Aynıymış canım ya o yani hepsi diyabet ve diyabet beslenmesi olarak geçiyor o kadar çok şey yazdım ki
zaten sağlıklı beslenme mis aslında diyabet beslenmesi de dur notlarimdan altta yapıştırıyorum bunu zaten herkes yapacak ama bizler yükseklik düşüklük özellikle dikkat edeceğiz tabi benim sorularıma bazen özellikle cevap verdi de notlarım bu şekilde ;
-Çay şekersiz yemekle kahv. sadece 1 bardak açık olcak yemekten 1 saat sonra istediğin koyulukta icebilirsin
Şeker de israrlar sonucu 1 çay kaşığı 3 bardak çay için koyabilirsin dedi
--beyaz Un asla yok
Karbonhidrat yemeklerde iki yemek kaşığı makarna pilav
Gece Süt iç nesquik küçük iki kaşık koy
Ara öğünde yulaflı vs gevrek olur dedi tatlı gevrekse az koy
Tatlı yok ama bitter çikolata kahve ile bir küçük ye, kahvaltıda reçel bal 2 çay kaşığı Max.
Ana ve ara öğünler kesin olmalı sakın atlama yanına yiyecek al meyve kuru badem ceviz vs evde ise dalma yanına atıştırmalık al onu ye
Muz öğlenden önce ve yarım ye diğerler metveler istediğin gibi
Et balık tavuk sınır yok bakliyatta da
Çorba iç
Günde 15 dk hergun yürü ama düzenli yürü 3 gün yürümeden 1 gün yurursen vücut şeker oranı dalgalanıyor düzen olmalı bikerette 20 dk dan fazla yürüme (spor vsde)
Yanında hep şeker bulundur duştan sonra falan ye bayilcak gibi olursan açlık olursa kesme seker çikolata tatlı falan olmaz
Yoğurt ye bol bol
Bazen sususzluk açlıkla karıştırılabilir su içince karnın doyar 2-3 lt su iç
Sabah öğlen akşam iki dilim çavdar kepekli tam tahıllı ekmek yiyebilirsin kabızlığa da iyi gelir
Yeşillik sınırsız salatalık bil bol
Bu zamandan sonra bebek kilo alçak o yüzden protein ağırlıkli beslemeye geç karbonhidrat gereksiz
Posali yemek önemli bide kayısı suya koy kayısıyı ye suyu iç
Sakın aç kalma yanına çubuk olan şeylerden al bimde vardı tahıllı olanı