- 9 Temmuz 2021
- 11.407
- 24.260
- 348
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #20.701
Hoşgeldin inşallah sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucsğınızaMerhaba kızlar, ben de temmuz annesi olacağım nasipse. Bir sağlıklı evladım var ve ondan sonra iki düşüğüm oldu. Yapılan testlerde bende de bir gende heterozigot çıktı. Bunun sonucunda aslında çok da gerek yok ama oksapar kullanırsan sağlıklı bir gebelik geçirebilirsin dedi gittiğim doktorlardan biri ve oksapar iğne ile 15.haftaya geldik. 12.haftada folik takviyem bitince doktor artık kullanmama gerek kalmadığını söyledi. Şimdi benimkine benzer durumda olanların ise çok yüksek dozda kullandığını okuyunca şaşırdım. Sizce 3 haftalık folik kullanmamam kötü bir sonuç doğurur mu? Umarım hepimiz sağlıkla evlatlarımızı kucaklarımıza alırız
Bende de benzer durum var ve birçok doktor gezdim hemen hemen hepsi iğneye gerek yok dedi. En son bir doktor Hematoloji den yorum alalım dedi ve Hematoloji doktoru kullanıp kullanmama kararını bana bıraktı aslında sırf pıhtılaşma riskini ekarte etmek için kullanıyorum.Daha bugün sordum. Doğuma kadar alacaksın dedi. Ben b12de alıyorum hala. Yani kan sulandırıcı yerine bunlar benim ilacımmışKan sulandırıcı kullanmıyorsunuz değil mi? İlk defa değerleri bana benzeyen ve kullanmayan birini tanımış olacağım, içim çok ferahlayacak
Hoşbuldum, hepimiz için aynısını diliyorumHoşgeldin inşallah sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucsğınızadiğer konudada bilen arkadaşlar yardımcı olur sanırım
Çok iyi yapmışsınız. Bana hiç önermediler. Belki önerseydiler daha rahat olurdum ama insanlar doktor sonuçta. Onlara da kafa tutmak istemiyorum ne derlerse yapıyorumBende de benzer durum var ve birçok doktor gezdim hemen hemen hepsi iğneye gerek yok dedi. En son bir doktor Hematoloji den yorum alalım dedi ve Hematoloji doktoru kullanıp kullanmama kararını bana bıraktı aslında sırf pıhtılaşma riskini ekarte etmek için kullanıyorum.
Coraspin 100mg kullanıyorum. Kadın doğum ilk olarak başlatmıştı. Sonra hematolojiye gittim. Yine de ileri tetkikle kan sulandırıcıya gerek olup olmadığına baktı. Çünkü ben göçmenim. Bende beta talasemi yani taşıyıcılık da var. İleri tetkikte pek sorun çıkmadı. Coraspine yine de doğuma kadar devam edebilirsin sakıncası yok dedi. O yüzden 8. aya kadar kullanacağım.Daha bugün sordum. Doğuma kadar alacaksın dedi. Ben b12de alıyorum hala. Yani kan sulandırıcı yerine bunlar benim ilacımmışKan sulandırıcı kullanmıyorsunuz değil mi? İlk defa değerleri bana benzeyen ve kullanmayan birini tanımış olacağım, içim çok ferahlayacak
CanHoşbuldum, hepimiz için aynısını diliyorum
Ben de aynen hematoloji kullanabilirsin dediği için coraspin 100mg kullanıyorum.MTHFR 1298 heterozigot çıkmıştı. Gebelik öncesi araştırırken folat kullanımı ile ilgili bazı yorumlar okumuştum ama hamilelik sonrası sadece doktorun tavsiyesine bırakınca açıkcası pek de aklıma gelmedi. Kan sulandırıcıyı önlem amaçlı kullanıyorum aslında pek zararı olmadığı için Hematoloji doktoru kullanman fayda sağlayabilir dedi.
Ben de sizin gibi düşünüyorum aslında. Hematoloji doktoru için rahat edecekse kullanabilirsin gibi bir yorum yapmasa ben de kullanmıyor olurdum büyük ihtimalle. Çoğumuzun da zaten pıhtılaşma ile ilgili sorunların çıkabileceği eşiği artık atlattığımızı düşünüyorum. Umarım bundan sonrası hepimiz için daha da rahat geçer.Çok iyi yapmışsınız. Bana hiç önermediler. Belki önerseydiler daha rahat olurdum ama insanlar doktor sonuçta. Onlara da kafa tutmak istemiyorum ne derlerse yapıyorum
Bende genoksa verdim benden 4bin istediler..istanbul canım dr önerdiği lab 6700 dedi bikaç yere daha sordum genoks uygun fiyat verdi 3500 gibi bi ücret en uygun bunu bulabildim malesef teşekkür ederim
Yine benim gibi kullanmayanını bulamadım yahuCoraspin 100mg kullanıyorum. Kadın doğum ilk olarak başlatmıştı. Sonra hematolojiye gittim. Yine de ileri tetkikle kan sulandırıcıya gerek olup olmadığına baktı. Çünkü ben göçmenim. Bende beta talasemi yani taşıyıcılık da var. İleri tetkikte pek sorun çıkmadı. Coraspine yine de doğuma kadar devam edebilirsin sakıncası yok dedi. O yüzden 8. aya kadar kullanacağım.
