- 14 Mart 2021
- 915
- 2.956
- 63
- 27
- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #8.621
Bn 0+ almıştım cnm hemşireler kullana bilirsin demişlerdi@Beyaz_lale_ bu aptamil,hipp prematurelere özel prematil olarak mi verildi doğumdan sonra, yoksa bebek sütü 0+ diye satilanlar ile mi başlanıldı. Bir şey alip kenara koyayim diyorum ama çok tecrübesizim. Sma nin prematuresini bulamadim. Aptamil 100tl lerdeydi, simdi baktim 400tl yaziyor prematil için. 0+ ile prematil arasında ne fark olabilir ki hiç anlamıyorum bu işlerden...
Aynen canm çok zor uyku konusunda zorlanıyorum baya gece çok mizildiyor bnmkiler zaten sürekli emzirmek için kalkıyoruz gündüz vakit bulursam uyuyorum hemnSanirim yapa yapa anlayacagiz bazi seyleri ama ikiz bebek bakmak cok zormus ben zorlaniyorum baya sen nasil uyku durumun falan ? Severler bence aptamilde veriyorlarmis hastaneden en cok bunu sevmisler bende veriyorum bakalim sonrasi ne olur
Baktim cicim dr a soylemem gerekiyrmus artiyorsaBi internetten karpal tünel sendromuna baksana belirtiler tutuyor mu neler yapılabilir diye
Kesinlikle öyle canım hele de ikiz gebelikte öyle bir sıkıntı olmasa bile aniden doğum olabiliyor rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişler çok güçlüüüProgestan 3 ay kullanmıştım uğur hoca bıraktırmıştı onu. Aydın hoca haftada bir proluton yaptırıyordu. Ama yinede rahim ağzı kısaldı sancı şiddeti ve sıklığı arttı doğum olmak zorunda kaldı. Olacağı varsa oluyor sanki bilmiyorum hep kullandım iğneyi falan
Doktorum suyun gelince gel dedi canım ama ondan önce sancı falan olur mu bilemiyorum suyu anlarız heraldeMerhaba. Ben başlığı uzun zamandır takip ediyorum da benim de rahim ağzı çok kısaldı, Prolutan ve Progestana devam ediyorum ama doğum başlar da anlamazsam diye çok korkuyorumSiz nasıl fark ettiniz, nasıl bir sancıydı? İlk olduğu için çok endişeliyim ben
Merhaba benim doktorum kısalmayı veya açılmayı anlamayabilirsin. Ama suyun gelebilir yada aşağıda bir baskı hissedebilirsin o zaman haberim olsun demişti. Sancı olmasa bile ben bir şekilde anlaşılır diye düşünüyorum.Merhaba. Ben başlığı uzun zamandır takip ediyorum da benim de rahim ağzı çok kısaldı, Prolutan ve Progestana devam ediyorum ama doğum başlar da anlamazsam diye çok korkuyorumSiz nasıl fark ettiniz, nasıl bir sancıydı? İlk olduğu için çok endişeliyim ben
harikasin. +20 benim suan. doktorumun istedigi gibi. ama verecegimden kuşkum yokKızlar size küçük bir tecrübeyle moral vereyimben yarısı son ay olmak üzere 15 kilo almıştım son ay hiç hareket etmedim ve bebekler kilo alsın diye ekstra yemiştim gelişimleri geride olduğu için veeee 11 kilosu gitti bile hem de bebişler minik olduğu için doğumda 4-5 kilo anca gitmişti ve yanımda değiller kuvözdeler yani o koşturmaca daha başlamadı ve süt azalmasın diye sürekli bir şeyler yediriyorlar tatlı da yedim bir sürü 1 ayda bebekler yokken bu kadar gitti yani diyeceğim o ki kilo aldım diye kimse üzülmesin sadece süt sağmak bile kilo verdiriyor göbeğim de küçüldü baya
Ben hep heyet raporluydum ama kamu calisaniyim bizde kesinti olmuyor.Doğum iznini daha hak etmeyen bir arkadaşımın sorusu bu. İkiz gebelik var, 30.haftasina gelmedi. Riskli gebelik diye heyet raporu çıkarttilar üni hastanesinden, 30 gündür işe gitmiyor. Şimdi o ilk 30gunu dolmuş, haftaya sgkdan param yatar mi ne kadar yatar diye meraka düştü. Bunun uzerine bir 30gun daha heyet raporu başlatıyor haftaya, hâlâ çok erken haftalarda doğum iznine hak kazanmadi. Aranızda heyet raporu ile istirahat yapan varsa maaş olayini en iyi o bilir diye düşündüm.
