2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    323
Kızlar Bizimki dün gece bizi biraz korkuttu. Anlık sancıyla kahverengi lekelenmem oldu. Hemen doktorumla konuşup acile gittik. Kese etrafında az kanama alanı oluşmuş. İğne yaptılar bide progestan başlıyoruz önlem amaçlı. Aktif kanama değil ama önlem alalım dedi acil doktoru ve kendi doktorum

Hiç endişelenme canım benim kardeşimin oğlu da kızımdan beş ay büyük o da 7
-8 aylıkken dönmeye başladı mesela. Her bebeğin farklı gelişimi dert edecek hiçbir şey yok bence de keyfine çıkar şimdi alt değiştirmek falan zor bayağı çünkü
Oo baya sonra dönmüş paşa. Bakalım bizimki ne zaman döner. Eşim işin girgirinda ya dönerse senindir dönmezse benimdir falan diye soğuk soğuk espri yapıyor ben kafaya taktikca. Dediğiniz gibi zordur alt değiştirmek.. önce elini kullansın uzansin falan diyordur şimdide uyuturken emzigini kendi çıkarıyor takıyor sinir oluyorum 😅

Uzay da henüz dönmedi yattığı gibi duruyor. Ayaklarını kaldırıp vurmaktan başka bişi yok.
Tummy de sevmiyor..
Daha ellerini yeni uzatmaya başladı bişey lere.
Dişleri çıktı daha başka Bi numarası yok 😁
Banyo zorlaştı. Sırtını yıkamada zorlanıyorum ben tutuyorum babası yıkıyor şimdilik.
Dişleri çıktı annesi masaallah daha ne olsun. Evet ya banyo zorlasti bizim de kuvetin içinde direniyor çocuk yeri de dar geliyor. Nasıl olacak bakalım bugün banyo günü yine

Allah isteyene versin.. İsteyenide cesaretinden dolayı kutluyorum 😊 çocuk demek kendinden vazgeçmek demek... 1 kere vazgeçiş yeter.
Normal doğurmadım sezaryen doğum yaptım normalini bilmemde Doğum falan hikaye kalır çocuk bakımının yanında babanın Bi şekilde ev dışında hayatı devam ediyor ama kadın sadece anne oluyor bir süre kafayı sıyırmak an meselesi... Kadın kadınlıktan çıkıyor. Birde tek başına isen zaten bittin.. Kendisine ait hiçbir özel anı olmayan (yeme içme uyuma wc duş falan) , bebeğini en başından beri tek başına büyüten bir kadın olarak söylüyorum bunları..
Bunu baştan yaşamak mı düşünmesi bile çok yorucu...

Anne olmak mucizevi duygular yaratan eşsiz bir duygu olmasına rağmen...
Ama ozamana yaninda bir tane yine de bir destekçin olacak evladın canım . Tek çocukla kalmazsın gibime geliyor böyle diyenler çevremde hep yaptı çünkü 😊

Kızlar kilo durumlarınız nasıl ya ben ne güzel doğumdan bir hafta sonra 10 kg vermiştim zaten hamilelikte de 11 kg almıştım ama şu beş aydır sürekli kilo alıyorum +6 kilo oldum yine ve veremiyorum nasıl besleniyorsunuz ben sürekli acıkıyorum ya hamilelikte bu kadar aç değildim açıkçası
Kötü ben çalışmaya başlayınca veririm dedim yok malesef 72 hamile kaldım 76 doğum girdim sonra 72 düştüm şuan 81 kiloyum hiçbir şey anlamdım ben

