• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    323
Kızlar bebişlerinizin konuşması için neler yapıyorsunuz yada ne yapmalıyım? Kitap konuşma yapıyorum ama asla anne dedirtemedim baba dede mama meme böyle ilerletmek istiyorum ama nasıl yaparım bilemedim birde gün içinde nasıl vakit geçiriyorsunuz nasıl oyunlar oynuyorsunuz fikirlere ihtiyacım var😊

Uzay asla oyun oynamıyor. Araba , bultak , top 1 er dk sürmüyor oyunu. Kitaplar ilgisini çekmiyor. Gidiyor geliyor meme.. 1-2 hafta öncesinde 4-5 kelimesi vardı şimdilerde ıh ıh ile hallettiriyor işini.. Yemek yok oyun yok konuşma yok uyku deseniz hala aynı dışarıyı sevmiyor. Napcaz bilmiyorum 🧐

Uzay asla oyun oynamıyor. Araba , bultak , top 1 er dk sürmüyor oyunu. Kitaplar ilgisini çekmiyor. Gidiyor geliyor meme.. 1-2 hafta öncesinde 4-5 kelimesi vardı şimdilerde ıh ıh ile hallettiriyor işini.. Yemek yok oyun yok konuşma yok uyku deseniz hala aynı dışarıyı sevmiyor. Napcaz bilmiyorum 🧐
Aynen ıhh ıhhh dediği an bittik yapana kadar istiyor🤣

Merhaba canım bizde yatakta yatıyoruz beraber . Ben yanlara koruyucu taktım birde ayak tarafına da L koltuğun minderlerini koyuyorum yatakta dönse kalksa bile minderler büyük olduğu için onlara takılıyor benimde uykum hafif uyanıyorum hemen

Bizimde odasında bazada yatıyor yere de çift kişilik yaylı yatağı koyduk düşerse onun üstüne düşsün diye normalde de hoplayıp zıplıyor yerdeki yatak üstünde🤣🤣

Bulut hala yanımızda ve emerek uyuyor. Gündüz ememediği için gece kaç kere kalkarsa kalksın emmek isterse veriyorum ama bu şekilde çok uyanıyor. Kendi uykusuzluğumu geçtim ama oda yoruluyor. Son birkaç haftadır ahşap beşiğini montessori şekline getirdim bizim yatağımıza bitişik arada orda yatırıyorum. Uyuyunca koyuyorum. Sanki biraz alıştı ama yolumuz uzun. Yavaş yavaş önce ayrı uyumaya alıştırıcam sonra memeden kesip en geç 24 aylıkken odasına geçiricem de bakalım hayaller ve hayatlar mı olucak bu konuda da göreceğiz 😬

Sizin durumda olsam sanırım ufak geçişlerle yatağına alıştırırdım olmuyorsa koruyucunun bittiği yere L olacak şekilde yastık koyardım veya yer yatağının altına battaniyeleri döşerdim.

Bu arada en kolay bıraktırılan destek sallamakmış. Birkaç yöntemden bahsediyorlar işe yarayan. Tamamen karar verdiğinizde en uygunuyla başlayıp 3-4 günde bıraktırabilirsiniz.
Kızlar çok teşekkür ederim fikirleriniz önerileriniz için 💕 deneyeceğim gerçekten sürekli sonraki leveli de geçelim önümüz aydınlık diye diye geçiriyoruz günleri 🥹 hadi emeklesin hadi yürüsün hadi diş çıkarsın hadi konuşsun hadi şimdi kendi yatağında uyusun allahım hiç bitmeyecek gibi 😭 Allah uzun ömürler versin sağlıkları yerinde olsun da geçen de şöyle bir twit gördüm çocuğumu çok seviyorum ama anneliği sevmedim diye çocuktan önceki insan kimdi neydi unutuyor insan

Kızlar bu arada emzik ve emzirme işleriniz nasıl gidiyor bi ara memeye bağımlılık pik yapmıştı şükür şu ara azaldı. İş arkadaşım 18. Aydan sonra emmeye devam ederse bıraktırmak çok zor oluyor dedi ama bilmiyorum var mı ilk çocuktan tecrübesi olan acaba nasıldır bu işin en hasarsızı

Kızlar bebişlerinizin konuşması için neler yapıyorsunuz yada ne yapmalıyım? Kitap konuşma yapıyorum ama asla anne dedirtemedim baba dede mama meme böyle ilerletmek istiyorum ama nasıl yaparım bilemedim birde gün içinde nasıl vakit geçiriyorsunuz nasıl oyunlar oynuyorsunuz fikirlere ihtiyacım var😊

Tomris inan aynı durumdayız, konuşmaya çalışsın diye gösterdiği şeyi anlamamış gibi davranıyorum bu sefer de Trabzon damarı tutuyor elindekini yada kendini yere atıyor, gün içerisinde oyunlara ilgi dakikası 5dk değil yaşlarını da geçirdik hala düzelme yok ne uyku, ne oyun, ne konuşmasında bizim ağustos bebelerinde

