2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    323
Doktorumuz soğuk sıkım olması yeterli dedi.. Kristal marka aldım bende. Bir haftadır iştahsızdı sadece meyve ile geçiştirdim. Neyseki dişler patladı iştahı yavaş yavaş açılıyor. Artık moda giriyorum bende.
Patates havuç brokoli gibi sebzeler yoğurt vb gibi başlayabilirsiniz.. Yani ben öyle yaptım. Yine tabii bebeğiniz için en iyisini siz bilirsiniz.
Akşam yoğurt verdim bayıla bayıla yedi azcık muz verdiğimde olmuştu daha önce onuda sevmişti ama tam anlamıyla başladım diyemiyorum alışveriş yapmam lazım kavanoz alcam küçük yoğurtlarını ona yapcam
Her yemeğine zeytinyağ koycak mıyız 6. Ay kontrolüne gidemedik biz daha bakalım doktorumuz ne diyecek
Bizim 4 aylıkken altta ki iki diş çıktı 2 aydır diğerlerinde hiç belirti yok ilk dişler çıkarken çok huzursuzdu sızlanıyordu ama

Akşam yoğurt verdim bayıla bayıla yedi azcık muz verdiğimde olmuştu daha önce onuda sevmişti ama tam anlamıyla başladım diyemiyorum alışveriş yapmam lazım kavanoz alcam küçük yoğurtlarını ona yapcam
Her yemeğine zeytinyağ koycak mıyız 6. Ay kontrolüne gidemedik biz daha bakalım doktorumuz ne diyecek
Bizim 4 aylıkken altta ki iki diş çıktı 2 aydır diğerlerinde hiç belirti yok ilk dişler çıkarken çok huzursuzdu sızlanıyordu ama
Ben her defasında zeytinyağı koyamıyorum unutuyorum. Ama koyulsa daha iyi gibi. Bizim 5. Ayında alt iki diş çıktı. 7 ayımız bitti iki gündür falan üstler belirdi.. Diş iştahsızlık yaptı bizde. İnek sütü ile yapılan yoğurttan yemedi benim oğlum. Öğürdü.. Dr onu danışıcam bende nasıl telafi ederiz diye.

On on mu geri geri mi geri geri gitmediği yer Yok kii dönmesi yetiyor karıştırıyoruz artık evde birşeyleri yeri daim temiz tutuyorum çok hareketli. 🧿❤️
Yerleri yalıyoruz bizde🤣

Eklentiler

• B7D0AD69-625E-4226-A5E9-06009096DAE5.jpeg
    B7D0AD69-625E-4226-A5E9-06009096DAE5.jpeg
    163,9 KB · Görüntüleme: 108
Ben her defasında zeytinyağı koyamıyorum unutuyorum. Ama koyulsa daha iyi gibi. Bizim 5. Ayında alt iki diş çıktı. 7 ayımız bitti iki gündür falan üstler belirdi.. Diş iştahsızlık yaptı bizde. İnek sütü ile yapılan yoğurttan yemedi benim oğlum. Öğürdü.. Dr onu danışıcam bende nasıl telafi ederiz diye.
Maşallah sizin ki de erkenciymiş diş konusunda biz de iştahsızlık hiç olmadı daha çok huzursuzluk uykuya dalamama gece sürekli uyanma vs olmuştu. Bir yerde yemediği yemeği zorlamayın ama daha sonra tekrar verin yazıyordu ara ara denedin mi

Kızlar nezle oldum burnum sar sar akıyo. Bebısten gecti bana da onunda burnu aynı
Bn aferım kullanıyırum. Bebişinde soguk algınlıgı ılacı var evde. Bn içtigım için ona surup vermesem faydası olur mukı
Salgın cok hastaneye gıtmek hiç istemıyorım. Tek burun akıntısı var zaten bebişte
Soğuk algınlığı ilacı dediğin calpol mü başka bir ilaç mı?

Maşallah sizin ki de erkenciymiş diş konusunda biz de iştahsızlık hiç olmadı daha çok huzursuzluk uykuya dalamama gece sürekli uyanma vs olmuştu. Bir yerde yemediği yemeği zorlamayın ama daha sonra tekrar verin yazıyordu ara ara denedin mi
Denedim 😏 her defasında öğürdü. Market yoğurduda denedim çay kaşığıyla onu yiyor...

