2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Sadece dün 4 damla vermeme rağmen vagaferon bebeğimin kakasında kan yaptı.. Bu sağlık ocakları neden böyle şeyler veriyor anlamıyorum cidden. Oceanı alacağım çok teşekkür ederim

Peki senin bebek ne kadarlık canım..300 Gr a iyi mi dedi 🙄bu doktorların da hepsi bi reğişik söylüyor 500ün altı iyi değilmiş ..arkadaşın bebeği 7500 kilo doktor onada 300 Gr alınca nasıl kızmış..aynı gün doğum yaptık onunkide ikiz..prof doktor ..ee benimkini görse dedim 🤷
Sence her ay 750 gr ya da 1 kilo alan bebek 2 yaşına gelınce kaç kilo olur ?

😀
Artık yavasladı kilo alımları ve o kiloya laf eden doktordan da şüphe duymak gerek.
Boy daha önde artık kilodan ziyade. Eğer kilo normalse tabi.
Bu arada senin ilk cocuk değildi galiba yanlış hatırlamıyorsam
Ama ilk cocuk kadar tecrübesiz davranıyorsun :lülülü:

35+4de doğdu .erken doğdu .6200 Gr ve 6500 Gr..boy 63cm şuan ..5,5aylıklar tam
Doğum kiloları iyiydi diye hatırlıyorum, kuzenim de de haftayı öyle belirlediler ikizler kendileri gelmeye kalkmasın diye, yoksa gelişim geriliği, düşük doğum kilosu yoksa prematüre sınıfına girmez

Peki senin bebek ne kadarlık canım..300 Gr a iyi mi dedi 🙄bu doktorların da hepsi bi reğişik söylüyor 500ün altı iyi değilmiş ..arkadaşın bebeği 7500 kilo doktor onada 300 Gr alınca nasıl kızmış..aynı gün doğum yaptık onunkide ikiz..prof doktor ..ee benimkini görse dedim 🤷
300gr bekleriz dedi geçen ay doktorumuz , oda Prof. Bence arkadaşın yanlış anlamış doktoru..

Selamlar ben de agustos annesiyim. Benim bebegimde de sut alerjisi var, sut urunleri yiyince asiri kusuyor bebegim. Pismis yogurt denedim gecen gun ama olmad yine kustu. Ne zaman acicaz bu besinleri bilemiyorum hic 😔
Ben 2 haftayı geçti diyet yapıyorum diyetimin 4. Haftası doktor randevuma 3 gün kala hellim peyniri yiyeceğim, bir miktar pişirerek. Semptomları takip edip yazıp öyle gideceğim duruma göre devam edeceğiz.

Eğer devamsa bir süre full diyet olarak gider diye tahmin ediyorum en azından 1 yaşa kadar

Ben 2 haftayı geçti diyet yapıyorum diyetimin 4. Haftası doktor randevuma 3 gün kala hellim peyniri yiyeceğim, bir miktar pişirerek. Semptomları takip edip yazıp öyle gideceğim duruma göre devam edeceğiz.

Eğer devamsa bir süre full diye tolarak gider diye tahmin ediyorum en azından 1 yaşa kadar
Pişirince etkisi daha mi az oluyormuş?

Pişirince etkisi daha mi az oluyormuş?
Evet, hellim zaten diğer peynirlerden farklı olarak işlem görmüş bir peynirmiş + pişiricez dedi,

Bazen alerji değilde tepkime olduğunda ya da vücut ilk karşılaşmayı ağır yapıyorsa böyle her ay belirtiler azalarak gidiyormuş. Yada işte alerji tanısı konuyor 7-8-9 yaş.. 😅

5 ay 15 günlük canimm. Her doktorun düşüncesi farklı tabi. Ama 500 demesi garip geldi o doktorun bana.

Bu arada bizim doktorumuz 9 senedir oğlumun da doktoru. Cevre illerden özellikle ona çocuk getiriyoelar. Son derece deneyimli bir doktor. Bazen deneyim akademik titr den daha ağır olabiliyor. Kendim de akademik olduğum için prof. Demek her dediği doğru demek değil. 😀 Sıkmasın canını o arkadaşına söyle. Hatta bence doktor değiştirsin.