Yalnız olmadığını bilmek rahatlattı beni, çok teşekkür ederim yorumun içinCanim bende oksapar kullanıyorum, folik takviyesini doktor kesti, şuan bir sorun gözükmüyor. Sadece bir vitamin verdi içinde folikte var onu kullanıyorum. Aklınıza kötü birsey getirmeyin inşallah evlatlarımızı kucağımıza alacağız
Can
Öyle değil mi? Mesela bebeğim gelişiyor, büyüyor, haftasıyla da uyumlu. Sanki sorun olsa çoktan çıkardı diye düşünüyorum.Ben de sizin gibi düşünüyorum aslında. Hematoloji doktoru için rahat edecekse kullanabilirsin gibi bir yorum yapmasa ben de kullanmıyor olurdum büyük ihtimalle. Çoğumuzun da zaten pıhtılaşma ile ilgili sorunların çıkabileceği eşiği artık atlattığımızı düşünüyorum. Umarım bundan sonrası hepimiz için daha da rahat geçer.
İlk 12 hafta oksapar ile birlikte coraspin kullandım ben de. Benim bir de ANA+(Ana antikor pozitifliği diye geçiyor) durumları da vardı o da önlem amaçlıydı sonrasında bıraktım. Onu da bazı durumlarda anne bağışıklığı bebeği tehdit olarak algılıyormuş sanırım coraspin onu engelleme amaçlı kullanmamı istemişti romatoloji doktoru.Ben de aynen hematoloji kullanabilirsin dediği için coraspin 100mg kullanıyorum.
Benim de şart değil de taşıyıcılıktan başladım kullanıyorum. Çok sorun değil kullanmamanız. Sağlıklı ilerledikten sonra :)Yine benim gibi kullanmayanını bulamadım yahu
Benim de bu genim heterozigot doktorlar böyle bir uyarıda bulunmadı ben de doktoruma danışayım bunu teşekkürlerDoktoruma sonucu daha keseyi görür görmez gösterdim. Sadece MTHFR A1289C olan heterozigot. Vücudum folik asiti iyi ememiyor. Pıhtılaşma testini yaptırdığım laboratuvar da bu pıhtılaşma değil demişti. Kendi doktorum da doğuma kadar yüksek doz folik asit kullanacaksın dedi. Bu güne kadar güzel ilerliyorum, bebiş gelişiyor bir sorun görünmüyor. İnşallah bir sorun olmaz. Doktor her şey süper diyor ama o kanı öyle jöle gibi görmek beni çok şaşırttı
Evet öyleymiş teşekkürler benim de bu genim heterozigot kaç doktora gittim perinatologa bile gittim bu bilgiyi paylaşmadı kimse benimle. Teşekkür ederimMuhtemelen Mthfr olanlar heterozigot. Benim de öyle. Aktif folat kullanmak gerekiyor bu yüzden.
Aynen öyle, insan vücudu o kadar karmaşık ki aslında. Bebek sağlıklıysa da bir şekilde kendini kurtarıyor diye düşünüyorum. Bu saatten sonra güzel hayaller kurmak lazım artık. Bunda bu kadar araştırma sonunda romatoloji doktorum son noktayı koydu zaten. Bir şekilde bebekler sağlıklı gelişememiş düşmüş ve araştıracam diye de çok ayrıntılı baktırmışsın ve tesadüf eseri bu heterozigot ve ana pozitif olayı çıkmış dedi. Bunlar sende ilk evladında da vardı ve sağlıkla doğdu. Bazı değerlerin tek başına pozitifliği bir anlam ifade etmiyormuş. En iyisi herşey güzel olacak diyip kendimizi ilahi akışa bırakmak bence.Öyle değil mi? Mesela bebeğim gelişiyor, büyüyor, haftasıyla da uyumlu. Sanki sorun olsa çoktan çıkardı diye düşünüyorum.
Bu geni çok önemsiz görüyorlar. Pıhtılaşma yok, bu pıhtılaşma değil diyorlar. Size de öyle mi dediler? İğne falan kullanmıyorsunuz sanırım. Ben de kullanmıyorum.Benim de bu genim heterozigot doktorlar böyle bir uyarıda bulunmadı ben de doktoruma danışayım bunu teşekkürlerbir problem yoktur o zaman inş sağlıkla kucağınıza alırsınız
Hadi sonunda senin gibi ilaç kullanmayan birini buldun sonunda galibaBu geni çok önemsiz görüyorlar. Pıhtılaşma yok, bu pıhtılaşma değil diyorlar. Size de öyle mi dediler? İğne falan kullanmıyorsunuz sanırım. Ben de kullanmıyorum.
Sonuç olarak da Allah’ın verdiği bir şey. Bu dünyada rızkı, yaşayacak günü varsa, Allah bu emanetleri öyle ya da böyle bize kavuşturacakAynen öyle, insan vücudu o kadar karmaşık ki aslında. Bebek sağlıklıysa da bir şekilde kendini kurtarıyor diye düşünüyorum. Bu saatten sonra güzel hayaller kurmak lazım artık. Bunda bu kadar araştırma sonunda romatoloji doktorum son noktayı koydu zaten. Bir şekilde bebekler sağlıklı gelişememiş düşmüş ve araştıracam diye de çok ayrıntılı baktırmışsın ve tesadüf eseri bu heterozigot ve ana pozitif olayı çıkmış dedi. Bunlar sende ilk evladında da vardı ve sağlıkla doğdu. Bazı değerlerin tek başına pozitifliği bir anlam ifade etmiyormuş. En iyisi herşey güzel olacak diyip kendimizi ilahi akışa bırakmak bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?