- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #4.401
Geçmiş olsun kuzucum. Idrar yolu enfeksiyonu bazen tehlikeli olabiliyor bence yaz. Doktorun hastane doktoru mu ? Bende bazen yazarken cekiniyorum ama sonra bir arkadaşımla konuşurken dedi ki sen bu ilgiyi beklediğin için özel kliniğe gidiyorsun hastanenin kaç katı para veriyorsun tabi ki yazacaksın. Öyle düşününce hak verdim bende artık kafama bisey takılınca yazıyorum. Bazı hastane doktorları numaralarını bile vermiyormuş.crp 6 bucuk cikmis idrarda bakteri 49 yazıyor baska biseyler daha yaziyor da araştırmak istemiyorum ay insallah ben de ilac kullaninca biseyler düzelir vucudumdadoktoruma gecen mide bulantisi icin yazdigimda bana sey demisti. bana yazacak kadar cok bulanti yasadigina göre normal degil. bu cümleden dolayı kendimi geri cektim onlar da insan haklilar yani muayene ucreti veriyorum o ücretle iki kez muayene oluyorum kontrol sayıyor birini ee tamam yeter artik haftada bir de mesaj mi cevaplasın
6ay kalirlarepey kalacaklar mi oyle ise cok iyi
Gözün aydın senin için çok iyi olacaktır. Benimde normalde annem yakın ama malesef benim hamile olduğumu ogrendigim gün kanser tanısı aldıYakinda yatis zamani geliyor, kizimi covid sebebiyle okula yollamiyorum onu idare etseler, bi lokma yemek, bulasik hallolsa cok sukur
2 gun sonraya normal randevum var o yuzden tutuyorum kendimi. daha gecen cumartesi yine boyle biseyden dert yanmıştim ona belki o da enfeksiyon etkisi idi bilemiyorum tabii. doktorum ozel muayenehanede 2 haftada bir kontrol ediyor cok acil degil galiba enfeksiyonun miktari. simdi bana olumsuz bisey soyler bunlari muayene gununde de konuşabiliriz falan der ben alinirim bi daha gidemem baska gidecek doktor kalmadi bu ilde de elimi sallasam ellisi yok. kendi huzurum icin 2 gün beklemek daha iyi olacakGeçmiş olsun kuzucum. Idrar yolu enfeksiyonu bazen tehlikeli olabiliyor bence yaz. Doktorun hastane doktoru mu ? Bende bazen yazarken cekiniyorum ama sonra bir arkadaşımla konuşurken dedi ki sen bu ilgiyi beklediğin için özel kliniğe gidiyorsun hastanenin kaç katı para veriyorsun tabi ki yazacaksın. Öyle düşününce hak verdim bende artık kafama bisey takılınca yazıyorum. Bazı hastane doktorları numaralarını bile vermiyormuş.
