• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Şubat Anneleri

Hatırlıyorum 24ü önceden verdi. Ya benim arkadaş da daldı kimse de hatırlatmadı sağolsunlar, yalvar yakar 4 günü devretmediler. Ne getirirsen o dediler. Şu an idari izinlisin ya sorun olmaz işyerinden dönüşüm muhabbetine idari izinli gösterilirsin o iki gün... Tabi konuş ama bence insan kaynaklarınızla bi...
Aklıma takılan şu doktor 1 mayısa göre vermiş raporu 24+5 e denk geliyor, şu an 32 yi neye göre alacağım karıştı, ya bana verdiği günü 24+0 gibi kabul edip, 32+0 alacağım sat 6 Mayısa denk geliyor, bi yerde sat 15 mayıs gözüküyor bi yerde 1 mayıs

Arkadaşlar epidural normal doğum gerçekten sancıyı ve açıklık muayenelerini hiç hissettirmeyen süper bişey. Ama baştan şartlanmamalısınız. Kendi sancılarınız belki sizi zorlamayacak. Epidural yapıldığı zaman suni sancı da veriliyor çünkü kendi bedeniniz doğumu gerçekleştirmeyi yavaşlattığı için suni sancıdan yardım alınıyor. Epidural dozu iyi ayarlanmazsa yani az verilmezse, ıkınma hissi kayboluyor. Çoğu doktor anestezinin etkisi azalsın da ıkındıralım doğumu gerçekleştirelim diye beklemiyor. Doğumu gerçekleştirecek en büyük etken ıkınma. Gebede bunu yapamayınca karından ittirerek yardımcı oluyorlar. Yahut vakum ile alınabiliyormuş. Epizyotomi yapılma olasılığı artıyor. Çünkü ıkınma ile aslında perineyi de esnetiyoruz. Bana dozu çok vermişler. Ikınamadım doğum masasına da yüreyerek gidemedim belden aşağısını hissetmiyordum. Ama acı ve sancının olmaması o an bana çok iyi gelmişti. Doktorunuza danışınca daha doğru bilgileri anlatacaktır. İlk doğumu normal olmaya ilerleyen arkadaşlarım kendinizi korkutup kasmayın. Her gebe aynı şeyleri yaşamıyor. Bir sürü video var. Kolayca doğum yapan çok. En doğru kararı doğum sırasında doktorunuzla veriyorsunuz zaten.

Gonulmeyvesi Gonulmeyvesi canım o paylaştığın anakucağından edinmelisin. İlk ay olmasa bile sonrasında müthiş oyalayıcı. Önündeki oyuncaklarıyla oynarken yemeğimi yapıyordum. Çayımı içerken ayağımla sallıyor uyutuyordum. Çevremde arkadaşlarım da hep uykuya onunla geçmesini sağlıyordu. Genel olarak memnun kalınası bir şey.

Gonulmeyvesi Gonulmeyvesi canım o paylaştığın anakucağından edinmelisin. İlk ay olmasa bile sonrasında müthiş oyalayıcı. Önündeki oyuncaklarıyla oynarken yemeğimi yapıyordum. Çayımı içerken ayağımla sallıyor uyutuyordum. Çevremde arkadaşlarım da hep uykuya onunla geçmesini sağlıyordu. Genel olarak memnun kalınası bir şey.

Tamam inşallah size de sorduğuma göre artık gönül rahatlığı ile alabilirim 😍 burası iyi ki var
Dün eşime tecrübeli anneler bi yorum yazsın ona göre alırız dedim gülüyor 😄

Anakucağı kesinlikle alınması gerek.
Babynestte sadece uyutursunuz. Bunlarda oyalanıyorlar ,hoşlarına gidiyor. Özellikle anne karnınındaki sesleri çıkaran, rahatlatan şekilde sağlayanlar fln var.
Bende eşime zorla 4moms aldırdım🙈 inaşllah oğlışum çok severde benmkinin çenesine maruz kalmam🤷🏻‍♀️🙈
Prego fln da çok tavsiye ediliyor bir bak istersen cnm

Tamam canım çok sağol buna baktıktan sonra bide şöyle katlanır beşikler gördüm yoksa böyle bi şey mi alsam dedim ama 🙄

Eklentiler

• Screenshot_2020-12-13-14-38-12.webp
    Screenshot_2020-12-13-14-38-12.webp
    28,4 KB · Görüntüleme: 45
Olabilir . Ev botu giydikten sonra geçerse yaz :))

Tamam canım ayaklarımı sıcak tutmaya çalışıyorum aslında ama bu sancılar bi garip
İlk kez korktum niyeyse dün akşam ve gece belimden sağ kasığıma ordanda bacağıma ciddi sancı girdi ne olduğunu anlamadım :(
Akşamki o kadar sertti ki bağırdım resmen
Eşim bi an kalktı yanıma geldi yavaş yavaş geçti
Acaba yalancı doğum sancısı falan mı dedim 🙄

Tamam canım ayaklarımı sıcak tutmaya çalışıyorum aslında ama bu sancılar bi garip
İlk kez korktum niyeyse dün akşam ve gece belimden sağ kasığıma ordanda bacağıma ciddi sancı girdi ne olduğunu anlamadım :KK43:
Ayaklarını sıcak tut üşütmek cok sancı yapıyor cok ayakta kalmamaya çalış . Belden olması kısmını bilmiyorum aynen yalancı sancı olabilir ama bunu dr una danış. Özele gidiyorsan tl dan da sorabilirsin. Benmkinin insta hesabı var sorularımla bunlattım artık kadına. Benm bikez kabızlıktan göbeğim ağrımıştı , bana gel bakalım ultrasonda gebelikte hiç bir agrıyı değerlendirmeden normal kabul etmeyiz demişti. Yada tlla ulaşamazsan kontrol zamanı sor mutlaka. Korkulacak bişey yoktur Allahınizniyle içini ferah tut.

