- 11 Eylül 2021
- 262
- 1.005
- 33
- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #4.781
Yanıltmak istemem ama tek bir sefer kanamam oldu ilk zamanlarda bir daha hiç olmadı açılma kısalma yok ama doktorum progestanı bıraktırmıyor bana da perinatolog 14 haftalıkken bırak demişti kendi doktorum bıraktırmadı. Bir ara başka bir doktor progestan serklaj etkisi yapıyor açılmayı önlüyor demişti.Günaydın canm hamisler rabbim kuzucuklarimizi ins zamaninda doğurmayı nasip etsin ins
Kizlar sizlere sorum olacak lutfen aynı durumda olanlar bilgi verirse cok sevinirim.
Benim dun perinatalojide kontrolüm vardı 17+2 idi geçen hafta normal kadin dogum dr uma gittim vitaminlerede demir i de ekledi
Gece de 2 adet progestan fitil kullaniyrm dedigim de devam demisti bu hafta perinatoloji de neden kullanuyrsun dedi bende oncesinde icerde kanama alani vardi o yüzden 2 ye çıkarılmıştı dedim yok keselim gerek yok dedi 2 sinide mi diye sordum evet dedi. Sonragittigim kadın dogumcuya msj attm boyke oldu diyesadece bu isareti yollamis acikcasi bizde eşimle bilemedik sizlerden de kullananlar var hala sanırım napacagimizi bilemedik bizim gibi olup kullanan varmi hala bazilariniz igneye geçmiş sanırım.
Birde tedavi ile olan kuzular bunlar insan endiselniyr yoksa dr a guvenip inaniyrz
Hayırlı olsun öncelikle canımKızlar merhaba birşey soracaktım sizlere 14+2 haftalık hamileyim önceleri kese çevremde kanamam vardı geçti o ama bi kaç gündür damla şeklinde kanamam oluyor gün içinde çok az damla şeklinde yani adet kanaması gibi değil ama çok korkutuyor yaşayan oldumu bu durumu ?
Pazar günü de olmuştu pazartesi doktorum bebekler sağlıklı kanamada gözükmüyor dedi vajinalde baktı sorun görülmüyor dedi sebebini de anlayamıyoruz ama çok endişeliyim
+2 kg ne kizDoktordan geldik, kuzular 450ser gr olmuslar. Rahim agzi uzunlugunda degisiklik yok, hersey yolundaydi.
40dk civari surdu oglanlarin pozisyonlari uygundu zorluk da cikarmayinca cabuk bitti cok sukur. Ama yoruldum karnima bastir bastir :)) Toplamda +2kg ile yola devam, bu ayi da hayirlisiyla boyle cikartsam ne ala.
Progesteron icerikli haplari artik keselim, zaten ikiz onlarin salgiladigi bize yeterli dedi.
Bence ben verdim, ne aldimsa bebekler, plecenta, kan artisi ve meme dokusu. 2 yildir tedaviler falan obezite sinirindayim. Basta cok kustum 3kg verdim, diyetisyen vardi o epeyce dengeli ilerlememi sagladi, biraz daha boyle goturursem, yani bebeler alir ben almazsam cok iyi olur.+2 kg ne kizzaten karninin toplamidir o hic almamissin demek ki
Ayyy maşşallah kuzularına canım çok sevindimDoktordan geldik, kuzular 450ser gr olmuslar. Rahim agzi uzunlugunda degisiklik yok, hersey yolundaydi.
40dk civari surdu oglanlarin pozisyonlari uygundu zorluk da cikarmayinca cabuk bitti cok sukur. Ama yoruldum karnima bastir bastir :)) Toplamda +2kg ile yola devam, bu ayi da hayirlisiyla boyle cikartsam ne ala.
Progesteron icerikli haplari artik keselim, zaten ikiz onlarin salgiladigi bize yeterli dedi.
Cok tsk ederm canm kadin dogum dr da aynısını soyledi hocalar istemiyor ama biz kullanmanizi oneririz dediYanıltmak istemem ama tek bir sefer kanamam oldu ilk zamanlarda bir daha hiç olmadı açılma kısalma yok ama doktorum progestanı bıraktırmıyor bana da perinatolog 14 haftalıkken bırak demişti kendi doktorum bıraktırmadı. Bir ara başka bir doktor progestan serklaj etkisi yapıyor açılmayı önlüyor demişti.
Maşallah canm rabbim zamaninda saglikka gelmelerini nasip etsin ins sizce progestani kesmesinin sebebi nedirDoktordan geldik, kuzular 450ser gr olmuslar. Rahim agzi uzunlugunda degisiklik yok, hersey yolundaydi.
