istedim gideyim mi sorun olur mu diye? Önce sana kalmış ben olsam tercih etmezdim dedi. Aslında bikaç olumsuz şey daha yaşadım. Kafasını tam göremiyorum dedi perinatologa yönlendirdi. O da önce karından baktı anlamadı sonra alttan baktı bana sorun var mı hocam dedim yok gibi görünüyor dedi. Ama sonra yanındaki arkadaşı ile sipida bifida oranı neydi diye tartıştılar. İçim ferahtı çünkü rizede gittiğim doktorda herşeyini gördük kaç doktora gittim kistimi bile kimse görmedi rizedeki doktor gördü. Neyse. Eve geldim herhalde alttan baktığı için yine kanama oldum. Doktora da kanamam bitti progestanı keseyim mi dedim ona bile net yanıt vermedi. Of bilmiyorum ya sağ salim atlatsam şu günleri. Haftaya ikili test için çağırdı. Uçuşu da bana bıraktı. Siz olsanız napardınız?
Canım yolculuk benim drum izin veriyor ama ben uzun bir yola çıkmak istemiyorum kendimi biliyorum bişey olursa kendime aşırı kızarım ,,geçen seferki kaybımdada çok kızmıştım kendime üzülmüştüm,,o nedenle yakın yerlere gidiyorum 1-2 saatlik, progestanıda yavaş yavaş kes kanaman bitmeden kesme istersen.Arkadaşlar doktora gittim kanama alanı azalmış hatta sen kanama alanım var demesen bu kadar incelemezdim hatta yok derdim ama sen diyince inceledim şurda olabilir felan dedi. Cuma günü arkadaşımın düğünü var uçuş için izin istedim gideyim mi sorun olur mu diye? Önce sana kalmış ben olsam tercih etmezdim dedi. Aslında bikaç olumsuz şey daha yaşadım. Kafasını tam göremiyorum dedi perinatologa yönlendirdi. O da önce karından baktı anlamadı sonra alttan baktı bana sorun var mı hocam dedim yok gibi görünüyor dedi. Ama sonra yanındaki arkadaşı ile sipida bifida oranı neydi diye tartıştılar. İçim ferahtı çünkü rizede gittiğim doktorda herşeyini gördük kaç doktora gittim kistimi bile kimse görmedi rizedeki doktor gördü. Neyse. Eve geldim herhalde alttan baktığı için yine kanama oldum. Doktora da kanamam bitti progestanı keseyim mi dedim ona bile net yanıt vermedi. Of bilmiyorum ya sağ salim atlatsam şu günleri. Haftaya ikili test için çağırdı. Uçuşu da bana bıraktı. Siz olsanız napardınız?
Canım ben Aydın'da oturuyorum ama insta dan uzun süre takip ettiğim Ankara/Çankaya da bulunan Reyyan Özcan Temizkan isimli bir doktor var kendisi çok şeker ve iyi birisi bence bir araştır derim hiç değilse arayıp bilgi alabilirsinGittiğim hastane ankara şehir hastanesi bu arada. Rizede özel kliniğe gitmiştim, doktor da makine de çok iyiydi. Şehir hastanesindekiler kara kalem, rizedeki yağlı boya resmen. Ankarada özel doktor arıyorum ya
Kesin sonuclu bi test degil canim bana oek gerekli bisey gibi gelmiyo orda sagliksiz ciksa saglikli dogabilir saglikli ciksa sagliksiz dogabilir. Yani bence gereksiz stres kesin sonuclari yok. Velev ki Allah esirgesin ama kotu bisey cikti bebegimi kurcalatip kendime de aziyet ettirmem, evladimdan da vazgecmem o yuzden hicbir test yaptirmayi dusunmuyorum.evet canım hatırlıyorum, zaten benim de aklıma senin bu şekilde yaptığın geldi keşke sorsaydım dedim ama her zamanki gibi çıkıp eve geldikten sonra kafam çalışmaya başladı
sen niye yaptırmıyorsun özel değilse sorabilir miyim
Ben olsam gitmezdim heralde yaArkadaşlar doktora gittim kanama alanı azalmış hatta sen kanama alanım var demesen bu kadar incelemezdim hatta yok derdim ama sen diyince inceledim şurda olabilir felan dedi. Cuma günü arkadaşımın düğünü var uçuş için izin istedim gideyim mi sorun olur mu diye? Önce sana kalmış ben olsam tercih etmezdim dedi. Aslında bikaç olumsuz şey daha yaşadım. Kafasını tam göremiyorum dedi perinatologa yönlendirdi. O da önce karından baktı anlamadı sonra alttan baktı bana sorun var mı hocam dedim yok gibi görünüyor dedi. Ama sonra yanındaki arkadaşı ile sipida bifida oranı neydi diye tartıştılar. İçim ferahtı çünkü rizede gittiğim doktorda herşeyini gördük kaç doktora gittim kistimi bile kimse görmedi rizedeki doktor gördü. Neyse. Eve geldim herhalde alttan baktığı için yine kanama oldum. Doktora da kanamam bitti progestanı keseyim mi dedim ona bile net yanıt vermedi. Of bilmiyorum ya sağ salim atlatsam şu günleri. Haftaya ikili test için çağırdı. Uçuşu da bana bıraktı. Siz olsanız napardınız?