Maşallah ya benimki yerde 10 dk yatsa şükrediyorum🤣
Benim ki eğer yerleri yalamasına falan karışmazsan mama sandalyesinin ayaklarını kemirmeye çalışıyor serbest bırakırsam duruyor yoksa sıkılıyor . Bugün çit ve mat alcam güneş hanım yoksa yerinde durmaz kafasını da yere vuruyor dönerken🤣yemek yerkende ona sevimli dostlar açıyorum biraz durmazsa öyle idare ediyorum yoksa bana yemek bile yedirmiyor geçen lavaboya gittim kıyameti koparıyor yerde yattığı yerden bu ağustos bebeleri yaramaz 🤣

Eklentiler

• BFC535C4-31BD-4906-B636-E795A1ECDE87.jpeg
    BFC535C4-31BD-4906-B636-E795A1ECDE87.jpeg
    144,3 KB · Görüntüleme: 93
Ek gıda nasıl gidiyor... Neler yediriyorsunuz?
Bebek salçası falan yapıp ufak ufak doğrayıp yemeklere başlayayım diyorum artık.
Dün kereviz verdim ilk defa beğendi, şaşırdım 😁
Yoğurt seviyor
Yumurta sarısını hurma özü ve yoğurt ekledikce yiyor , kahvaltı tarzı ben henüz alıştırmadım
Lor peyniri yaptım ama pek sevmedi , buzluğa koydum elbet yer diye.
Salça konusunda henüz erken bize diye düşünüyorum o yüzden hiç vermedim
Sekiz aylık gibi inşallah niyetim var

Ya sizlerin dişler hep çıkmış,biz de hiçbir gelişme yok 😁

Dün kereviz verdim ilk defa beğendi, şaşırdım 😁
Yoğurt seviyor
Yumurta sarısını hurma özü ve yoğurt ekledikce yiyor , kahvaltı tarzı ben henüz alıştırmadım
Lor peyniri yaptım ama pek sevmedi , buzluğa koydum elbet yer diye.
Salça konusunda henüz erken bize diye düşünüyorum o yüzden hiç vermedim
Sekiz aylık gibi inşallah niyetim var

Ya sizlerin dişler hep çıkmış,biz de hiçbir gelişme yok 😁
Ya dişler çıktıda gıcırdatıyo bile 😶

Maşallah bende kereviz denemedim ve hurma eşime dedim şimdi alıp gelecek onlarında yedireyim.
Peynir olarak Lor değilde labne aldım hazır biogurmenin.
Bebek salçası instada kapya biberden yapıyorlar. Öyle yapayım diyorum bende bakalım yapayım diyene kadar 8 ay oluruz sanırım🤣

Ya dişler çıktıda gıcırdatıyo bile 😶

Maşallah bende kereviz denemedim ve hurma eşime dedim şimdi alıp gelecek onlarında yedireyim.
Peynir olarak Lor değilde labne aldım hazır biogurmenin.
Bebek salçası instada kapya biberden yapıyorlar. Öyle yapayım diyorum bende bakalım yapayım diyene kadar 8 ay oluruz sanırım🤣
Oy maşallah, o dişleri gerektiği yerlerde güzel güzel kullanır İnşallah annesi 🤗💖
Mevsimi henüz değil ya acaba daha sonra yapsanız, zaten her yediğimiz de ilaçlar hormonlar mevcut :KK43: bu şahsı kanaatim, size de söylemek istedim

Hurma, Cennet hurması kurusu , kuru incir bunları eline veriyorum -ama yanından hiç ayrılmıyorum bazen yumuşatıp kopariyor- hoşuna gidiyor belki iştah açıyordur 🙃 kendimce tesbitler 😁

Şifa olsun şimdiden paşaya 💙

Emeklemekten geçtim daha sırt üstünden dönebildiği falan yok. Döndürmeye çalışırsam kızıyorda. Ama oturmak ve ayakta olmak hoşuna gidiyor..
Ya benim bebede sizin ki gbi emeklemeye dönmeye çalışmak yok hep oturma ayakta durma yürümek isteme çabası var daha dönemiyor ya ama desteksiz oturuyor

Hayırlı akşamlar kızlar herkes iyidir umarım bizim sorunumuz ek gıdaa hiç istemiyor napacagımı bilmiyorım bazen bende salıyorum ama bazende böyle olmaz diyorum valla . En basta sebzeydi hadi olabilir dedim meyve eklenınce ıster heveslenir dedim ama yok o agzı hiç açmıyor her yolu demiyorum blw de deniyorum ama malesef . Sizlerde durumlar nasıl
Bizde de aynı sadece emeyim istiyor sebze püresi verirken tekmeliyor yada vuruyor eliyle meme vermiyorum diye ortalığı yıkıyor. İkinci çocuğum ama tecrübesiz gibi oldum her yolu deniyorum yedirmek için

Kulak deldiren var mı? Ben bu hafta deldirmek istiyorum ama bebek kulağını çekiştirebiliyormuş diye duydum endişelendim. Daha geç olursa daha zor olur gibi. Erkenden de çok küçüktü. Napsam ya
Bende deldirecegim diş hekimi bir tanıdık kızı 7 aylık deldirmis. Büyüyünce alismiyor küpeyi çekiyor dediler

X