- 16 Nisan 2022
- 211
- 249
- 33
Kuzum panik yapma olsa zaten söylerdi doktorun benim pozitif 131 yaziyor ama ilk defa duydum çok dikkat etmemiz gerekiyorBaktım da benim o değerim de değer yazıyor, sorayım bugün doktora bende şimdi pimpirik oldum.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kuzum panik yapma olsa zaten söylerdi doktorun benim pozitif 131 yaziyor ama ilk defa duydum çok dikkat etmemiz gerekiyorBaktım da benim o değerim de değer yazıyor, sorayım bugün doktora bende şimdi pimpirik oldum.
Hayvanlara kıyamıyorum güneşim bende. Hasta, yaralı bi hayvan görsem ağlarım bile o derece. Hayvanı ağzından öpüp, mutfak tezgahına çıkarana bile cok büyük saygım var çünkü gördüğüm kadarıyla evlat sevgisi besliyorlar nerdeyse. Ama şahsi fikrim evde beslenmesi ve özellikle zararlarla cinslerin rahat rahat sokakta dolaşması hasta ediyor beni. Kendi evladı için bile nerdeyse sesini çıkarmayan insanların, kedi kopek koruması adına yaptığı çirkeflikleri haberlerden izlemekten sıkıldım İnan. Kaç tane insanı çocuğu yaraladı bu hayvanlar. Dediğin gibi insan hayatı daha değersizleşti maalesef kiÇok çok geçmiş olsun canım
Ya ne saçmalık insanlar dışarı çıkamıyor köpekler rahat rahat geziyor.
Yanlış anlaşılmasın hayvan düşmanı değilim. Biz de evimizde köpek besliyoruz ama köpek dediğin şey sahipli olmalı zaten sokakta başıboş olmamalı. Bize de kışın kızlarımla gezerken köpek saldırdı ondan sonra anksiyete geçirdim bir ton terapi aldım. İnsan hayatı değersiz.
İnşallah canım uyuyamazsan da bebişe hazırlık diyelim artık
Buna cok üzüldüm gerçekten. Bari hamile halinle azcık dinlenebilip uykunu alabilseydik canım benim. Gece uykusu bambaşka bi sey çünküValla ben saat başı ayaktayım geceleri küçük kız sağ olsun. Uykularrr harammm olduuu
Toxoplasma maalesef kötü bi sey. Bende dikkat etmeye çalışsam da dışarda yediğimiz içtiğimiz bi şeyde neden olabilir. Mümkün olduğumda evde yenilmeli bu dönem. Izgara aslında ateşte yanması lazım mikrop vs kalmamalı diyorum ama yinede oluyormuş. Tavuk en az risk tasıyanıymış. Allah hepimizi korusun.Kızlar bugün aile hekimliğinde yaptiedigim kan sonuclarim cikti anti toxoplasma İgM değerim poztifi çıktı terktat kan testi verdim belki hamilelikten önce vücudumda olabilirmiş bir daha bakalım dedi ve kedi pisliğiden ,iyice yıkanmamış sebze meyvelerden, çiğ et ve iyi pişmemiş etlerden, dışardaki yemeklerden bulasiyormus bebek için riskmis eğer değer yükselirse bebekten sıvı aliniyormus o inceleniyormus beyinsel fonksiyonlarında felan bakilacakmis bebeğin vs birsuru işlem ona göre antibiyotik baslanmaliymis aklınızda bulunsun ben herşeyi sirkede beklettigim halde oldu anlamadım belki hamilelikten öncedir inşallah öyledir o zaman sıkıntı olmuyormuş
Bende aynıyım. Basım dönmüyor ama halsiz ve isteksizim her anlamda kolumu kaldırasım yok.Ay o kadar halsizim ki kafamı kaldıramıyorum gün içinde. Doktor normal diyor. İlk iki hamileliğimde hiç böyle değildi. Onlarda çok kustum ama yine de enerjiktim hiç böyle bir şey yaşamadım şaştım kaldım. Başım dönüyor sürekli koltuklardan koltuklara yatıyorum Valla bu haldense kustuğum hamileliklerimi tercih ederim. Bu ne böyle iğrenç bir duygu. Çocuklarımla ilgilenemiyorum, parka çıkaramıyorum berbat bir şey.
