• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 ikiz bekleyen anneler

Kızlar selam, tüp bebek tedavisi sonucu hamile kaldım ve dün ilk kontrolüm vardı. Doktorumuz tek kesede iki kalp atışı duydu.
4 yıldır tüp bebek tedavisi gördüğümüz için ikiz hep istiyorduk açıkçası ama dün doktor bakarken bile tedirgin olup biraz riskli olduğundan bahsetti. O andan beri mutluluğum biraz yarım. Ne hissetmem gerektiğini bilmiyorum sürekli araştırma içimdeyim. Tek yumurta ikizine hamile arkadaşlar deneyimlerinizi yazar mısınız çok mu zor ve riskli ?

Kızlar selam, tüp bebek tedavisi sonucu hamile kaldım ve dün ilk kontrolüm vardı. Doktorumuz tek kesede iki kalp atışı duydu.
4 yıldır tüp bebek tedavisi gördüğümüz için ikiz hep istiyorduk açıkçası ama dün doktor bakarken bile tedirgin olup biraz riskli olduğundan bahsetti. O andan beri mutluluğum biraz yarım. Ne hissetmem gerektiğini bilmiyorum sürekli araştırma içimdeyim. Tek yumurta ikizine hamile arkadaşlar deneyimlerinizi yazar mısınız çok mu zor ve riskli ?

Tek kesede iki kalp ama aralarında zar var mı yok mu bu çok önemli. Zar varsa eğer benimki bu tarz hamilelikti, rahat olabilirsiniz. Fakat zar yoksa yani monokoryonik monoamniyotik denilen gebeliklerdense malesef sonlanma oranı yüksek benim doktorum böyle demişti.

Ben de doğumumun 2. Günümdeyim. Spinal anestezi ile 15 dakikada çocuklarımla buluştum. İnanılmaz rahat bir şekilde geçirdim. Tek yumurta ikizlerimden biri benimle, biri küvezde. Küvezde olan 1800 gram olduğu için orada. Allaha çok şükür bir akciğer problemimiz yok ikisinde de. Tek problemimiz sütümüz gelmiyor henüz. Sıvı almaya devam ediyorum inşallah gelir. Varsa tavsiyeleriniz beklerim 🥰

Tek kesede iki kalp ama aralarında zar var mı yok mu bu çok önemli. Zar varsa eğer benimki bu tarz hamilelikti, rahat olabilirsiniz. Fakat zar yoksa yani monokoryonik monoamniyotik denilen gebeliklerdense malesef sonlanma oranı yüksek benim doktorum böyle demişti.
Dün sadece tek kesede olduğunu söyledi bilmediğim bi durum olduğu için soramadım tabi birşey,Haftaya tekrar gideceğim inşallah dediğiniz gibi zarı görürüz 🙏🏻 kaçıncı haftada gördünüz zarı hatırlıyor musunuz

Doğumun 5. Gününden herkese merhaba!
Mesajlara sorulara hiç dönemedim buraya kısabir özet geçeceğim.
Okuyanlara tavsiye/ öneri niteliğinde.

Öncelikle tek yumurta ikizleri 36. Haftada doğurdum. Planlanan gün 8 Temmuz’du ama Haziran’ın son günlerinden itibaren artık çok sancı, gece uyandıran bir bel sırt ağrısı ile geçtiğimiz hafta 3 defa hastaneye gittim ve NST ye bağlandım. Son gidişimde artık yatırdılar sancı çok yükselmişti. Biraz da bilincinde olarak o gün bir şey yemeden gittim buna en çok anastezi uzmanı sevindi.

Epidural için beni 17.00’de beni doğumhaneye aldılar ilk bebişimi 17.34 ikinciyi 17.35’de kucağıma verdiler. 🧿🧿🪬🪬
Soracaklar için epidural önceki doğumumda beni çok zorlamıştı hep duyduğum gibi birincisi bu alanda yıllar içinde teknoloji çok gelişmiş, ikincisi epidural yapan anestezist çok önemli. Ben hem de bayram günü mükemmel bir kadına denk geldim doğumda beni dakika dakika izledi mide bulantısı veya baş dönmesi hissettiğim her an elimi tutup ufak oksijen veya damar yolu desteği ile bütün semptomlarımı giderdi.

