- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #10.701
benim bir tanesi mumkun degil ikna olmuyor az icmeye ama ilginçtir ki az icen bebegim daha cok kusuyoCanim kusma durumu bebislere ayina gore fazla veriyorsun ondan oluyor olabilir yani bende oyle oldum dr dikkat et dedi bebekler ilk 3 ay emme refleksi oldugundan ne verirsen yerler dedi yani sen 70 verince iciyor olabilir ama midesi kucuk oldugundan kusuyordur ondan dikkat et canim yani digelim araniyor 2 saat veya 3 saatte dolmadan o vermemeye calis yada o aralarda emzir veya emzik ver yani bana dr boyle onerdi kusmamiz oyle oyle azaldi sende istersen bi dene ins seninde azalir gider
Canım prematilde 60 cc falan içiyorlardı böyle bir problem yaşamamıştık. Nedir ki 1 numaraya geçtik istisnasız kusuyorlar her mamadan sonra kusmadan da asla uyuyamıyorlar. 3 saat dolmadan kolay kolay vermiyorum zaten mama dediğin gibi emzik veriyorum oyalamaya çalışıyorum. Doktorumuz ile konuştum tekrar prematile geç devam ederse getir dedi şimdi buldum bir yerden alıp tekrar ona geçeceğim bakalım düzelecek mi ?Canim kusma durumu bebislere ayina gore fazla veriyorsun ondan oluyor olabilir yani bende oyle oldum dr dikkat et dedi bebekler ilk 3 ay emme refleksi oldugundan ne verirsen yerler dedi yani sen 70 verince iciyor olabilir ama midesi kucuk oldugundan kusuyordur ondan dikkat et canim yani digelim araniyor 2 saat veya 3 saatte dolmadan o vermemeye calis yada o aralarda emzir veya emzik ver yani bana dr boyle onerdi kusmamiz oyle oyle azaldi sende istersen bi dene ins seninde azalir gider
Aptamil 1 bizimkilere de yaramadı çok belli birde babam iki koca kutu almıştı ama içirmeyeceğim daha veririm birine doktorumuz tekrar prematile başla kusmayı takip edelim devam ederse getir dedi ama ben mamadan olduğuna eminim bu zamana kadar yoktu kusmamız çünkü. Biraz daha prematil içireyim en azından 3,5 kiloyu bi görelim sonra bende denemeye başlayacağım hangisi iyi gelirse. Benimde birisi 800 küsür diğeri 900 küsür gram almış kilolarında birşey yok çok şükürNameless Warrior bizim durum şöyle aptamil 1 çok gaz yaptı bebeklere bir tanesi de kabiz oldu. sonra prematile geri döndüm aptamil 1i cikardim hayatimdan. sonra sma optipro denedim. aptamil 1e gore daha iyiydi ancak fiskirarak kusmalar başladı gaz falan da var da o Allahin emri napalim ne verirsem vereyim olacak. sonra kızlarımdan birinin ishali gecmeyince doktorun onerisiyle hipp combiotic aldik. 1 haftadir hipp combiotic kullaniyorum sma ve aptamile gore daha memnunum. gazları az kusmalari da eh iste. kabizlik yok. ishal yok. simdilik hippte kalicam mama arayisinda degilim sanirim.
ictikleri miktar da şöyle kizimin biri 3 saate bir 120 iciyor bazen ikna edebilirsem 90da kalıyoruz. o bebegim aylik 1300 gram almis. daha az vermeye calisiyorum ama o kadar cok agliyor ki karni doymayinca... emzigi de sut gelmedigini anlayinca tukuruyor resmen.
diger kizim oldukça kararli. ishali gecti ama mamasini cok vermeye de çalışsam icmiyor. 2 saatte bir 50 cc civari icip kapatıyor agzini. bazen gece 4 saate yakin mamayi agzina sokamiyorum. bu bebegim de aylik 850 gram aldi
hayir az kilo alanin gunde iki üç fiskirir tarzda oluyor. mesela yelegi ve zibinini degistirmek zorunda kaliyorum epey islaniyor kusmukla azcik değil yani. öbürünün de bir kez genelde fiskirir tarzda degil agzindan bir kaşık kadar tasiyor. dogduklarindn beri reflu yataginda yaptırıyorum. bezlerini mama icirmeden once degistiriyorum, mamayi bebekler kucağımda epey dik konumda iken iciriyorum ve mamadan sonra bazen de mamaya mola verip kucagimda dik sekilde mide gazlarını almaya calisiyorum. bir de bizimkiler boynumda ve gogsumde dik sekilde yatmayi seviyorlar sanirim bu da azaltiyor kusmalarini. ama tum bunlari yapsan ds refluleri varsa kusarlar sadece azaltirsin. nihayetinde bebek oturmaya başladığında kusma azalıyor yaşına dogru da tamamen geciyor.Aptamil 1 bizimkilere de yaramadı çok belli birde babam iki koca kutu almıştı ama içirmeyeceğim daha veririm birine doktorumuz tekrar prematile başla kusmayı takip edelim devam ederse getir dedi ama ben mamadan olduğuna eminim bu zamana kadar yoktu kusmamız çünkü. Biraz daha prematil içireyim en azından 3,5 kiloyu bi görelim sonra bende denemeye başlayacağım hangisi iyi gelirse. Benimde birisi 800 küsür diğeri 900 küsür gram almış kilolarında birşey yok çok şükürBizim bir tanesi genellikle tam 60 cc içiyor biriside 60-80 arası içiyor. Peki kusmaları her yedikten sonra mı oluyordu sizinde ?
