2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Merhaba kızlar

8+2 olacak şekilde hamileyim .

Çok fazla mide ekşimesi yaşıyorum , aranızda bu durumu yaşayan doktoru ile görüşen var mı acaba ?

Bebek boyuna göre hafta hesaplamada değişiklikler oluyor mu? Başına böyle bişey gelen var mı veya yakınından benzer bişey duyan

Hayvanlara kıyamıyorum güneşim bende. Hasta, yaralı bi hayvan görsem ağlarım bile o derece. Hayvanı ağzından öpüp, mutfak tezgahına çıkarana bile cok büyük saygım var çünkü gördüğüm kadarıyla evlat sevgisi besliyorlar nerdeyse. Ama şahsi fikrim evde beslenmesi ve özellikle zararlarla cinslerin rahat rahat sokakta dolaşması hasta ediyor beni. Kendi evladı için bile nerdeyse sesini çıkarmayan insanların, kedi kopek koruması adına yaptığı çirkeflikleri haberlerden izlemekten sıkıldım İnan. Kaç tane insanı çocuğu yaraladı bu hayvanlar. Dediğin gibi insan hayatı daha değersizleşti maalesef ki
Valla ben saat başı ayaktayım geceleri küçük kız sağ olsun. Uykularrr harammm olduuu
Buna cok üzüldüm gerçekten. Bari hamile halinle azcık dinlenebilip uykunu alabilseydik canım benim. Gece uykusu bambaşka bi sey çünkü

Toxoplasma maalesef kötü bi sey. Bende dikkat etmeye çalışsam da dışarda yediğimiz içtiğimiz bi şeyde neden olabilir. Mümkün olduğumda evde yenilmeli bu dönem. Izgara aslında ateşte yanması lazım mikrop vs kalmamalı diyorum ama yinede oluyormuş. Tavuk en az risk tasıyanıymış. Allah hepimizi korusun.

Bende aynıyım. Basım dönmüyor ama halsiz ve isteksizim her anlamda kolumu kaldırasım yok.

Bebek boyuna göre hafta hesaplamada değişiklikler oluyor mu? Başına böyle bişey gelen var mı veya yakınından benzer bişey duyan
Evet olur. Mesela son gittpimde 10+ bi değer yazıyordu hareket halindeydi çünkü bebeğim. Sonra ayaklarını uzatır gibi olunca 11+olarak ölçtü hoca. Başka bi dr başka makineyle ölçse o da başka çıkardı eminim.
Ne kadar farklı da olsa devasa bi hafta farkı çıkmıyor ama sonuçta.

kızlar fikirlerinize ihtiyacım var yardımcı olur musunuz
bugün kontrolüm vardı herhangi bir sorun yok 11. haftanın içindeyim. doktorum tarama testlerinden bahsetti, ne önerirsiniz diye sordum, ben bir şey tavsiye etmem sizin kararınız bu dedi.
1 hafta sonrası için gün aldık uygun zaman o zaman olurmuş. ama ben çok kararsızım vazgeçmek istiyorum. yani test yapmadan sadece ölçüm yapamaz mı? bunu sormak aklıma gelmedi.
yapım gereği böyle şeylerden kaçıyorum çünkü stres yapıyorum. yani şimdiden içime dert oldu.
ne önerirsiniz bana?

Canım ya zaten hayvanlara acımamak için katı kalpli olmak lazım ama dediğin gibi bu başka bir şey. Yeri geliyor evimde elimle beslediğim hayvan beni ısırıyor. Sokaktaki tabi ki ısırır ve biz neyse de çoluk çocuk dediğin gibi tehlikede kesinlikle bu yüzden. Zaten ülkede çocuk nefreti var. Restorana sokmayın, yok bahçede gürültü yapmasınlar, otelde insanları rahatsız etmesinler, uçakta sessiz kalsınlar vs vs. Şimdi evin önünde bile rahat oynayamıyor çocuklar.

Uyku konusunda yapacak bir şey yok valla kaderim Aralıksız 5 yıldır uykusuzum, bu gidişle 7yi bulur artık.
Bende aynıyım. Basım dönmüyor ama halsiz ve isteksizim her anlamda kolumu kaldırasım yok.
Canım sana da diyeyim de ben doktoru aradım biraz önce. B12 değerine baktı normal sınırlar içinde ama yine de düşük dedi. O yapıyor olabilirmiş. Takviye yapacağız. Sen de bir sor istersen.

Benimki geç döllenme o yüzden son adet tarihi biraz karışık. son iki haftanın sonuçları birbirine yakın çıktı yani sanki iki haftada iki günlük büyümüş gibi doktor haftaya tekrar gel korkulacak birşey yok dedi bakalım inşallah hayırlısıyla sağlıkla evlatlarımızı kucağımza alırız.

Yaptırmama hakkın var canım istersen. Stres yapacak bir durum yok.

Yani aslında her şekilde bizim çocuğumuz, Rabbim azaları noksansız versin inş. Ama test yaptırmanın kötü bi yani yok. Aksine hamileyken yapılabilecek bi şey varsa, temkinli olmak gerek diye düşünüyorum ben. Yeri geliyor anne karnında müdahale edilen durumlar oluyor, görüyoruz. Tabiki Allah korusun hepımizi.
Diyelim ki test vs yaptırmadın , zaten 20 Li haftalara gelince, bebeğin her organı, uzvu tek tek incelenecek. Yine varsa bi sıkıntı görülecek.
İkili test oran orantıli bi test. İlkel de bi test olunca zaten cok güvenilir bi tarafı yok. Ama zaten ailede genetik bi sıkıntı yoksa, boşa evham yapıp aklına kötü şeyler getirip, kötüyü çekme hiç. Herkes gibi sağlıklı, topacık bi şey doğar

Hmm anladım. Peki ikinci bi doktora görünme şansın var mı? Yerinde olsam direkt başka doktora randevu alıp giderim çünkü, bi de o baksın bakalım. Belki minyon tiplidir, ya da kolu bacağı oynamıştır. Cok basit bi şeydir aslında o anlık öle çıkmıştır. Boşa evham yapmamak adına en güzeli bu bence

Baktı hepsi normal d vit hariç. Onun eksikliği de halsizlik yapıyormuş zaten ama oğlumdayken daha düşüktü ve enerjiktim , hiç anlamadım bu işi

yaa öyle mi 20. haftada incelendiğini bilmiyordum.
evet ben de bir şey varsa erken tanı koyulması gerektiğini düşünüyorum ama bazı kişiler de çok pişman olduklarını yazmış dediğin gibi oran orantı üzerine olduğu için.
bu yüzden kararsız kaldım

R Renklirenkli sen yaptırdın mı canım 12. haftadasın sanırım. ben de haftaya 12 içinde olucam
Yaptırdım gitti. Herkesin geçtiği yoldan geçmek istedim canım. Doktorum da yapalım dedi zaten ölçümle direkt kırmadım hiç Dediğim gibi ailede sülalede bi sey yoksa hiç korkma. Yaş fln hıkaye zaten. Sen vitaminini aksatma, yediğine içtiğine dikkat et. Hiçbir sıkıntı olmaz evelallah kalbini bozma hiç

Evet canım yarın devlete gideceğim pazartesi de başka bir doktora randevu aldım. Kendimi korkutmak germek istemiyorum. Umarım hayırlı haberler alırım. Bebeği gördük kalp atışını duyduk umarım sağlıkla ilerler. Yarın da sizi buradan haberdar ederim.

Bana sordu dün yaptircak misin dedi hayir dedim tamam o zaman burun kemigi ense kalinligi olcelim dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…