Artik bir faydasi yok, ilk trimester icin evet ama fazlasi da zarardir dedi. hatta bilhassa IFV ikizlerde bir noktadan sonra anlamli bir etkisi yok dusuk tehdidi olmadikca dogal progesteron duzeyin fazlasiyla yeterli dedi. (Prof.Dr.Eray Çalışkan- perinatolog ve tüp bebek uzmani)Maşallah canm rabbim zamaninda saglikka gelmelerini nasip etsin ins sizce progestani kesmesinin sebebi nedir
benim doktorum da aynı görüşte. hatta haftada bir vurulan proluton depot dahil, tüm iğneler dahil her şeyi ben 14. haftada bıraktım.Artik bir faydasi yok, ilk trimester icin evet ama fazlasi da zarardir dedi. hatta bilhassa IFV ikizlerde bir noktadan sonra anlamli bir etkisi yok dusuk tehdidi olmadikca dogal progesteron duzeyin fazlasiyla yeterli dedi. (Prof.Dr.Eray Çalışkan- perinatolog ve tüp bebek uzmani)
Canım progestanın mı çok etkisi yokkArtik bir faydasi yok, ilk trimester icin evet ama fazlasi da zarardir dedi. hatta bilhassa IFV ikizlerde bir noktadan sonra anlamli bir etkisi yok dusuk tehdidi olmadikca dogal progesteron duzeyin fazlasiyla yeterli dedi. (Prof.Dr.Eray Çalışkan- perinatolog ve tüp bebek uzmani)
Yaş 292022 de doğum yapacak ikiz annesi olacaklar bu grupta toplanalım. Heyecanlarımızı paylaşalım.
Rabbim hamile olan herkese yardım etsin evlatlarımızı sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
YAŞ TAHMİNİ
DOĞUM
TARİHİŞEHİR KAÇINCI
ÇOCUKCİNSİYET İSİM @Yasemen52 24 20-30.01.2022 Mardin 1. Kız&Erkek Azra- Metehan @Beyaz_lale_ 33 05.03.2022 Ankara 1. Kız&Erkek PembeAnkaKusu 29 08.03.2022 İzmir 1 Kız&Erkek @Mavikus_ 31 24.03.2022 Yozgat 2. Kız&Erkek @Nameless Warrior 32 24.03.2022 İstanbul 1. Kız&Kız Öykü-Masal @mussmutluu 31 26.03.2022 Diyarbakır 1. Kız&Erkek Gökçe- Göktuğ @omrum2004 39 30.03.2022 İstanbul 1. Kız&Erkek Defne-Bulut novaneva 33 13.04.2022 Ankara 1. Kız&Erkek Inquisitive 36 15.04.2022 Sakarya 2. Erkek&Erkek @Cerenace 28 19.04.2022 İzmir 1. Erkek&Erkek @pinkpanters 38 08.05.2022 İzmir 1. @Mucizelerim benimle 33 1.
Bu konuda birsey diyemem, dun doktorun aktardigi bu yonde, jinekologum da kesmek istedi ama Eray hoca gorus bildirsin istemisti, an itibariyle ayni karardalar. Son durum budurCanım progestanın mı çok etkisi yokk
Canım öncelikle cevapladığın için çok sağolHayırlı olsun öncelikle canımHepimiz neredeyse kanama yaşadık her durum ayrı değerlendiriliyor tabi. Kanamanın rengi nasıl acaba? Koyu renkse içerde kalan pıhtılı kanlar atılıyor olabilir hala. Bana öyle demişti doktorum. Azalarak bitti. Hatta banyo yapınca artar gibi oluyordu muhtemelen pıhtılar buharla çözüldüğü için temizleniyordu. Progestan hap ya da fitil kullanıyor musun? İğne de kullananlar var ben çok bilmiyorum kullanmadığım için.
27. Haftadayim canim doktorda randevum vardi soyledim cocuklar dönuyor bukuluyorlar felan normal dedi bu yuzden yuzumde o an kizariyorum sicak basiyor menapoz gibi dedim oda bisey sendromuymus anlamadim ismini ondan dolayi oluyormus normal dediKacinci haftadasin canim
Hmm anladım canım çok az oluyorsa problem olmaz kanama alanı da yokmuş doktora güvenmek lazımCanım öncelikle cevapladığın için çok sağol
Progestan vajinal alıyorum 2x2
Proluton iğne yaptırdım 2 kez sadece başka vitamin vs kullanıyorum.
Kanama açık renk kan kırmızısı taze kan gibi ama dediğim gibi nokta büyüklüğünde leke şeklinde bir kaç güne bir oluyor doktorumda hiçbir sorun göremiyor eskiden kese çevresinde vardı sadece dışa vurmadı bile oda dışa vuranı toplasan tırnak büyüklüğünü geçmez yani ama korkutuyor işte insanı
Hmm anladım canım çok az oluyorsa problem olmaz kanama alanı da yokmuş doktora güvenmek lazımCanım öncelikle cevapladığın için çok sağol
Progestan vajinal alıyorum 2x2
Proluton iğne yaptırdım 2 kez sadece başka vitamin vs kullanıyorum.
Kanama açık renk kan kırmızısı taze kan gibi ama dediğim gibi nokta büyüklüğünde leke şeklinde bir kaç güne bir oluyor doktorumda hiçbir sorun göremiyor eskiden kese çevresinde vardı sadece dışa vurmadı bile oda dışa vuranı toplasan tırnak büyüklüğünü geçmez yani ama korkutuyor işte insanı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?