Ayrica bana göre kilodan ziyade gelişiminin normal gitmesi önemi. Kilo fazla olduğunda bazı becerileri zor yapabiliyorlar.

Ya da o doktor eski düşünceye sahip kaynana kafası doktoru : p
Bak yine böyle deyince kvm geldi aklıma. Oğluma hamileyken doğumdan önceki son randevuda doktora kilosu biraz az değilmi diye endişeyle sordu. Doktor bir kızdı 🙈 hanım hanım ne diyorsun sen hangi çağda yaşıyorsun gayet normal çocuğun kilosu dedi. Esas kılı sağlıklı olmaz.dedi. benim oğlum 5 kg doğdu dedi (eşim değil) o zaman şeker hastası olursun dedi doktor. Kv zaten şeker hastası 🙈

Bak yine böyle deyince kvm geldi aklıma. Oğluma hamileyken doğumdan önceki son randevuda doktora kilosu biraz az değilmi diye endişeyle sordu. Doktor bir kızdı 🙈 hanım hanım ne diyorsun sen hangi çağda yaşıyorsun gayet normal çocuğun kilosu dedi. Esas kılı sağlıklı olmaz.dedi. benim oğlum 5 kg doğdu dedi (eşim değil) o zaman şeker hastası olursun dedi doktor. Kv zaten şeker hastası 🙈
İyi bir şey degil ki kilo. Ayarında olacak her şey. Ne az ne çok

Eğer devamsa bir süre full diyet olarak gider diye tahmin ediyorum en azından 1 yaşa kadar
Besinleri açmaya başlarken ilk pişmiş yoğurt ile başlayın diyorlar. Sonrasında pişmiş peynir geliyor. Bugün ben de pişmiş peynir yedim. Bakalım neler olacak…

Besinleri açmaya başlarken ilk pişmiş yoğurt ile başlayın diyorlar. Sonrasında pişmiş peynir geliyor. Bugün ben de pişmiş peynir yedim. Bakalım neler olacak…
Ben doktorun yönlendirmesi ile yapıyorum ama peynir daha yoğunmuş evet, sanırım direk semptomları net görebilelm diye yapıyor.

5 ay 15 günlük canimm. Her doktorun düşüncesi farklı tabi. Ama 500 demesi garip geldi o doktorun bana.

Bu arada bizim doktorumuz 9 senedir oğlumun da doktoru. Cevre illerden özellikle ona çocuk getiriyoelar. Son derece deneyimli bir doktor. Bazen deneyim akademik titr den daha ağır olabiliyor. Kendim de akademik olduğum için prof. Demek her dediği doğru demek değil. 😀 Sıkmasın canını o arkadaşına söyle. Hatta bence doktor değiştirsin.

Ayrica bana göre kilodan ziyade gelişiminin normal gitmesi önemi. Kilo fazla olduğunda bazı becerileri zor yapabiliyorlar.
Şu son cümleye okadar katılıyorum ki fazla kilo herzaman iyi değil Yusrackfatma Yusrackfatma benim bebiş 9 kilo nerdeyse ama herşeyi geç yapıyo , bak mesela çoğu bebek dönüyo oturuyo benimki hala dönemiyorrr popoyu kaldıramıyor resmen..
bende bunları kendimce sorun yapıyodum ama sonra diyorumki her bebeğin gelişimi ayrı hepsi aynı olucak diye birşey yok. İlla yapıcak biliyorum artık acele etmiyorum egzersizlerini yapıyorum ama çoğunlukla ona bırakıyorum .. siz o doktora bakmayın cidden çağ dışı kalmış birii.. önemli olan hep sağlıklarıı

