• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Darlandum Darlandum canım kontrolden geldim. Kız 200 gr oğlan 180 gr almış bir haftada. Oğlan hala küçük. Kıza normal sınırlarda diyor. FL 1 haftada 5 günlük artmış yani gelişimi öyle çok hızlanmamış ama daha iyi en azından. Tabi ben çok fazla yedim bu arada kendim de kilo aldım almasam iyiydi ama ye iç yat alınıyor büyüsünler diye abartmış olabilirim. Protein ağırlıklı beslen diyor hep yumurtayı eti falan arttırıcam biraz. Gelişimi tamamen durmadığı için doğum planlamadı daha haftaya tekrar gidicem. Bir sürü tahlil istedi. Tokluk şekerim 100 çıkmış, idrarda protein kaçağı yok diye anladım negatif yazıyor daha hepsi çıkmadığı için daha konuşmadım doktorumla. Farklı bir şey olursa yazarım.
@NasilYarDiyeyim rahim ağzım hala aynı 20 mm civarı canım baskı var mı diye sordu yine yok çok şükür 🙏🏻 Sende de hunileşme vardı durumlarımız benzerdi inşallah senin de aynı kalmıştır ya da artmıştır 🤲🏻🤲🏻🤲🏻 Oğlanın gelişimi tamamen durmamış aynı devam ediyor biraz yavaş ama çok kötü değil heralde doğum planlamıyorum daha dedi ciğer geliştirici yapmadık rahim ağzı 10lara düşerse yaparız demişti zaten. Nst’de problem çıkmadı kasılma yokmuş nidicard işe yarıyor demek ki günde 4’e çıkarmıştık geçen hafta. Ecopirini de bıraktırmadı hemen doğuracağımı düşünmüyor demek ki buna da şükür 🙏🏻

Güzel birbirlerine yakin oranda kilo almışlar bu hafta, aradaki fark 20gr. Gelişimin devam etmesine sevindim. 28den sonra 30a kadar beyinsel bir gelişim yaşıyorlar diye okumuştum. O aralıkta cok kilo almalarını beklemeyin yaziyordu. Belki diğer randevuna kadar daha da fazla kilo alırlar kısmet artık.

Güzel birbirlerine yakin oranda kilo almışlar bu hafta, aradaki fark 20gr. Gelişimin devam etmesine sevindim. 28den sonra 30a kadar beyinsel bir gelişim yaşıyorlar diye okumuştum. O aralıkta cok kilo almalarını beklemeyin yaziyordu. Belki diğer randevuna kadar daha da fazla kilo alırlar kısmet artık.
İnşallah çok sağ ol 🙏🏻 Mantıklıymış senin de öyle olur belki. Gerçi benim 2 hafta geride Einstein olması lazım beyin gelişimine gittiyse hepsi biraz zor yani 😅 Senin randevun ne zamandı?

Valla internette uygulamalarda falan haftada 250 gram alması lazım diyor da benim de hiç öyle değil 🤷🏼‍♀️ Geçen sefer 2 haftada oğlan 170 kız 250 almıştı üzülmüştüm ama bu sefer 1 haftada kız 200 oğlan 180 gram almış. Kız 1500 erkek 1250 gr civarı olmuş. Yine fena değil ama haftama göre kiloları zaten az. 31+1 haftalığız şuan. Bunun için bile çok fazla yemem gerekti ben de kilo aldım. Yine de kilodan çok kemik ölçümlerine takılıyorum açıkçası oğlan geri kaldı biraz. Kilo alınca da ille sağlıklı diye bir şey yok çünkü gebelik şekerim olsaydı muhtemelen daha kilolu olacaktı bebekler. Suları falan gayet iyiymiş en azından. Hayırlısı artık canım 🙏🏻 Senin şuan kaç kilolar sanki iyiydi diye hatırlıyorum sen değil miydin?
Bnim gebelik şekerim çıktı çocuklara kilo yapacak muz tahin pekmez falan hiç yiyemiyorum diyet yapıyorum beni zorluyor.sekeri ilanların bebeği iri olur derler bende öyle degil.benimde hiç 250 gram falan aldıkları olmadı şuan ultrasyonda 1400 gram +250 -250 gram olabilirmiş artı olacagini hiç düşünmüyorum çünkü göbeğim büyümüyor gibi.saglikli olsunlar yeterki ama erken doğum olacak riski olunca insan şöyle tombik olsunlar istiyor.

