- 19 Aralık 2017
- 1.492
- 1.844
- 133
- 35
- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #10.741
Valla bebek bakımının beni en çok zorlayan kısmı oldu şu besleme işi sadece emziren anneler ne şanslı. Bende birisini her mamadan önce 15 dk emziriyorum çok sütüm olduğundan değil hem maksat azda olsa anne sütü alsın hemde sütüm kesilmesin diye diğeri zaten sanki zehir koyuyorum ağzına memeyi ağzına sokar sokmaz çığlık çığlığa ağlıyor onada sağıyorum ne çıkarsa içiriyorum günde bir kere bizim beslenme saatleri aynı genellikle ama yanımda ya kayınvalidem Ya annem olduğu için sıkıntı olmuyor geceleride eşim destek oluyor sağolsun. Ama tek kalınca birinin beslenme saatini değiştirmek gerekecek mecburen. Tek başına çok zor Ya Allah yardımcın olsun inşallah en kısa sürede iyi birini bulursun.Al benden de o kadar çok zormuş sütüm yetmiyor üstelik emzirmiyorum sagiyorum cnku emzirirken hiç yetmez ikisi birden agliyor ikisi birden acikiyor saatlerini değiştirdik yine aynı biri ağlayınca öbürü de ağlamaya başlıyor gerçekten 18. Gun bugun ama yıpratıcı ikizler çok çok çok şükür elbette benm bakicim da kaçtı napacagimi bilmiyorum
Benimkiler doğduğundan beri reflü yatağında yatıyor zaten beşiğin içine bile reflü yatağı ile koyuyorum. Bizimkiler öyle çökelek gibi kusmuyorlardı işte direk mamayı çıkartıyorlardı. Kimi bebek ne yaparsan yap belli bir süreye kadar kusuyormuş umarım en kısa sürede geçer senin minnoşununki de.Aynısı bnm bebegimin birinde de var canim refluden kaynaklı ben neler yaptım reflu yatağı vs. Ama geçmiyor bu durum hep çökelek gibi çıkarmaları oluyor battaniye sürekli değiştirip yıkıyorum aptamil alacağım refluye özel bir maması varmış onu da deniycem
Ayyy çocuğa rejim işide daha zordur vallaMamaninda cok etkisi var canim benim suanki dr aptamilin bir serisini onerdi bagirsak duzenleyici bir kutu bitsin dedi azcik duzelsinler tekrar aptamil 1 kullanirsin dedi yani cidden zor is bebek fazla versen mama kusuyor az versen sanki doymuyor gibi bide akrabamizda sif mama yiyen coxuk vardi cok kilo alinca rejim yaptilar o daha kotu oldu korkuyorum bende ama ac da olmasinlar diyorum yani kilolari iyi cok sukur kuzum artik ek gida zamanini iple cekiyorum valla ☺
Merhabalar benim bebeklerimde kuvezde yatucak herhangi bir ücret ödediniz mi hastanenizeBelli şeyler ödemiyormuş, bazı tedavisini devlet ödemiyormuş... Daha onları net öğrenemedim. Ama benimkiler 1ay bile yoğun bakımda kalabilir, o sürede neyle karşılaşılacak tabi bilmiyorum. Doğum paketi alırken devletin karşıladıklarının ve karsilamadiklarinin net bir listesi varsa isteyin
Özel veya devlet fark etmeksizin yenidoğana verilen sağlık hizmetlerinden ek ücret alınmıyor. İlave Ücret Alınmayacak Sağlık Hizmetleri burada da yazıyorMerhabalar benim bebeklerimde kuvezde yatucak herhangi bir ücret ödediniz mi hastanenize
Ama sanirim bu sgk kapsamındaki yogun bakimlarinda olan bir durum. Her hastanenin sgk anlasmasi olmayabiliyor. Arayip hastaneye sormakta fayda var.Özel veya devlet fark etmeksizin yenidoğana verilen sağlık hizmetlerinden ek ücret alınmıyor. İlave Ücret Alınmayacak Sağlık Hizmetleri burada da yazıyor
Evet kuzum oluyor aman kabızlıktan iyidir yaaYapiyorum kuzum benim her mamasina ve suda veriyorum ama bebim bebise kar etmedi kizima suan dr onerdigi yeni bir amam var ins o duzenler dedi bagirsagi bakalim ins duzenler diye umut ediyorum canimama mama az koyup su fazlaligi yapmadim onu yapinca acikmis gibi oluyorlarmi yoksa doyuyorlarmu nasil oluyor ?
