2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    323
Yürüteç ben de düşünüyorum ama oturmasını bekliyorum önce, hala öne doğru düşüyo oturtunca 🤔 büyüdükçe daha fena oldu bu bebişler ya 3-4 aylıkken önündeki kartlara bakıp bakıp duruyordu hiç sıkılmıyordu şimdi oyuncak beğenmiyor 😅
Benmkbib en cok oynadığı şey ıslak mendil kutusu tesekkurler jsdldkkr aldgm fisher pricelarn gözü yaşlı🤣🤪 yürüteç candır gerisi heyecandır

Bebişim valla aynısı bizde de var ama ne yardan ne yavrumdan vazgeçerim. Alışcak keremkuşum , neticede babası yani adamda işte yoruluyor eve geliyo bebeğe yardım ediyo yoruluyo, birazcıkta horlayıversinn. Eskiye nazaran biraz daha iyi kerem bu konuda derin uykudaysa duymuyor artk ama tabi sallantıda uyuyorsa bi hareketlenmeye baslıyor. Ben 1-2 yaşına kadar yanımdan ayırmauı düşünmüyorum zaten kemdi beşiğinde yatıyo.sonrasına bakarız artık🫶🏻
Zaten ayırma işi şu an için çok zor yeri geliyo yatırdıktan yarım saat sonra kalkıyor huyu çok değişti odasına git gel beni perişan eder

Kızlar bu irmikle pirinci nasıl veriyorsunuz haşladıktan sonra mı? Keşke tarif paylaştığımız bir grubumuz olsa görsel şölenli yaratıcı tarifli, besleyicili. Instada çok tarif var ama kaydettiklerim hep ayrı yer üşeniyor insan açığ ordan bulmaya
Bugün bir çay bardağı su 1 tatlı kaşığı irmik pişirdim biraz katılaşınca yumurtanın sarısını ekleyip pişirdim ocaktan aldım üzerine labne ekleyip yedirdim lezzetli oluyor
Meyveleri püre yaparken içerisine irmik pirinç de koyuyorum pişiriyorum güzel oluyor
Sebze yemeklerinin içine de bazen irmik yulaf pirinç ekleyip pişiriyorum
Kız bunları kullanırken bol bol zeytinyağı da eklemek lazım çünkü kabız ediyor

Kızlar bu irmikle pirinci nasıl veriyorsunuz haşladıktan sonra mı? Keşke tarif paylaştığımız bir grubumuz olsa görsel şölenli yaratıcı tarifli, besleyicili. Instada çok tarif var ama kaydettiklerim hep ayrı yer üşeniyor insan açığ ordan bulmaya
Dün akşam biraz armut ayva iki hurma kuru kayısı birde kuru üzüm gördüm birazda ondan attım az haşlayıp blenderdan geçirip içine irmik atıp biraz daha pişirdim baya yedi sevdi zaten tatlı şeylere bayılıyor

Ver cnm birsey olmaz 3 gün denersin Mete yumurtanın beyazını da yiyor başladığından beri doktorumuz ver dedi çok şükür bir sıkıntı olmadı benim vermediğim şeyler çilek bal patlıcan inek sütü tuza dikkat etmeye çalıyorum ama bazen bizim yemeklere dadaniyor yavaş yavaş bakliyatta deniyoruz
Tesekkurler cnm bakliyatlari nasıl veriyorsun

Evet olabilir cnm blender geçirdin süzgeçten mi
Kuzum normal kendimize yaptığımız salçasız mercimek çorbasından tuzsuz verdim ama bugün sonucunu aldık popişi kızardı daha vermem bı süre sonra denerim bizim ki pütürlü yiyor taneli neredeyse çünkü neredeyse 2,5 aydır ek gıda alıyor

