• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    332
Banana bread ne kiz :) liste cok guzel fikir veriyor ama ben bebekler icin zeytin almadim sütü de vermiyorum inek sutu yani. Koyden kaysi kurusu getirdi annem onu gunluk hoşaf yapiyorum tahin pekmezi yeni kattim bilmiyorum ne olacak
Zeytini de yeşil halhalı zeytini aldım minicik ve tuzu çok az ıslayınca çıkıyor bi de yumuşak. Bizim kız ara da yiyor arada yemiyor. Tahin pekmez ben de veriyorum. Sabah yaptığım haşlanmış yumurtamkarışımı var ona katıyorum ama sanırım tahmini sevmiyor artık bugün yaptım hiç yemedi.

Muzlu kek ☺️ ben de süt vermiyorum o sütler benim sütüm 🤣🤣 tahmini o kadar içmiştir diye düşündüm 🤣🤣😄

bana 3 ana öğün 2 ara öğün ama öyle dolu dolu olmasına gerek yok 1-2 kaşık ya da sadece aralarda meyve bile olur dedi. Ya da sabah bitiremediği şeyi verebilirsin dedi. Mutlaka bal ver dedi. Bi de ara öğünlerden biri ıhlamur ve meyveli kek olabilir (balla tatlandırırsın dedi)
Öf be karnım acıktı.

Eki Görüntüle 3530017
@ksmbnmcbm canım doktorun bana verdiği örnek liste bu. Bu kadar mı yemesi gerek diye sorduğumda “hayır beslenme kişiye özeldir bu siz yazarken açıklama örneği olsun “ diye dedi. Buna göre benim kızın 3 günlük süreci de bunlar .
Eki Görüntüle 3530018 Eki Görüntüle 3530019 Eki Görüntüle 3530020
Kız ben de bu kadar yemek yiyorum maşallah vallahi bu miktarda bunları yiyen bebeğe. Gelsin benim bebemin de ağzına tükürsün

Dün bir arkadaşımın attığı şeyi sizinle de paylaşayım, yorgunluktan tükenirken bir de buna ağladım.

Bir gün nefesimdeki süt kokusu kaybolacak, minik ellerim büyüyecek, tombul yanaklarım bir daha bu kadar küçük olmayacak. Kucağında huzurla durduğum anlar geride kalacak. Dişsiz gülüşümü, sana 'Dünyamsın' der gibi bakan gözlerimi özleyeceksin. Bir gün sarılmalarım yerini bağımsız adımlarıma bırakacak ve herşey için sana duyduğum ihtiyaç bir anı olacak. O yüzden şimdi beni sıkıca sar anneciğim. Çünkü bir gün bu anılara dönüp baktığında, bunların hayatının en güzel yılları olduğunu hatırlayacaksın.

Ksmbnmcnm Ksmbnmcnm yukarda etiketledim ama olmamış ☹️ her zaman böyle yemesede o ilk 3 gün böyleydi. Henüz kan tahlili vermedik doğru yoldamıyım bilmiyorum.

Banana bread ne kiz :) liste cok guzel fikir veriyor ama ben bebekler icin zeytin almadim sütü de vermiyorum inek sutu yani. Koyden kaysi kurusu getirdi annem onu gunluk hoşaf yapiyorum tahin pekmezi yeni kattim bilmiyorum ne olacak
Örnek olarak çok iyi olmuş attığın
Ama çok fazla geldi sanki bana her bebek yiyemez 🤔
Günlük yedikelrini arada paylaşsak hepimize örnek olur bende internetten bakıyorum gerçekçi gelmiyor pek yedirdiğim yetermi hasta edermi çok düşünüyorum
Bende dünkü öğünlerinilisteledim bakın bakalım

Ben iki öğün yemek yapmıyorum bir öğün çorba ile besliyorum bir öğün akşam yediklerimizden yiyor bazen yemiyor onada çorba yada makarna haşlıyorum yoğurtlayıp veriyorum
Her yemeğinde doğal zeytinyağı kuru nane kullanmaya çalışıyorum sade yoğurt bile versem
bazen de bal limon veriyorum hasta olmasın diye
Ekmek yoğurt süt yumurta hepsi doğal

