- 30 Eylül 2020
- 3.806
- 4.690
- 83
- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #5.461
Benim daha 3 ay olmadı ama doğumdan sonra olurum artık 3.dozu heralde canım. 2.de biraz hasta olmuştum tekrar olursam bu rahim ağzı hapşurmaya öksürmeye dayanmazCanım kızlar size bir sorum olacak. Benim 2 doz biontech aşım var gebelikten önce vurulmuştum. En son dozun uzerinden 5,5 ay gecti. Simdi 3.doz tanimlandi. Doktorum bence olmalisin dedi. Ama şu an evde olduğum için acab 3.doz çok elzem mi karar veremiyorum. Asi karşıtı kesinlikle değilim. Ilk ikisinde ateşim olmuştu sanırım biraz endişeleniyorum. Sizler ne yapacaksınız olacak mısınız doktorlarınız ne diyor, fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim
Beyaz_lale_ kuzum sen naptın çıkabildin mi hastaneden, en son ilacı kestik sancılı takip ediyoruz demistin sanki. Yazamadım bu ara ama okuyorum hep dua ediyorum sana bak çok şükür 30 olmak üzeresin
Çok sevindim canım evine kavuşuyorsunMasalim01 canim benim sordugun icin tesekkur ederim ve duanizda olmak ne guzel ne mutluluk sagolun bugun ciktik hastaden cok sukur allahima dr ilaclada veya ilacsizda da durumumun suan ayni gittigini soyledi ilaci o yuzden kesti muayanedede bebisler iyiydi tabi rahim agzim ayni ama allahtan idare ediyoruz ki ins daha da ederiz haftada birgun muayaneye gidecegim simdilik evde surekli yatista olacakmisim ne yapalim iyi olalimda herhalde haftalar allahin izniyle tamamlanir gunler guzel guzel gecip soyle ocak sonunu ins gorurum
Ins kuzum benim ins hayirlisiyla ileri haftalari gorelimÇok sevindim canım evine kavuşuyorsundaha iyi olacaksın evde inşallah ileri haftalara kadar dayanıcaksın
Çok sağ ol kuzum en azından içim rahatladıIns kuzum benim ins hayirlisiyla ileri haftalari gorelimsende guzel sonuclar almissin gozun aydin cok sevindim canim benim nidicard gunde kac kere kullanacaksin sancin falan varmiydi ?
Ben olmadım çünkü gebelik ve ikiz gebelik çok riskli asi karşıtı değilim ama olmayı düşünmüyorum sonucta özel bir durumdayız suan doktorum da sen bilirsin dediCanım kızlar size bir sorum olacak. Benim 2 doz biontech aşım var gebelikten önce vurulmuştum. En son dozun uzerinden 5,5 ay gecti. Simdi 3.doz tanimlandi. Doktorum bence olmalisin dedi. Ama şu an evde olduğum için acab 3.doz çok elzem mi karar veremiyorum. Asi karşıtı kesinlikle değilim. Ilk ikisinde ateşim olmuştu sanırım biraz endişeleniyorum. Sizler ne yapacaksınız olacak mısınız doktorlarınız ne diyor, fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim
Eve cikmana cok sevindim kuzum evde olmak sana ayri bir enerji katacak insallah benim kuzular subat dogumlu insallah seninkiler de subat olurMasalim01 canim benim sordugun icin tesekkur ederim ve duanizda olmak ne guzel ne mutluluk sagolun bugun ciktik hastaden cok sukur allahima dr ilaclada veya ilacsizda da durumumun suan ayni gittigini soyledi ilaci o yuzden kesti muayanedede bebisler iyiydi tabi rahim agzim ayni ama allahtan idare ediyoruz ki ins daha da ederiz haftada birgun muayaneye gidecegim simdilik evde surekli yatista olacakmisim ne yapalim iyi olalimda herhalde haftalar allahin izniyle tamamlanir gunler guzel guzel gecip soyle ocak sonunu ins gorurum
