• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Kizlar bebek ilk doğduğunda sut gelmezse kac cc mama verilmeli
Ilk gun midesi bir kiraz cekirdegi kadar, gun gun buyuyor. Ilk 2-3gun 15/20cc sonraki gunlerde 30cc veriyorduk. Ama ne kadar vermez emzirmeye/sagmaya calisirsaniz o kadar cabuk sut gelir inşallah.
Prematurede 1cc ile basladik 40ccye kadar artacak

Ilk gun midesi bir kiraz cekirdegi kadar, gun gun buyuyor. Ilk 2-3gun 15/20cc sonraki gunlerde 30cc veriyorduk. Ama ne kadar vermez emzirmeye/sagmaya calisirsaniz o kadar cabuk sut gelir inşallah.
Prematurede 1cc ile basladik 40ccye kadar artacak
Bizimkilerede hastanede 35 cc veriyorlardı ama anne sütünü ama içine eprotein katıyorlardı bende şimdi aynı miktar mı vermeliyim acaba anne sütünü siz bu konulara hakimsiniz.

Bizimkilerede hastanede 35 cc veriyorlardı ama anne sütünü ama içine eprotein katıyorlardı bende şimdi aynı miktar mı vermeliyim acaba anne sütünü siz bu konulara hakimsiniz.
Eprotein ile zenginlestirilmis sut cok iyi olmus, bizimkilerde yalnizca sut ile gidiyorlarmis simdilik. 20cc×8'e cıkmisiz bugun. Sut yetmezse prematil ile destekleriz dediler.
Mamada/sutte olcu yeterince islak bez cikmasi ve kilo aliminin saglanmasi. Dr.unuz periyodik kontrolde kiloya bakacaktir ona gore olcunuzu verecektir, arada takilirsaniz neonatal servise ya da cocuk doktorunuza bir danisin isterseniz.

Bizimkilerde çok gazlı nurse harvers aldık ama sanki işe yaramadı. Bide biogaila yı deneyecegim. En istemediğim şey gazdı oğlum kolikti 6 ay boyunca 4 5 saat ağlardı. Bunlar öyle olmaz inşallah tek vaşıma yetişemem sanırım öyle olursa.
biogaia basladim iki gundur veriyorum. bugun de nurse Harveys aldim ama doktor önerisiyle degil. kac damla kullanıyorsun? prospektusunde 40 damla diyo

Birini ayağımda sallıyorum diğerini kucağımda sallıyorum canm emziklerinide veriyorum 1 2 dk susuyorlar😂 Gaz sancısı da var tabi damla kullanıyorum biraz rahatlatıyor ama tam olarak gitmiyor gazları.
gaz damlasi ne var? emzik tutturmaya çalışıyorum ama hemen düşürüyorlar nasil yapsam başlarında nöbet mi beklicem böyle :( oğlum 4 aylikken tutmustu emzigi düşürmüyordu ne güzel

biogaia basladim iki gundur veriyorum. bugun de nurse Harveys aldim ama doktor önerisiyle degil. kac damla kullanıyorsun? prospektusunde 40 damla diyo
Arkadaşım biogaia için bir hafta sonra şikayetleri tamamen azalttığını söyledi. Nurse harvers biz günde 2 kere 10 damla şeklinde veriyoruz. Bize ikisinide doktor önerdi deneyip iyi geleni bulacaksınız dedi.

Eprotein ile zenginlestirilmis sut cok iyi olmus, bizimkilerde yalnizca sut ile gidiyorlarmis simdilik. 20cc×8'e cıkmisiz bugun. Sut yetmezse prematil ile destekleriz dediler.
Mamada/sutte olcu yeterince islak bez cikmasi ve kilo aliminin saglanmasi. Dr.unuz periyodik kontrolde kiloya bakacaktir ona gore olcunuzu verecektir, arada takilirsaniz neonatal servise ya da cocuk doktorunuza bir danisin isterseniz.
Teşekkür ederim. Aynen bize de yoğun bakım hemşiresi dolu dolu 8 10 bez doyduğunu gösterir dedi. Kilo alımıda kontrole gittiğinizde hastaneden çıkalı 2 gün olmuştu ve oğlum 100 kıIm 65 gram almıştı. Doktor iyi dedi ama yarın da sağlık ocağına gideceğiz ordan da bir çıkarımda bulunurum sanırım. Bende 3 ay önce 2 kutu prematil almıştım kiloya destek olsun diye günde 1 kere veriyorum.