İlk kez korktum niyeyse dün akşam ve gece belimden sağ kasığıma ordanda bacağıma ciddi sancı girdi ne olduğunu anlamadım :KK43:
Bence de bu saatten sonra olan her türlü farklı ağrılarınızı doktorunuzla paylaşın son zamanlarimiz her an doğum ağrısı yaşayabiliriz, çok normal bi ağrı da olabilir ama doktor değerlendirsin. Kasilmalarimiz da olabilir bunları da düzenli olup olmadığını değerlendirmek lazım internette bilgilendirici videolar var bir izleyin kendinizi de ona göre değerlendirin 😊

Ayaklarını sıcak tut üşütmek cok sancı yapıyor cok ayakta kalmamaya çalış . Belden olması kısmını bilmiyorum aynen yalancı sancı olabilir ama bunu dr una danış. Özele gidiyorsan tl dan da sorabilirsin. Benmkinin insta hesabı var sorularımla bunlattım artık kadına. Benm bikez kabızlıktan göbeğim ağrımıştı , bana gel bakalım ultrasonda gebelikte hiç bir agrıyı değerlendirmeden normal kabul etmeyiz demişti. Yada tlla ulaşamazsan kontrol zamanı sor mutlaka. Korkulacak bişey yoktur Allahınizniyle içini ferah tut.

Sağol canım evet özele gidiyorum numarasını verdi sağolsun ama bende çok rahatsız etmek istemiyorum daha doğrusu çekiniyorum diyim 😋 cuma günü kontrolüm var o zaman sorucam inşallah
Tabi sık sık yine tekrar ederse mesaj atıcam hatta belki direk acile bile gidebilirim aynı sancı sık tekrarlarsa çünkü gerçekten dayanılmaz olur 🙄

Aklıma takılan şu doktor 1 mayısa göre vermiş raporu 24+5 e denk geliyor, şu an 32 yi neye göre alacağım karıştı, ya bana verdiği günü 24+0 gibi kabul edip, 32+0 alacağım sat 6 Mayısa denk geliyor, bi yerde sat 15 mayıs gözüküyor bi yerde 1 mayıs
24+5te 24+0 mı verdi sana? Öyle verdiyse 32+0alman lazım 32+5te🤣 nasıl başardı bunu gittiğin doktor

Bence de bu saatten sonra olan her türlü farklı ağrılarınızı doktorunuzla paylaşın son zamanlarimiz her an doğum ağrısı yaşayabiliriz, çok normal bi ağrı da olabilir ama doktor değerlendirsin. Kasilmalarimiz da olabilir bunları da düzenli olup olmadığını değerlendirmek lazım internette bilgilendirici videolar var bir izleyin kendinizi de ona göre değerlendirin 😊

Ever bi daha yaşarsam ya mesaj atıcam ya gidicem kontrolüme az kaldı gidincede sorucam internete bakınca bu kasık ve bel sancısı yalancı doğum sancısı olabilir yazıyor inşallah zamanında gelir yavrularımız 🤗

Bedeni kaç aldınız acaba

Yok canım üçüncü benim daha hiç bi şey almadım geç kalmış hissediyorum artık bi şeyler almam lazım Diye düşünüyorum diğer çocuklarımda çocuk arabamız sadeydi şimdi böyle ikili filan görünce kullAnışlı olup olmadığını bilemedim
Lacivert olanı şuanki bedenime göre aldım. Çünkü bende sadece göbek çıktı vücudumun diğer yerleri çok şişmedi. Doğumdan sonra da göbek iner zaten diye aşırı büyük almadım. Gri olanı annem büyük almış 2 beden büyük. Son aylarda şişerim belki diye 🙈🙈
Onu sen istersin canim ek ucreti var
Ozelde 500 -750 bazilarinda daha çok bazisinda daha az arasi degisiyor.
Benim doguma da zam geldi 3500 bide onu yaptirsam 4 u gececek ama bende merak ediyorum. Kararsizim.
2500larda dogum yeri bulsam iyi olurdu
Pendik medipole gidiyorum normal doğum 2250tl

24+5te 24+0 mı verdi sana? Öyle verdiyse 32+0alman lazım 32+5te🤣 nasıl başardı bunu gittiğin doktor
Şöyle ki benim ilk gittiğim hastane orası sat 1 mayıstı ama geç döllenme olduğu için sonrada bu tarih değişti ama o doktorda bu 1 mayıs olarak kaldı 🙄 ben gittiğimde de sen zaten 24 haftalıksın diyip raporu verdi ben usg göre verei zannediyorum sonrada aklıma geldi benim orada 1 mayıs gözüküyor, bugün o doktora gideceğim yapabileceğimiz bişi var mı diye

Kızlar bu arada kırk haftadan önce Doğum yaparsanız Doğum öncesi kullanamadığınız izni de Doğum sonrasına aktarabiliyorsunuz

Kızlar bu akşam hep hareketliydi maşallah. Ama sabaha karşı hep ameliyat yerimin oralarda hissettim hatta elimle hissettim🤷 Afedersiniz şimdi bildiğiniz alt bölgem ağrıyor hatta sağ tarafimin kemiği zonkluyor gibi sizce ciddimidir? Sancı, akıntı ... gibi şeyler yok ya doktoru aramadım 🤷

Back
X