• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Canını sıkmana gerek yok canım ikili test yapılabilmesi için bebeğin en az 4.50 cm olması gerekiyor muhtemelen 4.50 cm den kısa olduğu için doktor bebeğin biraz daha büyümesini beklemiştir. Ben çalıştığım için baya erken gitmek durumunda kaldım ikili teste doktor baktı iki santimle kurtardık boyunu yoksa yapamazdım haftaya gelirdin demişti bana korkulacak bir durum yok yani.
Öyle mii umarım o nedendir canım vallahi içime dert oldu Bişey var acaba diye. Cok tesekkür ederimm cevap verdiğin için 🥰

Çok geçmiş olsun ..
Kan sulandırıcı kullanıyor musunuz ?
Kaç haftalıksınız ?
12+0 bıgün hayır kan sulandırıcı kullanmıyorum bende şaşkınım yatıyorum ama bi kızım var 7 yaşında onlada ilgilenmem lazım inş sağlıklıkla bu yavrumuda kucağıma alırım hepimiz alırız

yoncambenim yoncambenim sizin hastanede ikili test 175 değilmiş 🤣 kan için o parayı istiyorlarmış sadece. Bir de ultrason kısmı var onu da muayene olarak geçiyorlar 200₺. Sen zaten normal muayeneye gittiğin için öyle oldu sanırım. Neyse yine de benim aldığım fiyatın yarısı, ben de oraya gidicem büyük ihtimalle 🤣

12+0 bıgün hayır kan sulandırıcı kullanmıyorum bende şaşkınım yatıyorum ama bi kızım var 7 yaşında onlada ilgilenmem lazım inş sağlıklıkla bu yavrumuda kucağıma alırım hepimiz alırız
Allah Alla bende şaşkınlık içindeyim , yani bu kanama durumuna ilişkin mutlaka sebebiyet veren nedenler konusunda hiçbirşey demedi mi doktorunuz ?
Yani her kanamayı düşüğe bağlayıp sürekli yatmak da doğru değil …
Doğal gebelikti değil mi ?

Arkadaslar hamile kaldığımda 72 kiloydum su an 66 kiloyum benm gibi zayiflayan varmi kilo almk yerine
İştahsızlık yaşıyorsanız olabilir. Ben hamile kalmaya çalışırken 65tim, hamile kalınca 62-63 oldum. Hala da öyleyim. Sanıyorum ki ağzımın tadı olmadığı için, ne yesem de kilo olarak dönmüyor. İnşallah böyle gider 😂 Ayrıca daha sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Onun da etkisi olabilir. Yoksa 20 kilo bile alsam umrumda olmaz. Bu bebeği çok bekledik,istedik ☺️

Bir başka arkadaşım ise rahimde damar çatlaması sebebiyle kan revan içinde kalıyor. Bebeği kaybettim sandım, o kadar kan aktı diyor. Meğerse rahim büyürken nadiren olan bir şeymiş. Aslında doktorun size bir sebep söylemesi gerekirdi. Ya düşük yapacaksın ya da dikkat edeceksin demek bir sebep değil ki. Sorun plasentada mı? Rahimde mi? Başka bir şey mi? Açıklama yapması lazım.

Şöyle söylim ben erkek çocuklarından kendimi bildim bileli pek hazetmezdim çünkü etrafımda sayılı çocuk vardı ve erkek çocukları genelde yaramaz itici sevimsiz çocuklardı hatta ilk kızımın cinsiyetini öğrenmeye ağlayarak gittim erkekse sevemem istemiyorum diye düşün cahillik işte.
Sonra anladım ki bütün mesele yetiştirmekte nefret edilecek tipte kız çocukları, gayet sevimli ve sakin erkek çocukları olduğunu kızım parka, okula vs gittikçe çocukların ailelerin içine girdikçe öğrendim.
Ben ikincide de cinsiyet olayına takılmamıştım çünkü aynı cinsiyetten olunca kardeşler için çok iyi oluyor sadece çevre faktörü işte insanın içine yer ediyor duyulan laflar hiç hevesim olmadığı halde hem kızı hem oğlu olanlara özenir olmuştum yine de 3.fikri yoktu bize kızlarımız yeter diyorduk.
Ama 3. oldu zaten istekli bir gebelik değil şimdi bir de aaa yine mi kız diyecek olanları düşündükçe uykularım kaçıyor ama erkek olup hayırsız yada sorunlu olacağına kız olsun ne farkeder Allah kısmet edip hiç beklemezken vermiş ne verdiyse kabulüm diyorum bir yandan da.
ne güzel açıklamışsınız gerçekten aynen öyle çevreden gördükçe ailenin yetiştirmesiyle de alakalı olduğunu anlıyor insan .. Oğlumu her zaman paylaşımcı, merhametli, empati duygusu ile büyüttük gerçekten oğlum şimdi bunun meyvelerini topluyor ne yaşıtlarına ne küçüklerine vurmayan, aşağılamayan, ötekileştirmeyen, elindekini ne olursa olsun paylaşan, her yerde sırasını bilen bekleyen bir insana dönüşüyor çok şükür 👏🙌 Rabbim sizinde gönlünüze göre versin inşallah... bana da şimdi bunca aradan sonra yinemi erkek diyen olacak biliyorum 🤦‍♀️ ama dediğiniz gibi hayırlı sağlıklı evlat olsun da gerisi önemli değil 💖

