2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
CoDeine CoDeine o kişi bendim. Bu ara uykularını düzene koymaya çalışıyorum . Ama hala aynı. Saatte , iki saatte bir kalkıyor ağlıyor. Bazen babası sen uyu ben bakayım diyor ama ben yanına gitmeden kucağıma almadan susmuyor. Sabaha kadar kucağımda uyumak istiyor. Bunu açlıktan yapmıyor . Gece uyanmalarında memeyi veriyorum, kendi bırakana kadar emiyor. Çoğu kalkışında da memeyi istemiyor, kucağıma aldığım anda uyuyor. Ben alıştım artık, tık dese ayaktayım :işsiz:
Umarim gecicidir. İnternette arastirdim iste nasil duzelir ne yapmak lazim vs diye bu 4. Ay uyku gerilemesi kalicidir duzelmez diyor. Tabi sizinki diş cikariyor olabilir o nedenle de uyaniyordur belki. Komsumun oglu yarim saatte bir uyaniyormus dişleri nedeniyle. Bizimkinin alt dişleri çıktı ama hiç uykulari bozuk degildi hatta ne kolay cikardi diye şaşırdık.simdi üst disler geliyor olabilir belki bilemedim 5. Ayda cikar mi ki?

Herhalde temmuz bebeleri toplu diş cikaracak ya da dönemsel bir sey🤔

Umarim gecicidir. İnternette arastirdim iste nasil duzelir ne yapmak lazim vs diye bu 4. Ay uyku gerilemesi kalicidir duzelmez diyor. Tabi sizinki diş cikariyor olabilir o nedenle de uyaniyordur belki. Komsumun oglu yarim saatte bir uyaniyormus dişleri nedeniyle. Bizimkinin alt dişleri çıktı ama hiç uykulari bozuk degildi hatta ne kolay cikardi diye şaşırdık.simdi üst disler geliyor olabilir belki bilemedim 5. Ayda cikar mi ki?

Herhalde temmuz bebeleri toplu diş cikaracak ya da dönemsel bir sey🤔
Beklenen doğum tarihi neydi?
Takvime göre biz atak haftasindayiz belki sizde de atak vardır

Beklenen doğum tarihi neydi?
Takvime göre biz atak haftasindayiz belki sizde de atak vardır
14 temmuzdu ama 18 temmuzda doğdu.yani biraz ilerideyiz. Harika Haftalar kitabi var bende oradan takip ediyorum ataklari 26. Hafta atagi var sirada 23. Haftada baslayabilir diyor biz de 23. Haftadayiz ama bu uyku bozuklugu 21. haftadan beri boyle dedigin gibi gec dogdugu icin olabilir belki

Kizlar yaa benim bebegim demistim ya surekli bas parmağını emerek uyuyor bos buldukça sürekli o parmak ağızda artık korkmaya başladım emzik alıştırmaya çalışıyorum eline eldiven geçirip o şekilde unutuyorum sinir oluyor ama bu olayın kalıcı olmasından korkuyorum onun içinde uykuya dalamıyor ağlıyor öyle böyle enzimle uyutmaya çalışıyorum sizde varmi böyle birsey

14 temmuzdu ama 18 temmuzda doğdu.yani biraz ilerideyiz. Harika Haftalar kitabi var bende oradan takip ediyorum ataklari 26. Hafta atagi var sirada 23. Haftada baslayabilir diyor biz de 23. Haftadayiz ama bu uyku bozuklugu 21. haftadan beri boyle dedigin gibi gec dogdugu icin olabilir belki
Gününü doldurduğu için olacağını sanmıyorum muhtemelen takvimle uyumlu gidiyordur
Ya da 4.aydaki atak zamanı gerileme dönemindeki uyku alışkanlığı yer edinmiştir
Ya da fiziksel bi sıkıntı var
Ya da diş dönemi
Bu ara ateş takibi yapın bakalım
Toplam uyku süresi 10 saatin altındaysa doktorla görüşün

Kizlar yaa benim bebegim demistim ya surekli bas parmağını emerek uyuyor bos buldukça sürekli o parmak ağızda artık korkmaya başladım emzik alıştırmaya çalışıyorum eline eldiven geçirip o şekilde unutuyorum sinir oluyor ama bu olayın kalıcı olmasından korkuyorum onun içinde uykuya dalamıyor ağlıyor öyle böyle enzimle uyutmaya çalışıyorum sizde varmi böyle birsey
Benimkilerden biri de öyle canım
Uykuya parmak emerek dalıyor
Uyku döngülerinde parmak emerek devam ediyor
Ama sadece uykuda var derin uykuya geçince parmağını çıkartıyor
Gün içinde de parmağı ağzında ama emmiyor çiğniyor
Valla ben karışmıyorum çok rahat
Diğeri emzikle uyuyor hanımefendinin başında emzik nöbeti tutuyoruz
Düşünce uyanıyor geri vermezsek uyumuyor
Bu parmağını bulunca hiç ses çıkartmadan devam 🤣
Ne bileyim ilerde utanır da bırakır diye umuyorum

