2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    323
Olmadı. Extra mizmiz olduğundan zor daldı uykuya okadar.. gece zaten çok sık uyanıyoruz..
Aslında ben çokta anlamlandırmıyorum herşeyi oluyo geçiyo.. ama bariz bi sıkıntı yaşamadık. Her zamanki uyku sorunları.. her zamanki mızmızlık..
Allah kolaylık versin çok zor mızmız bebek😞

Dönerek gidiyorsa sürünmeye de başlar bence benim ki de komik gidiyor zaten
Oturması için yastık koymayı da denedim rahatsız oluyor istemiyor oturmak
Bu arada ek gıda da ben yoğurt havuç kabak bal kabağı patates elma muz verdim başka verdiğiniz şeyler var mı
Bulgur irmik pirinç balık yumurta pekmez mercimek köfte et yemeğinin suyundan brokoli karnabahar
Muz armut elma portakal mandalina
Labne
Gibi... ama öyle fazlaca yemiyor 2-3 kaşık

Kızlar benim gibi mutfağa uzak birisi için bir delilik yapıp 2 aileyi iftara davet ettim 😵‍💫 benim Miray kuş bu aralar gündüz de hep ya kucak ya meme istiyor yemekleri nasıl yetiştirdim Allah biliyor, onun harici diş yerlerine hergün bakmama rağmen (kazıdım resmen) hala diş yok, dün gece sahurda da bize eşlik etti 🤷🏻‍♀️ yani bu aralar 10 numara 5 yıldızız 🤭
İyi cesaret tebrik ederim .

Bulgur irmik pirinç balık yumurta pekmez mercimek köfte et yemeğinin suyundan brokoli karnabahar
Muz armut elma portakal mandalina
Labne
Gibi... ama öyle fazlaca yemiyor 2-3 kaşık
Bulgurla pirinç taneli mi veriyorsunuz ben hep püre verdim ne verdiysem taneli korkuyorum biraz. Ss alayım bu yazdıklarınızı baya denenecek şey varmış böyle düşününce aklıma gelmiyor teşekkür ederim

Amiinnn .... güzel günler bizi bekliyor :) alıştım artık..
Ay inşallah görelim o güzel güneşli günleri artık🤣Geçen gün markette bir ikiz annesi sırasını bana verdi benim ki çığlık kıyamet ağlayınca bende o yollardan geçtim bilirim diyerekten . 4 yaşından sonra rahatlıyorsunuz dedi sanki hemen zaman geçecekmiş gibi 🤣

Bulgurla pirinç taneli mi veriyorsunuz ben hep püre verdim ne verdiysem taneli korkuyorum biraz. Ss alayım bu yazdıklarınızı baya denenecek şey varmış böyle düşününce aklıma gelmiyor teşekkür ederim
İyice pişince yiyebiliyor. Taneli veriyorum.. bazen sebze hasliyorsam pure için içine katıyorum.
Makarna ve sarımsaklı yoğurt ..
Avokado
Ceviz
Kayısı kurusunu kaynatiyorum tanelerini yoğurt yada labne ile ezip yediriyorum suyundan iciriyorum. Hurmada aynı şekilde.
Kuzu kıyma ile yeşil mercimek soğan yemek denedim.. tuzsuz biber salçası kullandım.

Ay inşallah görelim o güzel güneşli günleri artık🤣Geçen gün markette bir ikiz annesi sırasını bana verdi benim ki çığlık kıyamet ağlayınca bende o yollardan geçtim bilirim diyerekten . 4 yaşından sonra rahatlıyorsunuz dedi sanki hemen zaman geçecekmiş gibi 🤣
4 yaş mııı... ozamana kadar ne olacak acaba halimiz :KK66:

İyice pişince yiyebiliyor. Taneli veriyorum.. bazen sebze hasliyorsam pure için içine katıyorum.
Makarna ve sarımsaklı yoğurt ..
Avokado
Ceviz
Kayısı kurusunu kaynatiyorum tanelerini yoğurt yada labne ile ezip yediriyorum suyundan iciriyorum. Hurmada aynı şekilde.
Kuzu kıyma ile yeşil mercimek soğan yemek denedim.. tuzsuz biber salçası kullandım.
Ay maşallah sen baya geçirmişsin ek gıdaya çok şanslı bebiş bizim kız da gözümün içine bakıyor annem bana ne verecek diye

Ben de hep püre veriyordum ama dün ilk defa yumurtayı omlet gibi yapıp verdim bir güzel damağıyla çiğneye çiğneye yedi. Bir cesaret iyice haşlayıp verin sebzeleri öyle öyle alışır o da

@burcumsu12 6 ustu 1 anne 6 ustu 1 anne nurkeri nurkeri @Sirius2023 DuckQueen DuckQueen inşallah dediğiniz gibi diştir. Alt dişler çıkarken hiç anlamamıştık o yüzden hiç aklıma diş gelmedi. Peki böyle ne kadar sürecek çocuk ağla ağla içi çıktı 🥺 aslında geçen hafta doktoru üstler kabarmış ama daha patlamaz henüz demişti.
Bide kızlar sizin bebekler de emekleme durumu nasıl? Bizim ki dizlerinin üzerine bile yükselmiyor hiç emekleyesi yok
Bızımkı surune surune done done gıdıyor. Emekleme pozisyonunda ıse gerı gerı :) bızımde alt ıkı ustten de 1 yan diş çıkmıstı şimfi ust on ve ust yan patlamıs. 1 hafta cekerız