Haklisin bende çok cekiniyorum ama sadece biz değiliz sanırım herkes böyle. Bir de ikiz gebelik olunca ister istemez daha tedirgin oluruz. Sen yazmayacaksan bile bol su iç en az 3 litre kadar.2 gun sonraya normal randevum var o yuzden tutuyorum kendimi. daha gecen cumartesi yine boyle biseyden dert yanmıştim ona belki o da enfeksiyon etkisi idi bilemiyorum tabii. doktorum ozel muayenehanede 2 haftada bir kontrol ediyor cok acil degil galiba enfeksiyonun miktari. simdi bana olumsuz bisey soyler bunlari muayene gununde de konuşabiliriz falan der ben alinirim bi daha gidemem baska gidecek doktor kalmadi bu ilde de elimi sallasam ellisi yok. kendi huzurum icin 2 gün beklemek daha iyi olacak
Cok gecmis olsun canim. Alllah anacigina acil sifalar versinGözün aydın senin için çok iyi olacaktır. Benimde normalde annem yakın ama malesef benim hamile olduğumu ogrendigim gün kanser tanısı aldıcok sukur tedavisi guzel gidiyor ama bende artık yalnız idare edemiyorum. Covid sebebiyle eve dışarıdan birini almak istemiyordum ama bu hafta pes ettim en azından 3-4 gün birine ihtiyacımız var bence agirlasiyoruz gerçekten
Sizin yıne az cıkmıs, benım 195 cıktı idrarda lokosıt, ama verdıgı ilaclar şıp diye kesti, agrıyı da kasıntı yı da,.. Kasıntım öncesinde de oluyordu ara ara.. Hmılelerde olur dedıler, sırkelı su kullanıyordum ıkı gune bır.. Keske once gıtseymısım..crp 6 bucuk cikmis idrarda bakteri 49 yazıyor baska biseyler daha yaziyor da araştırmak istemiyorum ay insallah ben de ilac kullaninca biseyler düzelir vucudumdadoktoruma gecen mide bulantisi icin yazdigimda bana sey demisti. bana yazacak kadar cok bulanti yasadigina göre normal degil. bu cümleden dolayı kendimi geri cektim onlar da insan haklilar yani muayene ucreti veriyorum o ücretle iki kez muayene oluyorum kontrol sayıyor birini ee tamam yeter artik haftada bir de mesaj mi cevaplasın
Sonunda birileri bana yardima geliyor doguma kadar, gozyasim pıt :))
Tabi ne yapiyorum; misafir odasi soyle ustten bi sil supur, misafir banyosunu yikadim, bir yandan camasirlar yikaniyor, kizima test cozdurmeye ugrasiyorum.
Yarin da kizin odasi ile banyosunu temizlerim, biraz (!) da utu dagi var
Dinlene dinlene yapiyorum, arada bi magnezyum iceyim, size de selam vereyim istedimOglanlar dans ediyor, onlarin da selami var size teyzeleri, kardesleri
Birilerinin yardıma gelmesine çok sevindim kuzum ama bu işler az değil ki eğilip kalkmalı kaldırmalı indirmeli uzanmalı eşin yapsaydı keşkeYoldan gelecekler bari yatacak yerleri, tuvaletleri temiz olsun istedim, 2 odayi onlara verecegim. Zaten 2 oda 2 banyo temizler jubilemi yaparim :))
Doğrudur canim 10 günde 1 provizyon yenilendigi için ödeme yapiyoruz. Doktor ücretleri aynı 625+ 185 şeklinde. Biz kalem kalem detaylı ucret hesabı yapınca cazip gelmedi böylesini tercih ettik. Gogsen hoca bizim takibimiz için sorun yok takip yaparım deyince onu bırakmak istemedim. Başka hekimlerin de farklı değil ücretleri. Muayenesi uygun olan başka bir hekim de mesela koruda doğuma 11bin dedi. Cok fark eden birsey yok bence sezeryan olunca planlı zamanı belli diye doktorların daha işine gelen bir durum. İkiz olunca mecbur sezeryan benim bir de tek yumurta riskleri yüksek...Merhaba, göğsen hocanın muayene ücreti ne kadar? Ben de hulusi hocanın hastasıydım,kalp atısından sonra takıbı Baska doktora bırakıyordu, hastaneden ayrılmadan bir hafta once kalp atısını dinledik, takibimi 3.katta perınatolog nıhal hanımın yapmasını istedi, muayene ücreti ayda bir 650 TL, eger 1 ay ıcınde gidersek 185 TL oldu.. Benım baslarda cok kanamam oldu, 1 ay ıcınde 4 kere gittiğim oldu, 2 sinden para almadı bıle.. 2 kere 650 ödedik, sonra dogum paketı almaya karar verdik, 14300e anlastık.. Hesap yapınca 14*650=9100 yapıyor. Geriye dogum testler tahliller detaylı kalıyor.. Bıze cazip geldi acıkcası.. Dogum için ekstra bir ücret almıcaklar, ben karar vermeden önce cagrı gulumser ile de gorustum, sezeryan olunca ek ücret istiyor, hastaneden hastaneye fiyat degsıyor. Acıkcası cok daha pahalı geldı.
