- 11 Aralık 2020
- 621
- 720
- 33
- 35
- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #10.001
Canm ben şuan tek bakıyorum gündüzleri emziriyorum gece mama ve sağıp veriyorum. Birini emzirirken diğeri uyanıksa ve ağlıyorsa emziği verip ayağımda sallıyorum sonra ayagimdakini alıp onu emziriyorum diğerini ayağıma alıyorum bu şekilde yapıyorum başka şekilde yapılacak gibi değil agliyorlar sürekli sende bu şekilde yapabilirsin vakit kaybı çok oluyor ama yapacak bir şey yok. Bu arada bebeklerin kaç kg oldular bide aşı dedin ya 1 aylık aşısımi yaptırdın
Yasemin nasıl tek bakıyorsun seni tebrik ederim çok zor yaa kıyamam ama çalımını almışsın ben de diyorum birşeyler yapmam lazım her zaman yanımda biri olamaz. Sağma makinesinin lansinoh biberon vardı kullanmıyordum aVentlerle birine fazla geliyor iyi ki söyledin onu kullandım iyiymiş gerçekten. Emziriyorum ben de kadın öyle dedi korktum.Canm ben şuan tek bakıyorum gündüzleri emziriyorum gece mama ve sağıp veriyorum. Birini emzirirken diğeri uyanıksa ve ağlıyorsa emziği verip ayağımda sallıyorum sonra ayagimdakini alıp onu emziriyorum diğerini ayağıma alıyorum bu şekilde yapıyorum başka şekilde yapılacak gibi değil agliyorlar sürekli sende bu şekilde yapabilirsin vakit kaybı çok oluyor ama yapacak bir şey yok. Bu arada bebeklerin kaç kg oldular bide aşı dedin ya 1 aylık aşısımi yaptırdın
Amin canımÇok şükür canm benimde insülin dozlarini artirdilar yuksek diye hayirlsii ile kuzularimizq vaktinde saglikla kavuşalım. Inş ciger geliştiric ücretli mi canm özel hast e de mi yaptirdin? Ben fakülteye perinatologa hemde ozel hast dr gidiyrdum fakat artik haftaya 30 u doldurmus olucam fakülteyi birakmayi düşünüyorum cok yıpratıcı ordan oraya ordab oraya erken gelirlerse kuvez sorunu olur diye gitmistim ama yoruldum kalabalik sira cok artik ins sadece özel de devam etmeyi düşünüyorm hersey yolunda giderse inş
Bende tek bakacagim annem çalışıyor kizkardesim gelir arada o kadarYasemin nasıl tek bakıyorsun seni tebrik ederim çok zor yaa kıyamam ama çalımını almışsın ben de diyorum birşeyler yapmam lazım her zaman yanımda biri olamaz. Sağma makinesinin lansinoh biberon vardı kullanmıyordum aVentlerle birine fazla geliyor iyi ki söyledin onu kullandım iyiymiş gerçekten. Emziriyorum ben de kadın öyle dedi korktum.
Aşı hepatit oldular 1 ay aşısı. Biri 4 kilo diğeri 4 200 küsür. Aç kurt gibiler asla dur durak yok şiştiler iyiceCanm ben şuan tek bakıyorum gündüzleri emziriyorum gece mama ve sağıp veriyorum. Birini emzirirken diğeri uyanıksa ve ağlıyorsa emziği verip ayağımda sallıyorum sonra ayagimdakini alıp onu emziriyorum diğerini ayağıma alıyorum bu şekilde yapıyorum başka şekilde yapılacak gibi değil agliyorlar sürekli sende bu şekilde yapabilirsin vakit kaybı çok oluyor ama yapacak bir şey yok. Bu arada bebeklerin kaç kg oldular bide aşı dedin ya 1 aylık aşısımi yaptırdın
Doktor 60 ver diyor ama 2 haftadır 60 veremiyorum doymuyorlar. Bazen 120 çıkıyor süt mesela 80 e tamamlamak için 20 şer cc mama katıyorum. Bazen hiç katmıyorum. Biri 4 kilo diğeri 4 200 . 4 kilo olana fazla geliyor kusuyor aslında ama o daha aç asla doyduğunu kabul etmiyor emziği de diğerine göre almıyor kanmıyor. Beslenme saat aralıkları nasıl senin 3 saati zor bulduruyorum ben olmuyor 2 2 buçuk saatte bir istiyorlar zor oyalıyoruz. Gaz sorunu var mı sizin çok şükür bu kadar fazla beslenmeye karşılık yok gaz sorunu bizimYok kuzum hiç mama vermedik henüz yettiği yere kadar böyle devam edicem inşallahSen veriyor musun? Ah o ebeler… Bence arada emzirirsen hiçbir şeycik olmaz. Ben 43 gün çocuklarımı görmedim doğduklarında 10 saniye yanağıma koydular o kadar. O ara sütüm kesilmediyse neden bebeklerim yanımdayken kesilsin. Ben günde 1-2 kere öyle kısa süreli emziryorum aramızdaki bağ oluşsun diye. Emzirmenin avantajı hiçbir şey kirlenmiyor böyle tabi pompasıydı biberonuydu yıka kaynat dur. Şimdi bunları annemler yapıyor ama tek başıma kalırsam bir gün zor olabilir o zaman da mümkün olduğunca emzirip hem de sağarım. Sen de korkma bence. 80 cc mi veriyorsun? Senin kiloları nasıl şuan benim daha küçük oldukları için 60 veriyorum onda da kusuyorlar bazen özellikle kızım daha çok kusuyor oğlum daha minik ama o kadar değil çözemedim gitti.
