2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    323
Sana da helal olsun ya 😂
Kaç aydır girmiyodun dedim kesin çoşmuştur ev hsjsj
Vala ustumden tır gecmişti anca geldım kendıme. Sabah okul oglen ev temızlıgı aksam yemegi odevı derken kendıme vakıt ayıramıyordum. Baktım olmuyo koyverdım ara ara molalaraa basladım
Anne tenefusu yapıyorum 😂😂

Aynı düzen devam o zmn biraz süre vermem lazım birazda akışına bırakıcam ya uyumuyo diye çok yıprattım kendimi sanırım
Saatlerden kasıt şu, başlama saatleri uyucak ve hergün 1. 2. 3. Saat uykuları 3 aşağı 5 yukarı aynı sürede biticek. Gece uykusuna geçiş saati net olucak ama uyanabilir o farklı canım. Saatleri düzenlemek biraz uzun ve zorlu ama elbet olucaktır. Bebeğin gerilemede olduğu için ekstra zorluk oluşturuyordur sana bizde oralardan geçtik. Birşey yapmazsan 5. Ay geldi diye düzelmez ama yaparsan düzelir 😊

Aynı düzen devam o zmn biraz süre vermem lazım birazda akışına bırakıcam ya uyumuyo diye çok yıprattım kendimi sanırım

Beklentin yanlış olmuş ama çoğumuz bunu yapıyoruz. Kendini de onu da yıpratma şuan yapacağın şey basit. Hazır ise uyku arkadaşına alıştırmak ve saatleri ayına uygun hayatınıza uygun şekilde belirleyip uymaya çalışmak. Ve bunu sürekli sürdürmek. Desteklere takılma şuan onu 6. Aydan sonra gözlemler düşünürsün. Algımızı bozdular hep 2-3 günde eğitim diye diye. Mümkün değil.

nurkeri nurkeri bacımsuuu napıyosun nasılsın
Ahh canımm sen nerelerdesin.. 🤗
Ben yorgun ama iyiyim sanırım. Dün gece rüyamda kendimi delirmiş gördüm kısa Bi süre iyi geldi 🤣🤣

Ek gıda VS bana extra stres yaptı.. Haşlamaydı bebek irmiği falan 2-3 çay kaşığı kadar yiyor mesela sonra ağız kilit memeye dönüyor 🤗
Ya onlarda tatsız tuzsuz yenecek gibi değil.. Saldım.. Kaşık alışkanlığı olsun diye az az denemeler yaparım ama emsin dursun gerçekten çok yorgunum.
Evim almış başını gidiyor...
Uyku hala bildiğin gibi ne diyim aynı aynı aynı.....
Birde üstüne 5 kilo almışım 🤪

Sen nasılsın epeydir uzaksın sanırım uyku VS Bulut ta toplandın herşeyinle.. 🧿

Sizde ne var ana kucağı olarak canım, bizde elektrikli vardı ama artık öne eğiliyor diye kaldırdım öne eğilince ana kucağı da geriye doğru gidiyor kemeri olmasa düşer yani. Bizimki karın üstü çok seviyor ama çabuk sıkılıyor hemen her şeyden ya illa her dakika yeni bi şey bulacaksın, kucakta da öyle durmuyor pek yani yürüteçe koyarım biraz oyalanır en azından
Merfbaby var bizde kendi kendine sallaniyor ya onda önünde oyuncaklar da takili onlara vuruyor filan oyaliyor kendini bence de artik yurutec bakarsin sen de onunda onunde oyuncaklar oluyor biraz rahat edersin

Kesinlikle 3 4 gündür desteğe takmış durumdayım 1 kez uyudu diye desteksiz hemen beklenti oluştu
En baştaki sıkıntım saatler bi onu oturtayım dedğin gibi şuan akşam asla istediğim zamanda yatmıyo o düzelmeden birşeyde olmaz yani dedğin gibi cnm
Daha kundağı bile bırakamadık mesela bunlara daha çok yönelmem lazım aslında
Beklentin yanlış olmuş ama çoğumuz bunu yapıyoruz. Kendini de onu da yıpratma şuan yapacağın şey basit. Hazır ise uyku arkadaşına alıştırmak ve saatleri ayına uygun hayatınıza uygun şekilde belirleyip uymaya çalışmak. Ve bunu sürekli sürdürmek. Desteklere takılma şuan onu 6. Aydan sonra gözlemler düşünürsün. Algımızı bozdular hep 2-3 günde eğitim diye diye. Mümkün değil.

Kesinlikle 3 4 gündür desteğe takmış durumdayım 1 kez uyudu diye desteksiz hemen beklenti oluştu
En baştaki sıkıntım saatler bi onu oturtayım dedğin gibi şuan akşam asla istediğim zamanda yatmıyo o düzelmeden birşeyde olmaz yani dedğin gibi cnm
Daha kundağı bile bırakamadık mesela bunlara daha çok yönelmem lazım aslında

bence sadece saatleri oturtmaya yoğunlaşmalısın destek sonrada bırakılır. Daha doğrusu azaltılır sıfır olması mümkün değil dediğim gibi algılarımızla oynuyorlar hep.