Bir başka arkadaşım ise rahimde damar çatlaması sebebiyle kan revan içinde kalıyor. Bebeği kaybettim sandım, o kadar kan aktı diyor. Meğerse rahim büyürken nadiren olan bir şeymiş. Aslında doktorun size bir sebep söylemesi gerekirdi. Ya düşük yapacaksın ya da dikkat edeceksin demek bir sebep değil ki. Sorun plasentada mı? Rahimde mi? Başka bir şey mi? Açıklama yapması lazım.
Evet kesinlikle bi neden bekledim ama az ve öz konuşan biridir doktorum bayada alanında iyidir söylemedi birşey şiödi evde dinleniyorum pazartesi tekarar gideceğim inş kanama bitmiş olur

yoncambenim yoncambenim sizin hastanede ikili test 175 değilmiş 🤣 kan için o parayı istiyorlarmış sadece. Bir de ultrason kısmı var onu da muayene olarak geçiyorlar 200₺. Sen zaten normal muayeneye gittiğin için öyle oldu sanırım. Neyse yine de benim aldığım fiyatın yarısı, ben de oraya gidicem büyük ihtimalle 🤣
Aaaaa aynen ben zaten doktora gittiğim için oyle hesaplamadım😂😂 olsun bebişide görürsün 3d haline bile bakıyo veriyo güzel yani 1 kereliğine😀

Kızlar ikili test için düşünceleriniz ne yönde?
Ben kararsızım.. yani net bir sonuç elde edilmiyormuş galiba? Bir yüzdelik veriliyor buda kafa karıştırıcı geldi bana?
ben ileride pişmanlık yaşamamak için elimden geldiğince ne gerekiyorsa yaptırıyorum sonuçta bir kere olacak şeyler o yüzden bence küçümsenmeyecek kadar önemli,, 😊👏

Merhaba kızlar nasılsınız. Bişey sormak istiyorum size bugün doktor ikili test için çağırmıştı gttim fakat baktığında usg de ense kalınlığını falan net göremiyrm dedi haftaya tekrar gel olmazsa dörtlü yaparz dedi böyle bişeyle karşılaşan var mı aranız da normal de bugün 12+1 olmamz gerekiyor haftayla ilgili bile bişey demedi usg kağıdında 11+3 yazıyor ben hiç bişey anlamadm acaip canım sıkıldı bu duruma sorun var mı dedim sorun gözükmüyor ama net görüntü almam gerekiyor dedi doktor da biraz ketun saolsun Bi sıkıntı varmıdır sizce cok canım sıkıldı 😢
ikili testi perinatalog veya radyoloji uzmanı yapıyor sizin kendi doktorunuzmu bunları söyledi üzülmeyin korkmayın bildiği bir şey var demek belki daha dikkatli ve kesin görüntü almak istedi

İştahsızlık yaşıyorsanız olabilir. Ben hamile kalmaya çalışırken 65tim, hamile kalınca 62-63 oldum. Hala da öyleyim. Sanıyorum ki ağzımın tadı olmadığı için, ne yesem de kilo olarak dönmüyor. İnşallah böyle gider 😂 Ayrıca daha sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Onun da etkisi olabilir. Yoksa 20 kilo bile alsam umrumda olmaz. Bu bebeği çok bekledik,istedik ☺️
Bizde ayni sekilde pco bebegi benmki tam tedaviye basliycagim ay hamile oldugumu ogrenmistim ama vicdan azabi cekiyorum besleyemiyomuyum diye

Dun aksam bebegimi hissetim karnimda cok cabuk buyumustu bu gun doktoruma sordum ve olabilecegini soyledi biraz rahatsizim gece oksurmustum biraz fazla o an cok hizli sekilde kipirdamalar basladi esimin elini koydum hemen nabiz gibi atiyor dedi cok heycanlandik bu kadar erken beklemiyordum

Kızlar bu arada ikili test sonucundaki free beta HCG ile cinsiyet tahmini yapan oldu mu tutuyor mu gerçekten?
Canım ona nasıl bakılıyor ikili testi atayım bak istersen, erkek benim bebek
20211229_125402.jpg

Back