Doktora guvenmek cok onemlı, ıcınıze sınıyorsa devam edin tabıkı.. Benım tedavımı 1 yıl boyunca Hulusı hoca yapmıstı, vedalasırken bır kotu oldum, ama yenı doktorum da cok ılgılı ve bilgili..ınsalah saglıklı bır sekılde kucagımıza alırız bebeklerimizi..Doğrudur canim 10 günde 1 provizyon yenilendigi için ödeme yapiyoruz. Doktor ücretleri aynı 625+ 185 şeklinde. Biz kalem kalem detaylı ucret hesabı yapınca cazip gelmedi böylesini tercih ettik. Gogsen hoca bizim takibimiz için sorun yok takip yaparım deyince onu bırakmak istemedim. Başka hekimlerin de farklı değil ücretleri. Muayenesi uygun olan başka bir hekim de mesela koruda doğuma 11bin dedi. Cok fark eden birsey yok bence sezeryan olunca planlı zamanı belli diye doktorların daha işine gelen bir durum. İkiz olunca mecbur sezeryan benim bir de tek yumurta riskleri yüksek...
InsallahDoktora guvenmek cok onemlı, ıcınıze sınıyorsa devam edin tabıkı.. Benım tedavımı 1 yıl boyunca Hulusı hoca yapmıstı, vedalasırken bır kotu oldum, ama yenı doktorum da cok ılgılı ve bilgili..ınsalah saglıklı bır sekılde kucagımıza alırız bebeklerimizi..
Oo süper cok sevındımKızlar ptesi salı annelerim geldi, benim ve bebişlerin herşeylerini yıkadık ütülediler. Mobilyalar hazırmış sadece cilası kaldı o yapılcak kurucak inşallah haftaya gelir yerleştirmek için sabırsızlanıyorumyarın da gelecekler hastane valizimi hazırlıcaz. Var mı listelerde yoktur ama şunu da koy kesin diyeceğiniz tuhaf şeyler? Geçen biri pipet demişti mesela çok mantıklı geldi yatarken asla su içemiyorum pipet işe yarar aldım hemen süt gelmesi için bol su içmek gerekicek
Sohrab geçen gün senin sayende aldığım penti emzirme sütyeni geldi az önce çooook rahat çıktı yumuşacık ve çok esnek rengi de pudra pembe bayıldım cidden kaliteli M/L oldu bana sırt ayarı olduğu için baya geniş beden aralığına olur bence iyi ki iki tane almışım yıkar yıkar giyerim
Bendim o "pipetci" :)) Aynen yatarken icemiyorum hicbirsey..Kızlar ptesi salı annelerim geldi, benim ve bebişlerin herşeylerini yıkadık ütülediler. Mobilyalar hazırmış sadece cilası kaldı o yapılcak kurucak inşallah haftaya gelir yerleştirmek için sabırsızlanıyorumyarın da gelecekler hastane valizimi hazırlıcaz. Var mı listelerde yoktur ama şunu da koy kesin diyeceğiniz tuhaf şeyler? Geçen biri pipet demişti mesela çok mantıklı geldi yatarken asla su içemiyorum pipet işe yarar aldım hemen süt gelmesi için bol su içmek gerekicek
Sohrab geçen gün senin sayende aldığım penti emzirme sütyeni geldi az önce çooook rahat çıktı yumuşacık ve çok esnek rengi de pudra pembe bayıldım cidden kaliteli M/L oldu bana sırt ayarı olduğu için baya geniş beden aralığına olur bence iyi ki iki tane almışım yıkar yıkar giyerim