Doğum sonrası içinse sizlerle paylaşabileceklerim şunlar:
- Göğüs pedi götürmüştüm hastaneye bunları artık asla kullanmıyoruz mastit ve enfeksiyon yapıyor dediler. Dalga geçtiğim göğüs kaplarından aldım. Krem olarak Lansinoh ve Garmastan’ı dönüşümlü kullandırıyorlar. Garmastan emzirme veya sağma öncesi mutlaka ılık su ile yıkamak lazım antibiyotikli bir krem ama meme uçlarımı çok rahatlattı.

- Epidural sonrası sizi en çok zorlayan şey ameliyat kesiğinden çok gaz sancısı. Bunu gidermenin tek yolu YÜRÜYÜŞ YÜRÜYÜŞ KAFEİN YÜRÜYÜŞ arkadaşlar. Bir koyu kahve üzerine tur tur yürümek. Yürümek çok zor oluyor hele ağrı varken ama ben kendimi zorladım bebekler uyurken tüm katı dafalarca turladım, yan odamdaki kadın ise hiç ayağa kalkmadığı için ertesi gün gaz sancısından ateşlendi, emziremedi. İhmal etmeyin.

- 4 litre su içirdiler bana. Hem epidurali atmak için sık idrara çıkmak hem kabız olmamak hem de sütün artışı için mutlaka su! 1,5 litrelik kolay içim ağızlıklı suluğumu iyi ki hastaneye götürmüşüm.

- Bebişleri emzirmeye getirince odamı buz gibi yaptı sabah akşam hemşireler. Sıcak ten temasında çünkü vücut ısıları 1-1,5 derece artıyor ve anne kokusu ile uyuyakalıyorlar. O yüzden yazın doğuracaklar aman odanızı evinizi çok sıcak yapmayın. Elleri ayakları mor oluyor, bir sıcak bir soğuk oluyor hepsi çok normal lan dolaşımları bizden farklı olduğu için. Ben bir sürü tulum götürmüştüm hastane asla istemedi incecik kısa kollu zıbın giydirdiler sadece.

- Doğumun ertesi sabah ılık duş aldırdı doktorum inanılmaz iyi geldi bütün enerjimi yerine koydu duş.

- Evde ise düzenimiz şu an anne yani beşikte ikisi bir arada. Yenidoğan danışman hemşiremiz ilk 1 ay beraber yatsınlar birbirlerine çok alışıklar anne karnından beraber olmaları önemli ayırmayın dedi. Birer yan destek yastığı ile geniş geniş ama beraber yatırıyoruz.

- Hastanede hep kundak olarak müslin veya ince pamuklu battaniyeye sardılar dolma gibi :) görüyorum ki çok iyi geliyor bebeklere eli kolu çıkınca bazen daha rahatız oluyorlar. Ben de evde bu kundak tarzını kullanıyorum.

- Eve gelince emzirme düzeni için en iyisi başucunuza bir kalem kağıt/ defter koymak. Çünkü hastanede rahatsınız, hemşireler saati gelince haber veriyor ama evde yenidoğanı emzirme/besleme saatlerini kaçırmamak, düzenlemek önemli. Yardımcımız bile ilk gece feleği şaştı ki ben ona saate bak aklında tut demiştim :))

- Son olarak Allah isteyen herkese nasip etsin nasıl güzel bir şey bebek kokusu, henüz doğurmayanlara buradan bol şans ve iyi dileklerimi yolluyorum.

- Soracaklar için yukardaki önerileri Acıbadem Maslak Hastanesi yenidoğan ve emzirme hemşirelerinden öğrenip, yaşayıp yazdım. Çok memnun kaldım, hayatta her şey tecrübe; listelerden görüp aldığım bir sürü şey çöp, dalga geçip bu ne işe yarar dediğim bir sürü şey ise elzem çıktı.

