2022’nin yeni ikiz gebeleri

Maşallah büyümüşsünüz epey Gitgide de büyüyeceğiz
34’te mi doğdu bebişler Allahım bizlere de o haftalara gelmeyi nasip etsin
Evet canım 34+4te zorla kendimi doğurtturdum
Bir gebelikte yaşanabilecek bütün sorunları yaşadım neredeyse
Ben bile 34e kadar içimde tuttuysam Allah korusun aniden su gelmediği preeklampsi kolestaz falan olmadığı sürece herkes o haftaları görür
İlk 3 ay sürekli kanamalı geldi benim bebeklerin birinin plasentası rahim ağzına yerleşmiş dediler
Serviks sorunum ilk haftalardan beri vardi zaten hep kısaydı
Bi ara 3 hafta kadar kontrole gitmedim sancılarim başladı 28.haftada
Sonra iki bebeğin de suyu üst sınırda çıktı doktor rahim boyu 34 hafta gebelikte olması gerektiği kadar su an dedi
Aynı gün serviks 21 mm ölçüldü 2 cm de acilman var dedi
Gebelik şekeri uzaya çıkmış diyet bile denemeden direkt insülin başlandı yediklerine dikkat et dendi
Bir hafta sonra soldaki bebeğin suyu alt sınıra inmiş sagdakinin suyu daha da artmış dendi
İki günde bir kontrole gidiyordum her gittiğimde soldakinin suyu daha da azaliyordu
Ben o 2 cm açılmaya tam 6 hafta gezdim doğurmadan
En son suyu az olan gün boyu hiç hareket etmedi diye doktor sezaryene aldı
Doğumda bi güzel de atoniye girdim yoğun bakıma aldılar her yerime hortum bağlayıp
Çok şükür hepsi geride kaldı sen de sağ salim kucağında göreceksin inşallah

Canım sana birşey sormak istiyorum, bizim burada şeker yüklemesi diye birşey yok. Ablamın normal kan testinde herşey normalken şeker yüklemesinde şekeri çıkmıştı ve diyet yapmıştı tüm hamileliği boyunca. Bende de olur da normal testte çıkmaz diye çok korkuyorum. Sende nasıl çıktı şeker?

Bana doktor 22 kilo aldığım halde kilo almamış gibi göründüğüm için şeker yüklemesi yapmamıştı
28.haftada sancilar başlayınca gittim iki bebegin de suyu üst sınırda olunca şeker yüklemesi yapıldı
Ondan önce bakilmamisti açlık tokluk falan
Şeker yükleme testinde açlık şekerim 190larda çıkmıştı çok belliydi yani gebelik şekeri olduğu
Rutin kontrolde daha öncesinde bakılmış olsa kesin anlaşılırdı yükleme testi yapılmadan

Teşekkür ederim yanıtlarınız için. Ben henüz devlette muayene olamadım, sıra almak çok zor. Ayrıntılı ultrason için de sınıra yaklaşıyorum, zannediyorum 23 hafta üst sınır. İnşallah randevu bulabilirim.

Mesajda alıntılama olayını henüz çözebildim bağımsız yorum yapmış gibi oluyorum ikidir.
merhabalar ; 16. haftalıgım ikiz gebelik ... 10 kılo verdım hala kusmalarım devam edıyor zofer 8 mg ıcıyorum sbaha aksam .. bana tecrubelerınızden bahsedermısınız
Ben de ciddi bulantı yaşadım gebeliğimin başından beri. Prilam Dr sorunumu çözdü. Hala da kullanmaya devam ediyorum günde 1 tane şeklinde.
Bulantılarım yüzünden 3 kilo verdim gebeliğimin başında. Hem bulantımın şiddeti azaldı hem de ilaç etkili oldu, verdiğim kiloları geri aldım.
Benim bulantılarım midemde gaz birikmesi şeklinde oldu ve katı yesem bile hep sıvı kustum.