Düşündüğümüz gibi olmuş cok sukur çok sevindim. Evet bencede bu haftalarda dusuyor hele ikiz gebelerde kesin dusuyor. Kaldi ki baski vs yoksa daha iyi. Zaten cogu kisi nidicard kullaniyor. 2021 ikiz annelerinde de cok vardi bu ilaci kullanan okumuştum. Ilk bir iki gün biraz çarpıntı vs yapabiliyormuş ama sonra vücut hemen alışıyormuş korkma sendeC Cerenace canım ben gittim yeşim hocaya çok ayrıntılı konuştuk hem karından bebekleri uzun uzun inceledi hem alttan rahim ağzına baktı. 20,7 mm şuan kısalma uzama yok. Kendi doktorumla aynı şeyleri söyledi. Bu haftada artık pessar falan gerek yok dedi. Baskı hissediyor musun altta diye sordu ben öyle her an doğuracak gibi bir baskı hissetmiyorum. 20.haftada olsa bu rahim ağzı kısa der müdahale ederiz ama 29 hafta olmuş normal yapılabilecek en iyi şey vajinal progesteron onu da doktorun vermiş zaten dedi. Bir de kasılmaları azaltan nidicard diye ilaç varmış onu verdi tansiyon ilacıymış ama bu amaçla kullanıyorlarmış. Magnezyum da içiyorum zaten. Ben öyle 2 haftada doğuracağını düşünmüyorum dedi evde dinlen yürüyüş yapma evin içinde hareket edebilirsin sürekli yat da demiyorum o da zararlı dedi. Zaten şuan bile doğsalar yaşama ihtimalleri çok yüksek biraz daha dururlarsa çok daha yüksek olucak yenidoğan yoğun bakımlar çok iyi tecrübeli artık en fazla kuvöze girerler biraz ayrı kalırsınız ama kalıcı bi sağlık problemleri olmaz dedi. Ben de izmirdeki iyi yenidoğan yoğun bakımları sordum ilk medical parkı söyledi zaten 3.seviyeymiş birkaç hastane daha söyledi de unuttum şimdi. Medipol ve özel sağlık mıydı neydi. Bir kaç tane saydı. Ciğer geliştiriciye gerek yokmuş bir iki gün içinde doğuracaksan faydası var ama 2.günde etkisi pik yapıyor ama 6.günde bitiyor her hafta yenilememiz gerekir öyle eskiden yapıyorduk ama artık önerilmiyor rahim ağzı 10’a falan düşerse yapılabilir dedi. Benim çift rahimden dolayı da erken doğum riskim hep var zaten onu söyledi.
Bebişler iyi çok şükür 1 haftada 250 şer gram almışlar bile iyi besledik heraldeoğlan 1151 olmuş kız 1239 olmuş aradaki farkı azaltmayı başarmışım kan akışlarına da baktı öyle çok büyük bir direnç yok oğlanın bi tık daha az ama gayet iyi beslenmişler çok şükür büyük bir direnç olsa beslenemezdi hatta oğlan normal kız biraz iri dedi yapısal dedi oğlan bana kız babasına benziyor sanırım oğlan çok hareketli 2 saniye durmuyor bu kadar hareketli bir bebeğin sağlıksız olma ihtimali yok dedi çok şükür Tüm organlara baktı. Valla daha tonla şey dedi heryerlerine baktı da çok uzatmayayım kuzum böyle işte içim rahatladı kendi doktoruma güvenmem gerektiğini bir kez daha anladım
Esim çalışıyor evet. Annemde kemoterapi hastası sürekli hastanede. Onların hepsi oldu 3.Dozu. Ama ben biraz tedirgin oldum nedense.Benim daha 3 ay olmadı ama doğumdan sonra olurum artık 3.dozu heralde canım. 2.de biraz hasta olmuştum tekrar olursam bu rahim ağzı hapşurmaya öksürmeye dayanmazböyle olmasa olurdum ama kesin Senin haftan iyi bence olsan süper olur doktorlar olun diyor artık. Eşin çalışıyor mu? Sen evde olsan bile o getirebilir allah korusun
Cok sevindim, gözün aydınMasalim01 canim benim sordugun icin tesekkur ederim ve duanizda olmak ne guzel ne mutluluk sagolun bugun ciktik hastaden cok sukur allahima dr ilaclada veya ilacsizda da durumumun suan ayni gittigini soyledi ilaci o yuzden kesti muayanedede bebisler iyiydi tabi rahim agzim ayni ama allahtan idare ediyoruz ki ins daha da ederiz haftada birgun muayaneye gidecegim simdilik evde surekli yatista olacakmisim ne yapalim iyi olalimda herhalde haftalar allahin izniyle tamamlanir gunler guzel guzel gecip soyle ocak sonunu ins gorurum
Çok sağ ol canım çok destek oldun banaDüşündüğümüz gibi olmuş cok sukur çok sevindim. Evet bencede bu haftalarda dusuyor hele ikiz gebelerde kesin dusuyor. Kaldi ki baski vs yoksa daha iyi. Zaten cogu kisi nidicard kullaniyor. 2021 ikiz annelerinde de cok vardi bu ilaci kullanan okumuştum. Ilk bir iki gün biraz çarpıntı vs yapabiliyormuş ama sonra vücut hemen alışıyormuş korkma sende
Medical park konusunda bende galiba ısrarcı olacağım doktoruma. Doğumu orada yapmak istiyorum. Hemen hemen herkes hem fikir bu konuda.
