- 8 Eylül 2019
- 715
- 298
- 53
- 34
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #16.201
Allah bagislasin sizin bebeginiz kac gunluk?Biz sarilik yuzunden 10 gun kadar hastanede kaldik,cok sukur iyilestiler.Benim doktorum da her 3 saatte bir emzir dedi.Simdi kendileri 3 saatin tamaminda uyaniyorlarKizlar Sarılık yoksa yada azsa gece emzirmesini 3 saatte yapın gündüz ne zaman isterse şimdiden gece gündüz ayırt etmeye başlar, birde artık yavaş yavaş gaz sancilari başlar en önemlisi yediklerinize dikkat edin proteini ihmal etmeyin rezene cayinizi hergun için ve bebeğinizi hareketlendirin internette bazı pozisyonlar vardır yapın 3 gün bizdede gaz sancısı oldu git gide azalıyor güzel beslenin
Memeyi emmiyor uyanınca da iki Çekiyor bırakıyor memede uyuyor beni de zorluyor.Benim oğlum da öyle. Sürekli memede ve kucakta tutuyorum. İlk 4 ay bu şekilde uyumaları normal. Memeyi bıraksa bile kafasını memede tutarak uyuyor. Biz koala gibiyiz şu an. Sling aldım. Evde slingle geziyorum tüm gün.
Bende ilk günden beri rezene çayı,anne çayı içiyorum. Yemeklere kimyon katıyorum. Mercimek vs gaz yapacak şeyler tüketmiyorum. Emzirdikten sonra gazını çıkarıyorum.Benim de bebeğim 10 günlük dünden beri ıkınıyor sürekli ııı ııı geceleri sizinki gibi emziriyorum altını alıyorum altını almayı uzun tutuyorum çünkü dura dura yapıyor sonra ağlıyor yine emziriyorum uyukluyor ama sonra yine ıııı yaptı bu gece rezene anason kimyon çayı içtim bu sabah gündüzleri daha iyi sanki
Bende emzirdikten sonra sağıyorum diğer emzirmede 5-7 cc şırıngayla veriyorum .Benim bebeğim de öyleydi ben de seviniodm meme alior die ama sonra sarılığı yükseldi meğerse cekemiormus çenesi gucsuzmus. Şimdi emzirdikten sonra sagiyorum baya da cikior onu da biberonla veriyorum daha huzurlu deliksiz uyuyor bebeğimm.
Neredeyse hepimiz aynı hissediyoruz. Sürekli emmese de meme istiyor ben doğrumu yanlış mı bilmiyorum bugün gündüz emzirmeyi bitirip uyumaya geçtiğinde emzik verdim 15 dk. Sonra tam uykuya daldığında aldım ağzından 3 saat uyudu. 2. Emzirmede de aynısını yaptım şuan 1.5 saattir uyuyor gece de deneyeceğim .Bitip tükendiğimi hissediyorum bazen. Gündüz 1 veya 2 kere 3 saatlik uyku uyuyo bebeğim. Onun dışında hep yarım saatte bir saatte bir meme peşindeyiz bazen sütüm dolmadan isteyince mama vermek zorunda kalıyorum. Herkes aynı şeyleri yaşıyormmu ya çok yorgun hissediyorum kendimi. Gece yatarken biraz dinlenebileyim diye mama veriyorum rahat uyusun da sütüm biriksin bende dinleneyim diye.
Aç mı tok mu diye düşünmek yoruyor insanı. Çok aç süreçli ben anlamadım valla mememi sıkınca sütüm var uyukluyor memede yoruluyor emerken ama bırakıp yerine koyduğumda 10 dk uyuyup yine meme istediği oluyor bazen . En uzun 2 3 saat uyuyor gündüz ama genelde gece uzun uykumuzMemeyi emmiyor uyanınca da iki Çekiyor bırakıyor memede uyuyor beni de zorluyor.
Bende ilk günden beri rezene çayı,anne çayı içiyorum. Yemeklere kimyon katıyorum. Mercimek vs gaz yapacak şeyler tüketmiyorum. Emzirdikten sonra gazını çıkarıyorum.