Ben su an 25. Haftadayim. Bana da bugun ciger geliştirici igne yapildi. Ignryi yapan hemsire tuzlu yemeyin dedi. Sanirim kortizon ignesi diye dikkat etmemiz gerekecek.Merhaba kızlar
Kızım gripti şimdi banada geçticiğer geliştirici iğne sonrası bugün şekerim normale döndü
Ama bebek hareketleri hala çok az yarin daha iyi olur ins persembe kontrolüm var zaten
Bana bisey demedi hemsire zaten tuzlu yemiyorum sabah 2 akşam 2 4doz yapıldı daha yapilmaz bana geçmiş olsunBen su an 25. Haftadayim. Bana da bugun ciger geliştirici igne yapildi. Ignryi yapan hemsire tuzlu yemeyin dedi. Sanirim kortizon ignesi diye dikkat etmemiz gerekecek.
Yarin 2 doz igne daha yapilacak. Sanirim 30. Haftada yine bu ignelerden yapacaklar.
Ilk oğlumda da hastanedeki ilk gece uyudu bunlarda da uyudu. Ama ben kavga çıkarıyorum valla. 1 aydır annemler geliyor dönüşümlü. Evvelsi gün gelmeyin biz bakarız dedim. Gece benimle birlikte baktı sürekli" böyle bir hayat olmaz "diyor :) gündüz işi olmadığı zamanlar ilgileniyor ama hakkını yiyemem. Gece de işte bir defa yardım etti o kadar.Benim eşim bakımı geçtim sohbet bile etmez oldu elinde telefon köşede oturup aile grubuyla goy goy yapiyor ama gecen gun ben kıyameti koparinca bıraktı artık
Dün gittim muayeneye. Nst düzensiz ama 99 seviyeleri gördüğüm bile oldu. Gerçekten mukus plug gelmiş. Açılma başlamış. Persembe muayenede, cuma günü için sezeryan karari alabiliriz dedi.Canım yatışımın yapıldığı gün iki büklüm olmadım alt karında kasılma vardı ama bayağı doğummuş herkeste bir olmuyor işte... zaten yatışyan önce nst çektirdim doktor bakıp yatış verdi belki gitmesem doğum olacaktı.. ama ebeler bana dayanıklısın acı eşiğin yüksek dedi benim ondan sanırım.. senin varsa sen de en azından bi nst çektir kuzum her ihtimale karşı ben en azından bi 36+ ları görmek isterim yine nasip hayırlııs
Ay biz fazla mı veriyoruz o zaman acaba ya. Benimkiler 2buçuk 3 kilo civarı yarın doktor randevusu var ölçer ama 3 kilo bile yoklar 2 2buçuk saatte bir 60 cc veriyoruz. Kuvözde 3 saatte 1 50 cc veriyorlarmış hemşire öyle yaparsınız demişti sonra doktor bunlar küçük 2 saatte bir besleyin diyince 2 saatte 1 50 verdik ama doymuyorlar gibi geldi 60a çıkardık içtilerDoktor 60 ver diyor ama 2 haftadır 60 veremiyorum doymuyorlar. Bazen 120 çıkıyor süt mesela 80 e tamamlamak için 20 şer cc mama katıyorum. Bazen hiç katmıyorum. Biri 4 kilo diğeri 4 200 . 4 kilo olana fazla geliyor kusuyor aslında ama o daha aç asla doyduğunu kabul etmiyor emziği de diğerine göre almıyor kanmıyor. Beslenme saat aralıkları nasıl senin 3 saati zor bulduruyorum ben olmuyor 2 2 buçuk saatte bir istiyorlar zor oyalıyoruz. Gaz sorunu var mı sizin çok şükür bu kadar fazla beslenmeye karşılık yok gaz sorunu bizim
Ya valla o kadar zor olmaya basladi ki birakicam ins peki ciğer gelistirici ucretli mi ne kadar canm?Bende senin gibiydim cnm. Ciger gelistiriciyi ozeldeki doktor yapti. Belli haftalardan sonra uni cok zor oluyor, saatlerce cikamiyosun.