Hepinize çok sevgiler, annelik yolu uzun ve meşakkatli. Her gün lohusalık ve emzirme bile sadece erkeklerde olsaydı dünyada doğum oranı yüzde 85 düşerdi diye düşünmekten kendimi alamıyorum. 💙💙
Sevgiyle kalın
Canım öncelikle çok tebrik ederim, miniklerinle sağlıklı ve mutlu uzun ömrünüz olsun inşAllah 🙏. Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler, o kadar faydalı oluyor ki bu bilgiler bizim için. Ben hastane sürecini çok merak ediyorum, ne giyilir, kaç tane yedek alınır vs. O yüzden tecrübeletinizi dikkatle okuyorum. Çok sevgiler 💜🤗

Ben de doğumumun 2. Günümdeyim. Spinal anestezi ile 15 dakikada çocuklarımla buluştum. İnanılmaz rahat bir şekilde geçirdim. Tek yumurta ikizlerimden biri benimle, biri küvezde. Küvezde olan 1800 gram olduğu için orada. Allaha çok şükür bir akciğer problemimiz yok ikisinde de. Tek problemimiz sütümüz gelmiyor henüz. Sıvı almaya devam ediyorum inşallah gelir. Varsa tavsiyeleriniz beklerim 🥰
Çok tebrik ederim. Miniklerinle sağlıklı mutlu uzun ömrünüz olsun inşAllah 🙏 Çok sevgiler 💜🤗

Dün sadece tek kesede olduğunu söyledi bilmediğim bi durum olduğu için soramadım tabi birşey,Haftaya tekrar gideceğim inşallah dediğiniz gibi zarı görürüz 🙏🏻 kaçıncı haftada gördünüz zarı hatırlıyor musunuz
Ben 14. Haftada gördüm. Eğer öyle ise detaylı bir post yazarım ama zar yoksa dediğim gibi pek bir bilgim yok sadece zarlıya nazaran daha riskli olduğunu biliyorum

Maşallah hepinize bebekleriniz ile hep mutlu olun ALLAH size bağışlasın hamile değilim ama ikiz çok seviyorum belki bi gün banada nasip olur iki ablamin ikizleri var :)

Merhaba kızlar doğuran arkadaşlarımızın gözleri aydın çok sevindim sağlık durumlarının yerinde olmasına yeni haberlerde gelmiş sağlıkla kavuşuruz hepimiz inşallah🫠 bizde 35+3 çift yumurta ikizleriyiz artık çok çok zorlaştı doktorum 37+1 i beklemek istiyor ama bakalım ben bekleyemiyorum🙈

Doğum yolu bekleyenlere hayırlı doğumlar diliyorum, bekleyiş yolu çok güzel.
Doğum yapan annelere bir sorum olacak. Emzirme süreciniz nasıl gidiyor. İkisini de emzirebiliyor musunuz. Benim goguslerim ilk dolgunlugu yok sizlerinde böyle mi oldu

Kızlar merhaba 31+3 ikizlere hamileyim. 1-2 haftadır sol bacak ağrısı yaşıyorum. Çok şiddetlendi artık sol bacağım üstüne basamıyorum topallıyorum. Yatarken de sızlıyor. Merdiven çıkmak kabus sürünüyorum resmen. Özellikle oturup ya da kalkarken çok şiddetli oluyor ağrım. Yaşayan oldu mu bunu? Günde 2 kez magnimor( magnezyum) günde 2 de osteocare(magnezyum +kalsiym) alıyorum. 4 kere aldığım magnezyum bile fayda etmiyor. Bi de afedersiniz basur çok fena hemde ishalim bunun için var mı öneriniz?🥹

Kızlar merhaba 31+3 ikizlere hamileyim. 1-2 haftadır sol bacak ağrısı yaşıyorum. Çok şiddetlendi artık sol bacağım üstüne basamıyorum topallıyorum. Yatarken de sızlıyor. Merdiven çıkmak kabus sürünüyorum resmen. Özellikle oturup ya da kalkarken çok şiddetli oluyor ağrım. Yaşayan oldu mu bunu? Günde 2 kez magnimor( magnezyum) günde 2 de osteocare(magnezyum +kalsiym) alıyorum. 4 kere aldığım magnezyum bile fayda etmiyor. Bi de afedersiniz basur çok fena hemde ishalim bunun için var mı öneriniz?🥹
Çok geçmiş olsun, benim de sol bacağım ağrıyordu. Kalp damar cerrahın gittim içten varis olduğunu söylemişti. Ultrason ile de netleşti. Varis çorabı giydim ve ağrıların hepsi geçti. Doğumdan sonra sa da giymedim gecti hepsi
Basur için sıcak suya oturmak fayda veriyor ama doktoruna bir sor yine de
Benim doğumdan sonra oldu. Dayanabildigim kadar sıcak suya oturmak faydası oldu. Ekstra fitil ve kremde kullandım geçti şükür

