2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Kızlar merhaba. Bebeğim altı hep pişik özellikle kaka yapınca oluyor. Birçok doktora gittim piyasadaki tüm pişik kremlerini kullandım. Bezini değiştim ama bir türlü geçmedi. Benimle birlikte aynı şeyi yaşayan var mı
Bizde özellikle ek gıdaya geçtikten sonra oldu bi süre de geçmeyince rutin kontrolünde doktoruna söyledim. Kantaron yağı sudocrem filan ne kullandıysam kâr etmedi. Hali hazırda da sürekli bephantol kullanıyorum zaten. Doktor pekmez piştiği bu bi süre kes verme takip et dedi hakikaten de bi süre vermedim geçti pişik.
Yani illa pekmez olması şart değil bazı besinler pişik olmasına sebep oluyor olabilir sık neler tüketiyor neyi yiyince artıyor onları takip ederek belki çözebilirsin sorunu

Bu arada arkadaşlar d3 ve kan damlası hariç bir takviye ya da multivitamin kullanan var mı bebeğine??
Ben b 12 kullanıyorum. Yükselsin diye. Yiyecek olarak kullanıyorum. Siyah kurı üzüm ve keçiboynuzu unu karıştırıp veriyorum demiri yükselsin diye. Demir ve kan değerimis düşük olduğu için..

Kuru üzüm boğazına durmuyor mu ufak ya
İyice çekiyorum rondoda suyla bşraz açıyorum içine keçi boynuzu unu katıyorum öyle yiyor. Yiyemediği yerde 1 tatlı kaşığı tam buğday unu ekleyip pankek yapıyor um üzerine bal gezdiriyorum yiyor. Doktorum bala başla dediği içün başladım ama 1 tatlı kaşığı kdar yedir dedi..

Bizimki daha girmedi 1 yaşa bayram sonu nasipse götüreceğim 1 yaşında da kan alınıyor yani öyle mi anladim canim d3 hariç omega kullanımını not olayım doktora sorarım.
Evet 1 yaşında kanına bakılıyormuş. Omega içinde doktor möller balık yağını önerdi sizin doktor ne önerir yada önerir mi bilemem aklımda bulunsun diye marka yazdım

Evet 1 yaşında kanına bakılıyormuş. Omega içinde doktor möller balık yağını önerdi sizin doktor ne önerir yada önerir mi bilemem aklımda bulunsun diye marka yazdım
Bizimkisi önerecek mi bakalım. İlaçlarla kan seviyesini şükür alt sınıra getirdik doktor da eylülde çağırdı. Ama süreç bnm için sancılı idi. Çünkü kan değeri felan çok düşüktü lösemi de korkmuş, imcelem yapmış haberim yok ben sorunca söyledi. Elhamdülillah korktuğumu z gibi çıkmadı... Ama 3 ay sonra sorarım gittiğümizde notlara alayım. 🤭

Sadece öksürük için mi antibiyotik verdi hemen? Aciller asla doğru düzgün iş yapmıyor tahlil yapılmaya gerek olmayan bebeğe tahlil yapmaya çalışıyorlar tahlil yapılması gereken durumlarda da yapmıyorlar.
İnstagramda bi kadını takip ediyorum onun bebişte bizimkilerle bir 2 gündür aşırı ağlama öksürük falan varmış teşhis yok acil antibiyotik vermiş kendi doktoru kullanma demiş biraz daha takipte kalıp süreci izliceklermiş. Doktor verdi diye güvenip kullansak bi dert kullanmasak bi dert. Siz farklı bi doktora götürdünüz mü teşhis varmı?
İlk gittiğimizde kadın doğum çocuk acilde ki hekim antibiyotık başladı . Burnu akıyor , öksürük , boğaz da hafif kızarıklık ve kulaklarda da sıkıntı var dedi . 1 gün sonra fakültenin aciline gittik orda ki doktor da tahlıl yaptı , antıbıyotıge gerek olmadıgını söyledi , zaten o demese de keserdim. Kızamıktan korktum .. Allah’tan önlem amaçlı 9. Ay da önaşısını yaptırmıştım .
Teşhis olarak viral enfeksiyon dedi poliklinikde ki 2 doktor .. Bol sıvı , öksürük için de ıhlamur verin , ve çok ağlatmayın dedi .. Ağlama aşamasında boğazda da istem dışı tahrişlik oluşurmuş …
Zaten mevsim de bi türlü gelmedi , keza ter problemi çok var , gece üstünü açıyor vs .. İyileşti derken yeniden .. 🫠

Kızlar merhaba. Bebeğim altı hep pişik özellikle kaka yapınca oluyor. Birçok doktora gittim piyasadaki tüm pişik kremlerini kullandım. Bezini değiştim ama bir türlü geçmedi. Benimle birlikte aynı şeyi yaşayan var mı
Bu kremi kullanmışmıydın ?

