Kızlar süt sağma Makinesi, biberon hazırlıklarını emzirme danışmanı da doğru bulmuyor. Ama bu süreci sizin nasıl planladığınızı bilmiyorum tabi. Çalışan anne olmanın farklı kaygıları vardır.
doğal süreci başlatın daha sonra bunlara hazırlanın bence. Emme reddi olsa dahi biberon yerine kağıt bardak yahut çay kaşığıyla beslemeye yönlendiriyorlar. Kanguru bakımı yaptırıyorlar. Ten tene temas çok önemli. emzirme sırasında bebeğinizle çıplak halde sarılarak sokularak emzirmek, onun ellerini göğsünüz üzerinde tutmak öneriler arasında. Biberona alışan bebeğin kolay süte ulaşımından dolayı tekrar memeyi alması imkansız olabiliyor. Emmek bebeği yoruyor çünkü.
gak deyince meme guk deyince meme vermek sizi korkutmasın lütfen. Sütünüzü artıracak bu. Yenidoğanları belirli saatlerde emzirme planı da yanlış diyor emzirme danışmanları. Ne kadar çok emerse,meme o kadar süt üretecek. Emsin süt kesilmesin istiyorsak sürekli memede olma halini göze almak lazım ilk haftalar.
İlk etapta mamayı, süt sağma makinesini, bibeorunu hayatınıza sokup şartlanmayın diye öneririm naçizane. Ben cehaletimden ve de evde olmanın rahatlığından böyle bir hazırlık yapmamıştım. Emzirme ile ilgili de hiç sıkıntı yaşamadım. göğüslerim çok küçüktü ve süt üretemem belki diyordum ama alakası yokmuş. Süt üretimi arz talep gibi. Bebeğin ağzındaki salgıdan bile meme süt üretimini artımaya yöneliyormuş.
doğal akışına bırakmak lazım bence. Yine cehalet mutluluktur diyerek kırsal kesimlerdeki kadınların neredeyse tamamı sadece emziryor. Çünkü doğal akış dışında bir kaygıları olmuyor.
dilerim hiç gerilmeden keyifle emzirme süreci yaşarız hepimiz.

bu yazdıklarımın içinde istisnalar olabilir beni yanlış anlamasınlar lütfen.