Bulamadım onumuz ramazan diye kimse kabul etmedi canm çok sıkkın tek bakicam mecburen kuzumValla bebek bakımının beni en çok zorlayan kısmı oldu şu besleme işi sadece emziren anneler ne şanslı. Bende birisini her mamadan önce 15 dk emziriyorum çok sütüm olduğundan değil hem maksat azda olsa anne sütü alsın hemde sütüm kesilmesin diye diğeri zaten sanki zehir koyuyorum ağzına memeyi ağzına sokar sokmaz çığlık çığlığa ağlıyor onada sağıyorum ne çıkarsa içiriyorum günde bir kere bizim beslenme saatleri aynı genellikle ama yanımda ya kayınvalidem Ya annem olduğu için sıkıntı olmuyor geceleride eşim destek oluyor sağolsun. Ama tek kalınca birinin beslenme saatini değiştirmek gerekecek mecburen. Tek başına çok zor Ya Allah yardımcın olsun inşallah en kısa sürede iyi birini bulursun.
Her şeyimiz aynı gün :) 32de ciğer iğnesi oldum ben deEvet canım 29.haftada yapıldı
Benimde son adet tarihim 4 ağustos
Kuzum z.yagi koyuyo musun mamasinaValla kuzum rop muaynesinde damlatilan danla bile ates yapti benimkilere vermedim pisman oldum simdi bende haftaya gidecegim bende olmadi eve gelince vereyim dr sorayim dedigin gibi huzursuz olmadan vermek daha mantikli ☺ canim benim ben 3 saatte bir veriyorum 60 cc ayrica bide bazen emmek istiyorlar aralarda uyanip oda var tabi suan icin kilo alimlari iyi dedi dr 10 sonra tekrar tartacak bakalim kizim baya kabiz 3-4 gunde bir cikiyor oda onu baya aglatiyor cok zorlaniyorum o yuzden dr simdi aptamil prosyneo basladik o bagirdak temizleme yapiyormus bakalim nasil olacak
Ayak bilekleriniz ile daireler cizin, gaz frene basar gibi yapin 15-20 tekrar gunde 3 kez. Ayak ve bacaklara nemlendirici ile masaj yaptirin. Bol su icin, bacaklari kalp seviyesine yakin kaldirin. Tuzu daha dogrusu sodyumu azaltin.Günaydın herkese
Hanımlar ödem için yaptığınız iyi gelen bir uygulamanız oldumu ayaklarımda aşırı derece ödem oluştu beklediğimdende erken oluşmaya başladı açıkcası 30 a yeni gireceğim daha
Ayak bilekleriniz ile daireler cizin, gaz frene basar gibi yapin 15-20 tekrar gunde 3 kez. Ayak ve bacaklara nemlendirici ile masaj yaptirin. Bol su icin, bacaklari kalp seviyesine yakin kaldirin. Tuzu daha dogrusu sodyumu azaltin.
Cok fazla ise varis corabi ise yarar..
Ve not: siz o sisi dogum sonrasinda gorun! Hastane cikisi icin tedbiren buyuk terlik alin yaniniza, kullanmazsaniz yuk etmis olursunuz en fazla
Daha 2haftadir hastaneden çıkamadık. Benimkiler küveze hic girmedi. Ben yoğun bakıma girdim ve çıkamıyorum.Merhabalar benim bebeklerimde kuvezde yatucak herhangi bir ücret ödediniz mi hastanenize
benimkilerden 1 ay büyükler. bir kizim 3 saatte bir 90-120 arasi öbürü de 2 saatte bir 50-60 iciyor. eğer doymuyorsa takviye et bence. doymadıklarinda mümkün degil aglamalari kesilmiyor kızlarıminHerkese merhaba.Benim 2 ay 9 günlük ikizlerim var aynı aydaki ikiz annelerine sorum kaç CC mama veriyorsunuz ?ben emziriyorum ama sütüm ne durumda bilmiyorum doktor 60cc demişti fakat çocuk biberon bitince ağlıyor.30 daha yapınca içiyor.acaba doydugunumu anlamıyor bebekler.Tecrubesi olanlar fikrini deneyimini oaylasabilirmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?