Öyle arada olmasına normal diyorlar zaten ama işte bizimkiler her mamadan sonra kıvranıp kustukları için tedirgin oldumhayir az kilo alanin gunde iki üç fiskirir tarzda oluyor. mesela yelegi ve zibinini degistirmek zorunda kaliyorum epey islaniyor kusmukla azcik değil yani. öbürünün de bir kez genelde fiskirir tarzda degil agzindan bir kaşık kadar tasiyor. dogduklarindn beri reflu yataginda yaptırıyorum. bezlerini mama icirmeden once degistiriyorum, mamayi bebekler kucağımda epey dik konumda iken iciriyorum ve mamadan sonra bazen de mamaya mola verip kucagimda dik sekilde mide gazlarını almaya calisiyorum. bir de bizimkiler boynumda ve gogsumde dik sekilde yatmayi seviyorlar sanirim bu da azaltiyor kusmalarini. ama tum bunlari yapsan ds refluleri varsa kusarlar sadece azaltirsin. nihayetinde bebek oturmaya başladığında kusma azalıyor yaşına dogru da tamamen geciyor.
Ya olabilir biliyor musun ? İçtikten sonra kasıyorlar kendilerini sonra kusuyorlar ama küçük olan çok kolay çıkartıyor gazını o da kusuyor.Nameless Warrior bu arada yeni mama gaz yaptiysa basli basina kusma sebebidir. gaz sıkıştırdıgi icin yukarı dogru atar.
fiskirarak kusuyorsa genelde gazdan ya da alerjiden derler. sizin muhtemelen gazdir o. benim fiskirarak kusan kizim da cok sıkıyor kendini gazını alttan çıkarıyor aslinda ama mideleri barsaklari gazla dolu ne kadar cikarsa da gerisinde varYa olabilir biliyor musun ? İçtikten sonra kasıyorlar kendilerini sonra kusuyorlar ama küçük olan çok kolay çıkartıyor gazını o da kusuyor.
Yok fışkırarak kusmuyorlar yedirdikten bir süre sonra kendilerini sıkarak öğürüp çıkartıyorlar şimdi prematil verdim yine kustular bakalım haftasonu geçmezse pazartesi doktora götüreceğimfiskirarak kusuyorsa genelde gazdan ya da alerjiden derler. sizin muhtemelen gazdir o. benim fiskirarak kusan kizim da cok sıkıyor kendini gazını alttan çıkarıyor aslinda ama mideleri barsaklari gazla dolu ne kadar cikarsa da gerisinde var
Canm masallah senin kuzulara daMerhaba canim sancı 1-2 çıktı bebişler iyi boyunu sormadim biri 2.200 digeri 2.100 rahim ağzı uzunluğu 29.8mm sabit çok şükür
Pazartesi tekrar çağırdı kan seviyem çok düştü kan serumu takilacak
Bende çok acıkıyorum sende güzel haberlerle gelirsin inşallah
Ayy maşallah ya minnaklaraUyum odasindaki gecemizden merhaba, dizdim benimkileri siraya, ugrasiyorum) Bugun Isitme testi ve goz muayeneleri yapildi, yoruldular. Biri emiyor, digeri beceremiyor sanki, deniyoruz
Bu gece uyku yok sanirim, gozumu kapatmaya korkuyorum. Odanin klimasini 30dereceye ayarladi dr. usumesinler diye
Sabah akşam burayı okuyorum zaten
Oyyy maşallah şükürler olsunUyum odasindaki gecemizden merhaba, dizdim benimkileri siraya, ugrasiyorum) Bugun Isitme testi ve goz muayeneleri yapildi, yoruldular. Biri emiyor, digeri beceremiyor sanki, deniyoruz
Bu gece uyku yok sanirim, gozumu kapatmaya korkuyorum. Odanin klimasini 30dereceye ayarladi dr. usumesinler diye
Canım gözün Aydın olsun sağlıkla büyüt yavrularını inşallahSelam ikiz anneleri…
Oğlum ve kızım bugün sabah 7.30’da dünyaya geldiler. Kızım 2650, oğlum 2150 gram doğdu. İkisi de yanımda çok şükür
Meme ile cebelleşiyoruz, mama da verdiler hastanede ama oğlum sürekli kusuyor ve mızmızlanıyorZaten süt 1-2 damla çıkıyor daha bakalım macera başladı
Masallah size canm bence sen herseyin ustesinden gelirsin merak etme onlar da isimlerinin de hakkini verecekler güçlü bebisler onlarUyum odasindaki gecemizden merhaba, dizdim benimkileri siraya, ugrasiyorum) Bugun Isitme testi ve goz muayeneleri yapildi, yoruldular. Biri emiyor, digeri beceremiyor sanki, deniyoruz
Çoook cok tebrik ederimSelam ikiz anneleri…
Oğlum ve kızım bugün sabah 7.30’da dünyaya geldiler. Kızım 2650, oğlum 2150 gram doğdu. İkisi de yanımda çok şükür
Meme ile cebelleşiyoruz, mama da verdiler hastanede ama oğlum sürekli kusuyor ve mızmızlanıyorZaten süt 1-2 damla çıkıyor daha bakalım macera başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?