- 9 Ocak 2012
- 14.717
- 28.124
Doktor önermediyse almayın bence. Bize doktor yazmıştı üşütmüş belli demişti.Sağol valla hasta olmasınlar ya, değişik binöksirüğü var doktora gittiğimizde sıkıntı yoktu, prospan mı alsam diyorum
Ben de 19.30 da başlıyorum 40 dakikaBen hergün saat 19 yada 19.30 da yapıyorum. 30 dakika
Tatlım terbiye derken sütünün artık akmaması lazım yani bebeğe göre kendisini üretiyordur demek istemiş arkadaş bence yoksa burada her şeyi konuşuyoruz göğüs meme tanı ki herkes özgürMalûm uzvumuz için ne demeliydim?
Benim de her zaman akmıyor.
Eczacı arkadaşa sorup aldım çay kaşığı verdim sanırım ilk oğlum gibi olacak bu bebeğimde, ilk oğlumda da bunu kullanmıştık diye aldımDoktor önermediyse almayın bence. Bize doktor yazmıştı üşütmüş belli demişti.
Ben tam 2.5 ay öyleydim tuvalete slingle gidiyodum. Hiçbişey çare olmadı o ne zaman bende ayrı uyumak istediyse o zaman uyudu. Hala beşikte uyumuyo ya hep sallanan 4moms ana kucağında ya hamakta. Emzik sadece işimi kolaylaştırdı almıyodu şimdi sadexe uykusu gelince alıyo uykuya geçince atıyoKızlar size çok imrendim valla nasıl vakit buluyorsunuz bana da söykeyin
Benim bebe hiç zaman vermiyor bana
Gündüz zaten az uyurdu şimdi son bir haftadır sadece kucakta kafasını göğsüme gönerek uyuyor o da ayakta duracağım aşağı yukarı sallayacağım da öyle
Bıraktığım an uyanıyor
O da beni çok yoruyor zaten bel fıtığım var
Önceden beyaz gürültüyü açardım sallardım kundak falan yapardım az da olsa uyurdu şimdi kucak işi çıktı son bir hafta valla mahvoldum
He bide hiç kendi kendine takılmıyor hep ilgi bekliyor oyun halısı falan deniyorum uzaktan izliyorum hemen mızırdanıyor oyna işte ne güzel oyuncaklar dimi
Hiç vakit kalmıyor eşimin yarfımı ile temel ihtiyaçlarımı görüyorum
O da haftaya yok şehir dışında ne yapcam bilmiyorum
Doktora sordum büyüme atağına erken girmiş,güvenli bağlanmanın güvenli ayrılmayla kesiştiği noktada filan bişeyler dedi
Harika haftalar kitabına baktım orda 19.hafta diyor sıçrama bizimki 14.haftadan mı girdi nedir
Vallahi per perişanım
Hele yardım edin bana, nasıl uyutuyonuz kızlar siz bebelerinizi
Üç çeşit hamak denedim,ayakta salladım,pışpış falan yaptım yok bas bas bağırıyor sıpa
İlk kizimda oldu canım baya uzun sürdü göz diplerine masaj yaptım kanal tıkalı olduğu için oluıyormuş hep o şekilde yaptm geçmiş tiKızlar bebişlerinde daha önce gözyaşı kanalı tıkanıklığı yaşayan oldu mu? Galiba kızımın gözyaşı kanalı tıkalı. 2,5 aylık ama sol gözü sürekli akıyor ve bu 3. iltihaplanışı. Zaten ilk ihtihabı da doğduğunun ilk haftası olmuştu. Doktor ilaç verdiydi geçmişti. Ama sonrakiler tamamen geçmedi. Sadece o gözü akıyor ve iltihaplanıyor. Pazartesi doktora götüreceğim bakalım. Bana daha önce gittiğimde tıkanıklık filan demedi ama tüm bulgular bence tıkanıklığı gösteriyor. İnternette masaj yapıldığı yazıyor ama tam olarak nereye nasıl yapılıyor anlamadım.