Evet olur. Mesela son gittpimde 10+ bi değer yazıyordu hareket halindeydi çünkü bebeğim. Sonra ayaklarını uzatır gibi olunca 11+olarak ölçtü hoca. Başka bi dr başka makineyle ölçse o da başka çıkardı eminim.Bebek boyuna göre hafta hesaplamada değişiklikler oluyor mu? Başına böyle bişey gelen var mı veya yakınından benzer bişey duyan
Canım ya zaten hayvanlara acımamak için katı kalpli olmak lazım ama dediğin gibi bu başka bir şey. Yeri geliyor evimde elimle beslediğim hayvan beni ısırıyor. Sokaktaki tabi ki ısırır ve biz neyse de çoluk çocuk dediğin gibi tehlikede kesinlikle bu yüzden. Zaten ülkede çocuk nefreti var. Restorana sokmayın, yok bahçede gürültü yapmasınlar, otelde insanları rahatsız etmesinler, uçakta sessiz kalsınlar vs vs. Şimdi evin önünde bile rahat oynayamıyor çocuklar.Hayvanlara kıyamıyorum güneşim bende. Hasta, yaralı bi hayvan görsem ağlarım bile o derece. Hayvanı ağzından öpüp, mutfak tezgahına çıkarana bile cok büyük saygım var çünkü gördüğüm kadarıyla evlat sevgisi besliyorlar nerdeyse. Ama şahsi fikrim evde beslenmesi ve özellikle zararlarla cinslerin rahat rahat sokakta dolaşması hasta ediyor beni. Kendi evladı için bile nerdeyse sesini çıkarmayan insanların, kedi kopek koruması adına yaptığı çirkeflikleri haberlerden izlemekten sıkıldım İnan. Kaç tane insanı çocuğu yaraladı bu hayvanlar. Dediğin gibi insan hayatı daha değersizleşti maalesef ki
Buna cok üzüldüm gerçekten. Bari hamile halinle azcık dinlenebilip uykunu alabilseydik canım benim. Gece uykusu bambaşka bi sey çünkü
Canım sana da diyeyim de ben doktoru aradım biraz önce. B12 değerine baktı normal sınırlar içinde ama yine de düşük dedi. O yapıyor olabilirmiş. Takviye yapacağız. Sen de bir sor istersen.Bende aynıyım. Basım dönmüyor ama halsiz ve isteksizim her anlamda kolumu kaldırasım yok.
Benimki geç döllenme o yüzden son adet tarihi biraz karışık. son iki haftanın sonuçları birbirine yakın çıktı yani sanki iki haftada iki günlük büyümüş gibi doktor haftaya tekrar gel korkulacak birşey yok dedi bakalım inşallah hayırlısıyla sağlıkla evlatlarımızı kucağımza alırız.Evet olur. Mesela son gittpimde 10+ bi değer yazıyordu hareket halindeydi çünkü bebeğim. Sonra ayaklarını uzatır gibi olunca 11+olarak ölçtü hoca. Başka bi dr başka makineyle ölçse o da başka çıkardı eminim.
Ne kadar farklı da olsa devasa bi hafta farkı çıkmıyor ama sonuçta.
Yaptırmama hakkın var canım istersen. Stres yapacak bir durum yok.kızlar fikirlerinize ihtiyacım var yardımcı olur musunuz
bugün kontrolüm vardı herhangi bir sorun yok 11. haftanın içindeyim. doktorum tarama testlerinden bahsetti, ne önerirsiniz diye sordum, ben bir şey tavsiye etmem sizin kararınız bu dedi.
1 hafta sonrası için gün aldık uygun zaman o zaman olurmuş. ama ben çok kararsızım vazgeçmek istiyorum. yani test yapmadan sadece ölçüm yapamaz mı? bunu sormak aklıma gelmedi.
yapım gereği böyle şeylerden kaçıyorum çünkü stres yapıyorum. yani şimdiden içime dert oldu.
ne önerirsiniz bana?
Yani aslında her şekilde bizim çocuğumuz, Rabbim azaları noksansız versin inş. Ama test yaptırmanın kötü bi yani yok. Aksine hamileyken yapılabilecek bi şey varsa, temkinli olmak gerek diye düşünüyorum ben. Yeri geliyor anne karnında müdahale edilen durumlar oluyor, görüyoruz. Tabiki Allah korusun hepımizi.kızlar fikirlerinize ihtiyacım var yardımcı olur musunuz
bugün kontrolüm vardı herhangi bir sorun yok 11. haftanın içindeyim. doktorum tarama testlerinden bahsetti, ne önerirsiniz diye sordum, ben bir şey tavsiye etmem sizin kararınız bu dedi.
1 hafta sonrası için gün aldık uygun zaman o zaman olurmuş. ama ben çok kararsızım vazgeçmek istiyorum. yani test yapmadan sadece ölçüm yapamaz mı? bunu sormak aklıma gelmedi.
yapım gereği böyle şeylerden kaçıyorum çünkü stres yapıyorum. yani şimdiden içime dert oldu.
ne önerirsiniz bana?
peki yaptırmalı mıyım sence?Yaptırmama hakkın var canım istersen. Stres yapacak bir durum yok.
