- 30 Temmuz 2022
- 414
- 1.277
- 33
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #3.181
Bilemedim, ben de riskli bir gebeyim 2 haftayı asla geçirmiyor doktorumPerinatoloji bölümünde takip oluorum zaten genetik bi hastalikdan dolayi orda takip oluorum
Aleyküm selam şuan 8+2 haftadayım. Bugün randevum vardı. Ben gecen haftadan randevu talebinde bulundum aynı doktor için çıkmayınca başka dr dan aldım randevuyu. İlk dr. Sezin Ertürk Aksal dı. Bugünkü gittiğim dr. Oya Aldemir di. İkisinden de memnun kaldım. İlk dr. Rahmin ters dedi karnımdan göremedi vajinadan baktı ultrasona bebeğin fotoğrafını vermedi. Bende bişey demedim. Birde hastanenin açılışının ilk gününde gitmiştim. Sistem tam oturmadığı için aceleyede gelmiş olabilir. Bugün ki dr. karnımdan baktı. Ultrason fotoğrafını kendi verdi. Tansiyon ve kiloma da baktı. 4 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı ikili Tamara yapacaz dedi. Tercihim yine Aynı dr dan almak kısmet artık bakalım o zaman ne gösterir.Selamun aleykum bende oraya gidiyorum. Henüz kalp atışı için randevu bulamadım . bu hafta için Dr gel demişti ama. Sanırım haftaya giderim . Dr unuz kimdi ve memnunmusunuz acaba
Benimde riskli olan bir gebelik diyorlar onceki kayiplarimdan dolay doktorum 2 yada 3 hafta sonra gel diyi oyle gidiyorum haftaya randevu alacagimBende devlete gidiorum yüksek riskli gebeligim 7. Haftada gittim en son 12. Haftada cagirdi bende zaten riskliyim nie iki üç hafta da bir cagirmio die dusunuorum
Valla ben inanmiyorum eksiye tatliya kuzima hamileyken resmen tatlinin dibine vuruyordum ama kizdi zaten ben basindan beri kiz hissediyordumSelam kızlar nisan annelerinden geliyorumGenelde cinsiyet konuşulmuş ve ekşi vs klasik olarak kıza yorulmuş. Bamyadan nefret ederim bir hafta boyunca abartı limonlu bamya yedim, bolca salatalık turşusu yedim yetmedi limon yaladım nub kızdı, çin takvimi de ama bilin bakalım ne oldu bebiş erkek tek doğru teori benim başından içime doğan oldu :)
Öğleden sonra çıkıyor genelde ama aile hekimi ertesi gün gel der.Barkodun fotosunu çekerim ben netten sorgulamak içinGebelik bildirimi yaptım saglık ocagina. Kan aldilar. Sonuclar kac gun icinde çıkıyor bilen var mı hanımlar?
Benim dpktor.prof hemde riskli hastalarada bakiyo o yizden baska doktora yonlendirmediPerinatoloji bölümünde takip oluorum zaten genetik bi hastalikdan dolayi orda takip oluorum
Özelde daha sık oluyor riskli gebelik değilse bile.İlk gebeligimde özele gidiyordum.. Sıkıntınız yoksa 12.haftayi da bekleyebilirsiniz .Kızlar bende özele gidiyorum doktor 3 haftada bir çağırıyor bende anlamadım neden bir sıkıntı da yok 7 haftalik di gittim 10 haftalik olunca yine gidecem acaba 12 ci haftayı mi beklesem öylemi gitsem
Canim bebekten once hic vajinal ultrason yaptirmamis miydin? Neyse sorun degil ya zaten bebegin dogumuyla beraber gider o da zatenBen ilk evlendiğimde geçen yıl aralık ayında muayene olmuştum canım, doktor hiçbir sorun olmadığını söylemişti. Ama kistim şu anda 8 cm. Şimdiki doktorum bu kadar kısa sürede bu kadar büyümesinin mümkün olmadığını söylüyor. Muhtemelen o zaman da küçük de olsa vardı, doktor umursamadı.
