• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    332
Kızlar biraz önce oğlumun burnu kanadı tek taraflı baya bir kan geldi doktora götürmelimiyim
Benim kızın da bugun kanadı. Burnunu temizlerken oldu. Kesildi peşine… temizleme yaptıysan ondan olabilir. Hava kuru diye olabilir. Korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum ama tedbir amaçlı götürmekte fayda var

Uyku mamasi nedir hangisi oluyor
Evet, irmikli, yulaf Unlu filan karisim, internetten bak
Canım uyu mamaları diye çokça tarif bulursun. Ben genelde irmik, muz, ceviz, bebek bisküvisi tahin pekmez şeklinde yapıyorum ya da farklı meyveler ya da irmik ve yulaf unu arti farklı meyve vs.

Hepinize musmutlu seneleeeer🎄
Ay kızlar ben yeni yıla giremicem sanırım. Sabahtan beri hem çalış hem yılbaşı yemeği hazırla. Totomu yeni koydum yere.18:00de kızı yıkadık, 20:00de yemek bitti, 20:58de bulaşıklar makinede, kız anakucağında uyuyacak veee bizim deli gibi uykumuz var. Sanırım yeni yıla uyuyarak gireceğiz. (00:00 da uyandırır bebem büyük ihtimal) kocam kızı sallarken uyudu 😂 kız hala ııııı ııııı diyor.

Ay kızlar ben yeni yıla giremicem sanırım. Sabahtan beri hem çalış hem yılbaşı yemeği hazırla. Totomu yeni koydum yere.18:00de kızı yıkadık, 20:00de yemek bitti, 20:58de bulaşıklar makinede, kız anakucağında uyuyacak veee bizim deli gibi uykumuz var. Sanırım yeni yıla uyuyarak gireceğiz. (00:00 da uyandırır bebem büyük ihtimal) kocam kızı sallarken uyudu 😂 kız hala ııııı ııııı diyor.
Ben uyuyarak girdim 😃 keşke bütün sene uyusam 😂

Biz de 9.ay devlet hastanesine cocuk doktoruna sira alip gittik. Orda bebek icin kan alma yeri ayri. Kan alan kiz bayagi tecrubeli o anlamda devlet arti. Biraz agladi ama esimle ben zor tuttuk iki kisi gitmek iyi oluyor. Beslenme listesini mesajdan bana da atar misin bizde hala bir ogun tam yiyim de doyayim yok. Ve kahvalti hazirlarken fikir uretemiyorum tıkandim halbuki su 3lu bebek kitaplari da var evde yuzunu actigim yok .
Canım yeni gördüm mesajı atarım tabiki.
Ben hıc dusunmuyordum ama bir arkadasım aklımı cekmeye calısıyor, ben de bakıcıyı bır yoklayım dedım, hamıleyım dedim, gercekten mi dedi, ben de napıcaz dedım, o da mecbur bakıcaz dedı 😅 bakıcıdan sımdılık memnunum ama uykusuz geceleri tekrar yasama dusuncesi benı vazgecırıyor 🙄
hadi buna da beraber kalalım ne dersin 🤣🤣

Gece beslenmesini kesebildiniz mi?Ben azaltmayi deniyorum ama olmuyor:KK43:
Ben her kalktıkça emziriyorum, bu emzirme bazen 1 saatimi alıyor ağzından alamıyorum memeyi ne bulup ne emiyor o kadar bilmiyorum 😐 benim kız bence dudak tiryakisi 🤣🤣

Musmutlu yıllarımız olsun kızlar 🥰🥰 vayyy beee ne seneydi acayip eğlendik acayip güzel şeyler olmadı mı bu sene diye anlatacak bir sürü güzel hikayemiz olsun. ❤️
Ben uykusuzluktan gözlerim kan çanağına dönmüş halde inat ettim uyumadım. Allahtan kız uyudu. Eşimle tombala oynadık. Az morale ihtiyacım vardı sağolsun eşim tüm ellerde yendi beni 😞😞 (olsun 1 sene daha salonda yatacak kendi bilir 😈)

image.jpg

@ksmbnmcbm canım doktorun bana verdiği örnek liste bu. Bu kadar mı yemesi gerek diye sorduğumda “hayır beslenme kişiye özeldir bu siz yazarken açıklama örneği olsun “ diye dedi. Buna göre benim kızın 3 günlük süreci de bunlar .
IMG_4644.png
IMG_4645.png
IMG_4646.png

Ksmbnmcnm Ksmbnmcnm yukarda etiketledim ama olmamış ☹️ her zaman böyle yemesede o ilk 3 gün böyleydi. Henüz kan tahlili vermedik doğru yoldamıyım bilmiyorum.
Banana bread ne kiz :) liste cok guzel fikir veriyor ama ben bebekler icin zeytin almadim sütü de vermiyorum inek sutu yani. Koyden kaysi kurusu getirdi annem onu gunluk hoşaf yapiyorum tahin pekmezi yeni kattim bilmiyorum ne olacak

Banana bread ne kiz :) liste cok guzel fikir veriyor ama ben bebekler icin zeytin almadim sütü de vermiyorum inek sutu yani. Koyden kaysi kurusu getirdi annem onu gunluk hoşaf yapiyorum tahin pekmezi yeni kattim bilmiyorum ne olacak
Muzlu kek ☺️ ben de süt vermiyorum o sütler benim sütüm 🤣🤣 tahmini o kadar içmiştir diye düşündüm 🤣🤣😄
Bunlar bebeginin yiyecekleri mi ben anlamadim😊Iki ara uc ana ogun baya gumgur gumbur menu bu🤭
bana 3 ana öğün 2 ara öğün ama öyle dolu dolu olmasına gerek yok 1-2 kaşık ya da sadece aralarda meyve bile olur dedi. Ya da sabah bitiremediği şeyi verebilirsin dedi. Mutlaka bal ver dedi. Bi de ara öğünlerden biri ıhlamur ve meyveli kek olabilir (balla tatlandırırsın dedi)

Back