Benimki de canı isteyince uyuyo. Sadece öğle saatinde yaklaşık 1 saatlik uykusu var o arada spor yapıyorum. Onun dışında uyku saatleri düzensiz. Hele bugün online dersteydim dedesi geldi bakmaya ama kıyameti kopardı. Adam da bilmiyor huyunu tam, susturamadı aklım bebekte ders anlattım. Gidip kamerayı kapatıp derste emzirecektim neredeyseKızlar size çok imrendim valla nasıl vakit buluyorsunuz bana da söykeyin
Gündüz zaten az uyurdu şimdi son bir haftadır sadece kucakta kafasını göğsüme gönerek uyuyor o da ayakta duracağım aşağı yukarı sallayacağım da öyle
Bıraktığım an uyanıyor
Önceden beyaz gürültüyü açardım sallardım kundak falan yapardım az da olsa uyurdu şimdi kucak işi çıktı son bir hafta valla mahvoldum
He bide hiç kendi kendine takılmıyor hep ilgi bekliyor oyun halısı falan deniyorum uzaktan izliyorum hemen mızırdanıyor oyna işte ne güzel oyuncaklar dimi
Doktora sordum büyüme atağına erken girmiş,güvenli bağlanmanın güvenli ayrılmayla kesiştiği noktada filan bişeyler dedi
Harika haftalar kitabına baktım orda 19.hafta diyor sıçrama bizimki 14.haftadan mı girdi nedir
Vallahi per perişanım
Üç çeşit hamak denedim,ayakta salladım,pışpış falan yaptım yok bas bas bağırıyor sıpa
Kızımın sadece sağ gözünde akıntı var. İki gözüne de mi yapmam lazım acaba. Ben tek gözüne yapıyordumİlk kizimda oldu canım baya uzun sürdü göz diplerine masaj yaptım kanal tıkalı olduğu için oluıyormuş hep o şekilde yaptm geçmiş ti
4. Ay atağı 14. Haftayla 19.hafta arasıymış benimde merak ettiğim 5 hafta mı sürecek :) bi huysuzluk peşinde :) pışpışlamadan ayakta sallamadan bırakınca gözleri açıyo ağlamaya başlıyo birde kendim ettim kendimbuldum gözlerimizi bişeyle örtmeden uyumuyo nasıl geri alıştırmam lazım bebek arabasında bile gözleri örtüyoruz yoksa çılgınlar gibi ağlıyo :)Kızlar size çok imrendim valla nasıl vakit buluyorsunuz bana da söykeyin
Bıraktığım an uyanıyor
Vallahi per perişanım
Ayy ne guzel iste, benimkine ortemiyorum, basta alistirdim babasi nefessiz kalir bisey olur diye acti hep, oysa burnu acikta kaliyo sadece gozlerini kapatiyordum, sonra okudum bi uzman aciklamasi rahat uyumasi icin uyku perdesi kullanilmali diyordu, uyuduktan sonra acilmaliymis, simdi de hicbisey degmiycek yuzune, ama saga sola bakicam diye uyuyamiyor ki, bir de geriye bakiyor yattigi yerde korkuyorum kaycak gozu diye, siz neden birakmak istiyorsunuz ortuyu ?4. Ay atağı 14. Haftayla 19.hafta arasıymış benimde merak ettiğim 5 hafta mı sürecek :) bi huysuzluk peşinde :) pışpışlamadan ayakta sallamadan bırakınca gözleri açıyo ağlamaya başlıyo birde kendim ettim kendimbuldum gözlerimizi bişeyle örtmeden uyumuyo nasıl geri alıştırmam lazım bebek arabasında bile gözleri örtüyoruz yoksa çılgınlar gibi ağlıyo :)
Kafasını cok oynatıyo 2 dk yanndan ayrılsam yüzü kapanmış oluyo. Uyuduğunda açıyorum bu seferde uyanıyo sürekli arıyo örtüyü. Örttüğüm anda uyuyo diye kolayıma geldiydi ellerini ağzına götürmeye başlayınca örtüyüde ağzına sokmaya başladıAyy ne guzel iste, benimkine ortemiyorum, basta alistirdim babasi nefessiz kalir bisey olur diye acti hep, oysa burnu acikta kaliyo sadece gozlerini kapatiyordum, sonra okudum bi uzman aciklamasi rahat uyumasi icin uyku perdesi kullanilmali diyordu, uyuduktan sonra acilmaliymis, simdi de hicbisey degmiycek yuzune, ama saga sola bakicam diye uyuyamiyor ki, bir de geriye bakiyor yattigi yerde korkuyorum kaycak gozu diye, siz neden birakmak istiyorsunuz ortuyu ?
Yalnız değilsin şişmandaşOoo ben uzaklardayken herkes diyete başlamış nerdeysebelki de aranızda en şişko benim ama hala kendimş hazır hissedemedim nedense neler yapıyorsunuz ya motive olmam lazım
Damatlığını da görürsün inş. İlk gün huysuz oluyor sonra bitiyor olayBugün oğlum sünnet oldu arkadaşlar sağlıkla atlatacaz İnşallah çok fena calpol la duruyor resmen göz açıp kapasam 1 hafta geçmiş olsa kötüyüz ama düşündüğümden de kötü değil
Şifa olsun inş kuzuyaEczacı arkadaşa sorup aldım çay kaşığı verdim sanırım ilk oğlum gibi olacak bu bebeğimde, ilk oğlumda da bunu kullanmıştık diye aldım
Ortuyu kaldirinca uyanmasi kotu olur tabi, oysa ne bilirsin yuzundeki ortuyu uyumussun yat uyu isteKafasını cok oynatıyo 2 dk yanndan ayrılsam yüzü kapanmış oluyo. Uyuduğunda açıyorum bu seferde uyanıyo sürekli arıyo örtüyü. Örttüğüm anda uyuyo diye kolayıma geldiydi ellerini ağzına götürmeye başlayınca örtüyüde ağzına sokmaya başladı
Yalnız değilsin şişmandaşbi ara başladım amaaaa 2 çocukla kendime ayrı yemek yapamadım elimde kaldı
Damatlığını da görürsün inş. İlk gün huysuz oluyor sonra bitiyor olay
Şifa olsun inş kuzuya