Evet canım 34+4te zorla kendimi doğurtturdumMaşallah büyümüşsünüz epeyGitgide de büyüyeceğiz
34’te mi doğdu bebişlerAllahım bizlere de o haftalara gelmeyi nasip etsin
Canım sana birşey sormak istiyorum, bizim burada şeker yüklemesi diye birşey yok. Ablamın normal kan testinde herşey normalken şeker yüklemesinde şekeri çıkmıştı ve diyet yapmıştı tüm hamileliği boyunca. Bende de olur da normal testte çıkmaz diye çok korkuyorum. Sende nasıl çıktı şeker?Evet canım 34+4te zorla kendimi doğurtturdum
Bir gebelikte yaşanabilecek bütün sorunları yaşadım neredeyse
Ben bile 34e kadar içimde tuttuysam Allah korusun aniden su gelmediği preeklampsi kolestaz falan olmadığı sürece herkes o haftaları görür
İlk 3 ay sürekli kanamalı geldi benim bebeklerin birinin plasentası rahim ağzına yerleşmiş dediler
Serviks sorunum ilk haftalardan beri vardi zaten hep kısaydı
Bi ara 3 hafta kadar kontrole gitmedim sancılarim başladı 28.haftada
Sonra iki bebeğin de suyu üst sınırda çıktı doktor rahim boyu 34 hafta gebelikte olması gerektiği kadar su an dedi
Aynı gün serviks 21 mm ölçüldü 2 cm de acilman var dedi
Gebelik şekeri uzaya çıkmış diyet bile denemeden direkt insülin başlandı yediklerine dikkat et dendi
Bir hafta sonra soldaki bebeğin suyu alt sınıra inmiş sagdakinin suyu daha da artmış dendi
İki günde bir kontrole gidiyordum her gittiğimde soldakinin suyu daha da azaliyordu
Ben o 2 cm açılmaya tam 6 hafta gezdim doğurmadan
En son suyu az olan gün boyu hiç hareket etmedi diye doktor sezaryene aldı
Doğumda bi güzel de atoniye girdim yoğun bakıma aldılar her yerime hortum bağlayıp
Çok şükür hepsi geride kaldı sen de sağ salim kucağında göreceksin inşallah
Bana doktor 22 kilo aldığım halde kilo almamış gibi göründüğüm için şeker yüklemesi yapmamıştıCanım sana birşey sormak istiyorum, bizim burada şeker yüklemesi diye birşey yok. Ablamın normal kan testinde herşey normalken şeker yüklemesinde şekeri çıkmıştı ve diyet yapmıştı tüm hamileliği boyunca. Bende de olur da normal testte çıkmaz diye çok korkuyorum. Sende nasıl çıktı şeker?
Hadi yaa ben de çok korkuyorum bi şey olur diye iki tane olunca bir deBenimde 8 hafta canım
Aynen benimde öyle hatta kasıklarımda da değişik şeyler oluyor valla benim birde riskli gebelik dedi doktor
Tek yumurta ikizi çünkü
Ne sıklıkla gidiyorsun doktora bu aradaBenimde 8 hafta canım
Aynen benimde öyle hatta kasıklarımda da değişik şeyler oluyor valla benim birde riskli gebelik dedi doktor
Tek yumurta ikizi çünkü
Ben de ciddi bulantı yaşadım gebeliğimin başından beri. Prilam Dr sorunumu çözdü. Hala da kullanmaya devam ediyorum günde 1 tane şeklinde.merhabalar ; 16. haftalıgım ikiz gebelik ... 10 kılo verdım hala kusmalarım devam edıyor zofer 8 mg ıcıyorum sbaha aksam .. bana tecrubelerınızden bahsedermısınız
Haklısınız. Benimle de devlet hastanesinde ilgilenmediler. Özeldeki doktorum gebeliğin iyi gidiyor dedi ama ayrıntılı ultrasonda bir perinatolog görse iyi olur dedi. Özel de çok pahalı.Ben üniversite hastanesinde perinatoloji tarafından takip ediliyorum aynı zamanda ordaki hocalardan birinde özelde de takibim yapılıyor. Çift yumurta ikizi benim de, çift yumurta olunca risk hiç yok değil mesela benim bebeklerin zarları arasında ayrılmalar var, şuan riskli bir duruma yol açmamış ama devamlı kontrol ediliyor. Perinatoloji devlette gerçekten burnundan kıl aldırmıyor. Oraya sevk edilmek de başarı
Ben de 4 kilo aldım şimdiye kadar ama karnım çok hızlı büyüdü. Bu hızla 30lu haftalarda nasıl görünür tahmin edemiyorumKızlar 20. Haftama geldim çok hızlı kilo aldım yaa sizde durumlar nasıl? 54 kgden 60 a çıkmışım önceki hamileliğimde 7 8 kg alan ben çok şaşırıyorum bu duruma
Çok geçmiş olsun canım malesef şu sıralar covid baya yaygın hale geldi inşallah tez zamanda en hafif şekilde atlatırsınız. Ben de 26. Haftama girdim çok şükür ve 12 kilo aldımbakalım doğuma kaç kiloyla gireceğiz inş sağlıkla kucağımıza almak nasip olurKızlar dualarınıza ihtiyacım var test verdim covid pozitifim biraz ağır oldu benim için bebeklerde normale göre baya hareketsiz bizim için dua edin lütfen
Oyyy oyyy baya sıkıntı yaşamışsın benim de baştan beri hep sıkıntılı gidiyor, böyle sağlıkla kavuşan örnekleri görünce insana motivasyon oluyor. Bundan sonra miniklerinle hep güzel günler görün inşallahEvet canım 34+4te zorla kendimi doğurtturdum