Bnim gebelik şekerim çıktı çocuklara kilo yapacak muz tahin pekmez falan hiç yiyemiyorum diyet yapıyorum beni zorluyor.sekeri ilanların bebeği iri olur derler bende öyle degil.benimde hiç 250 gram falan aldıkları olmadı şuan ultrasyonda 1400 gram +250 -250 gram olabilirmiş artı olacagini hiç düşünmüyorum çünkü göbeğim büyümüyor gibi.saglikli olsunlar yeterki ama erken doğum olacak riski olunca insan şöyle tombik olsunlar istiyor.
Diyet yaptığın için canım onları da yesen alırlar ama sağlıklı olmaları daha önemli işte en iyisini yapıyorsun ben yesem bile çok almıyorlar öyle düşün senin sebebi belli 🤷🏼‍♀️ İnşallah hayırlısıyla son haftalara kadar gidersin de hiç bunları düşünmene gerek kalmaz 🙏🏻

İnşallah çok sağ ol 🙏🏻 Mantıklıymış senin de öyle olur belki. Gerçi benim 2 hafta geride Einstein olması lazım beyin gelişimine gittiyse hepsi biraz zor yani 😅 Senin randevun ne zamandı?
Bu pazartesi perinatologdaydim, 2hafta sonraya gel dediler. Ama haftaya Perşembe üni hastanesinde randevum var. İki yerin ölçümleri farklı olsa üni hastanesininkini de kendi aldıkları 2hafta önceki ölçümüne göre değerlendiririm.

Bu pazartesi perinatologdaydim, 2hafta sonraya gel dediler. Ama haftaya Perşembe üni hastanesinde randevum var. İki yerin ölçümleri farklı olsa üni hastanesininkini de kendi aldıkları 2hafta önceki ölçümüne göre değerlendiririm.
Aynen canım kendi içinde değerlendir kesinlikle. Ben de 2 hafta önce perinatologa gittim cihaz farklı doktor farklı olunca o daha çok kilo almış gibi ölçmüştü ama bir hafta sonra kendi doktoruma gidince onla uyuşmadı. Ben de dediğin gibi 2 hafta önce yine kendi doktoruma gittiğimle kıyasladım hatta kendi de öyle yaptı gittiğimde. Ki benim perinatologum zaten kendi doktorumun hocası prof bir kadın sonuçları da istemişti doktoruma atmıştık inceledi ama kendi ölçümlerine göre gelişime baktı.

Diyet yaptığın için canım onları da yesen alırlar ama sağlıklı olmaları daha önemli işte en iyisini yapıyorsun ben yesem bile çok almıyorlar öyle düşün senin sebebi belli 🤷🏼‍♀️ İnşallah hayırlısıyla son haftalara kadar gidersin de hiç bunları düşünmene gerek kalmaz 🙏🏻
Amin canım inşallah hepimizin endişesi aynı inşallah en azından bı 35.hsftalari görürüz.protein ağırlıklı beslen haftasıyla uyumlu gitmiyormu bebekler?normalmi tedavi ilemi

Canim elle muaynede kine mi 1cm dedi yani sana disardan 1 cm aciklik var dedimi ben eger yanlis anlamadiysam rahim ic tarafindan 29mm olcmus distanda 1cm olmus kuzum yat surekli yani tuvaletten tuvalate kalk yemeginide yataginda kenarinda ye dus konusunda ne dedi dr bilmiyorum ama bana yasak sana degilsede ayakta cok kisa ve olabilgince arayi acarak yap haftan gene masallah iyi en riskli zamanlar geride kalmis bundan sonrasi nasip canim guzl zamanda dogum olsun ins 🤲🏻🤗💚
Önce ultrasyonda baktı bdbrgin biri başı daha aşağıda dedi sonra vajinal elle mayenede 1cm açıklık var dedi nst bağladılar 1gun hastanede yattım.ogun icapci Dr ultrasyonda baktı açıklık yok dedi iyice kafam karıştı aynı gün içinde biri var biri yok dedi.tek farkı biri eliyle biri ultrasyonda karindan baktı.hangidi net bilgi verir acaba?duşa falan birşey demediler sadece kendini yoracak iş yapma dediler o kadar.amin inşallah hepimiz 36.haftalari görelim

Canim bnm o zaman uykusuzluk ve yorgunluk problemi olur şimdiki psikolojik baskı fizyolojik kısıtlanma iste nü bence daha zor
Bende öyle düşünüyorum canım kafam hiç yerinde değil benimde erken doğummu olacak bebisler daha çok minnak diye stres içindeyim.biliyorum stres çok tehlikeli ama elimde değil malesef.

