- 26 Mayıs 2011
- 626
- 1.560
- 313
- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #10.721
Masallah size canm rabbim anali babali büyütsün ins canm kacinci haftada geldiler alsirlar bir kac güne ins merak etme stres yapma yanında ve sagloklilar 'yaSelam ikiz anneleri…
Oğlum ve kızım bugün sabah 7.30’da dünyaya geldiler. Kızım 2650, oğlum 2150 gram doğdu. İkisi de yanımda çok şükür
Meme ile cebelleşiyoruz, mama da verdiler hastanede ama oğlum sürekli kusuyor ve mızmızlanıyorZaten süt 1-2 damla çıkıyor daha bakalım macera başladı
MasalllahUyum odasindaki gecemizden merhaba, dizdim benimkileri siraya, ugrasiyorum) Bugun Isitme testi ve goz muayeneleri yapildi, yoruldular. Biri emiyor, digeri beceremiyor sanki, deniyoruz
Bu gece uyku yok sanirim, gozumu kapatmaya korkuyorum. Odanin klimasini 30dereceye ayarladi dr. usumesinler diye
Gözün aydın canımSelam ikiz anneleri…
Oğlum ve kızım bugün sabah 7.30’da dünyaya geldiler. Kızım 2650, oğlum 2150 gram doğdu. İkisi de yanımda çok şükür
Meme ile cebelleşiyoruz, mama da verdiler hastanede ama oğlum sürekli kusuyor ve mızmızlanıyorZaten süt 1-2 damla çıkıyor daha bakalım macera başladı
Aaa o damla da mı ateş yapıyormuş bize hiç söylemediler kuzum sen kesin ver o zaman şuruptan. Ben sadece anne sütü veriyorum. Sağarak verdiğim zamanlar böyle 2 saatte 50-60 cc ama emzirdiğim zamanlar hala aranmıyorlarsa vermiyorum aranıyorlarsa da 20-30 cc falan veriyorum. Emzirmenin en sevmediğim şeyi bu belirsizlik zaten ne içtiler bilemiyorum bir de kızın kusması var ve içmeye devam etmek istiyor öyle olunca daha çok kusuyor kustukça acıkıp tekrar emmek istiyor o yüzden sağıp vermek daha kontrollü oluyor. Yine de aramızdaki bağ için ve ilerde belki sadece emziririm unutmasınlar diye ara ara emziriyorum. Kilo alımları bizim de iyi çok şükürValla kuzum rop muaynesinde damlatilan danla bile ates yapti benimkilere vermedim pisman oldum simdi bende haftaya gidecegim bende olmadi eve gelince vereyim dr sorayim dedigin gibi huzursuz olmadan vermek daha mantikli ☺ canim benim ben 3 saatte bir veriyorum 60 cc ayrica bide bazen emmek istiyorlar aralarda uyanip oda var tabi suan icin kilo alimlari iyi dedi dr 10 sonra tekrar tartacak bakalim kizim baya kabiz 3-4 gunde bir cikiyor oda onu baya aglatiyor cok zorlaniyorum o yuzden dr simdi aptamil prosyneo basladik o bagirdak temizleme yapiyormus bakalim nasil olacak
Gogus pedi gerekmez cunku ilk gunler tasacak gibi sut gelmez. Emzirme atleti sutyeni hastane icinde gerekmez, cunku sıkistirmak sut bezlerini daraltir, 1-2 gun memeler foraKizlar bir sey sorcam.
Dogum cantasi hazırlıyım diyorum ama anne icin ne alinjr bilmiuorum.
Ozellikle gogus ucu kremleri, gogus pedi, gümüş kapaklar bunlari alsam mı?
Bir de sizler sut sagma makinesi aldiniz mi yoksa hastanede mi kiraladiniz?
İnşallah alışırlar canımMasallah size canm rabbim anali babali büyütsün ins canm kacinci haftada geldiler alsirlar bir kac güne ins merak etme stres yapma yanında ve sagloklilar 'yaağrın çok mu
Ev icini normal bebekte 22-24 derece, prematurede 23-25 derece istiyorlar (25 daha bile iyi dedi dr, kuvoz sicak yeni ciktilar der...) ziyarette odayi serin buldu dayadi 30 dereceye, biraz kistik demin eriyecegiz anne-baba... Disarida kar var ya hu!Masalllahbu geceyi güzel bir şekilde atlatirsin inş 30derece çok sicaktir oda eve geçince de aynı sıcaklık mi olması gerekiyormuş
Gözün aydın canımrabbim uzun ömürler versin analı babalı büyütsün
Gözün aydın canım sağlıklı mutlu uzun ömürleri olsun analı babalı büyüsünler inşallahhSelam ikiz anneleri…
Gözün aydın kuzum, allah analı babalı büyütsün inşallahSelam ikiz anneleri…
Cok tesekkur ederim bilgi verdigun icin canimGogus pedi gerekmez cunku ilk gunler tasacak gibi sut gelmez. Emzirme atleti sutyeni hastane icinde gerekmez, cunku sıkistirmak sut bezlerini daraltir, 1-2 gun memeler fora
Iki dogumumda da gogus ucu yarasi/acisi sukur olmadi havalandirip kurutmadan giyinmedigim icin. Hassasiyet hissedersem lansinoh nipple balm suruyorum haftada 1-2 kez, yetiyor.
