• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Birde dikkatimi ceken bir baska bisey daha oldu ben bebegn oldugu yeri hissediyorum elimle cok oynrm hafif bastrrm hissetmek icin ama binde bir canlanr ve denk gelir bugun dr usg cihazni basti karnima bi kac kere salladi bebek nasl cildrdi nasl hareket ediyo :( o an dedimki usg cihazi rahatsizmi ediyor acaba okdr degisiktiki doktorda cihazi bastrdgi icin cok hissetm bebegn harketlerini resmen kuş gibi cirpindi .. asla ekrani bana cevirmedi gormedim ordan yani karnimda hissettim ve cinsiyeti ogrndikten snra gitmeyecegm gerekmedikce tuhaf oldum bugun

Vallahi cnm ben diyodumki gorsem dayanamam abartmis gbi olmym ama gordum dedimki hani nereyi kestiler 😅 agrisi olmasa okdr iyi bisi yani yapistrma ben hic yatip kalmadim oyle ilk gun bile rutin hayt gbi bebegmle ilgilendm ettim sonra evde yemek kaldr topla yaptim ben oyle hasta gibi yatamam kisiden kisiye degisir yani ablam sezeryandan ckti misal ablacm kalk gez nolur diyorum bugun gez aglaya aglaya gez gerekirse ama yarina biseyn kalmycak gezersen diyorum ablam narkozdan ve acidan bana diyoki Allahsizmisin sen git basimdan kalkmam bagiriyo :KK70: o kalkmam diyo ben israrla kaldrma pesindeym odadan kovdu beni git kalkmiycam kaldrmak isteyene dusman oluyodu ve bu yuzden daha gec iylesti ben normal hayata adapte oldum hemen ama tabi fevri harektler etmeden kendimi incitmeden :) bak sezeryan olursan beni hatrla ilk gununde hafif agrn bile olsa abart ve agri kesici igne iste surekli ve igne etkisi ile hep gez zaten narkoz atmak icin kahve ic diyolar bol bol uyku muyku kalmiyo hastanedeyken hic yatmaz gezersen eve cokta biseyn kalmaz .. dip not olsn sezeryanda wc oturup kalkmak piskolojk olrak cok zor aci yok ama korkuyorsn bisi olucak diye o konuda cok zorlandim birde dikis iylesme surecinde hep sivi beslen elinden geldikce kabiz yapacak seyler yeme ben komposto cok ictm kati beslenmedm afedrsn ama tuvalete asiri rahat ciktigim icin zorlanmadm ama kabiz olursan normaldede sezeryandada sknti olur
Attım bilgileri hafızaya, büyük ihtimalle benim annemde beni yatırmaz kaldırır. Ben kalkabilirsem tabi, biraz acı eşim az benim, senin baya yüksekmiş sanırım baya rahst geçmiş, inşallah sezeryan olan hepimizin öyle rahst geçer,
Ama dediğin gibi, hastanedeyken daha çok yürümeye çalışcam, nede olsa orda ağrı kesici iğneler var yaparlar hissetmem, önemli olan ev. Eve geçiştede olmaması lazım🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Ağrım olursa çocuğada bakamam gibi geliyo ben😀😀biraz mızmızım😂 korkuyorum kendimden, ve etrafımdakilere allah sabır verisn diyorum

Eşime şimdiden, 40 gün boyunca hiç bişi yapmıcam kendini hazırla dedim😂😂

Birde dikkatimi ceken bir baska bisey daha oldu ben bebegn oldugu yeri hissediyorum elimle cok oynrm hafif bastrrm hissetmek icin ama binde bir canlanr ve denk gelir bugun dr usg cihazni basti karnima bi kac kere salladi bebek nasl cildrdi nasl hareket ediyo :KK43: o an dedimki usg cihazi rahatsizmi ediyor acaba okdr degisiktiki doktorda cihazi bastrdgi icin cok hissetm bebegn harketlerini resmen kuş gibi cirpindi .. asla ekrani bana cevirmedi gormedim ordan yani karnimda hissettim ve cinsiyeti ogrndikten snra gitmeyecegm gerekmedikce tuhaf oldum bugun
Ayyu allahım ya ne sinir bozucu🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Sen çocğunu görmeye gidiyon göstermiyo🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Geçende benim gözümüz seğirir yaaa, bebeğin oldu yer öyle oldu gibi geldi ama ben bebekden olucağını düşünmedim erken diye.

Kizlar birde ilk defa bu haftada bas popo gobek olcumu ayri ayri yapildi benim ilk defa oyle bi usg kagidi aldm 🤗 14+4 gr mi bile yaziyodu 95 gram fazla degilmi haftasina gore aslnda bebek haftasylada uyumlu 🤔 anlayamadim
Benim 14+0 da 96 gram dedi :) normal dedi diye takmadım. Kafa ölçümü 14+4, bacak ölçümü 14+0 çıktı :)

Birde dikkatimi ceken bir baska bisey daha oldu ben bebegn oldugu yeri hissediyorum elimle cok oynrm hafif bastrrm hissetmek icin ama binde bir canlanr ve denk gelir bugun dr usg cihazni basti karnima bi kac kere salladi bebek nasl cildrdi nasl hareket ediyo :KK43: o an dedimki usg cihazi rahatsizmi ediyor acaba okdr degisiktiki doktorda cihazi bastrdgi icin cok hissetm bebegn harketlerini resmen kuş gibi cirpindi .. asla ekrani bana cevirmedi gormedim ordan yani karnimda hissettim ve cinsiyeti ogrndikten snra gitmeyecegm gerekmedikce tuhaf oldum bugun
Burun kemiği ölçümü yapıldı mı sizde