Amin canım inşallah hepimizin endişesi aynı inşallah en azından bı 35.hsftalari görürüz.protein ağırlıklı beslen haftasıyla uyumlu gitmiyormu bebekler?normalmi tedavi ilemi
Kız normal diyor ama oğlanın gelişimi yavaşladı 2hafta geride kaldı. Bende çift rahim var sağ rahimde 2 bebek olunca biraz da sorunlarım o yüzden. Rahmi besleyen damarlarda solda direnç var oğlan da sola doğru duruyor ecopirin içiyorum onun için ama o da biryere kadar normal geldi şimdi iyice büyüdüler yetmiyor sanırım. Sola doğru kan akışını arttırmak için doktor sola yat diyor zaten öyle yapınca yine kilo daha çok almış ama daha önceden evden çalışıyordum mecburen oturuyordum çok beslenemedi heralde 🙁 28den sonra rapor verdi 30da da doğum iznim başladı çalışmayı bıraktım normalde de sola doğru yatar şekilde duruyorum artık. Bende pko vardı birden fazla yumurtam büyüyordu zaten çatlatma iğnesi olmuştum gerisi doğal iki bebiş oldu canım tüp ya da aşılama yapılmadı.

Kuzum benim o haftalara gelmiyordu. 5.haftalarda falan düşüyordu. Benim sorun bağışıklık cıktı. Vücudum embriyoyu yabancı madde olarak görüp atıyormuş. Cd56 testi ile tespit edildi. Bunu yaptırabilir. Ama özellikle kalbi duruyorsa trombofili testleri yapılsın genellikle ondan oluyor.
Canım merhaba benm de 4 kaybım oldu maalesef cd 56 için tedavin ne oldu peki düşüklerden başka belirtin oldu mu hiç bu bagısıklık meselesi ile ilgili

Önce ultrasyonda baktı bdbrgin biri başı daha aşağıda dedi sonra vajinal elle mayenede 1cm açıklık var dedi nst bağladılar 1gun hastanede yattım.ogun icapci Dr ultrasyonda baktı açıklık yok dedi iyice kafam karıştı aynı gün içinde biri var biri yok dedi.tek farkı biri eliyle biri ultrasyonda karindan baktı.hangidi net bilgi verir acaba?duşa falan birşey demediler sadece kendini yoracak iş yapma dediler o kadar.amin inşallah hepimiz 36.haftalari görelim
Kuzum benim de ikisi baş asagı ve bu yüzden çok agrım oluyor benim rahim kısalığı 17mm iki hafta hastanede yattım sancımda vardı hatta bir gün doğuracak kadar coktu durdu şimdi de dr ne sancıma nede rahim ağzıma bakıyor bende hep var rutın bunlar böyle böyle gün tamamlıyorum artık ölçmüyor her an doğum gözüyle bakıyor bana rabbime çok şükür bu haftaları gördüm ☺️🤲🏻 Benim içtendi dıştan olmadığı için elle muayene yapmadı ama dıştaki açıklığı en iyi elle ölçülür canım suan düşünme bunu dinlen bol bol dikkat et kendine ayakta durma fazla Allah’ın izniyle rahatça 35 ve üstünü görürsün rahim ağzın masallah iyi sadece dikkat et kuzum güzel doğumlar olacak inş ☺️🥰