2 tane sut sagma makinem var (tekli ve ciftli) 10 yillik, cok aliskinim kendiminkini tercih ettim, su anda da o var elimde. Profesyonel gerekirse Spectra alirim, isteyen kiralar.
3 gece kaldim 2 takim gecelik-sabahlik, 1 takim pijama yetti artti.
Depend benim adima rezalet birseymis, bebek bezi gibi; altina kaciran icin idrari cekebilir ama löşi denen dogum sonrasi kanamayi ememiyor, hep bi islaklik hissi. Orkid candir, taktim ve bitti.
Pipet, karton bardak, maske, kolonya, havlu kagit unutma
Aptamilin eczanede satılan reflu için koşturmaya bir maması varmış ikiz büyüten bir arkadaşım ben onu kullandım ise yaradı dedi ama şöyle ko hemen mama birden değiştirmek çok sakincaliymis yava yavaş kademeli gecmeliymisiz karistirarak yani ben onu dr la konuşup deniycem sma opti pro varmış diğerine de onu deniycem çünkü kilo yapması benm için önemli doyurmasi ve kabiz etmemesi benm biri kusmuk yapiyor her yemekten sonra diğeri kabiz mama miktarını azaltıp su miktarını fazla yapıp zeytinyağı koymaya başladım ve yemek sonrası su veriyorum az az ağlaya ağlaya da olsa yapiyor şükür tabi fitilden iyi benceDeğiştirirsem aklımda olsun benimde deneyeceğim işte hangisi iyi gelirse bu kusma işi çok canımı sıkıyor çünkü
Aptamil prematil aldim bende hipoglisemi yetersiz beslenme oldu diye yoğun bakıma aldilar hastanedeykenBen gün içinde emziriyorum sadece sabah doymazlarsa 10 gibi emzirdikten sonra 50 60 cc veriyorum 30 cc mama 30 cc anne sütü karışımını zbazen içmiyorlar bazen bitiriyorlar. Akşamda 9 gibi 60 cc aptamil prematil veriyorum. Oda bitmek üzere 2 kutu almıştım dogumdan önce. Hangi marka mama alacağıma karar veremedim.
Mamasina 1 cay kaşığı zeytinyağı koy canm ben öyle yaptım ise yaradı ve az bise su içirValla kuzum rop muaynesinde damlatilan danla bile ates yapti benimkilere vermedim pisman oldum simdi bende haftaya gidecegim bende olmadi eve gelince vereyim dr sorayim dedigin gibi huzursuz olmadan vermek daha mantikli ☺ canim benim ben 3 saatte bir veriyorum 60 cc ayrica bide bazen emmek istiyorlar aralarda uyanip oda var tabi suan icin kilo alimlari iyi dedi dr 10 sonra tekrar tartacak bakalim kizim baya kabiz 3-4 gunde bir cikiyor oda onu baya aglatiyor cok zorlaniyorum o yuzden dr simdi aptamil prosyneo basladik o bagirdak temizleme yapiyormus bakalim nasil olacak
Al benden de o kadar çok zormuş sütüm yetmiyor üstelik emzirmiyorum sagiyorum cnku emzirirken hiç yetmez ikisi birden agliyor ikisi birden acikiyor saatlerini değiştirdik yine aynı biri ağlayınca öbürü de ağlamaya başlıyor gerçekten 18. Gun bugun ama yıpratıcı ikizler çok çok çok şükür elbette benm bakicim da kaçtı napacagimi bilmiyorumÖyle arada olmasına normal diyorlar zaten ama işte bizimkiler her mamadan sonra kıvranıp kustukları için tedirgin oldumBizimde düzenimiz aynen sizin anlattığınız gibi ama böyle olunca yatırdık olmadı dik tuttum olmadı neler deniyorum kaç gündür ama her koşulda kusuyorlar. Reflü olup olmadığınıda bilmiyorum ama zannetmiyorum mama değişikliği ile başladı çünkü bakalım şu haftasonunu bir geçireyim olmadı pazartesi götüreceğim doktora. Şu bir ayda beslenme işi beni ne kadar yordu ne zormuş teşekkürler bu arada cevapların için
Aynısı bnm bebegimin birinde de var canim refluden kaynaklı ben neler yaptım reflu yatağı vs. Ama geçmiyor bu durum hep çökelek gibi çıkarmaları oluyor battaniye sürekli değiştirip yıkıyorum aptamil alacağım refluye özel bir maması varmış onu da deniycemYok fışkırarak kusmuyorlar yedirdikten bir süre sonra kendilerini sıkarak öğürüp çıkartıyorlar şimdi prematil verdim yine kustular bakalım haftasonu geçmezse pazartesi doktora götüreceğim