Kesnlkle destekten ziyade uyku saatleri ben hala oturtamadım ki 3 uykuya yeni gçtim o çok etkiliyodu bence daha fazla uyurken
4 te yatrdım 4 dk da uyudu beşiğe koymamla çok mnk sallayıp pış pışladım bormalde 15 dk kucakta gezidiririm zorla yatar
Diceğim o ki saatler ve doğru zamanda yatırmak ztn uykuyu getiriyo minik dokunuşunda bu kadar etki yaratcağını düşünmüyorum ben büyüdükçe onuda bırakırız yani
İyi geldi konuşmak canm ☺️
bence sadece saatleri oturtmaya yoğunlaşmalısın destek sonrada bırakılır. Daha doğrusu azaltılır sıfır olması mümkün değil dediğim gibi algılarımızla oynuyorlar hep.

Kesnlkle destekten ziyade uyku saatleri ben hala oturtamadım ki 3 uykuya yeni gçtim o çok etkiliyodu bence daha fazla uyurken
4 te yatrdım 4 dk da uyudu beşiğe koymamla çok mnk sallayıp pış pışladım bormalde 15 dk kucakta gezidiririm zorla yatar
Diceğim o ki saatler ve doğru zamanda yatırmak ztn uykuyu getiriyo minik dokunuşunda bu kadar etki yaratcağını düşünmüyorum ben büyüdükçe onuda bırakırız yani
İyi geldi konuşmak canm ☺️

Aynen öyle hep derim önce saatler hahaha
Birde geçsin uyku gerilemesi bak gör ne kadar güzel olacak. Bir seferde 40 dk da uyur bir sefer de 4 dk da o önemli değil başarı veya başarısızlık olarak nitelendirmemek lazım. Bu dinamik bir süreç. Sevindim iyi gelmesine. Senin zamanlarında keşke birisi de beni yönlendirseydi doğru noktalara. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlat ben hırpalanarak doğru yolu buldum 😂

Ya katı bir düşünce olcak ama bebeğin desteksiz uyuması bana acımasızca geliyor. Ben bebeğimin başını oksamayacaksam, elini tutamayacaksam, uykusunda seni seviyorum, güvendesin hadi bay diyip odadan çıkacaksam niye anneyim?
Bir de sandalyeyi falan uzaklastiriyorlar kademeli olarak, sanki kaçilmasi gereken bir insanmış gibi yavrularımız
Ben ayakta salliyorum, bunu bırakmak isterim ama desteksiz uyutmak da istemem

Ya katı bir düşünce olcak ama bebeğin desteksiz uyuması bana acımasızca geliyor. Ben bebeğimin başını oksamayacaksam, elini tutamayacaksam, uykusunda seni seviyorum, güvendesin hadi bay diyip odadan çıkacaksam niye anneyim?
Bir de sandalyeyi falan uzaklastiriyorlar kademeli olarak, sanki kaçilmasi gereken bir insanmış gibi yavrularımız

Ben her düşünceye her tercihe saygılıyım açıkcası umurumda değil kimin bebeğine ne hissettirdiği fakat bunun bir başarı gibi anlatılmasına gıcık oluyorum. Bende ağlatsam bulutu 3 günde uyur ne var ki? Bence asıl başarı sabredip sevgiyle uyutmayı öğreten annelerin.

Bakış açımı değiştiricem bende cnm kesinlikle belkide daha iyi olur 5. 6.ayda zaten aslında uyku dedğimiz şey gündüzler tek uykuya fln düşünce daha bi kaliteli 1 yıl sıkıcaz kendimizi ya
Zaman ve sabırla düzende gelecek inş ☺️
Aynen öyle hep derim önce saatler hahaha
Birde geçsin uyku gerilemesi bak gör ne kadar güzel olacak. Bir seferde 40 dk da uyur bir sefer de 4 dk da o önemli değil başarı veya başarısızlık olarak nitelendirmemek lazım. Bu dinamik bir süreç. Sevindim iyi gelmesine. Senin zamanlarında keşke birisi de beni yönlendirseydi doğru noktalara. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlat ben hırpalanarak doğru yolu buldum 😂

Eğitim verme noktasında hep ağlatma yorgunluktan bebek sızıyo ztn 3 5 gün sonra da kimse beni uyutmucak kucağına almıcak diyip uyumaya başlıyo
Bu fikri bende sevemedim ya zaman ne göstervek bilmiyorum ama bakalım

Eğitim verme noktasında hep ağlatma yorgunluktan bebek sızıyo ztn 3 5 gün sonra da kimse beni uyutmucak kucağına almıcak diyip uyumaya başlıyo
Bu fikri bende sevemedim ya zaman ne göstervek bilmiyorum ama bakalım

İhmal edilen çocuklar gibi geliyor bana. Minicik bebek annesinden babasından umudu kesiyor. Ay çok üzücü aslında. Benim kalbime ağır geliyor. Sen sıkma canını düzenini kurmaya çalış gerisi hallolur.

Ben de alacağım sanırım canım ya evet saatlerce bırakmayacağız içinde en azından bir süre oyalansın
Maşallah ya koşturuyor muu 😁🧿 benim oğlum yürüteçi becerebilir mi acaba hoppala düşünüyordum ben
Becerir cnm niye yapamasın , halılara takılana kadar gidiyor takılınca kıyameti koparıyor
Yavrum dış kapıya gidiyor hep dışarı çıkalım diye resmen 🥺😂

Kızlar 6 gün oldu büyüğümüzü yapamıyoruz çatlicak yavrum her şeyi denedim siz neler yapıyorsunuz deneyen varmi
Canım pekmez şırıngaya bir pekmez bak gör dua edersin biz o şekilde yapıyoruz makattan yarım şırınga ben o şekilde yaptırıyorum hem gazını hem kakasını birde masaj yağı clinikid trenyolda var haberleşelim

X