Yaaa ne harika bir bilgi bu ben henüz +10 kilodayım demek oluyor ki en geç iki ayda gidecekKızlar size küçük bir tecrübeyle moral vereyimben yarısı son ay olmak üzere 15 kilo almıştım son ay hiç hareket etmedim ve bebekler kilo alsın diye ekstra yemiştim gelişimleri geride olduğu için veeee 11 kilosu gitti bile hem de bebişler minik olduğu için doğumda 4-5 kilo anca gitmişti ve yanımda değiller kuvözdeler yani o koşturmaca daha başlamadı ve süt azalmasın diye sürekli bir şeyler yediriyorlar tatlı da yedim bir sürü 1 ayda bebekler yokken bu kadar gitti yani diyeceğim o ki kilo aldım diye kimse üzülmesin sadece süt sağmak bile kilo verdiriyor göbeğim de küçüldü baya
Evet kuzum senin haftan da ileri zaten doğumda daha fazla gidicek valla ben bu kadar beklemiyordum veririm diyordum ama hızlı oluyormuşharikasin. +20 benim suan. doktorumun istedigi gibi. ama verecegimden kuşkum yok
Ooo süper canım çok az almışsın maşşallahYaaa ne harika bir bilgi bu ben henüz +10 kilodayım demek oluyor ki en geç iki ayda gidecekbu arada bebişler nasıl ne zaman çıkacakları ile ilgili bir bilgi var mı ?
tek bebekte 37. hafta dogumda 8 kg gitmisti benden 3 kg yine ilk uc ayda sadece kosturmakla gitti. bi de bunlar ikiz kalanlar da cok cabuk erirEvet kuzum senin haftan da ileri zaten doğumda daha fazla gidicek valla ben bu kadar beklemiyordum veririm diyordum ama hızlı oluyormuş
Ooo süper canım çok az almışsın maşşallahsenin de haftan ileri doğumda çoğu gider zaten hiçbir şey kalmaz eksilere bile düşersin
Bebişleri söylemeyi unutmuşumYaaa ne harika bir bilgi bu ben henüz +10 kilodayım demek oluyor ki en geç iki ayda gidecekbu arada bebişler nasıl ne zaman çıkacakları ile ilgili bir bilgi var mı ?
Tabi kuzum ben o haftaları göremedim bir de düşün doğumda 4-5 kilo gitmişti ama çok fazla serum verdiler bana litrelerce onlar da anca gitti sanırım birkaç gün hızlı verdim sonra da süt sağdıkça gitti. İkizlere koşturmaktan daha da gider zatentek bebekte 37. hafta dogumda 8 kg gitmisti benden 3 kg yine ilk uc ayda sadece kosturmakla gitti. bi de bunlar ikiz kalanlar da cok cabuk erir
Canım desene ben hamile kaldığım kilonun bile altına düşebilirimKızlar size küçük bir tecrübeyle moral vereyimben yarısı son ay olmak üzere 15 kilo almıştım son ay hiç hareket etmedim ve bebekler kilo alsın diye ekstra yemiştim gelişimleri geride olduğu için veeee 11 kilosu gitti bile hem de bebişler minik olduğu için doğumda 4-5 kilo anca gitmişti ve yanımda değiller kuvözdeler yani o koşturmaca daha başlamadı ve süt azalmasın diye sürekli bir şeyler yediriyorlar tatlı da yedim bir sürü 1 ayda bebekler yokken bu kadar gitti yani diyeceğim o ki kilo aldım diye kimse üzülmesin sadece süt sağmak bile kilo verdiriyor göbeğim de küçüldü baya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?