Doğum yolu bekleyenlere hayırlı doğumlar diliyorum, bekleyiş yolu çok güzel.
Doğum yapan annelere bir sorum olacak. Emzirme süreciniz nasıl gidiyor. İkisini de emzirebiliyor musunuz. Benim goguslerim ilk dolgunlugu yok sizlerinde böyle mi oldu
Benim çok kötü :( süt yapan ne varsa içtim. Bebekler prematüre diye mi gelmiyor acaba psikolojik olarak da bitmiş durumdayım bu yüzden

Canım öncelikle çok tebrik ederim, miniklerinle sağlıklı ve mutlu uzun ömrünüz olsun inşAllah 🙏. Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler, o kadar faydalı oluyor ki bu bilgiler bizim için. Ben hastane sürecini çok merak ediyorum, ne giyilir, kaç tane yedek alınır vs. O yüzden tecrübeletinizi dikkatle okuyorum. Çok sevgiler 💜🤗
İkiz olduğu için muhtemelen sezeryan olacaksınız. En büyük problem gaz oluyor. Bunu da bol hareket, su ve kafein ile atabilirsiniz. Ben iki parça pijama ile daha rahat ettim. Canped hasta bezi aldım onun üstüne giydim. 2 gece için 3 parça pijama, 3 adet emzirme sütyeni ve hastaneden çıkmak için rahat kıyafetler aldım. Kendinize roll on, saçlar ferahlasın diye kuru şampuan alabilirsiniz. (Yaz olduğu için çok terliyorsunuz sizinki ne zamana denk gelirse artık) bebişler için en az 4 parça yandan çıtçıtlı tulum, bolca bez, ıslak mendil, müslin battaniyeler ve bebek pamuğu alırsınız. Yine bebişler için özellikle kendinden eldivenli zıbın veya tulumlar var. bunlardan mutlaka alın derim çünkü tırnaklarıyla yüzlerini çok yırtıyorlar ve ikizler küçük olduğu için eldivenler düşüyor hep. Benimkilerin ikisi de küçük olduğu için prematüre bez ve prematüre tulum almak zorunda kaldım. Yenidoğan elbiselerinin bile içinde kayboluyorlar☺️ Eğer güzel büyürlerse böyle bir probleminiz olmayacaktır☺️ hastaneye verilecek 2 çift battaniye ve doğumdan sonra giydirilecek takımları ayrıca bir kese gibi bir şeye koyabilirsiniz. Bunu sizden isteyecekler ameliyata girmeden. Yine hazırladığınız elbiseleri takım olarak keselere koyun derim kolaylık oluyor.
benim deneyimlerim bunlar 😍

İkiz olduğu için muhtemelen sezeryan olacaksınız. En büyük problem gaz oluyor. Bunu da bol hareket, su ve kafein ile atabilirsiniz. Ben iki parça pijama ile daha rahat ettim. Canped hasta bezi aldım onun üstüne giydim. 2 gece için 3 parça pijama, 3 adet emzirme sütyeni ve hastaneden çıkmak için rahat kıyafetler aldım. Kendinize roll on, saçlar ferahlasın diye kuru şampuan alabilirsiniz. (Yaz olduğu için çok terliyorsunuz sizinki ne zamana denk gelirse artık) bebişler için en az 4 parça yandan çıtçıtlı tulum, bolca bez, ıslak mendil, müslin battaniyeler ve bebek pamuğu alırsınız. Yine bebişler için özellikle kendinden eldivenli zıbın veya tulumlar var. bunlardan mutlaka alın derim çünkü tırnaklarıyla yüzlerini çok yırtıyorlar ve ikizler küçük olduğu için eldivenler düşüyor hep. Benimkilerin ikisi de küçük olduğu için prematüre bez ve prematüre tulum almak zorunda kaldım. Yenidoğan elbiselerinin bile içinde kayboluyorlar☺️ Eğer güzel büyürlerse böyle bir probleminiz olmayacaktır☺️ hastaneye verilecek 2 çift battaniye ve doğumdan sonra giydirilecek takımları ayrıca bir kese gibi bir şeye koyabilirsiniz. Bunu sizden isteyecekler ameliyata girmeden. Yine hazırladığınız elbiseleri takım olarak keselere koyun derim kolaylık oluyor.
benim deneyimlerim bunlar 😍
Çok ama çok teşekkürler. Sağlıkla mutlulukla büyüsün bebişler 🥰🙏