Ben özel hastaneye gittim derdimi anlattım ve rapor istediğini soyledım.
1 saat içinde çıkarıldı
Kendi doktorumuza gidemedik iki aydir sehir disindayim, donunce onla konuscam yonlendirsin bizi o zaman. Bu mama raporu olayini burda ogrendim . Cok sagol.
Benim oğlumda 3 gündür çok huysuz gazı var sandım çıkarıyor kakasını yapıyor ama yine aynı sürekli kucak istiyor, acaba dedim diş mi çıkarıyor ama baktım beyazlık falan yok ateşi de yok, sizde de ateş olmamış beyaz gibi görüntü oluştuğunda mı huysuzlandı ne yapacağımı bilemedim sessiz sakin çocuk gitti sürekli mızmızlanıyor gece de aynı şekilde kucağımdan indiği an ağlıyor
Dis cikacak yer kabarmisti ilk basta, sonra zamanla daha beyaz bir renk oldu, en sonunda patladi ucu. Benim bebegim dogdugundan beri cok huysuz ama dis doneminde bu bes katina cikti desem yeri. Gece defalarca kez kalkti, gunduz uyumadi, hep agliyordu, sadece atesi cikmadi . Ve o donemde ust solunm yolu enfeksiyonu oldu. Kan alindi , ciger filmi cekildi, bir hafta oksuruk burun tikanikligi da eklendi ustune cok zor gecmisti.
Ben özel hastaneye gidiyorum doçent ümminoloji bölümü..orda cilt testi yaptırdım.bebeklerin yumurtaya alerjisi çokto iste..hemen rapor yazalım dedi.öylelikle cidden mama yetmiyor bide alerji maması şöyleki bazen içmeseler çöpe çok döküyoruz.başka Aptamil yazmıştı..fakat içmiyorlar simdi evolvia mama deniyorum 1 kutu aldık.kokusi daha az fakat bunuda xeğenmediler..doktor raporu değiştiririz gel dedi eğer severlerse dedi..sisin xexek içiyor mu? Bi içmede kaç CC içiyor..içine pekmez falan katıyor musun
İlk basta neocate basladi 2 bucuk aylik falandi sanirim, o zamanlar cok gaz yapti o mama, ve evet zor iciyordu cunku beni emiyordu ya da sutumu biberonla aliyordu. Sonra evolviaya gectik yaklask uc aydir onu da kivami yogun hic sevmesede gaz yapmadi, ne zamanki beni emmeyi birakti simdi sorunsuz iciyor mamasini, ben hic bir sey eklemeden verdim hep. Arada hipp ya da sma veriyorm ama surekli onlari vericek olursam tekrar pisik olayi basa donuyor. Ek gidada sut urunleri vermedim hala.

Sizin de kaka da kan mı oluyor
Bende doğduğundan beri köpüklü mukuslu kaka ve çok yoğun kusma vardı. 3. Aydan itibaren ben biraz anlamıştım ama kilo alımı iyi diye doktor bekleyelim dedi. 5. Ay kontrolünde hala yoğun gaz ve kusmalar devam ettiği için bana diyet önerdi. Başladık işte.

Kendi doktorumuza gidemedik iki aydir sehir disindayim, donunce onla konuscam yonlendirsin bizi o zaman. Bu mama raporu olayini burda ogrendim . Cok sagol.

Dis cikacak yer kabarmisti ilk basta, sonra zamanla daha beyaz bir renk oldu, en sonunda patladi ucu. Benim bebegim dogdugundan beri cok huysuz ama dis doneminde bu bes katina cikti desem yeri. Gece defalarca kez kalkti, gunduz uyumadi, hep agliyordu, sadece atesi cikmadi . Ve o donemde ust solunm yolu enfeksiyonu oldu. Kan alindi , ciger filmi cekildi, bir hafta oksuruk burun tikanikligi da eklendi ustune cok zor gecmisti.

İlk basta neocate basladi 2 bucuk aylik falandi sanirim, o zamanlar cok gaz yapti o mama, ve evet zor iciyordu cunku beni emiyordu ya da sutumu biberonla aliyordu. Sonra evolviaya gectik yaklask uc aydir onu da kivami yogun hic sevmesede gaz yapmadi, ne zamanki beni emmeyi birakti simdi sorunsuz iciyor mamasini, ben hic bir sey eklemeden verdim hep. Arada hipp ya da sma veriyorm ama surekli onlari vericek olursam tekrar pisik olayi basa donuyor. Ek gidada sut urunleri vermedim hala.
Ben de hiçbişi eklemiyorum. 90 cc içiyor
Buna da şükür .

Alerjik bebeklerde hırıltı olurmuş. O kötü ya
İnsan hasta sanıyor.

X