Eklentiler

• IMG_3417.jpeg
    IMG_3417.jpeg
    73,3 KB · Görüntüleme: 43
Ben iki öğün yemek yapmıyorum bir öğün çorba ile besliyorum bir öğün akşam yediklerimizden yiyor bazen yemiyor onada çorba yada makarna haşlıyorum yoğurtlayıp veriyorum
Her yemeğinde doğal zeytinyağı kuru nane kullanmaya çalışıyorum sade yoğurt bile versem
bazen de bal limon veriyorum hasta olmasın diye
Ekmek yoğurt süt yumurta hepsi doğal
Nohutu eziyor musun catalla taneli seyler yedirmek riskli ya

İnşallah oldu bu sefer

Eklentiler

• IMG-20250102-WA0007.jpg
    IMG-20250102-WA0007.jpg
    116,3 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG-20250102-WA0008.jpg
    IMG-20250102-WA0008.jpg
    123,8 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG-20250102-WA0009.jpg
    IMG-20250102-WA0009.jpg
    130 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG-20250102-WA0010.jpg
    IMG-20250102-WA0010.jpg
    117,6 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG-20250102-WA0011.jpg
    IMG-20250102-WA0011.jpg
    118 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG-20250102-WA0012.jpg
    IMG-20250102-WA0012.jpg
    139,9 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG-20250102-WA0004.jpg
    IMG-20250102-WA0004.jpg
    121,4 KB · Görüntüleme: 31
İyi yaptın bende nasıl besleyeceğimi bilemiyorum bazen ilk bebek tecrübesizliği😁
Tecrübesizlik var, bir de çoğu şeyi bebek kendi belirliyor bence. Yemek yemeyi seven bebek yiyor, sevmeyene kırk takla oyunla iki kaşık yese ohh iyi yedi diyorsun. Yemesi, uykusu vs hep bebekten bebeğe değişiyor. Çok da stres yapmamak lazım (dedi bir yıldır anası ağlayan stres topu). Sen nasılsın, ne kadar kaldı doğuma?

Tecrübesizlik var, bir de çoğu şeyi bebek kendi belirliyor bence. Yemek yemeyi seven bebek yiyor, sevmeyene kırk takla oyunla iki kaşık yese ohh iyi yedi diyorsun. Yemesi, uykusu vs hep bebekten bebeğe değişiyor. Çok da stres yapmamak lazım (dedi bir yıldır anası ağlayan stres topu). Sen nasılsın, ne kadar kaldı doğuma?
Çok şükür iyim sen nasılsın çok mu zorluyor bebe seni 😊 bebeğim sağolsun annesini zorlamıyor dün saatlerce soba söktük taktık halıları kaldırdık kapı takılacakmış kendi kendine idare etti köşede
Ağırlaşıyorum gittikçe zorlaşıyor hergeçen
gün 2 buçuk ay kaldı martta bekliyoruz gelmesini bakalım bir ay sonra memleketteyiz

Çok şükür iyim sen nasılsın çok mu zorluyor bebe seni 😊 bebeğim sağolsun annesini zorlamıyor dün saatlerce soba söktük taktık halıları kaldırdık kapı takılacakmış kendi kendine idare etti köşede
Ağırlaşıyorum gittikçe zorlaşıyor hergeçen
gün 2 buçuk ay kaldı martta bekliyoruz gelmesini bakalım bir ay sonra memleketteyiz
Kız maşallah sübhanallah sana, annem ortanca kardeşime hamileyken bayram üstü börekler baklavalar açmış, arife gününde sobayı sökmüş temizlemiş sonra doğum sancıları başlamış falan. Anneciğimin eziyetini hissettim anlattıklarında. Allah kolaylık güç kuvvet versin çiçeğim. Benim bebeyle her gün huni tak gez yani, sağlıkları yerinde olsun çok daha zor zamanlar geçirdim, bunlar da geçecek elbet.

Az kalmış, dikkat et kendine 🍀🌸

Back
X