Sevindim canm darisi basima ins benimde düşer bakalim ciğer geliştiricide pahaliymis gerçi zaten bizim istegimize gore degil dr gerek gorurse yapılıyor dimiAmin canım
Benim doktorum özel muayenesi sgk fln geçmiyor 4kutu ciğer geliştirici artı serum 700tl verdik
Sabah 2kutu ciğer geliştirici iğne serum yari olunca vurdular diger ikisinide 12 saat sonra hastanede vurundum
Bende baştan beri tek Dr ilerliyorum
Tabi dahiliye Dr diyetisyene fln gittim sürekli 2aya yakindir gitmiyorum sekerim normal diye
Bize muhtaç,minnak bebekler,melek gibi, derdini bile anlatamiyorlar... onlara merhametle yaklaşmayan bir insan grubu. Kafamdaki hayalim en azindan kucağına alıp şefkat göstermesi.benim esim de bakimdan kaciyor kaçmayan seve seve yapan var midir ki
Ne kadar pahalıymış. Ben eczaneden aralik ayinda kendim almıştım haftasonu yapilmasi gereken ciğer geliştiriciyi kutusu 10-30tl arasi bir şeydi hadi maksimum 50tl olsun.Amin canım
Benim doktorum özel muayenesi sgk fln geçmiyor 4kutu ciğer geliştirici artı serum 700tl verdik
Sabah 2kutu ciğer geliştirici iğne serum yari olunca vurdular diger ikisinide 12 saat sonra hastanede vurundum
Bende baştan beri tek Dr ilerliyorum
Tabi dahiliye Dr diyetisyene fln gittim sürekli 2aya yakindir gitmiyorum sekerim normal diye
Bir gece hastanede yatmistim. Sadece hastanenin yatis ucretini odedim cnm. Yapilan ilac ve nstlere bisey odemedimYa valla o kadar zor olmaya basladi ki birakicam ins peki ciğer gelistirici ucretli mi ne kadar canm?
Evet serum 500tl 200tl 4kutuda ciğer geliştirici iğne fiyatitir diye düşündükNe kadar pahalıymış. Ben eczaneden aralik ayinda kendim almıştım haftasonu yapilmasi gereken ciğer geliştiriciyi kutusu 10-30tl arasi bir şeydi hadi maksimum 50tl olsun.
Ben de emzirmeyi bıraktığımdan beri 50 ile başladım 60 verdim birsüre 2 haftadır işte 70 80 verdim. Doktor bir ayda bir buçuk kilo almışlar diye 80 verme 60 ver dedi ama mümkün değil. Ben bir ara sütüm yetmiyor tribine girdim o zaman aptamil almıştı eşim bir kaç defa verdik iyi gelmedi şimdi hipp combiotik var evde ama dediğim gibi sadece mama vermedim hiç kendi sütüme karıştırıyorum. Günlük aldıkları mama 90 ı geçmez. Damla olarak bizde sab simplex var günde 3 defa bio gaia günde bir defa en başından beri her beslenmeden sonra gazlarını çıkardık artık çıkarmadıgimiz zaman kendiliginden bile çıkardıkları oluyor.Bu arada kusuyor dediğimde doktor çok veriyorsun ondan kusuyor dedi. Biri kusuyor biri kusmuyor. Kusmayan duba gibi şişman oldu zatenAy biz fazla mı veriyoruz o zaman acaba ya. Benimkiler 2buçuk 3 kilo civarı yarın doktor randevusu var ölçer ama 3 kilo bile yoklar 2 2buçuk saatte bir 60 cc veriyoruz. Kuvözde 3 saatte 1 50 cc veriyorlarmış hemşire öyle yaparsınız demişti sonra doktor bunlar küçük 2 saatte bir besleyin diyince 2 saatte 1 50 verdik ama doymuyorlar gibi geldi 60a çıkardık içtileray ondan mı kusuyorlar yarın bi sorayım Gaz problemimiz de var biogaia vermişti doktor yetmedi ben nurse harveys damla almıştım ondan vermeye başladım yeni. Çok küçükler diye gaz olduğunu düşünüyorum biraz büyüyünce geçer inşallah maşşallah senin böyle sorunların olmamasına çok sevindim gaz çok olunca o da kusma yapıyor bence ve biz sürekli kıyafet değiştirip duruyoruz sürekli bir şeyler yıkanıyor. Ne kıyafet bulursak onu giydiriyoruz resmen kıza erkek erkeğe kız kıyafetleri hatta takımlar bozuluyor alt başka üst başka çok komik bir haldeyiz hangi mamayı kullanıyorsun canım bana da gerekebilir yakında?
Ne serumu bu canim niye bu kadar pahaliEvet serum 500tl 200tl 4kutuda ciğer geliştirici iğne fiyatitir diye düşündük
Özel olduğu için pahali tam 1 kiloluk serum degildi sormadim icinde ne var diye nst sancim cikinca persembe günü de takmislardi cumartesi de takıldıNe serumu bu canim niye bu kadar pahali
Allah kolaylık versin canım kardeşin eşin yardım ederBende tek bakacagim annem çalışıyor kizkardesim gelir arada o kadar
Bi tane şu titresimli sallanan ana kucaklarindan alacagiz 2.el
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?