2022 ikiz annesi olacaklar

Kızlar merhaba birşey soracaktım sizlere 14+2 haftalık hamileyim önceleri kese çevremde kanamam vardı geçti o ama bi kaç gündür damla şeklinde kanamam oluyor gün içinde çok az damla şeklinde yani adet kanaması gibi değil ama çok korkutuyor yaşayan oldumu bu durumu ?

Pazar günü de olmuştu pazartesi doktorum bebekler sağlıklı kanamada gözükmüyor dedi vajinalde baktı sorun görülmüyor dedi sebebini de anlayamıyoruz ama çok endişeliyim

Yanıltmak istemem ama tek bir sefer kanamam oldu ilk zamanlarda bir daha hiç olmadı açılma kısalma yok ama doktorum progestanı bıraktırmıyor bana da perinatolog 14 haftalıkken bırak demişti kendi doktorum bıraktırmadı. Bir ara başka bir doktor progestan serklaj etkisi yapıyor açılmayı önlüyor demişti.

Hayırlı olsun öncelikle canım Hepimiz neredeyse kanama yaşadık her durum ayrı değerlendiriliyor tabi. Kanamanın rengi nasıl acaba? Koyu renkse içerde kalan pıhtılı kanlar atılıyor olabilir hala. Bana öyle demişti doktorum. Azalarak bitti. Hatta banyo yapınca artar gibi oluyordu muhtemelen pıhtılar buharla çözüldüğü için temizleniyordu. Progestan hap ya da fitil kullanıyor musun? İğne de kullananlar var ben çok bilmiyorum kullanmadığım için.

Doktordan geldik, kuzular 450ser gr olmuslar. Rahim agzi uzunlugunda degisiklik yok, hersey yolundaydi.
40dk civari surdu oglanlarin pozisyonlari uygundu zorluk da cikarmayinca cabuk bitti cok sukur. Ama yoruldum karnima bastir bastir :)) Toplamda +2kg ile yola devam, bu ayi da hayirlisiyla boyle cikartsam ne ala.
Progesteron icerikli haplari artik keselim, zaten ikiz onlarin salgiladigi bize yeterli dedi.

+2 kg ne kiz zaten karninin toplamidir o hic almamissin demek ki

+2 kg ne kiz zaten karninin toplamidir o hic almamissin demek ki
Bence ben verdim, ne aldimsa bebekler, plecenta, kan artisi ve meme dokusu. 2 yildir tedaviler falan obezite sinirindayim. Basta cok kustum 3kg verdim, diyetisyen vardi o epeyce dengeli ilerlememi sagladi, biraz daha boyle goturursem, yani bebeler alir ben almazsam cok iyi olur.

Ayyy maşşallah kuzularına canım çok sevindim hep sağlıkla devam etsin inşallah

Cok tsk ederm canm kadin dogum dr da aynısını soyledi hocalar istemiyor ama biz kullanmanizi oneririz dedi

Maşallah canm rabbim zamaninda saglikka gelmelerini nasip etsin ins sizce progestani kesmesinin sebebi nedir

Maşallah canm rabbim zamaninda saglikka gelmelerini nasip etsin ins sizce progestani kesmesinin sebebi nedir
Artik bir faydasi yok, ilk trimester icin evet ama fazlasi da zarardir dedi. hatta bilhassa IFV ikizlerde bir noktadan sonra anlamli bir etkisi yok dusuk tehdidi olmadikca dogal progesteron duzeyin fazlasiyla yeterli dedi. (Prof.Dr.Eray Çalışkan- perinatolog ve tüp bebek uzmani)

benim doktorum da aynı görüşte. hatta haftada bir vurulan proluton depot dahil, tüm iğneler dahil her şeyi ben 14. haftada bıraktım.

Canım progestanın mı çok etkisi yokk

Yaş 29
Doğum 15.06.2022
Bursa
1.

Canım öncelikle cevapladığın için çok sağol

Progestan vajinal alıyorum 2x2
Proluton iğne yaptırdım 2 kez sadece başka vitamin vs kullanıyorum.
Kanama açık renk kan kırmızısı taze kan gibi ama dediğim gibi nokta büyüklüğünde leke şeklinde bir kaç güne bir oluyor doktorumda hiçbir sorun göremiyor eskiden kese çevresinde vardı sadece dışa vurmadı bile oda dışa vuranı toplasan tırnak büyüklüğünü geçmez yani ama korkutuyor işte insanı

Hmm anladım canım çok az oluyorsa problem olmaz kanama alanı da yokmuş doktora güvenmek lazım benim başlarda kanamam daha fazla olmasına rağmen sadece günde 1 tane progestan verdi ne iğne oldum ne dozu arttırdık ama doktoruma çok güveniyorum geçecek dedi vardır bi bildiği dedim hep cidden de haklı çıkıyor… Kendini yorma ağır işler yapma zamanla geçer inşallahh çok kanaması olanların bile geçti gitti çok şükür

27+6 haftalik hamileyim bebeklerden biri dönmus baski yapiyor kafasiyla ama rahim agzi 4 cm bayaga kapali sola dogru yatarken poponun altina yastik koy dedi eve gelince anneme anlattim annem niye diye sorunca aklima geldi evet niye yastik koyuluyor hic akil edemeidm bilgi sahibi olan varmi

Hmm anladım canım çok az oluyorsa problem olmaz kanama alanı da yokmuş doktora güvenmek lazım benim başlarda kanamam daha fazla olmasına rağmen sadece günde 1 tane progestan verdi ne iğne oldum ne dozu arttırdık ama doktoruma çok güveniyorum geçecek dedi vardır bi bildiği dedim hep cidden de haklı çıkıyor… Kendini yorma ağır işler yapma zamanla geçer inşallahh çok kanaması olanların bile geçti gitti çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…