Canım öncelikle çok tebrik ederim, miniklerinle sağlıklı ve mutlu uzun ömrünüz olsun inşAllah 🙏. Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler, o kadar faydalı oluyor ki bu bilgiler bizim için. Ben hastane sürecini çok merak ediyorum, ne giyilir, kaç tane yedek alınır vs. O yüzden tecrübeletinizi dikkatle okuyorum. Çok sevgiler 💜
İlk çıktıklarında hemsireye vereceğiniz bir takım kıyafet, bez ve battaniyedir.
3 takım alt üst veya zibinli takım, ağız mendili,çorap, bez, pişik kremi, pamuk,
ıslak mendil, havlu kağıt, kağıt bardak sıcak su bulamazsan kettli, nescafe, bardak, terlik , depent kilot, atlet, pijama takımı, tarak , sut pompası, gümüş kapaklar( can kurtarici) göğüs ucu kremi
Ben herseyi ayrinayri koymuştum,
Hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim

İlk çıktıklarında hemsireye vereceğiniz bir takım kıyafet, bez ve battaniyedir.
3 takım alt üst veya zibinli takım, ağız mendili,çorap, bez, pişik kremi, pamuk,
ıslak mendil, havlu kağıt, kağıt bardak sıcak su bulamazsan kettli, nescafe, bardak, terlik , depent kilot, atlet, pijama takımı, tarak , sut pompası, gümüş kapaklar( can kurtarici) göğüs ucu kremi
Ben herseyi ayrinayri koymuştum,
Hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim
Çok teşekkürler 🙏🤗🥰. Sağlıkla mutlulukla büyüsün bebişler 🥰

Benim çok kötü :KK43: süt yapan ne varsa içtim. Bebekler prematüre diye mi gelmiyor acaba psikolojik olarak da bitmiş durumdayım bu yüzden
Canım hiç üzülme normal mis, sıktığım zaman bembeyaz sut geliyor. Bebek emdiginde lık sesini duyuyorsan sütun var dediler.
Dinlenmek uyumak sütü arttiriyormus ama ben yapamıyorum orası ayrı durum.
Bestlak damla, vitamin hapı
Kuru dut komposto şekersiz
Mamsel still tea çayı
Tahinli helva
Kuru inciri çok duyuyorum
Rezene ve kimyon çayı

Bunlar yapmaya calistiklarim. Birde bol su ,bol sut olsun inşallah

Merhabalar arkadaşlar, bende 27 haftalık çift yumurta ikizlere gebeyim, bir kız bir erkek bekliyorum Allah'ın izni ile. 92 kiloda tedavi ile hamile kaldım ilk 22 haftaya kadar aşırı aşırı mide bulantısı yaşadım yaklaşık 10 kilo verdim daha da kilo almadım, erkek olan bebeğim haftası ile uyumlu kiloda ama kız bebek geriden geliyor ama ben kilo almıyorum nedense. 23.haftada tesadüfen hiç bir şikayet olmaksızın rahim ağzında açılma ve hunileşme başladığını söyledi doktorum, 20.haftada rahim ağzım 32mm iken 23.haftada 20 mm ölçtü. 2 doz ciğer geliştirici yapıldı ve 23+5 de serklaj oldum şuan 27. Haftadayım doktorum pesser tavsiye ediyor ama kararsızım. Çok faydası olur mu, ya da bi zarar verir mis bilmiyorum.
Tüm gebe arkadaşlarıma zamanında sağlıklı doğumlar dilerim inşallah sağ salim alırlar kucaklarına yavrularını. 🤲🥰

Back
X