Dun yavrulardan deneme icin entube hortumunu cikardilar, nazal destek almaya baslamislar, hazir olunca hepsi cikacak insallah 🤲. Ilk defa bir oglumu kuvozde aglarken gordum, sesi cikmiyor tabi ama aglamasina da sevinebiliyormus insan. Solunum destegi cekilince sesini de duyabilecegiz.
Gunde 10kez 16cc besleniyorlar, simdilik sagim iyi gidiyor. Yara vb. kizimda da olmamisti, simdilik iyi durumdayim, gunde 1 kez uyumadan once lansinoh balm suruyorum rahatlatiyor hamd olsun.
E bebekten aldigim anne sutu artirici kurabiyelerden cok memnun kaldim, hem sut sagim sonrasi gelen o deli aclik hissini aliyor hem de sutu ciddi artiriyor.
Birazdan gorus saatimiz bakalim 24 saatte neler olmus?? Şu ana kadar 9kilo verdim 4300 almistim, 1 beden kuculdum bile...
Yaaa gözümde canlandi bebeğinin o hali. Yavrucak sağlıkla atlatsin küvez sorunlarini.

Kızlar benim sancılarım gece yine başladı hastaneye gitmedim daha ne yapayım yaaa :KK43: 1000 lira yatış parası alıyolar artık zorluyor tabii bebekler önemli para değil ama boşuna gitmek istemiyorum :KK43:
Benim bugün mukus tikaci olduğunu düşündüğüm şey geldi, yumurta akı kivaminda ama öyle kanlı bir renk değil, baya yumurta akı şeklinde. sonrasinda kasilmalarim bugün baya sıklaştı. Ama alt karin bölgesinde adet agrisi gibi olan seyden olmadi.
Doktora sordum hastaneye bir git baksinlar dedi. Bizde hastane para da almıyor öyle, ama ben de gitmedim. Doğum sancisi iki büklüm yapiyormuş, o bizim kasilmalara benzemeyen bir şeymiş. O yüzden ben de oralarda sürünmek istemediğim için gitmedim. Haftaici gunduz vakti doktoruma muyaneye gideceğim. Bebek hareketlerini hissediyorsan, bir değişiklik yoksa, suyun gelmediyse, sancı dediğin doğum sancısı diye anlatilan şeyden değilse sabah muayeneye gidersin. Kasılma ve kasık ağrısı yaşıyoruz da o doğum sancısı alt karin bolgesinde iki büklüm yapan bir şey diyorlar. O olmadığı sürece paniklemeyelim.

Benim bugün mukus tikaci olduğunu düşündüğüm şey geldi, yumurta akı kivaminda ama öyle kanlı bir renk değil, baya yumurta akı şeklinde. sonrasinda kasilmalarim bugün baya sıklaştı. Ama alt karin bölgesinde adet agrisi gibi olan seyden olmadi.
Doktora sordum hastaneye bir git baksinlar dedi. Bizde hastane para da almıyor öyle, ama ben de gitmedim. Doğum sancisi iki büklüm yapiyormuş, o bizim kasilmalara benzemeyen bir şeymiş. O yüzden ben de oralarda sürünmek istemediğim için gitmedim. Haftaici gunduz vakti doktoruma muyaneye gideceğim. Bebek hareketlerini hissediyorsan, bir değişiklik yoksa, suyun gelmediyse, sancı dediğin doğum sancısı diye anlatilan şeyden değilse sabah muayeneye gidersin. Kasılma ve kasık ağrısı yaşıyoruz da o doğum sancısı alt karin bolgesinde iki büklüm yapan bir şey diyorlar. O olmadığı sürece paniklemeyelim.
o tıkac benim 35lerde bölük porcuk gelmeye başladı kanlı değildi senin gibi