8. Haftadaki mi daha net tarih oluyor?Evet 8. Haftada crl ölçümü yapılıyor sonra o ölçüme göre gebelik haftası hesaplanıyor. Benimki 6 gün gerideydi farkı kapattı şuan 1 gün gerşde
aynen öyle kendimi onun söyleyeceğine göre hazırlamıştım o da bana bırakınca ortada kaldımDoktor da ilginç ha yaptır de gitsin hastaya niye bırakıyor ki
Sağ Salim kucağına alırsın inşallah bebeğiniArkadaşlar doktora gittim kanama alanı azalmış hatta sen kanama alanım var demesen bu kadar incelemezdim hatta yok derdim ama sen diyince inceledim şurda olabilir felan dedi. Cuma günü arkadaşımın düğünü var uçuş için izin istedim gideyim mi sorun olur mu diye? Önce sana kalmış ben olsam tercih etmezdim dedi. Aslında bikaç olumsuz şey daha yaşadım. Kafasını tam göremiyorum dedi perinatologa yönlendirdi. O da önce karından baktı anlamadı sonra alttan baktı bana sorun var mı hocam dedim yok gibi görünüyor dedi. Ama sonra yanındaki arkadaşı ile sipida bifida oranı neydi diye tartıştılar. İçim ferahtı çünkü rizede gittiğim doktorda herşeyini gördük kaç doktora gittim kistimi bile kimse görmedi rizedeki doktor gördü. Neyse. Eve geldim herhalde alttan baktığı için yine kanama oldum. Doktora da kanamam bitti progestanı keseyim mi dedim ona bile net yanıt vermedi. Of bilmiyorum ya sağ salim atlatsam şu günleri. Haftaya ikili test için çağırdı. Uçuşu da bana bıraktı. Siz olsanız napardınız?
Bu durumda bebeği riske atmazdım gitmezdim. Ama karar senin tabikiArkadaşlar doktora gittim kanama alanı azalmış hatta sen kanama alanım var demesen bu kadar incelemezdim hatta yok derdim ama sen diyince inceledim şurda olabilir felan dedi. Cuma günü arkadaşımın düğünü var uçuş için izin istedim gideyim mi sorun olur mu diye? Önce sana kalmış ben olsam tercih etmezdim dedi. Aslında bikaç olumsuz şey daha yaşadım. Kafasını tam göremiyorum dedi perinatologa yönlendirdi. O da önce karından baktı anlamadı sonra alttan baktı bana sorun var mı hocam dedim yok gibi görünüyor dedi. Ama sonra yanındaki arkadaşı ile sipida bifida oranı neydi diye tartıştılar. İçim ferahtı çünkü rizede gittiğim doktorda herşeyini gördük kaç doktora gittim kistimi bile kimse görmedi rizedeki doktor gördü. Neyse. Eve geldim herhalde alttan baktığı için yine kanama oldum. Doktora da kanamam bitti progestanı keseyim mi dedim ona bile net yanıt vermedi. Of bilmiyorum ya sağ salim atlatsam şu günleri. Haftaya ikili test için çağırdı. Uçuşu da bana bıraktı. Siz olsanız napardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?