Eklentiler

• IMG_4316.png
    IMG_4316.png
    280,6 KB · Görüntüleme: 31
Bizde özellikle ek gıdaya geçtikten sonra oldu bi süre de geçmeyince rutin kontrolünde doktoruna söyledim. Kantaron yağı sudocrem filan ne kullandıysam kâr etmedi. Hali hazırda da sürekli bephantol kullanıyorum zaten. Doktor pekmez piştiği bu bi süre kes verme takip et dedi hakikaten de bi süre vermedim geçti pişik.
Yani illa pekmez olması şart değil bazı besinler pişik olmasına sebep oluyor olabilir sık neler tüketiyor neyi yiyince artıyor onları takip ederek belki çözebilirsin sorunu
Hmmm çok teşekkür ederim yani pişik olmadığı tek bir gün yok hergün aynı şeyleri de yedirmiyorum ama bi bakayım arttığı zamanlara teşekkür ediyorum çok

Bizimkisi önerecek mi bakalım. İlaçlarla kan seviyesini şükür alt sınıra getirdik doktor da eylülde çağırdı. Ama süreç bnm için sancılı idi. Çünkü kan değeri felan çok düşüktü lösemi de korkmuş, imcelem yapmış haberim yok ben sorunca söyledi. Elhamdülillah korktuğumu z gibi çıkmadı... Ama 3 ay sonra sorarım gittiğümizde notlara alayım. 🤭
Çok şükür valla düşüncesi konuşması bile insanı kötü yapıyor kaldı ki evladı o hastalıkla sınanan tüm ailelerin Rabbim yardımcısı olsun dermansız dert vermesin.

Doktorunuz rutin kontrolleri 3 aya mı çıkardı bizimki 2 aya çıkardı bu sene de yani 24 aya kadar sanırım 2 ayda bir gitcekmişiz artık. İnşallah eylülde tamamen kan seviyesi düzene girmiş olur 🤲🏻

İlk gittiğimizde kadın doğum çocuk acilde ki hekim antibiyotık başladı . Burnu akıyor , öksürük , boğaz da hafif kızarıklık ve kulaklarda da sıkıntı var dedi . 1 gün sonra fakültenin aciline gittik orda ki doktor da tahlıl yaptı , antıbıyotıge gerek olmadıgını söyledi , zaten o demese de keserdim. Kızamıktan korktum .. Allah’tan önlem amaçlı 9. Ay da önaşısını yaptırmıştım .
Teşhis olarak viral enfeksiyon dedi poliklinikde ki 2 doktor .. Bol sıvı , öksürük için de ıhlamur verin , ve çok ağlatmayın dedi .. Ağlama aşamasında boğazda da istem dışı tahrişlik oluşurmuş …
Zaten mevsim de bi türlü gelmedi , keza ter problemi çok var , gece üstünü açıyor vs .. İyileşti derken yeniden .. 🫠
Benim bebeğimde de hafif burun akıntısı, bir kulağı akıyordu ama bizde hafif ateş te vardı. Doktor muayenede boğazda kızarıklık nodül var dedi lenf bezleri de hafif şişmiş. Tahlil filan yaptı 6.hastalık olmuş. Antibiyotik asla kullanılmazmış çünkü vücutta döküntü oluyormuş antibiyotik bu döküntüleri arttırıyor. Doktor kızamık oldu bile sanabilirsin vücudundaki döküntülerden ama korkma iyileşme sürecine girdiğini gösterir o durum dedi. Birkaç gün içinde de geçti zaten bu arada ishal de vardı. 1 hafta kadar ishal oldu 500 gram verdi 🤦🏻‍♀️
Ter problemi bizde de aşırı. sıcağı hiç sevmiyor müslin kullanıyorum özel terletmeyen yastık buldum ikeada olmazsa ondan da alcam özellikle kafa bölgesi aşırı terliyor. Üst açma da dediğin gibi çok geceleri. Kapı cam kapatsam sıcaktan uyumuyor açsam sabaha karşı serin oluyor üstünü açıyor napcam bilemedim bende

Çok şükür valla düşüncesi konuşması bile insanı kötü yapıyor kaldı ki evladı o hastalıkla sınanan tüm ailelerin Rabbim yardımcısı olsun dermansız dert vermesin.

Doktorunuz rutin kontrolleri 3 aya mı çıkardı bizimki 2 aya çıkardı bu sene de yani 24 aya kadar sanırım 2 ayda bir gitcekmişiz artık. İnşallah eylülde tamamen kan seviyesi düzene girmiş olur
Amin...
Yok aslında 2 ayda bir ama doktırun tatil dönüşü biz tatilre oluyoruz o yüzden ilk olarka 3 ay oldu. Sağolsun tatile gideceğiz diye bana ilaç deposu hazırlattı. Dedi yanında bulunsun kullanma ama. Acil lazım olursa bulamazsın dedi Dursun yanında dedi. 🤭

X