Bende emzirdikten sonra sağıyorum diğer emzirmede 5-7 cc şırıngayla veriyorum .
Neredeyse hepimiz aynı hissediyoruz. Sürekli emmese de meme istiyor ben doğrumu yanlış mı bilmiyorum bugün gündüz emzirmeyi bitirip uyumaya geçtiğinde emzik verdim 15 dk. Sonra tam uykuya daldığında aldım ağzından 3 saat uyudu. 2. Emzirmede de aynısını yaptım şuan 1.5 saattir uyuyor gece de deneyeceğim .
Biz iki saate bir zorla uyandiriyorz ya şu sarılık gecseydi rahat ederdik biz de. Çok keyifli uyurken uyandirmak zor gelior kiyamiormAç mı tok mu diye düşünmek yoruyor insanı. Çok aç süreçli ben anlamadım valla mememi sıkınca sütüm var uyukluyor memede yoruluyor emerken ama bırakıp yerine koyduğumda 10 dk uyuyup yine meme istediği oluyor bazen . En uzun 2 3 saat uyuyor gündüz ama genelde gece uzun uykumuz
Bebek emerken sizde destekleyin memenize masaj yaparak sağıyor gibi yaparsanız kahverengi bölgeyi ya da yakınınıda biraz sıkıp gevşetirseniz süt daha tazyikli çıkar. Eğer sütünüz çoksa az yapın genzine kaçmasın. Emzirin gazını çıkarın yine emzirin uykuları açılıyor çıkan gazın yerine de emiyorlar. Benim bebekde memede uyuduğu için bacakları çıplak emziriyorum o zaman uyanıyor. İnanılmaz yorucu bir süreç bir de kilo almamış az almış mama ver verme Sarılığı geçmiş geçmemiş hepsinden sorumluymuş gibi hissediyorum.Aç mı tok mu diye düşünmek yoruyor insanı. Çok aç süreçli ben anlamadım valla mememi sıkınca sütüm var uyukluyor memede yoruluyor emerken ama bırakıp yerine koyduğumda 10 dk uyuyup yine meme istediği oluyor bazen . En uzun 2 3 saat uyuyor gündüz ama genelde gece uzun uykumuz
20 gün oldu geçmedi biliuribin 11 çıktı. Dr ekstra tahlil istedi Şükür kanda yüksek değilmiş. sorun yok dedi. Sarılık da uykuya meyilli yapıyor.Biz iki saate bir zorla uyandiriyorz ya şu sarılık gecseydi rahat ederdik biz de. Çok keyifli uyurken uyandirmak zor gelior kiyamiorm
Benimki tavşan uykusu uyuyor sanki bizde de hafif sarılık vardı geçti sayılır sütümü almaya başlayınca daha iyi geldi onaBiz iki saate bir zorla uyandiriyorz ya şu sarılık gecseydi rahat ederdik biz de. Çok keyifli uyurken uyandirmak zor gelior kiyamiorm
Bence her anne öyle hissediyordur çok fena etkiliyo alınıyorum her şeye biri bişey dese... aslında bazen yapıyorum elimle sağmayı hani uyumasın da emsin öyle uysun diye ama nafile hep çok açızBebek emerken sizde destekleyin memenize masaj yaparak sağıyor gibi yaparsanız kahverengi bölgeyi ya da yakınınıda biraz sıkıp gevşetirseniz süt daha tazyikli çıkar. Eğer sütünüz çoksa az yapın genzine kaçmasın. Emzirin gazını çıkarın yine emzirin uykuları açılıyor çıkan gazın yerine de emiyorlar. Benim bebekde memede uyuduğu için bacakları çıplak emziriyorum o zaman uyanıyor. İnanılmaz yorucu bir süreç bir de kilo almamış az almış mama ver verme Sarılığı geçmiş geçmemiş hepsinden sorumluymuş gibi hissediyorum.