Maşallah haftalarına göre kiloları gayet güzel zaten. Bence de kiz belki iri olabilir. Benim doktorumda her seferinde bir bebegin kemik yapisinin daha iri oldugunu soyluyor. Saglikli olsunlar da kilolarina hic takilma sen.
Esim çalışıyor evet. Annemde kemoterapi hastası sürekli hastanede. Onların hepsi oldu 3.Dozu. Ama ben biraz tedirgin oldum nedense.
Ah o internet gerçekten hepimizin sorunuÇok sağ ol canım çok destek oldun banaişte bize de tecrübe oluyor her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Doktoruma da sordum nidicardı için benim için de uygun dedi hemen reçete yazmış atmış raporu istedi ona da attım. Kilolara takılmıcam bundan sonra zaten yeşim hoca 100 gram ne ki yarım kilo farkla doğan ikizler var çok fazla dedi eşim de beni şikayet ediyor internetten bakıyor evham yapıyor diye azar yedim ayak üstü bakma dedi iltihap da görünmüyormuş bu arada genelde ondan oluyor kısalmalar zaten bakılmıştı yoktu benim öyle bir akıntım kaşıntım yanma da yok
Sende hiç böyle problemler olmasın sonuna kadar sorunsuz git inşallaheşin çalışıyor mu derken kimisi evden çalışıyor bu süreçte ya ondan dedim yanlış anlatmışım canım Annene acil şifalar diliyorum çok zor tabi bu zamanda sürekli hastanede olmak sen bilirsin tabi düne kadar 2 doz yeterli diyorlardı sürekli artıyor Eşim de olacak onun 3 ayı geçmiş benim zor ihtimal istiyordum aslında doğumdan sonra kol ağrısıyla bebekleri emzir falan zor olur diye. Sen kötü mü oldun 2.dozda kaça çıktı ateşin?
Aynen yaa kendimi tutamıyorum bakıyorum dedim bakma dedi direktAh o internet gerçekten hepimizin sorunubende yapıyorum o hatayı. Benim doktorumda her seferinde bizi dinle sen diyor aynen ikizler için bu fark gerçekten az aynı doğan hiç duymadım ki ben zaten
Eşim normalde evdeydi herşey çok güzeldi bende rahattım baya yardım da ediyordu sag olsun ama artık gitmeye başladı ofise
Annem içinde çok teşekkür ederim geçecek inşallah güzel gidiyor tedavisi
Ateşim aşıdan sonra 38,5lari gördü benim. Kol ağrım çok sürmedi ama eklem ağrım oldu. Şimdi biraz okuyorum da gebelikte vurulursa bebeklerde antikoru doğuyormuş. Aslında onlar açısından da iyi olabilir. Iyice kafam karıştı
Benimki anlaşıldı 6 bck kar arttı iki gundeMERHABA İKİZ GEBELİK kese görünmeden beta artışıyşla anlaşılır mı?