Tatile gittik iki gun falan kullanamadim ayniydi bulantilarim. Arkasinda 400 yaziyor ama yaninda mg gibi bir ibare yokVar ama arkasına bak mg mı 2 yi 3 ü gecenler çok aşırı kusturabiliyor. Bir gün birakıp dene. Ben ilacın prespektüsünü okudugumda kusma , bulantı yapıyorsa kesinlikle kullanmayınız. Ciddi yan etki olduğu yaziyordu. O yüzden biraktım daha az aldim
Evet canim benim de icinde baska vitaminler var. Ama ben iki gun falan kullanmadigim olmustu yine de bulantim vardiBen gebelikten önce imom primo folik asit kullanıyordum içinde farklı vitaminler de vardı. Doktorum hamile kaldıktan sonra içeriğinde farklı vitaminler olduğu için mideni bulandırabilir dedi folicus verdi. İçeriğinde sadece folik asit var
0,4 mg yaklaşık senin ve benim suan kullandigim. Benimde suan bulantım var. Ama 5mg lik folik asitler var 12 kati kullandiginin yani. Onlar anormal yapabiliyor mide bulantisini.Tatile gittik iki gun falan kullanamadim ayniydi bulantilarim. Arkasinda 400 yaziyor ama yaninda mg gibi bir ibare yok
Teorilerden falan hiç anlamam ama bakınca kız gibi geldi bana tamamen hisKızlar dün kontrolüm vardı haftasıyla uyumlu çok şükür ikili testimizi de yaptırdık kanda verdim bi sorun çıkmaz umarım ama cinsiyetle ilgili bişey söylemedi doktor sizden tahmin alabilirim
İnternetteki kız erkek ultrasonlarına göre bakınca kız gibi ama yanlış yorumluyorumdur belki anlaşılıyor olsa doktor söylerdi mutlaka.Kızlar dün kontrolüm vardı haftasıyla uyumlu çok şükür ikili testimizi de yaptırdık kanda verdim bi sorun çıkmaz umarım ama cinsiyetle ilgili bişey söylemedi doktor sizden tahmin alabilirim
Kozmetik olarak lazer epilasyon Gebelik döneminde kullanılmasına dair yeterli çalışma yok. Kesin zararlı yada olmaz denilmiyor. Son 3 ay kesinlikle karın bölgesine önermiyorlarTekrar cikmasi sorun degil de bir anlik bile kurtulsam bazen iyi oluyor ama bebek icin neden onermiyorlar acaba? Siz de kullaniyorsunuz bilirsiniz o yuzden oyle derinin altina inmiyor ki atislar cok hafif. Niye zarari olsun ki.
Cok gecmis olsun. Sonradan mi olmus kist yoksa hep var miymis? Kac cm bir de
Ben ilk 5-+5 ye gittim 10 gün sonraya çağırdı kalp atışı için. Sonrada 1 hafta sonra gel dedi ondada sorun olmazsa ayda 1 çağırır siye düşünüyorum.Devlete gidenler ne sıklıkta kontrole gidiyorsunuz özelikle ikinci hamileliği olanlar :)
İnternetten mhrs den randevu Alırken istediğini doktora talep oluşturuyorsunuz boşluk olduğunda mesaj geliyor. Ben öyle aynı doktoruma randevu alıyorum. Birde saat 10.00 sa da 10 yada 14 gün sonrasına randevular açılıyor o saatte hemen deneyinAleyküm selam şuan 8+2 haftadayım. Bugün randevum vardı. Ben gecen haftadan randevu talebinde bulundum aynı doktor için çıkmayınca başka dr dan aldım randevuyu. İlk dr. Sezin Ertürk Aksal dı. Bugünkü gittiğim dr. Oya Aldemir di. İkisinden de memnun kaldım. İlk dr. Rahmin ters dedi karnımdan göremedi vajinadan baktı ultrasona bebeğin fotoğrafını vermedi. Bende bişey demedim. Birde hastanenin açılışının ilk gününde gitmiştim. Sistem tam oturmadığı için aceleyede gelmiş olabilir. Bugün ki dr. karnımdan baktı. Ultrason fotoğrafını kendi verdi. Tansiyon ve kiloma da baktı. 4 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı ikili Tamara yapacaz dedi. Tercihim yine Aynı dr dan almak kısmet artık bakalım o zaman ne gösterir.
MerhabaMerhaba arkadaşlar çok takilamiyorum buraya zamninda çok girdim ama bu hamileligim çok yoğun geçiyor.Bazilarinizi denk gelmiştir belki 4. Çocuğumu bekliyorum beklenmeyen bir gebelik oldu bu ilk zamanlar çare aradım bulamayınca kabul etmeye başladım mutlu olmak için ayrıca çok zorluyorum kendimi.Not(26 yaşındayım)İcimi rahatlatacak bir düşünceniz varsa lütfen yardı
mcı olun.
Bu sene ablamda ayni hastanede takip oldu ayni rahatsizlik onda da var onuda ayni sekilde cagirmislardi kontrollere gidince sorcam zaten neden uzun aralikla cagiriosunuz dieBilemedim, ben de riskli bir gebeyim 2 haftayı asla geçirmiyor doktorum
Tam tasimadilar hastaneleri yarisi orda yarisi eski yerinde gorev yapio sansiniza denk gelirse alirsinizAleyküm selam şuan 8+2 haftadayım. Bugün randevum vardı. Ben gecen haftadan randevu talebinde bulundum aynı doktor için çıkmayınca başka dr dan aldım randevuyu. İlk dr. Sezin Ertürk Aksal dı. Bugünkü gittiğim dr. Oya Aldemir di. İkisinden de memnun kaldım. İlk dr. Rahmin ters dedi karnımdan göremedi vajinadan baktı ultrasona bebeğin fotoğrafını vermedi. Bende bişey demedim. Birde hastanenin açılışının ilk gününde gitmiştim. Sistem tam oturmadığı için aceleyede gelmiş olabilir. Bugün ki dr. karnımdan baktı. Ultrason fotoğrafını kendi verdi. Tansiyon ve kiloma da baktı. 4 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı ikili Tamara yapacaz dedi. Tercihim yine Aynı dr dan almak kısmet artık bakalım o zaman ne gösterir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?