Haklısınız. Benimle de devlet hastanesinde ilgilenmediler. Özeldeki doktorum gebeliğin iyi gidiyor dedi ama ayrıntılı ultrasonda bir perinatolog görse iyi olur dedi. Özel de çok pahalı.
Kızlar 20. Haftama geldim çok hızlı kilo aldım yaa sizde durumlar nasıl? 54 kgden 60 a çıkmışım önceki hamileliğimde 7 8 kg alan ben çok şaşırıyorum bu duruma
Ben de 4 kilo aldım şimdiye kadar ama karnım çok hızlı büyüdü. Bu hızla 30lu haftalarda nasıl görünür tahmin edemiyorum

Kızlar dualarınıza ihtiyacım var test verdim covid pozitifim biraz ağır oldu benim için bebeklerde normale göre baya hareketsiz bizim için dua edin lütfen

Kızlar dualarınıza ihtiyacım var test verdim covid pozitifim biraz ağır oldu benim için bebeklerde normale göre baya hareketsiz bizim için dua edin lütfen
Çok geçmiş olsun canım malesef şu sıralar covid baya yaygın hale geldi inşallah tez zamanda en hafif şekilde atlatırsınız. Ben de 26. Haftama girdim çok şükür ve 12 kilo aldımbakalım doğuma kaç kiloyla gireceğiz inş sağlıkla kucağımıza almak nasip olur

Oyyy oyyy baya sıkıntı yaşamışsın benim de baştan beri hep sıkıntılı gidiyor, böyle sağlıkla kavuşan örnekleri görünce insana motivasyon oluyor. Bundan sonra miniklerinle hep güzel günler görün inşallah
Çok geçmiş olsun canım yaa, inşallah hiçbir sıkıntı olmadan birkaç güne toparlayacaksın Bebeklerin de anı anına uymuyor, enerjimizi hissediyorlar onlar da senle birlikte normale döneceklerdir

Ben yaşıyorum otururken özellikle

Maşallah tebarekallah rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Herhangi bir aksilik yaşadınız mı
Hangi doktora gidiyorsunuz?
Ben 15 haftama kadar medipole gidiyodum sonra Prof. Dr. Recep Has’a başka bir neden için muayene olmaya gitmiştim muayenede senin sorunun çok başka TTTS başlangıcı dedi( ikizden ikize kan tranfüzyonu) kendisi çapaya yönlendirdi beni çapadan takipliyim şuanda ilk başte bende duyduğumda çok korktum ve ağladım ama 6 haftadır durumum aynı ve bi aksilik sorun yaşamadım çok şükür. Eğer zaten evrelerinde bir artış olursa doktorlar müdahale ediyo ve içiniz rahat olsun hepsi çok ilgili ve alanında iyi doktorlar. Benim şuan hala evre 1 oldugu için lazer ameliyat olmadım. Dr belki böyle ilerleriz yada gerekirse ameliyat yapabiliriz dedi. Şuanlık kontrol muayelerine bebeklerim için her hafta Çapa’ya gidiyorum. Kendim için yine ayda 1 medipole devam ediyorum.

Anladım rabbim yardımcınız olsun sizinde hepimizinde..
Sizde çok dua edin inşallah bizlerde öyle sorunlar yaşamayalım
Bende kilo da çok ilk doğumdan kalma o yüzden de biraz panikliyorum

Çapa İÇİN bende randevu almaya çalışıyorum bakalım bir an önce başlamak için

Çapa da sizi o mu takip ediyor oranın başıymış o

Kasık ağrısı aralarda oluyor dinlenince geçiyor ama kaç kere doktora söyledim olabilir dediler önemsemediler

Bende sordum bu gittiğimde olacak onlar dedi ama benim böyle tam ağrı sancı da denmez değişik yırtılıyor gibi bişey

İnşallah normaldir

Doğal yollardan ikizlere hamile kalan var mı benim gibi? Ben babamdan dolayı genetik sanıyodum ama doktor babadan alınmıyor dedi genetik yani şansa olmuş benim, şimdi benim ki ikiz ya, kızlarıma genetik ikiz mirası bıraktım

Benimde doğal yolla oldu ama ne eşim tarafında ne benim tarafımda yok

Ama benim tek yumurta O yüzden nasıl oluyor bilemiyorum

Bizim de doğal çift yumurta :) ne eşimde ne bizden tarafta ikiz yok :) resmen şansa geliyorlar bizimkiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…