Benim bebegim de öyle. İlk 3 ay cok zor uyutuyorduk saatlerce kucakta gezdiriyorduk bir de benimki cok tombik el,kol,bel kalmadi tasimaktan hepsi sakatlandi🤭 sonra 3,5 ayliklen uykuya dalarken parmak emmeye basladi. Önce panikledim yok parmak incelmesi olur yok diş yapisi bozulur vs diye korkutan oldu. Doktora sordum plastik emmesinden cok daha iyi oldugunu bagisikliginin daha guclu olacagini kesinlikle emzik vermememi ve parmak emmesini engellememi soyledi. Cok normalmis 1yasina gelmeden gecer buyuk ihtimalle oyle 3-4yasa kadar surmez dedi.
Neyse parmak emmesi beni üzdü onceleri ama simdi iyi ki diyorum cunku kucakta tasimaktan kurtulduk, yataga koyuyorum hemen parmagi emip uyuyor. Tabi gun icinde uyanikken de eller hep agizda sadece uykusu gelir ya da sikilirsa bas parmagini emmeye basliyor o zaman dikkatini dagitip engellemeye calisiyorum sadece uykuda izin veriyorum zaten Nosking in dedigi gibi derin uykuya dalinca eli düşüyor emmiyor

Cnm uykuya daldığı anda cıkar
Yada uykuya dalacağı zaman elini okşa dikkatibi dağılsn elinden

Oldu gibi baksana bende Bal0ncuk Bal0ncuk gibi disten şüpheleniyorum yada ek gıda bizde enerji patlaması yaptı:emir_bebek::emir_bebek:
Aa hakikaten :KK70:
Ek gıda olayı fena patlama yaşatmş olabilir hahaa :KK70:

10 gün önce kayınvalidemde kalmıştık eve geldiğimiz günün gecesi 2 defa uyandı önce değişiklikten olmuştur belki düzelir dedim 10 gündür böyle. Haftaya kontrolümüz var eğer pek kilo almadıysa süt az geliyordur.
Peki yoğurdu ne kadar veriyorsun ek gidaya gecsem yiyeceği bir iki çay kaşığı onu doyurur mu ki🤔
Ya bebekler büyüyor çok fazla süt yoksa doymazlar şöyleki bazen sütün çok olur doyar ama bazen az olur olmadığı zaman açlık hep huzursuz ağlıyorlar. Ben başta çay kaşiğıyla tattırdım sonra yemek kş bir kaç gün geçti 2, 3 ymek kş derken şuan 2 ymk veya 3 yemek kş tabağa koyuyorum bazen ekmek içi bile ufalıyorum, bazen elma veya muz bir kş ezip veriyorum doyunca rahat uyuyor

Benim oğlumda 2 aydır böyle ve sürekli elini ağzından çıkarıp dikkatini datıtacak oyuncaklar eline veriyorum ki dalıp parmak emmeyi bıraksın die bazende napsam fayda etmese emzik veriyorum çoğu zamanda parmak ağzında ama bizimki hangi parmağı bulursa onu ağza koyuyor

Ayyy anne olunca vicdan yapıyorsun yemeyincede üzülüyor insan aman aç kalsın ne olcak kafasında olmuyor ki. Benimkide 2 lokma yedim koş aktan pturmamaktan o 2 lokmada çoktan mideye gitmeden eriyor
Benimkine süt içmek kolay geliyor. Yemeği doyuracak kadar yemiyor. Dediğin gibi akşama kadar hiç oturmuyor da azıcık yediği eriyip gidiyor. İnşallah bunlar yerde diğerleri de bunlardan görüp düzelir biraz🤲

Benim bebegim de öyle. İlk 3 ay cok zor uyutuyorduk saatlerce kucakta gezdiriyorduk bir de benimki cok tombik el,kol,bel kalmadi tasimaktan hepsi sakatlandi🤭 sonra 3,5 ayliklen uykuya dalarken parmak emmeye basladi. Önce panikledim yok parmak incelmesi olur yok diş yapisi bozulur vs diye korkutan oldu. Doktora sordum plastik emmesinden cok daha iyi oldugunu bagisikliginin daha guclu olacagini kesinlikle emzik vermememi ve parmak emmesini engellememi soyledi. Cok normalmis 1yasina gelmeden gecer buyuk ihtimalle oyle 3-4yasa kadar surmez dedi.
Neyse parmak emmesi beni üzdü onceleri ama simdi iyi ki diyorum cunku kucakta tasimaktan kurtulduk, yataga koyuyorum hemen parmagi emip uyuyor. Tabi gun icinde uyanikken de eller hep agizda sadece uykusu gelir ya da sikilirsa bas parmagini emmeye basliyor o zaman dikkatini dagitip engellemeye calisiyorum sadece uykuda izin veriyorum zaten Nosking in dedigi gibi derin uykuya dalinca eli düşüyor emmiyor
3. Yaştan bildiriyorum canım. Hala acıkınca ve uykuya dalarken parmak emiyor.🤷

X