Çok teşekkür ederim kuzumCok gecmis olsun canim. Alllah anacigina acil sifalar versinbizede dayanma gucu versin. Bende covidden korktugumdan eve kimseyi alamiyoriim. Yemekler annemden yada disardan ev yemeklerinden. Temizlikte robottan geriye kalanlari esim hallediyo sagolsun. Bebesin biri asagida ve plesentada asagida o yuzden yatiyorum simdilil. Insallah kendi kendime yetebilecek duruma gelirim. Allah hepimize guc kuvvet versin
süt yapıcı veya gaz giderici caylar koyabilirsin kendin icin. sezaryenden sonra gaz cikarmak iskence olabiliyor. orada duş alacaksan havlu veriyorlar midir bilemiyorum bir tane koy yine de. zaten internetteki listelere bakmissindir iyiceKızlar ptesi salı annelerim geldi, benim ve bebişlerin herşeylerini yıkadık ütülediler. Mobilyalar hazırmış sadece cilası kaldı o yapılcak kurucak inşallah haftaya gelir yerleştirmek için sabırsızlanıyorumyarın da gelecekler hastane valizimi hazırlıcaz. Var mı listelerde yoktur ama şunu da koy kesin diyeceğiniz tuhaf şeyler? Geçen biri pipet demişti mesela çok mantıklı geldi yatarken asla su içemiyorum pipet işe yarar aldım hemen süt gelmesi için bol su içmek gerekicek
Aaa seninki neden bu kadar uzun sürdü acaba bana bu bile uzun sürdü gibi geldi. Tayt alan çok oldu heraldeOo süper cok sevındım
Benım taytlar daha gelmedi canım, hazırlanıyor yazıyor hala cuma gunu sipariş vermiştim
Ay evet kuzum ya sen söyledin çok sağ olBendim o "pipetci" :)) Aynen yatarken icemiyorum hicbirsey..
Hani anesteziden ayilinca icecek ve 2-3 petibor verirler ya; saatlerdir acsindir ve 10sn'de biter :)) Ben bu sefer kucuk paket petibor alacagim (Bu mesaji mutemadiyen aç bir gebe yazmaktadir)
Yaa değişik çayları hiç içemiyorum ben ama mecbur içicem kuzum. Rezene gaz için iyiymiş sanırım süt yapan hangisiydi papatya mıydı? Hiç sevmiyorum ama iyi ki söyledinsüt yapıcı veya gaz giderici caylar koyabilirsin kendin icin. sezaryenden sonra gaz cikarmak iskence olabiliyor. orada duş alacaksan havlu veriyorlar midir bilemiyorum bir tane koy yine de. zaten internetteki listelere bakmissindir iyice
rezene gaz icin iyidir evet papatyayi bilmiyorum o kadar üşeniyorum ki canta hazirlamaya icimden gelmiyorAaa seninki neden bu kadar uzun sürdü acaba bana bu bile uzun sürdü gibi geldi. Tayt alan çok oldu heralde
Ay evet kuzum ya sen söyledin çok sağ olTamamdır bisküvi de koyucam o zaman ben de açııımmm
Yaa değişik çayları hiç içemiyorum ben ama mecbur içicem kuzum. Rezene gaz için iyiymiş sanırım süt yapan hangisiydi papatya mıydı? Hiç sevmiyorum ama iyi ki söyledin
Insallah canim. Daha da agirlasacagimizi dusunursek biri sart aslinda. Bakalim zaman neyi gosterecek ❤Çok teşekkür ederim kuzumbende aynı allah razi olsun esim idare etmeye calisiyor ama o da yoruldu artik. Insallah seninde yukari cikar zamanla plesentan en azından psikolojik olarak rahatlarsın iş yapmasan bile. Ama genelde herkesin çıkıyor ben çok duydum korkma.
Sağlık durumun seni zorluyor tabi kuzum ya kıyamam çok geçmiş olsunrezene gaz icin iyidir evet papatyayi bilmiyorum o kadar üşeniyorum ki canta hazirlamaya icimden gelmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?