Ama ozamana yaninda bir tane yine de bir destekçin olacak evladın canım . Tek çocukla kalmazsın gibime geliyor böyle diyenler çevremde hep yaptı çünkü 😊
Eşimle çocuk yapmamak üzere evlenmiştik 😊 kaynanalar etraf falan derken benim aklıma yattı. Eşimi zar zor ikna ettim...
Bi süre korunmadım olmadı sonra Dr gideyim bakayım dedim 2. Gidişimde hamile olduğumu öğrendim. Değişik Bi duyguydu..
Evliliğimizin 3. Yılında çok şükür Bi evladımız oldu.
Suan 3,5 yıllık evliyiz ben 37 eşim 44 yaşında..
İnan böyle mutluyuz. Sevgimiz ilgimiz Uzay la olsun, duygusal iletişimsel açıdan sağlam.. karekteri düzgün bir birey yetiştirebilmek amacımız..
Ki bir sürü hastalık.. maddi olanaklar.. Bir taneye anca yetişebiliriz. Şuan en masrafsız dönemleri.
Maddi manevi Uzay a yetsek ne ala....

Bir tane destekçi yeter 🤭

Kilom iyi ama görüntü çok kötü eski kiloma dönmek üzereyim ama fiziğim çok bozuk basenler şiş göbek şiş böyle koltuk altımla göğüs aram bıngıl 😂 spor lazım o da çok zor
Bende döndüm bacım eski halime ama dediğin gibi görüntü çoh kötü geliyor bana da birde çok yaşlı gibi hissediyorum kendimi saçlarım yolunmuş tavuk gibi yüzüm çökmüş sanki 60 yaşında gibi olmuşum aynalara bakamıyorum hiç Ewet kesinlikle spor lazım ama beş dakika durmuyor ki minik danacık kaynanamda gelip gidip bu çocuk yatmıyor hiç hep kucakta o yüzden gelişmiyor minik demezmi beni çıldırtıyor iki dK tutuyor zaten benimki fırlama kucaktada durmuyor öff nebiliym ama yawrumun yüzüne bakınca bütün çilem bi anlık ta olsa kaybolup gidiyor iyiki doğurdum diyorum tek başına çocuk büyütmenin zorluğunu ne kadar anlamış olsamda şimdi olsa seni yine isterdim rabbimden diyorum Hamza’ma bugünlerimize de bin şükür çok acılar çektim rabbim mükafat onları verdi bana bir derdim daha var tabi büyük ağbiyle ablanın ergenlik krizleri babada olmayınca iyice azıttılar küçükken hiç bir dertleri yok garipler büyüyünce azmanlaşıyorlar maalesef 🥹

Bende döndüm bacım eski halime ama dediğin gibi görüntü çoh kötü geliyor bana da birde çok yaşlı gibi hissediyorum kendimi saçlarım yolunmuş tavuk gibi yüzüm çökmüş sanki 60 yaşında gibi olmuşum aynalara bakamıyorum hiç Ewet kesinlikle spor lazım ama beş dakika durmuyor ki minik danacık kaynanamda gelip gidip bu çocuk yatmıyor hiç hep kucakta o yüzden gelişmiyor minik demezmi beni çıldırtıyor iki dK tutuyor zaten benimki fırlama kucaktada durmuyor öff nebiliym ama yawrumun yüzüne bakınca bütün çilem bi anlık ta olsa kaybolup gidiyor iyiki doğurdum diyorum tek başına çocuk büyütmenin zorluğunu ne kadar anlamış olsamda şimdi olsa seni yine isterdim rabbimden diyorum Hamza’ma bugünlerimize de bin şükür çok acılar çektim rabbim mükafat onları verdi bana bir derdim daha var tabi büyük ağbiyle ablanın ergenlik krizleri babada olmayınca iyice azıttılar küçükken hiç bir dertleri yok garipler büyüyünce azmanlaşıyorlar maalesef 🥹
Yürümaye başlasınlar düzelir gibi bu fizik 😁 dediğin gibi iyi kü var hızlıca geçip gidecek bebeklikleri. Ergen yiğenm var iyi bilirim zorluğunu bizi beğenip yanında bi yere götürmez derece 😂