Valla bilmiyorum canim ben daha 20 gunluklerdi fasla verdim hani kilo almamis demisti ya dr ondan sonra oyle kustularki agizlarindan geldi daha sonra reflu oldular baska dr anlattm o boyle acikladi ve ben suan aylarina gore dr dedigi sekilde mama anne sutu veriyorum cok sukur kusma yok refluleride azaldi masallah kilo alimlarida iyi bide dr cok kilo alirsalarda iyi degil dedi bu sefer mama azaltimi olur dedi oda olmasin diyorum yani bilmiyorum bebes buyutmek cok zormus onu anladimbenim bir tanesi mumkun degil ikna olmuyor az icmeye ama ilginçtir ki az icen bebegim daha cok kusuyo
Mamaninda cok etkisi var canim benim suanki dr aptamilin bir serisini onerdi bagirsak duzenleyici bir kutu bitsin dedi azcik duzelsinler tekrar aptamil 1 kullanirsin dedi yani cidden zor is bebek fazla versen mama kusuyor az versen sanki doymuyor gibi bide akrabamizda sif mama yiyen coxuk vardi cok kilo alinca rejim yaptilar o daha kotu oldu korkuyorum bende ama ac da olmasinlar diyorum yani kilolari iyi cok sukur kuzum artik ek gida zamanini iple cekiyorum valla ☺Canım prematilde 60 cc falan içiyorlardı böyle bir problem yaşamamıştık. Nedir ki 1 numaraya geçtik istisnasız kusuyorlar her mamadan sonra kusmadan da asla uyuyamıyorlar. 3 saat dolmadan kolay kolay vermiyorum zaten mama dediğin gibi emzik veriyorum oyalamaya çalışıyorum. Doktorumuz ile konuştum tekrar prematile geç devam ederse getir dedi şimdi buldum bir yerden alıp tekrar ona geçeceğim bakalım düzelecek mi ?
Kuzum biliyorsun bende basta dr sacmaligi yuzunden mama baslama oldu meme durumu bir ara durdu simdi mamaya alistilar bir anda doymaya o yuzden veriyorum ama bende aradaki bag olsun diye memede veriyorum suan icin boyle gidiyoruz bizdeAaa o damla da mı ateş yapıyormuş bize hiç söylemediler kuzum sen kesin ver o zaman şuruptan. Ben sadece anne sütü veriyorum. Sağarak verdiğim zamanlar böyle 2 saatte 50-60 cc ama emzirdiğim zamanlar hala aranmıyorlarsa vermiyorum aranıyorlarsa da 20-30 cc falan veriyorum. Emzirmenin en sevmediğim şeyi bu belirsizlik zaten ne içtiler bilemiyorum bir de kızın kusması var ve içmeye devam etmek istiyor öyle olunca daha çok kusuyor kustukça acıkıp tekrar emmek istiyor o yüzden sağıp vermek daha kontrollü oluyor. Yine de aramızdaki bağ için ve ilerde belki sadece emziririm unutmasınlar diye ara ara emziriyorum. Kilo alımları bizim de iyi çok şükürkızımın kusması konusundaki tek tesellim bu… 3-4 gün kabızlık çokmuş kuzum ya kıyamam biogaia ya da sab simplex falan kullanmıyor musunuz? Ben 2-3 bez kakasız çıkınca kabız oldu diye kafaya takıyorum ve baya huzursuz oluyor bebeklerim. İnşallah sizin de geçer bir an önce canım benim
Yapiyorum kuzum benim her mamasina ve suda veriyorum ama bebim bebise kar etmedi kizima suan dr onerdigi yeni bir amam var ins o duzenler dedi bagirsagi bakalim ins duzenler diye umut ediyorum canimMamasina 1 cay kaşığı zeytinyağı koy canm ben öyle yaptım ise yaradı ve az bise su içir
Canım reflü olduğunu düşünmüyorum. Söylediklerinin hepsini yaptım ama yavrularım kusana kadar kıvranıyorlar. Kustuktan sonra rahat ediyorlar birde gaz cabası dün doktor prematile geri dönün dedi çok şükür yok denecek kadar kesildi kusmaları mama ağır geldi belli ki. Şimdi 3,5 kiloyu bi görelim sonra dediğin gibi birden kesmeyeceğim karıştırmam belki ama kademeli olarak geçerim. Sma yada hipp deneyeceğim bende bakalım nasıl olacak.Aptamilin eczanede satılan reflu için koşturmaya bir maması varmış ikiz büyüten bir arkadaşım ben onu kullandım ise yaradı dedi ama şöyle ko hemen mama birden değiştirmek çok sakincaliymis yava yavaş kademeli gecmeliymisiz karistirarak yani ben onu dr la konuşup deniycem sma opti pro varmış diğerine de onu deniycem çünkü kilo yapması benm için önemli doyurmasi ve kabiz etmemesi benm biri kusmuk yapiyor her yemekten sonra diğeri kabiz mama miktarını azaltıp su miktarını fazla yapıp zeytinyağı koymaya başladım ve yemek sonrası su veriyorum az az ağlaya ağlaya da olsa yapiyor şükür tabi fitilden iyi bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?