Kız normal diyor ama oğlanın gelişimi yavaşladı 2hafta geride kaldı. Bende çift rahim var sağ rahimde 2 bebek olunca biraz da sorunlarım o yüzden. Rahmi besleyen damarlarda solda direnç var oğlan da sola doğru duruyor ecopirin içiyorum onun için ama o da biryere kadar normal geldi şimdi iyice büyüdüler yetmiyor sanırım. Sola doğru kan akışını arttırmak için doktor sola yat diyor zaten öyle yapınca yine kilo daha çok almış ama daha önceden evden çalışıyordum mecburen oturuyordum çok beslenemedi heralde 🙁 28den sonra rapor verdi 30da da doğum iznim başladı çalışmayı bıraktım normalde de sola doğru yatar şekilde duruyorum artık. Bende pko vardı birden fazla yumurtam büyüyordu zaten çatlatma iğnesi olmuştum gerisi doğal iki bebiş oldu canım tüp ya da aşılama yapılmadı.
Aa maşallah ne güzel.iki hafta geriden yada o den gitmesi normalmiş benim Dr hafta büyüdükçe ara açılır dedi inşallah olmaz öyle birşey.bende hep soluma yatmaya çalışıyorum çürüdü artık sol yanım sırf bebeklerimiz iyi oldun annelik nasıl bir fedakarlık ya

Kuzum benim de ikisi baş asagı ve bu yüzden çok agrım oluyor benim rahim kısalığı 17mm iki hafta hastanede yattım sancımda vardı hatta bir gün doğuracak kadar coktu durdu şimdi de dr ne sancıma nede rahim ağzıma bakıyor bende hep var rutın bunlar böyle böyle gün tamamlıyorum artık ölçmüyor her an doğum gözüyle bakıyor bana rabbime çok şükür bu haftaları gördüm ☺️🤲🏻 Benim içtendi dıştan olmadığı için elle muayene yapmadı ama dıştaki açıklığı en iyi elle ölçülür canım suan düşünme bunu dinlen bol bol dikkat et kendine ayakta durma fazla Allah’ın izniyle rahatça 35 ve üstünü görürsün rahim ağzın masallah iyi sadece dikkat et kuzum güzel doğumlar olacak inş ☺️🥰
Ay inşallah ya her gün saat sayıyorum bugünde bitiyor diye yok yok sadece tuvalet ve yemek yemeye kalkıyorum birde Dr kontrollerine ondada eşim hasta arabasıyla sürüyor hastane içinde elimden gelfigince dikkat ediyorum içten bı açıklık yoksa dıştan açılmamış önemi neki?üniversite hastanesinden randevu aldım birde orda goruneyim diye orasida 1.5 saat mesafe bize arabada sallar birşey olur korkusundayim.nts girdim yine akşam şükür sancım çıkmadı 🤲 sancı tetikliyor sanırsam acikligi

Kuzum geçmiş olsun bebişler şu an kaçar kilo.. daha önce söylemiştim bizim bi arkadaşın bebişleri 32. Haftada doğdu ikisi toplam 2.5 kg ve şu an maşallah çok sağlıklılar gelişimleri de tam. İnşallah sizin daha ileriye gider tabii rabbim büyüktür

Herkese sağlıklı gebelikler diliyorum 🥰

İkiz bebek arabası alacağım da Prego Baby 2071 Ibiza İkiz Bebek Arabasını düşünüyorum ama benim anlamadığım bunların boyutları standart mı? Yoksa küçük büyük boyları varmı? Alacakken küçük almak istemiyorum

Aa maşallah ne güzel.iki hafta geriden yada o den gitmesi normalmiş benim Dr hafta büyüdükçe ara açılır dedi inşallah olmaz öyle birşey.bende hep soluma yatmaya çalışıyorum çürüdü artık sol yanım sırf bebeklerimiz iyi oldun annelik nasıl bir fedakarlık ya
Aynen canım çürüdü zaten o ayrı bir de dün doktoruma dedim sola yatınca zaten daha minik altta eziliyor gibi geliyor diye ayyy anne yüreği falan dediler güldüler suları koruyor onları diye ama ben endişe tabi yine 🙈 iyi olsunlar yeter ki 🙏🏻💙
Kuzum geçmiş olsun bebişler şu an kaçar kilo.. daha önce söylemiştim bizim bi arkadaşın bebişleri 32. Haftada doğdu ikisi toplam 2.5 kg ve şu an maşallah çok sağlıklılar gelişimleri de tam. İnşallah sizin daha ileriye gider tabii rabbim büyüktür
Kız 1500 alt sınırda normal de oğlan 1250 gr ama kemik gelişimi falan da geride canım. İnşallah gider bakalım tamamen durmazsa böyle devam ederiz heralde 🙏🏻

Back