Hmm anladım. Peki ikinci bi doktora görünme şansın var mı? Yerinde olsam direkt başka doktora randevu alıp giderim çünkü, bi de o baksın bakalım. Belki minyon tiplidir, ya da kolu bacağı oynamıştır. Cok basit bi şeydir aslında o anlık öle çıkmıştır. Boşa evham yapmamak adına en güzeli bu benceBenimki geç döllenme o yüzden son adet tarihi biraz karışık. son iki haftanın sonuçları birbirine yakın çıktı yani sanki iki haftada iki günlük büyümüş gibi doktor haftaya tekrar gel korkulacak birşey yok dedi bakalım inşallah hayırlısıyla sağlıkla evlatlarımızı kucağımza alırız.
Baktı hepsi normal d vit hariç. Onun eksikliği de halsizlik yapıyormuş zaten ama oğlumdayken daha düşüktü ve enerjiktim , hiç anlamadım bu işiCanım ya zaten hayvanlara acımamak için katı kalpli olmak lazım ama dediğin gibi bu başka bir şey. Yeri geliyor evimde elimle beslediğim hayvan beni ısırıyor. Sokaktaki tabi ki ısırır ve biz neyse de çoluk çocuk dediğin gibi tehlikede kesinlikle bu yüzden. Zaten ülkede çocuk nefreti var. Restorana sokmayın, yok bahçede gürültü yapmasınlar, otelde insanları rahatsız etmesinler, uçakta sessiz kalsınlar vs vs. Şimdi evin önünde bile rahat oynayamıyor çocuklar.
Uyku konusunda yapacak bir şey yok valla kaderim Aralıksız 5 yıldır uykusuzum, bu gidişle 7yi bulur artık.
Canım sana da diyeyim de ben doktoru aradım biraz önce. B12 değerine baktı normal sınırlar içinde ama yine de düşük dedi. O yapıyor olabilirmiş. Takviye yapacağız. Sen de bir sor istersen.
yaa öyle mi 20. haftada incelendiğini bilmiyordum.Yani aslında her şekilde bizim çocuğumuz, Rabbim azaları noksansız versin inş. Ama test yaptırmanın kötü bi yani yok. Aksine hamileyken yapılabilecek bi şey varsa, temkinli olmak gerek diye düşünüyorum ben. Yeri geliyor anne karnında müdahale edilen durumlar oluyor, görüyoruz. Tabiki Allah korusun hepımizi.
Diyelim ki test vs yaptırmadın , zaten 20 Li haftalara gelince, bebeğin her organı, uzvu tek tek incelenecek. Yine varsa bi sıkıntı görülecek.
İkili test oran orantıli bi test. İlkel de bi test olunca zaten cok güvenilir bi tarafı yok. Ama zaten ailede genetik bi sıkıntı yoksa, boşa evham yapıp aklına kötü şeyler getirip, kötüyü çekme hiç. Herkes gibi sağlıklı, topacık bi şey doğar
Yaptırdım gitti. Herkesin geçtiği yoldan geçmek istedim canım. Doktorum da yapalım dedi zaten ölçümle direkt kırmadım hiç Dediğim gibi ailede sülalede bi sey yoksa hiç korkma. Yaş fln hıkaye zaten. Sen vitaminini aksatma, yediğine içtiğine dikkat et. Hiçbir sıkıntı olmaz evelallah kalbini bozma hiçR Renklirenkli sen yaptırdın mı canım 12. haftadasın sanırım. ben de haftaya 12 içinde olucam
Evet canım yarın devlete gideceğim pazartesi de başka bir doktora randevu aldım. Kendimi korkutmak germek istemiyorum. Umarım hayırlı haberler alırım. Bebeği gördük kalp atışını duyduk umarım sağlıkla ilerler. Yarın da sizi buradan haberdar ederim.Hmm anladım. Peki ikinci bi doktora görünme şansın var mı? Yerinde olsam direkt başka doktora randevu alıp giderim çünkü, bi de o baksın bakalım. Belki minyon tiplidir, ya da kolu bacağı oynamıştır. Cok basit bi şeydir aslında o anlık öle çıkmıştır. Boşa evham yapmamak adına en güzeli bu bence
Bana sordu dün yaptircak misin dedi hayir dedim tamam o zaman burun kemigi ense kalinligi olcelim dedikızlar fikirlerinize ihtiyacım var yardımcı olur musunuz
ne önerirsiniz bana?