Bir gebelikte yaşanabilecek bütün sorunları yaşadım neredeyse
Ben bile 34e kadar içimde tuttuysam Allah korusun aniden su gelmediği preeklampsi kolestaz falan olmadığı sürece herkes o haftaları görür
İlk 3 ay sürekli kanamalı geldi benim bebeklerin birinin plasentası rahim ağzına yerleşmiş dediler
Serviks sorunum ilk haftalardan beri vardi zaten hep kısaydı
Bi ara 3 hafta kadar kontrole gitmedim sancılarim başladı 28.haftada
Sonra iki bebeğin de suyu üst sınırda çıktı doktor rahim boyu 34 hafta gebelikte olması gerektiği kadar su an dedi
Aynı gün serviks 21 mm ölçüldü 2 cm de acilman var dedi
Gebelik şekeri uzaya çıkmış diyet bile denemeden direkt insülin başlandı yediklerine dikkat et dendi
Bir hafta sonra soldaki bebeğin suyu alt sınıra inmiş sagdakinin suyu daha da artmış dendi
İki günde bir kontrole gidiyordum her gittiğimde soldakinin suyu daha da azaliyordu
Ben o 2 cm açılmaya tam 6 hafta gezdim doğurmadan
En son suyu az olan gün boyu hiç hareket etmedi diye doktor sezaryene aldı
Doğumda bi güzel de atoniye girdim yoğun bakıma aldılar her yerime hortum bağlayıp
Çok şükür hepsi geride kaldı sen de sağ salim kucağında göreceksin inşallah
Çok geçmiş olsun canım yaa, inşallah hiçbir sıkıntı olmadan birkaç güne toparlayacaksınKızlar dualarınıza ihtiyacım var test verdim covid pozitifim biraz ağır oldu benim için bebeklerde normale göre baya hareketsiz bizim için dua edin lütfen
Ne sıklıkla gidiyorsun doktora bu arada
Ben 15 haftama kadar medipole gidiyodum sonra Prof. Dr. Recep Has’a başka bir neden için muayene olmaya gitmiştim muayenede senin sorunun çok başka TTTS başlangıcı dedi( ikizden ikize kan tranfüzyonu) kendisi çapaya yönlendirdi beni çapadan takipliyim şuanda ilk başte bende duyduğumda çok korktum ve ağladım ama 6 haftadır durumum aynı ve bi aksilik sorun yaşamadım çok şükür. Eğer zaten evrelerinde bir artış olursa doktorlar müdahale ediyo ve içiniz rahat olsun hepsi çok ilgili ve alanında iyi doktorlar. Benim şuan hala evre 1 oldugu için lazer ameliyat olmadım. Dr belki böyle ilerleriz yada gerekirse ameliyat yapabiliriz dedi. Şuanlık kontrol muayelerine bebeklerim için her hafta Çapa’ya gidiyorum. Kendim için yine ayda 1 medipole devam ediyorum.Ben yaşıyorum otururken özellikle
Maşallah tebarekallah rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Herhangi bir aksilik yaşadınız mı
Hangi doktora gidiyorsunuz?
Anladım rabbim yardımcınız olsun sizinde hepimizinde..Ben 15 haftama kadar medipole gidiyodum sonra Prof. Dr. Recep Has’a başka bir neden için muayene olmaya gitmiştim muayenede senin sorunun çok başka TTTS başlangıcı dedi( ikizden ikize kan tranfüzyonu) kendisi çapaya yönlendirdi beni çapadan takipliyim şuanda ilk başte bende duyduğumda çok korktum ve ağladım ama 6 haftadır durumum aynı ve bi aksilik sorun yaşamadım çok şükür. Eğer zaten evrelerinde bir artış olursa doktorlar müdahale ediyo ve içiniz rahat olsun hepsi çok ilgili ve alanında iyi doktorlar. Benim şuan hala evre 1 oldugu için lazer ameliyat olmadım. Dr belki böyle ilerleriz yada gerekirse ameliyat yapabiliriz dedi. Şuanlık kontrol muayelerine bebeklerim için her hafta Çapa’ya gidiyorum. Kendim için yine ayda 1 medipole devam ediyorum.
Bende kasık ağrısı olmuyor da kuyruk sokumuna eğilip kalkarken ağrı vuruyor kasık ağrısı 4-5haftalarda vardı geçtiSizinde oluyor mu kasık ağrısı ?
Şu an a kadar iki defa gittim sonrası Allah kerim
Kasık ağrısı aralarda oluyor dinlenince geçiyor ama kaç kere doktora söyledim olabilir dediler önemsemedilerSizinde oluyor mu kasık ağrısı ?
Şu an a kadar iki defa gittim sonrası Allah kerim
Kasık ağrısı aralarda oluyor dinlenince geçiyor ama kaç kere doktora söyledim olabilir dediler önemsemediler
Doğal yollardan ikizlere hamile kalan var mı benim gibi? Ben babamdan dolayı genetik sanıyodum ama doktor babadan alınmıyor dedi genetik yani şansa olmuş benim, şimdi benim ki ikiz ya, kızlarıma genetik ikiz mirası bıraktım
Bizim de doğal çift yumurta :) ne eşimde ne bizden tarafta ikiz yok :) resmen şansa geliyorlar bizimkilerDoğal yollardan ikizlere hamile kalan var mı benim gibi? Ben babamdan dolayı genetik sanıyodum ama doktor babadan alınmıyor dedi genetik yani şansa olmuş benim, şimdi benim ki ikiz ya, kızlarıma genetik ikiz mirası bıraktım