2022 ikizler burcu anneleri

Selam kızlar herkese 👋
Benim oğlan 25 günlük oldu. İlk başlarda sarılık değerimiz yükseldi ama fototerapi almadan mama ile hallettik ve o zamandan beri malesef meme reddimiz var. Sütümü sağarak veriyorum ama geçtiğimiz 2 gün çok stresli geçti ve çok sağım yapamadığım için mastite çevirdi dün acildeydim antibiyotik verdi doktor henüz ateşli falan değilim ama daha kötü olmadan önlem almak istedim dünden beri de düzenli olarak 3 saatte 1 sağım yapıyorum arada 3 kere de mama takviyesi yapıyoruz hipp ile. Ne zormuş anne olmak bir yandan da memeye döndürmeye çalışıyorum ama biberonu bırakmadıkça imkansız gibi. En fazla 5 dk emip bırakıyor göğsümü. Şu zor süreçleri geçiririz inşallah sağ Salim evet her aşaması zor ama alışacağız sanırım 🤷‍♀️🤷‍♀️
Canım bana bir hemşire travma yaratma adım adım birsktir falan dedi asla olmadı tabi brn tek günde bütün plastikleri çıkarttım hayatından iki gün sürdü internette üç gün kuralı vardı dedim üç gün kaşıkla vs dayanırım birakmazsa vazgeçicem dedim ama bende hep sagiyorum şuan biraz düzene girdik tek göğüs reddi oldu o ara sagdim sertlesince çok içmiyor çünkü yada başlıyor tazyikli gelio ona da kizio arada sağım yapıp tekrar veriyorum öyle öyle alistirdim

Evet canım verdi ama bağırsakları çalışmıyor diye değil, faydalı bişi iyi olur kullanabilirsin dedi aldım ben de bugün

Sanki benim kızımı anlatıyorsun😀 o hırsla memeyi tutmaya çalışması gözünün önündeki memeyi bulamaması nefes nefese kalıp sinirlenmesi ahahahha o kadar güldürüyor ki beni😂😂😂 duyacaku kadar ememiyor maalesef ben sağıp veriyorum birkaç gündür
aynısı bizde de oluyo ağzının içindekini arayıp hırslanıyo🙈

"açken sen sen değilsin" tam 😂

Süt sağma pompası kullanımını nasıl yapiyorsunuz? Emzirme sonrası iki memeyide boşaltıyor musunuz? Mesela bir memeyi 20-25 bazen 30 dk emiyor bakıyorum süt gelmeyince diğer memeye geçiriyorum. Orada uyuya kalıyor. Yarım kalan memeyi boşaltıyor musunuz? Yada bazen tek memeyi 20 dk emince diğerini emmeden uyuyor. Bu sefer emilmeyen memeyide mi boşaltıyorsunuz? Biraz pompadan korkuyorum :KK70: çünkü bazen 1,5 saatte bazen 2 bazen 3 saatte emiyor. Olduki erken kalktı ve süt oluşmamışsa henüz ne yaparim diyorum. Siz bilgi verebilir misiniz?
benim göğsümü çok acıtıyordu emerken ben bu yüzden ağırlıklı olarak sağım yapıyordum daha yeni alışıyor emmeye ucunu kavrıyordu şimdi yeni tam almaya başladı

sağımda da ne içtiğini gördüğüm için kolay oldu benim için

bir göğsü elektrikli pompa ile sağarken diğet göğsü mochi yapıyordum

daha önce 60 cc kafi geliyordu öğüne ama artık bazen 90 bile yetmiyor

Bugün kontrole gittim. 14.gün kontorlüydü. Doktor gayet iyi buldu. 2 gündür gaz sancısı vardı metsil ve biogaia aldık iyi gelir umarım. Göbek bağı hala düşmedi. İşitme testine girdi sorun yokmuş. Sonra kendi doktorumu gördüm. Sezaryen yerinin üstünde altında hissizlik oluşmuştu sordum normal dedi. Sonra sağlık ocağına gittik. Gaz masajı nasıl yapılır gösterdi ebe hanım. Mutlaka gazını çıkarın beslenmeden sonra dedi. Atlamayın dedi. 2 saatte bir beslemeye devam etmem gerektiğini söyledi. Sağım yapmıyorum ben acaba yapsam mı sık sık emzirdiğim için gerek görmedim ama sıkıştığım zamanlarda sağım yaptığım sütü veririm aslınds iyi olur. Ama 2 saatte bir emzirdiğim için bir sonraki öğüne az olur mu acaba?