Kızlar yusufu babasına devretmisken aklımdaki soruları sorayım size. Doktor kontrolünde o kadar cok şey soruyorum ki her şeye vakit kalmıyor muayenede ..
1. Benim oğlan yüzüstü yatarken kollarindan destek alıp göğsünü kaldirmiyor henüz. Ve o kadsr çabuk sıkılıyor ki hemen almak zorunda kalıyorum. Kendini o şekilde kaldıramamasi normal mi?
2. Ve tabi hala dönemiyor. Çünkü yerde de çok kalmıyor beyimiz. Bu normal mi? Bir de dönen bebisler sırt üstünden karin üstüne mi yoksa karın üstünden sırt üstüne mi dönüyor ilk?
3. Son olarak bebislerin banyosunu nasıl yaptırıyorsunuz şu an? Artık küvete sığmıyor ama yusufu kucağıma alıp duşa kabine de girmeye cesaret edemiyorum ayağım kayarsa falan diye? Sizler nasil yıkıyorsunuz?
Bizimki de kaldırmıyor öyle biraz duruyo ediyo sonra vıyak cıyak ıkıl gıkıl kaldırtıyo yastıkla biraz daha fazla duruyo
Evet Leyla da henüz dönemiyo koltuk biraz eğimli köşeye doğru ayaklarını kaldırıyo bişiler yapıyo oraya kadar böyle hop tam sırtüstünden yüzüstü olamıyo
Banyoyu eşim tutuyor ben yıkıyorum önce ön sonra arka kafa derken file de altında oluyor ben hala tek yıkayamam sanırım hem hareketli gerçekten hamsi gibi gerçi bizimli pirana gibi gerçi dişlerimiz de yok ama el sürekli ağızda

Bu hafta inanılmaz huysuz her şeye mızmız nerede o eski oyuncaklarıyla oynayan takılan bebek nerede bu bebek 🫠🫠

Eşimle çocuk yapmamak üzere evlenmiştik 😊 kaynanalar etraf falan derken benim aklıma yattı. Eşimi zar zor ikna ettim...
Bi süre korunmadım olmadı sonra Dr gideyim bakayım dedim 2. Gidişimde hamile olduğumu öğrendim. Değişik Bi duyguydu..
Evliliğimizin 3. Yılında çok şükür Bi evladımız oldu.
Suan 3,5 yıllık evliyiz ben 37 eşim 44 yaşında..
İnan böyle mutluyuz. Sevgimiz ilgimiz Uzay la olsun, duygusal iletişimsel açıdan sağlam.. karekteri düzgün bir birey yetiştirebilmek amacımız..
Ki bir sürü hastalık.. maddi olanaklar.. Bir taneye anca yetişebiliriz. Şuan en masrafsız dönemleri.
Maddi manevi Uzay a yetsek ne ala....

Bir tane destekçi yeter 🤭
Hep bu çevreciler böyle yapıyor zaten seni gaza getirmişler ama güzel gelmişsin canım evlat kokusu varlığı herşeyi cok cok farklı ve yaşanılmasi en güzel duygulae

Bizimki de kaldırmıyor öyle biraz duruyo ediyo sonra vıyak cıyak ıkıl gıkıl kaldırtıyo yastıkla biraz daha fazla duruyo
Evet Leyla da henüz dönemiyo koltuk biraz eğimli köşeye doğru ayaklarını kaldırıyo bişiler yapıyo oraya kadar böyle hop tam sırtüstünden yüzüstü olamıyo
Banyoyu eşim tutuyor ben yıkıyorum önce ön sonra arka kafa derken file de altında oluyor ben hala tek yıkayamam sanırım hem hareketli gerçekten hamsi gibi gerçi bizimli pirana gibi gerçi dişlerimiz de yok ama el sürekli ağızda

Bu hafta inanılmaz huysuz her şeye mızmız nerede o eski oyuncaklarıyla oynayan takılan bebek nerede bu bebek 🫠🫠
Dönme konusu da her konuda olduğu gibi bebeğe özel herhalde canım. Bugün bir video dinledi güvendiğim bir doktor 9.aya kadar dönmemesi normal dedi 🤷‍♀️
Biz deoyle yıkıyoruz ya baba tutuyor ben yıkıyorum hamsi gibi gerçekten düşürmekten Çok korkuyorum
Extra huysuzsa normalden diş sıkıntısı falan olabilir canım

X