Tomris inan aynı durumdayız, konuşmaya çalışsın diye gösterdiği şeyi anlamamış gibi davranıyorum bu sefer de Trabzon damarı tutuyor elindekini yada kendini yere atıyor, gün içerisinde oyunlara ilgi dakikası 5dk değil yaşlarını da geçirdik hala düzelme yok ne uyku, ne oyun, ne konuşmasında bizim ağustos bebelerinde
Canım ben tek uykuya düştüm artık Bi tık daha iyiyiz çok değil ama gece fena 🤣🤣neyse konuşma desen Bi kaç kelime oyun desen dediğin gibi 5 dk🤷‍♀️🤣

Merhabalar hanımlar nasılsınız görüşmeyeli bebişler ne durumda bizimkisi yaramazlıkta üst sınır 😂 iştah desen yok azı dişleri geliyor
merhabalar iyi olmaya calışıyoruz yaramazlıklarust tavan kapılar yumruklanıyor bağrışmalar koltuğan çıkıp inmeler başladı ve tv kumandası elinde sürekli açın diyor günde 1 -2 saat müzik ve leo en sevdiğimiz eşya elektrik süpürgesi alıp eline huhuhu deyip duruyor mama seviyor günde 3 defa veriyorum mecbur

merhabalar iyi olmaya calışıyoruz yaramazlıklarust tavan kapılar yumruklanıyor bağrışmalar koltuğan çıkıp inmeler başladı ve tv kumandası elinde sürekli açın diyor günde 1 -2 saat müzik ve leo en sevdiğimiz eşya elektrik süpürgesi alıp eline huhuhu deyip duruyor mama seviyor günde 3 defa veriyorum mecbur
Süpürge için ağlama krizlerine giriyor. Oyuncak süpürge aldım artık.

Kızlar bu arada emzik ve emzirme işleriniz nasıl gidiyor bi ara memeye bağımlılık pik yapmıştı şükür şu ara azaldı. İş arkadaşım 18. Aydan sonra emmeye devam ederse bıraktırmak çok zor oluyor dedi ama bilmiyorum var mı ilk çocuktan tecrübesi olan acaba nasıldır bu işin en hasarsızı
Bnce kucukken bıraktırmak daha zor oluyor avunmıyor. Ben hep 2 yasına kadar emzırdım. Sonra artık meme pis sen buyudun tarzı soylemlerle once gunduz kestim. Gece kalktıkca verdım zaten 1 ay ıcınde hep kendılerı geceyı de bıraktı

Yabancıları svmıyor dık dık bakıyor. Kımse onu elleyemez cıglık atıyor. Ama 2,3 saat veya bır kac gun ust uste gorurse ben varsam yadırgamıyo ama asla gıtmıyo pas vermıyo. Yok sayıyo
Bizdede durum benzer.. Suratlarına bakmıyor. Bir sürü şey yapıyorlar baksın diye yok.. Sanki karşısında hiçkimse yok.

Bebelerinizin sizden başka insanlarla iletişimi nasıl?
dayı amca yenge bunlara hiç gitmiyor sevmiyor halasıyla bir tane ablamı seviyor bir de babaanne o kadar gerisine yanaşmıyor insanlar sevmeye korkuyor yaklaşınca ağlayıp çığırıyor. Elitimin kızı da ağustos bebesi ona kim gel derse desin gidiyor mesela benim kızımın adı cadıya çıktı o yüzden

Merhaba arkadaşlar, ben uzun süredir buralarda yoktum. Doğumdan bir süre sonra buraya girmemeye başladım. Ama şuan bir durumum var aklıma sizler geldiniz. Benim bebiş 16 aylık olmak üzere ama hiç regli olmadım. Benim durumumda olan var mı? Sanki bir terslik var gibi hissediyorum. Bir de bugün hamile gibi hissettim. Regli kalmadan böyle bir şey yaşama ihtimali düşük mü sizce? Gidip gebelik testi almaya da çekindim açıkcası 🤣

Bebelerinizin sizden başka insanlarla iletişimi nasıl?

Uzaktan izliyor sadece yakınlaşınca hemen kaşlar çatılıyor. Daha öyle ona doğru yürüyen biri olması açıkcası ağlar mı, bağırır mı ne yapar bilemiyorum. Baba, anneanne, dede dışında kimseye gitmedi daha. Güzel kızları seviyor ama belki onlar çağırsaydı giderdi ondan emin değilim 😬

Benim oğlum küçük abileri seviyor ne kadar küçük o kadar iyi 3-4 yaş biri varsa 5-6 yaşlara takılmıyor, yaşlı amcaları görünce yanaşmıyor ama gösterip dede diye bağırıyor 😃 kızlar da belli olöuyor bi anda gideveriyor

Back
X