Kızlar bebişleriniz kilo alımında azalma oldu mu genelde 6 aydan sonra daha az alıyorlar ya...
Benim kızımın ki baya düştü anne sütü+ek gıda alıyor ama artık göğüslerim eskisi gibi sizlamiyor emerken süt geldiğini görüyorum süt mü azaldı yoksa başka bir şey mi anlayamadım 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Bugün bir çay bardağı su 1 tatlı kaşığı irmik pişirdim biraz katılaşınca yumurtanın sarısını ekleyip pişirdim ocaktan aldım üzerine labne ekleyip yedirdim lezzetli oluyor
Meyveleri püre yaparken içerisine irmik pirinç de koyuyorum pişiriyorum güzel oluyor
Sebze yemeklerinin içine de bazen irmik yulaf pirinç ekleyip pişiriyorum
Kız bunları kullanırken bol bol zeytinyağı da eklemek lazım çünkü kabız ediyor
Dün akşam biraz armut ayva iki hurma kuru kayısı birde kuru üzüm gördüm birazda ondan attım az haşlayıp blenderdan geçirip içine irmik atıp biraz daha pişirdim baya yedi sevdi zaten tatlı şeylere bayılıyor
Wowww hiç aklıma gelmeyecek karışımlar bunlar😁😁😁 ben daha dört beş gün önce katı gıdaya başladığım için daha az az ilerliyoruz. Çok yemiyoe zaten tek öğün az az veriyorum.
+1 bizde de durumlar aynı valla 🤗
Kızlar bizimki bu 1 haftadır ben odadan çıkınca yada görüş alanından çıkınca iyiden iyiye ağlamaya da başladı, artık hep onun görüş alanında takılıyoruz 🤦
+1 tuvalete bile o ağlamadan gidemiyorum🥹

Kızlar ne kadar süre emzirmeyi düşünüyorsunuz? Benim doktor en az bir yıl dedi. İdeali de iki yılmış. Ben ASLA iki yıl dayanamam gibi geliyor yarım saatte bir memede.

Kuzum normal kendimize yaptığımız salçasız mercimek çorbasından tuzsuz verdim ama bugün sonucunu aldık popişi kızardı daha vermem bı süre sonra denerim bizim ki pütürlü yiyor taneli neredeyse çünkü neredeyse 2,5 aydır ek gıda alıyor
Oy masallah çatalla eziyorum ben bizde hemen hemen 1 aydır ek gıda veriyoruz sadece çorba olarak tadım yaptığı sebzeler karıştırıp beklemek lazım o zaman geçer annesi popisi bence şanslıyız biz ek gıda zamanımız yaza gelse ne yapacaktık sıcaktan kızarsa ek gıdadan mi oldu dicektik simdi biliriz az çok

Kızlar ne kadar süre emzirmeyi düşünüyorsunuz? Benim doktor en az bir yıl dedi. İdeali de iki yılmış. Ben ASLA iki yıl dayanamam gibi geliyor yarım saatte bir memede.
Bende süt yok cnm yarım saat bir meme de ek gıda ile aranız nasıl ek gıda yerse o kadar memede durmamasi lazım alışkanlık olabilirmi mama biz 3 saat bir veriyordum ek gida 6 saat 1 vermeye başladım sadece geceleri 2 saat 1 uyanıyor mama istiyor oda akşam ek gıda vermiyoruz en son 17.30 gibi yoğurt sadece

Bir yaşına girince işe başlıycam duruma göre sütten keseceğim eğer işteyken meme diye ağlama durumu oluyorsa vs keserim mecburen

Kızlar bebişleriniz kilo alımında azalma oldu mu genelde 6 aydan sonra daha az alıyorlar ya...
Benim kızımın ki baya düştü anne sütü+ek gıda alıyor ama artık göğüslerim eskisi gibi sizlamiyor emerken süt geldiğini görüyorum süt mü azaldı yoksa başka bir şey mi anlayamadım 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Kontrolümüz haftaya ana ben kucağıma alışımdan pek ağırlaşmadı gibi hissediyorum haftaya yazarım

1 yıl çok az 2 yıl da fazla geliyor bana, psikolojimin ve sütümün izin verdiği ölçüde emzirmeye devam edeceğim. 1 yaştan sonra artık ana öğün süt olmayacağı için belki daha rahat ederiz.

Bera testi hakkında bilgim yok. Gebelikte şeker yada tiroid varsa işitme testini tekrar yaptırmanız gerekir denmişti.. Bizde üni hastanesi'nden gün aldık 27 şubat bakalım.
Benim de gebelikte seker vardi hastanede dogdugunda isitme testi yaparken 6. Ayinda da tekrar yaptircaksiniz demişlerdi ama ben şimdi uyurken parmak ucum parkede soyle minik çıt sesi yaptiginda uyanabildigine gore sıkıntı yok diye düşünüyorum🤭 almadim o yuzden randevu

X