Bugün kontrole gittim. 14.gün kontorlüydü. Doktor gayet iyi buldu. 2 gündür gaz sancısı vardı metsil ve biogaia aldık iyi gelir umarım. Göbek bağı hala düşmedi. İşitme testine girdi sorun yokmuş. Sonra kendi doktorumu gördüm. Sezaryen yerinin üstünde altında hissizlik oluşmuştu sordum normal dedi. Sonra sağlık ocağına gittik. Gaz masajı nasıl yapılır gösterdi ebe hanım. Mutlaka gazını çıkarın beslenmeden sonra dedi. Atlamayın dedi. 2 saatte bir beslemeye devam etmem gerektiğini söyledi. Sağım yapmıyorum ben acaba yapsam mı sık sık emzirdiğim için gerek görmedim ama sıkıştığım zamanlarda sağım yaptığım sütü veririm aslınds iyi olur. Ama 2 saatte bir emzirdiğim için bir sonraki öğüne az olur mu acaba?
Emzirme sonrası mesela sağ göğüs emdi diyelim onu sagip bitirebilir siniz biraz ama sonrakielrdrde emmeden emecegi memeden de ilk bı 10-20 CC sagip emzirmenin gerekir çünkü bu sefer sürekli son sütü alamaz. Ben şöyle yapıyorum geceleri özellikle emmeye başlıyor baygın hslde azcik emzirip zaten kaka yapıyor yada altı dolu oluyor onu değiştirirken manuelle sagiyorum o arada iyice ayiliyor sonra güzelce de son sütü emiyor deneyerek kendi sisteminizi oturtun ilk başta azar azar sağım sütü arttırır hem

istersen mochi yap o da mantıklı olur, o sağım yapmıyo dışarı taşma ihtimali olanları topluyo
en azından tshirt üne akacağına onları toplamış olursun, onlar da emzirmeyecek olduğun zamanlarda seni kurtarır✌️😇

Sancı yok bisi yok öyle dönüyoruz kilosuna 2900 dedi hic artmamıs ya gecen de 2900 dediniz dedim olabilir son hafta almayabilir minyon bir bebek dedi bir hafta sonra kontrol istedi 😁 kiloya takıldım ama suyu falan gayet iyiymis

Emzirme sonrası mesela sağ göğüs emdi diyelim onu sagip bitirebilir siniz biraz ama sonrakielrdrde emmeden emecegi memeden de ilk bı 10-20 CC sagip emzirmenin gerekir çünkü bu sefer sürekli son sütü alamaz. Ben şöyle yapıyorum geceleri özellikle emmeye başlıyor baygın hslde azcik emzirip zaten kaka yapıyor yada altı dolu oluyor onu değiştirirken manuelle sagiyorum o arada iyice ayiliyor sonra güzelce de son sütü emiyor deneyerek kendi sisteminizi oturtun ilk başta azar azar sağım sütü arttırır hem
Cnm Son Süt dediğin ne ki acaba ben anlamadım 🙄

Cnm Son Süt dediğin ne ki acaba ben anlamadım 🙄
Bebek ilk emmeye başladığın süt su ağırlıklı hafif olur susuzluğu giderir emmeye devam ettikçe yağlı kısım gelir oda bebeğe kilo aldırır mesela sütun yaramiyo derler bazılarına aslında son sütu alamazsa bebek kilo da alamaz bir memede ort. 20 dk yi tamamlamasi lazım 30-40 dk geçince de bir yararı yok demişti hemşire diğer memeye geç onda diyelim 10 dk emdi sonra tekrar ondan devam et vs şeklinde

Bebek ilk emmeye başladığın süt su ağırlıklı hafif olur susuzluğu giderir emmeye devam ettikçe yağlı kısım gelir oda bebeğe kilo aldırır mesela sütun yaramiyo derler bazılarına aslında son sütu alamazsa bebek kilo da alamaz bir memede ort. 20 dk yi tamamlamasi lazım 30-40 dk geçince de bir yararı yok demişti hemşire diğer memeye geç onda diyelim 10 dk emdi sonra tekrar ondan devam et vs şeklinde
E iyi siz bebislerinizle süt isini düzene sokun biz hala gelmelerini bekleyelim ayyy cok yolumuz var coook 😁

X