Bizim doktor da daha dişleri çıkmaz demişti ertesi gün dişleri çıkmıştı kızımın o belli olmuyor çok . Benim ki önce dönerek yuvarlanarak istediği şeye gidiyordu ben kumandayı telefonu böyle ilgisi olan şeyleri uzağa koyarak onu teşvik ettim şimdi komando gibi kolunun üzerinde sürünerek gidiyor biraz ama benim ki de oturamıyor hemen devriliyor ayakta da tutunarak çok az durabiliyor genelde gözlemlediğim oturan çocuk sürünmüyor sürünen çocuk oturamıyor bu zamanlarda
Done done her yere gidiyor. Kendı dogrulup yerden oturuyor. Bısey alıcanda da oturdugu yerden totosu kaydırıp donup alıyır. Degısık stili var

Biz de altlar çıkarken gündüz benim suratıma saldırmıştı ısırmaya falan çalışıp mızmızlanıyordu ama böyle canım sıkılıyor mızmızlığı değildi canı yanıyordu öyle anladım diş geldiğini bir baktım diş vardı bir kaç gün de uyku düzeni bozulmuştu.bugün de çok mutsuz halsiz bir hali vardı ben 6-7 den sonra uyutmuyorum gece uykusuna 22:00 da geçebilsin diye bugün de öyle yaptım 15 dk anca uyudu uykusuz bir kaç gün beni bekliyor belli oldu😞 uyku düzeninde bozulma oldu mu?
Uyku duzeni falan kalmadı. İçimızden gectı dişler. Bızimki bırde ardı ardına cıkarıyor. Bırden cekıp rahat etcez galıba
Benimki hafif hafif geri geri gitmeye başlıyor gibi ama bende havalar tam ısınmadı yerler soğuk diyorum eşime 1 ay sonra emeklesin diyorum 😇
Aylardır yerdeyiz. 4 aylık fırdondu gıbı olunca hep yerde yasası :)) cok sevıyor koltuk altına gırmeyı
Pişmiş oldugu için taneyı eziyor dişleriyle. Hep pure verme sonra çiğneme refleksı zayıflıyor. Bogaza kacarsa da endıse etmeyın cıkarıyorlar. Bebek ılk yardımı ogrenın.
Her ihtimale karşı bılmekte fayda var.
Bızımkı artık ne bulursa yıyor. Ama asla karısık kurusuk bebek yemek tariflerini yemıyor. Tabagımıza bakıyor onu mamasından yoksa acmıyor agzını bıraz huysuz ve bılmişiz galıba

Atladaşlar geçem gün oğlum için fizik tedavi bölümüne gittik. Benim minnoş oğlumda çok nadir dönüyor ve daha henüz basamıyor. Bir takım egzersizler gösterdiler. Bu arada ekran kesinlikle yasak dedi. Şu an 7 çocuktan biri dovn sendromu görüşebiliyormuş ve 2 yaşından sonra ortaya çıkıyormuş ekran ise bu durumu tetikliyormuş.

Uyku duzeni falan kalmadı. İçimızden gectı dişler. Bızimki bırde ardı ardına cıkarıyor. Bırden cekıp rahat etcez galıba

Aylardır yerdeyiz. 4 aylık fırdondu gıbı olunca hep yerde yasası :)) cok sevıyor koltuk altına gırmeyı

Pişmiş oldugu için taneyı eziyor dişleriyle. Hep pure verme sonra çiğneme refleksı zayıflıyor. Bogaza kacarsa da endıse etmeyın cıkarıyorlar. Bebek ılk yardımı ogrenın.
Her ihtimale karşı bılmekte fayda var.
Bızımkı artık ne bulursa yıyor. Ama asla karısık kurusuk bebek yemek tariflerini yemıyor. Tabagımıza bakıyor onu mamasından yoksa acmıyor agzını bıraz huysuz ve bılmişiz galıba
Çıksa da rahatlasak artık dişlerden ya uykumdan da geçtim onun acı çekiyor olduğunu düşünmek beni çok üzüyor
Bir hafta daha püre verip 7. Ayında tanelere geçeyim bende o zaman bizimki de benim yediğime hep bakıyor kendi tabağından Farklı olduğunun farkında heyecan yapıyor ama çok şükür kendisine ne yaptıysam yedi hep yemek yemeye çok meraklı kafasını kaşığa getiriyor eli ayağı titriyor heyecandan .
Huysuz değil çok uyanık bunlar annesi 🤣

Atladaşlar geçem gün oğlum için fizik tedavi bölümüne gittik. Benim minnoş oğlumda çok nadir dönüyor ve daha henüz basamıyor. Bir takım egzersizler gösterdiler. Bu arada ekran kesinlikle yasak dedi. Şu an 7 çocuktan biri dovn sendromu görüşebiliyormuş ve 2 yaşından sonra ortaya çıkıyormuş ekran ise bu durumu tetikliyormuş.
Otızmdır o. Down sendromu dogustan gelen bır farklılıktır. Sonradan olusmaz.
Ekran da uyaran eksıklıgı, konusma ve gelısım gerılıgı yapar. Dogrudan otızm yaomaz. Illa evde acılınca goz kayıyor bebeklerde. Hıc acmadan olmuyor neticede. Ama tv acıp, tablet acıp dogrudan karsısına oturtmak yanlıs

X