2022 Nadir kullanılan kız bebek isimleri ve anlamları

Benimde 2 kızım var canım 3. Kızımızı bekliyoruz Benimkilerde 1.Nursima 2.Hatice Kübra 3 numaraya karar vermedik ben Berra diyorum eşim elisa karar vermek zor

Büyük kızlarının isimleri çok güzel ve asilmiş. ❤

Elisa ismini hiç yakıştıramadım ablalarının isimlerine... Elisa'nın gayrimüslim olduğuna dair çok yazı var ayrıca.

Berra güzel ama o da Peygamber Efendimiz tarafından değiştirilmiş.

Bence Elisa, Berra gibi anlamı hakkında çeşitli şeyler söylenen isimler yerine anlamı konusunda soru işareti bırakmayan klasik isimlere yönelin canım.

Havva, Zübeyde, Züleyha, Ayşegül, Feyza, Leyla, Yıldız, Mihrimah gibi ❤

Söyleyen oldu mu bilmiyorum ama Kayra Göktanrı inancında göklerde yaşayan en büyük tanrının ismi. Yani Kayra tüm kainatı yarattı, dünyayada başka tanrılar atadı ilgilensinler diye. Eğer müslümanım diyorsanız çocuğunuza Tanrı ismi koyarak şirk koşuyor gibi oluyorsunuz. Çocuğa Zeus demek gibi bir şey bu. Deist , ateist yada agnostikseniz çok güzel isim tabi

Yorumun için teşekkür ederim canım Peygamber efendimiz berre ismini değiştirmiş berra farklı ama onu da eşim istemiyor busefer o koyacakmis Ben hüma ve mihra yada mihran ismine taktım bu ara bunlardan biri mi olsa diyorum bizim bebek isimsiz olarak dünyaya gelecek gibi

Mihra, Mihran, Hüma güzel isimler bence

Evet gerçekten peyda konusunda haklısınız. illa değişik isim olacak diye absürt isimler koymaya karşıyım bende

İsimlere dikat edin arkadaşlar
Cocugu eva gibi yabanci isim. Hiristiyan ismi yeni Türkçesi Havva

Lina ismide yavancilar koyar bir cok isim gibi aklima gelmiyor şimdi. Ben yurt dişinda olduğum için biliyorum allahtan

Türkiyede kullanılan çoğu isimde türkçe değil zaten arapça. Onlarda yabancı isim olmuyor mu bence çok ayrıştırıcı olmamak lazım kimi için anlamı önemlidir kimi için kulağa hoş gelmesi.

değişik

Zeyno Zeynep benim kızımın adıda eski ama şuan cok koyan var

:100 katılıyorum.
Bu zihniyetler zaten doğuya özenilince sorun çıkarmıyor. Arapça ya da farsça bir isim koysan sorun yok.
Sırf kuranda geçiyor diye bir kapı ismi koyabilirsin mesela. Bir tepe ya da orada kötü bir şey bile olsa koyabilirsin ama eva koyunca batıya özenmek oluyor.
Komik buluyorum.

Alkım: Gökkuşağı
Ahter: gökkuşağı
Akşın: beyazımsı

Dilem: Gönül/ kalp ilacı.
Efil: Rügzar, rüzgarla dalgalanma.

Giray: Eskiden Kırım hanlarının ve han ailesinden olan prenslerin kullandığı san.

Ilgın: Çit bitkisi olarak kullanılan bir ağaççık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…