Benim daha 8 haftalıkken pek belirgin değilken bile kaçıyodu ultrasondan kalp atışlarını tam dinlicez kaçıyo doktor bebekler usg ışınını sevmez rahatsız oluyor dedi bende zorlamayalım ozaman kalbi atıyo şükür ölçümünü de aldınız çok dinlemesek te olur dedim. Seninkide öyle oldu galiba doktorda ölçüm alabilmek için zorladıysa rahatsız olmuştur bebiş.
Ama ekranı sana niye çevirmeni o kısmı hiç anlamadım sanki doktorun kara kaşına gözüne gidiyoruz bebeği görmeye gidiyoruz bebeği göstermiyor çok saçma

Burada özel hastaneye mantığı yok. Tüm doktorların özel muayenehaneleri var. Mesela benim doktorum her gidişimde 30 Euro ücret alıyor. Burası için çok uygun. Sonra doğuma hastaneye gidiyorsun. Yedinci aydan sonra hastaneye başlıyorsun, orada hangi doktor varsa onunla tanışıp doğumu planlıyorsun (ücretsiz). Doktorlar da 2-3 senede değişiyor, artık kime denk gelirsen 😁 Sağlık sistemi ne çok iyi, ne de kötü. Sanırım hiçbir yerde süper sağlık sistemi yok 🙄
Bence çok uygun en azından, yani süper Bi sistem beklemiyorum ama 30birim paraya özel muayene olabilmek şahane değil mi? Bence bu bile yeter. Senin yerinde olsam ara ara devlet hastanesine gider muayene olurdum hem doktorları deneme şansın olur.
Hayırlısı ya Bi şekilde doğacaklarda işte imkan dahilinde insan en iyisi olsun istiyor ❤️

Bu ölçümleri ve kaç gram olduğunu kaçıncı haftada söylemeye başlıyorlar 14 te mi yada 12+0 da söylerler mi acaba 🥰
Bana normalde 13 e girince crl değil artık bebeğin diğer ölçümlerini söyledi. Cinsiyeti de 12+6 da söyledi birde 14 de tekrar baktı yine aynı cinsiyeti söyledi :) burun kemiğini sordum 3 lü yaptıracağın zaman söylerim sana dedi ki ben ikiliyi yaptırmadım 12+6 da sadece ense kalınlığı için 1,7 dedi

Ayyu allahım ya ne sinir bozucu🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Sen çocğunu görmeye gidiyon göstermiyo🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Geçende benim gözümüz seğirir yaaa, bebeğin oldu yer öyle oldu gibi geldi ama ben bebekden olucağını düşünmedim erken diye.
Ay bilmiyorm belki ondn degildir ama ben kotu hissettm belki bu pazrtsi gerkrse beklyp iki kere girerm ulturasona cinsiyeti ogrnrm sonra sans detayliya devlette randvu bulursam 24 haftada giderm yoksa gitmem sonra ozledki dr cagirdkca oraya gidicem oda cok Sık cagirma tarftari degil zaten devlet hst hc bi b*k dgl cidden bunu anldm bide diyoki cihaz eski goremiyorum cinsiyeti ee ozele gidemeyen napsn doguncami ogrensin ne biliyim antin kuntin isler birde bi foto vermis bebegn neresi anlamadm ozelde en azindan duzgun bi foto veiriyolar

Bu ölçümleri ve kaç gram olduğunu kaçıncı haftada söylemeye başlıyorlar 14 te mi yada 12+0 da söylerler mi acaba 🥰
12de gittiğimde bana söylemediler daha küçük dediler , demekki 14 de söylemeye başlıyor😍
Zaten bütün vucudunun gözüktüğü tek hafta 12miymiş, sonra sığmıyomuş ayrı ayrı gösteryiomuş😍🤦🏼‍♀️

Ay bilmiyorm belki ondn degildir ama ben kotu hissettm belki bu pazrtsi gerkrse beklyp iki kere girerm ulturasona cinsiyeti ogrnrm sonra sans detayliya devlette randvu bulursam 24 haftada giderm yoksa gitmem sonra ozledki dr cagirdkca oraya gidicem oda cok Sık cagirma tarftari degil zaten devlet hst hc bi b*k dgl cidden bunu anldm bide diyoki cihaz eski goremiyorum cinsiyeti ee ozele gidemeyen napsn doguncami ogrensin ne biliyim antin kuntin isler birde bi foto vermis bebegn neresi anlamadm ozelde en azindan duzgun bi foto veiriyolar
Yani ne alaka anca gider parayla gidiğ görürsün demeye getiriyo çok saçma cidden🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Arkadaslar gebeliyin geriden gitmesi neden olur. Bende son adetime gore 14 hafta 4gunluk gebeyim. Ama doktor ultrasonda 12 hafta 5gun soyluyor. En basindan gebelik haftasi adetime gore uymuyor. Boyle durum yasayan varmi? Acaba sorun olurmu

Devlet hastanelerinde erken soylemiyorlar cinsiyyetini. Ben kizimda 18 haftamda oyrendim)) Simdi ozele gidiyorum 12hafta 1gunde kiza benzediyini soyledi

Back