Benimde ilk doğumumda doktor bana 2 lt batikonlu su hazırlatıp vermişti. 1 ay onunla taret alıp sildim ve hiç problem yaşamadım. Kesinlikle batikonlu su kullanınGeçiyor canım 6.gündeyim baticonla kanka olduk ılık suya baticon koyup oturuyorum 5 dk her akşam yumuşatıyor ve içi temiZliyor doktorum önerdi tabi otururken kalkarken dikkatli olmak lazım. İlk 2 3 gün tuvalete kendim çıkamıyordum ben ve altıma şarıl şarıl işeyene kadar anlamıyodum çişimin geldiğini. Depend +lohusa pedi üst üste kullandım sonra lohusa pedine geçtim şuan normal ped yeterli geliyo ve dikişler kaşınıyo içim kaşınıyo. Kaşınıyosa iyileşiyo demekmiş. Kontrole gittim 3 4 haftaya normale döner kanaman azalmış dedi. Baticonlu suya oturmak iyi geliyor
Boğa burcu bu bebeler ondan doymuyorlarBenimki tavşan uykusu uyuyor sanki bizde de hafif sarılık vardı geçti sayılır sütümü almaya başlayınca daha iyi geldi ona
Bence her anne öyle hissediyordur çok fena etkiliyo alınıyorum her şeye biri bişey dese... aslında bazen yapıyorum elimle sağmayı hani uyumasın da emsin öyle uysun diye ama nafile hep çok açız
Canım benim olacaksa olur tek gecede de. Benim bu kızımda çatlama cuma sabah oldu. Ben bir daha cumartesi gece tek sefer değerlendirdim. Ve tuttu yani. Strese girme Allaha bırak. 13 ünden itibaren 12 gün sonra gebelik testi yap çıkar. Yani ayın 25 inde. Burayada yaz gebelik olurdaMerhabalar , ovu testlerimi size atıyorum fakat 00.00 dan sonra birliktelik olduğu için diğer güne geçiyor 10 11 12 gecesi birliktelik oldu malesef diğer geceleri değerlendiremedik en son ayın 12 sinde gece 1 2 gibi değerlendirmem oldu çatlama 13 ünde akşam oldu gibime geliyor 13 de silikleşti çünkü 12 si yumurtlama oldu sizce tutma ihtimali varmı sperm 3 -5 gün yaşıyormuş ama bilemiyorum belki bir umut
Çok teşekkür ederim bende öyle diyorum ama burada her çeşit insan var ben yeni evliyim 1 sene olacak inanın buralardan öğrendim çoğu şeyi cahillik ama insanlar tutturuyor 10 gün ben 6 gün arka arkaya dayanamıyorum ki bu sefer inat ettim 3 4 gün denedim ama çatlama çok önemli asıl o zaman girilmesi gerek vs yazıları okuyunca umudum gidiyor Allah razı olsun rabbim herkese nasip etsin hayırlı evlatlarCanım benim olacaksa olur tek gecede de. Benim bu kızımda çatlama cuma sabah oldu. Ben bir daha cumartesi gece tek sefer değerlendirdim. Ve tuttu yani. Strese girme Allaha bırak. 13 ünden itibaren 12 gün sonra gebelik testi yap çıkar. Yani ayın 25 inde. Burayada yaz gebelik olurda
3 saatte bir altını değişiyoruz çoğu zaman oluyorKızlar bebekleriniz günde kaç kere kaka yapıyor oğlum 4,5 kez yapıyor normal mi
Bende hala bekliyorum 39+3Massallah hepiniz bebeklerinizi kucağınıza aldınız bebeklerle ilgili konuşulmaya başlandı bileben 40.1 ile hala dogurmayi bekliyorum banada dua edin bebeğimi kucağıma alayim artık vakit gecmiyor varmı benim gibi bekleyen hamiş
Amin inşallah seyhan başkent pınar çağlar aytaçK kahvesizasla91 Allah analı babalı hayırlı kısmetli büyütmeyi nasip etsin. Hangi doktorda hangi hastanede doğum yaptınız?
Bende varımBende hala bekliyorum 39+3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?