Ben var ya aşağıya bakacak halde bile değilim öyle kaşıntı var karnıma da sanki sicak su dökülür ya öyle yaniyor ve yırtıldıgini hissediyorum ütü basmış gibi acı ve ağrı var kaşıntı var

Ben var ya aşağıya bakacak halde bile değilim öyle kaşıntı var karnıma da sanki sicak su dökülür ya öyle yaniyor ve yırtıldıgini hissediyorum ütü basmış gibi acı ve ağrı var kaşıntı var
Bugün duşta karnimda ufak kabarikliklar gördüm ben de, kaşiniyordu. Dun de bacaklarimla, kolumda bölgesel yerlerde vardi. Kolumdakiler bugün yok. Biri bana yillar önce hamileyken kasindigini anlatmıştı. Alerjik bir şeydi diye anlattığını hatırlıyorum, yapabilecek hiçbir şeyim yoktu demişti anlatirken. Doğumdan sonra geçmiş onunki. Bu biooil gibi hazır yağlardan değil de hindistan cevizi yağı gibi organik hem de karışımsiz yağlardan denesen kaşıntı bölgelerine. Hindistan Cevizi yağına cok güveniyorum nedense

Bugün duşta karnimda ufak kabarikliklar gördüm ben de, kaşiniyordu. Dun de bacaklarimla, kolumda bölgesel yerlerde vardi. Kolumdakiler bugün yok. Biri bana yillar önce hamileyken kasindigini anlatmıştı. Alerjik bir şeydi diye anlattığını hatırlıyorum, yapabilecek hiçbir şeyim yoktu demişti anlatirken. Doğumdan sonra geçmiş onunki. Bu biooil gibi hazır yağlardan değil de hindistan cevizi yağı gibi organik hem de karışımsiz yağlardan denesen kaşıntı bölgelerine. Hindistan Cevizi yağına cok güveniyorum nedense
Tatli badem yağı sürüyorum kuzum ama yirtilacaksa eğer ne yaparsan yap cart curt gidiyor yani benm hem aciyor hem yırtıliyor hemde oksapar yapıyorum göbekten kolonyalı silerken sanırım tahriş ettim oralar var ya yuvarlak olmus böyle göz göz onlar da yanık hale gelmiş oyle bir acı oluyor yani hamileligimin hiç tadı olmadı özler miyim diye düşünüyorum insan acı çekmeyi neden özlesin ki 😑

Canım yatışımın yapıldığı gün iki büklüm olmadım alt karında kasılma vardı ama bayağı doğummuş herkeste bir olmuyor işte... zaten yatışyan önce nst çektirdim doktor bakıp yatış verdi belki gitmesem doğum olacaktı.. ama ebeler bana dayanıklısın acı eşiğin yüksek dedi benim ondan sanırım.. senin varsa sen de en azından bi nst çektir kuzum her ihtimale karşı ben en azından bi 36+ ları görmek isterim yine nasip hayırlııs

gaz damlasi ne var? emzik tutturmaya çalışıyorum ama hemen düşürüyorlar nasil yapsam başlarında nöbet mi beklicem böyle :KK43: oğlum 4 aylikken tutmustu emzigi düşürmüyordu ne güzel
Nurse harveys kullanıyorum. Biogaia kullandım o daha çok fayda etti ama hemen bitti 5 ml var için de iki bebeğe 1 hafta gitmedi pahalı bide bnde buna geçtim onun kadar olmasada nurse harveys de fayda ediyor. Emziği 3 günlükken verdim aldılar hemen inş seninkilerde tutar kurtaricim oluyor çoğu zaman avent emzik bu arada. Aclarken 1 2 dk ver emziği belki öyle öyle alışırlar kuzum.

Back