Bende covid geçirdim diğer ay biontek oldum 2. Aşı yeni çıktı ama hamileyim. Neye karar verdiniz aşı daCanım kızlar size bir sorum olacak. Benim 2 doz biontech aşım var gebelikten önce vurulmuştum. En son dozun uzerinden 5,5 ay gecti. Simdi 3.doz tanimlandi. Doktorum bence olmalisin dedi. Ama şu an evde olduğum için acab 3.doz çok elzem mi karar veremiyorum. Asi karşıtı kesinlikle değilim. Ilk ikisinde ateşim olmuştu sanırım biraz endişeleniyorum. Sizler ne yapacaksınız olacak mısınız doktorlarınız ne diyor, fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim
Ayni durumdayiz canim. Benimde 5.5 ay gecti. Ben aşimi olacagim , Allah korusun nereden gelecegi belli olmayan bir virusCanım kızlar size bir sorum olacak. Benim 2 doz biontech aşım var gebelikten önce vurulmuştum. En son dozun uzerinden 5,5 ay gecti. Simdi 3.doz tanimlandi. Doktorum bence olmalisin dedi. Ama şu an evde olduğum için acab 3.doz çok elzem mi karar veremiyorum. Asi karşıtı kesinlikle değilim. Ilk ikisinde ateşim olmuştu sanırım biraz endişeleniyorum. Sizler ne yapacaksınız olacak mısınız doktorlarınız ne diyor, fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim
Bence yaptır ihmal etme bu hastalık giderek güçleniyor omicron falan da çıktı şimdi, doktoruna katılıyorum. Aşı olduğun gün grip gibi bol meyve ye bol su iç ve yat mis gibi oluyorsun, ben öyle yapmıştım iğneden sonraki iki gün sonra zaten düzeliyor. Eğer ateşin düşündüğünden çok çıkarsa da al bi parol geçer gider. Covide yakalansan Allah korusun daha tedirgin olursunCanım kızlar size bir sorum olacak. Benim 2 doz biontech aşım var gebelikten önce vurulmuştum. En son dozun uzerinden 5,5 ay gecti. Simdi 3.doz tanimlandi. Doktorum bence olmalisin dedi. Ama şu an evde olduğum için acab 3.doz çok elzem mi karar veremiyorum. Asi karşıtı kesinlikle değilim. Ilk ikisinde ateşim olmuştu sanırım biraz endişeleniyorum. Sizler ne yapacaksınız olacak mısınız doktorlarınız ne diyor, fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim
Aynen canim benim bende kullandim en son gunde 6 kere kullandim daha sonra dr kesincr sanci durumlarim ilacla ayni cikinca alma dedi bu hafta kullanmauacagim bakalim ne olacak sende icince canim tansiyon sorunun varsa ara ara olc durumunu basta zaten bi tansiyon etkilenen oluyormus sonra geciyormus dendi umarim sorun falan olmaz sende insÇok sağ ol kuzum en azından içim rahatladıDüzenli sancım yok ama ara ara yokluyor karnım tuhaf şekiller alıyor taş gibi oluyor onu söyledim. Bir zararı yokmuş zaten en fazla baş ağrısı yapabilir dedi. Günde 3 kere kullanıcam ama ilk doz yükleme dozu oluyormuş 20 dakika arayla 3 tane içicem sonra 8 saatte bir. Sen de bu tarz bir şey kullanmıştın dimi canım? Benim tansiyonum düşük normalde bakalım işe yarıcak mı
Aynen canim benim insanin evinde olmasi cok baska ins sorun olmadan haftalarim ilerlerEve cikmana cok sevindim kuzum evde olmak sana ayri bir enerji katacak insallah benim kuzular subat dogumlu insallah seninkiler de subat olur
Ne guzel moral vermissin canim ya cok tesekkur ederim cok sagol guzel yuregin icinCok sevindim, gözün aydınmerak etme annesi sen konuş onlarla duracak onlar daha. Yorma sakın kendini evde. Bol bol yat dinlen, keyfini çıkar bu gunlerin. Yatmak zorundaymışsın gibi düşünme kendine tatil verdin dinlemiyorsun öyle düşün. Dizi izle kitap oku ne kadar güzel bi fırsat kendime vakit ayırmak için diye düşün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?