2021 Şubat Anneleri

11-13. Haftalar atası gösteriyor atak ama bebeğe göre önce veya sonra da başlayabilir. Huzursuzluk uykusuzluk memede kıpırdanmalar falan yazıyordu ve biz de yaşıyoruz. Benimki 15 şubat doğumlu dünden beri huyu değişti
Off aynen ne güzel düzenimiz oturmuştu. 2 gündür uyku saatleri kaka saatleri değişti. Memeyi alıp bırakıyor alıp bırakıyor.

Gögüslerine mi masaj yapıyorsunuz? iki doğumum un sonrasında da memelerine asla masaj yapmayın diye uyarmıştı çocuk doktorları, enfeksiyon oluşabilir demişti biri.
Sürekli yapmadım canım öyle denk geldi banyo yaptırırken fark ettim ama normal galiba

Yok ismini bilmiyo ama sese bakıyo şuan gözleriyle takipte ediyo :) şapşii yaa büyüyo resmen 🙈
CAnım aynen bizimki de takipte sürekli. Çok büyümüşler ilk fıtolarına bakınca şok oldum 😀😀 ismini daha öğrenmedi ama seslenince bakıyo sese
Yaa ne zaman oldu bu hangi aylarda. Valla dökğlecek gibi değil 3 aylık oldu arkaya dogru tarıoz fırça saclımı😂 ama dr pipisinin altına baktı rengi açılacak beyaz kumral bir cocuk olacak dedi. Ordan anlaşılır annem öyle derdi dedi doktpru😂😂 ben esmer baba esmer abla açık kumral . Bakalım bekliyoruz.
Benimki de çok saçlı doğdu ve siyah saçlı doğdu teni de esmer. Ama karı koca biz beyaz tenliyiz herkes bu çocuk kime çekti diyor. Bakalım be olacak ileride

Günaydın anneler gününüz kutlu olsun.
Benim mimik kızım adını öğrendi sanırım bakıyor adına. Gözle takip var. Bizleri tanıyor anne baba abiyi. Aguluyor gülüyor. Çıngırak falan tutamıyor korkuyor hatta eline verince. Yan dönüyor. Ellerini keyifle emiyor 😬 bir de uykusu çok bozuk. Uykusuzluktan başım ağrıyor. Büyüğüm de tabletle yatıp kalkıyor ilgilenemiyorum çünkü. Ev aşırı pis her yer her yerde. Kocam gelip bir temizlik bir yemek yapsa 2 saatte uyumama yardım etse en büyük hediye olur ama nerdeeee??? Tek çocuk büyüten benmiymişim!

Birde haftaya kontrolü var , ilk ay 1200 kg aldı,2.ay bir kilo aldı, bu ay cok almadı gibi gelıyor kaç
CAnım aynen bizimki de takipte sürekli. Çok büyümüşler ilk fıtolarına bakınca şok oldum 😀😀 ismini daha öğrenmedi ama seslenince bakıyo sese

Benimki de çok saçlı doğdu ve siyah saçlı doğdu teni de esmer. Ama karı koca biz beyaz tenliyiz herkes bu çocuk kime çekti diyor. Bakalım be olacak ileride
ikinizde beyazsanız oda beyazlaşır kesin. Ama biz karı koca esmeriz ablasına cekerse pamuk gibi bize cekerse kara böcik olarak kalır😂 ama çok değişiyorlar ya bizimkininde bir sacı var maşşalahı var yani ama alnı çok açık 😂 Allahım sağlıkla büyümeleri nasip etsin .
Hamilelik sürecinden beri birlikteyiz ana gibi analarız hepimiz😂 hepinizin anneler gününü kutluyorum güzel annelerim. Evlatlarımzla ailemzle güzel ömürler diliyorum

Selam anneler nasılsınız? Oğluma 3 ay probiyotik damla kullandım, kestim 3 aylık dolunca. Normalde günde en az 3 kez kaka yapardı. Biraz mukus mevcuttu. Alerji şüphem var. Kusuyor da bazen. Bugün 3. Kakasını yaptı, köpük köpük geldi. Kokuyor da. Dün 6 kez yaptı. Ateş ya da huysuzluk olmadığından enfeksiyon şüphem yok. Resmi atıcam affınıza sığınıp, alerjik bebek anneleri var mı sizlerde de böyle Bi durum.

Biraz arastirdim yesil renk ve mukus usutme belirtiside olabilir diyordu tabiki takip edin, gecmezse gidin dra, ben biraz daha rahat bir anne oldum, yani ilk baslarda cok pinpirikliydim, gecmeyen sarilikti kizim 2 ay sonunda gecti ama ben niye gecmedi diye korktum goturdum hep en son elinden 5 tup kan alip karaciger incelemesi yapicaz dediler, idrarda cok enfeksiyon var hast. yatis yapcaz dediler, o minicik elin morlugunu hala unutamam, o gozume baka baka agladi ben agladim, 5 tanede antibiyotik igne verdi idrar enf icin, sonra baska bi ozelden tecrubeli yasli bi dra goturdum kizdi bana sut sariligi hic duymadin mi , su cocugun elinine bak nasil kiydiniz dedi, ben 1 yasina kadar kan alinmasini onaylamam, idrar kulturu yapalim dedi.
Ve idrar sonucumuz temiz cikti, hastaneyle kalsaydim ki medicana , cocugumu yatircaklardi 1 hafta, o gun cok aglarsa, huysuzsa genel kontrole gel 1 ay sonra , bu kizida biraz sari sevcen annesi dedi, 😊cok sukur 2. ayin sonuna dogru gecti sariligimiz, cok pismanim kan aldirip canini yaktigima, mesela simdide kusmasi var, emiyor ve bazen tamamini bazen birazini cikariyor, 2.ay kontrolunde soyledim medicanada ki baska bir dra, gaviscon verdi gecmezse endeskopi yapalim gelin dedi, ne ilaci aldim ne de gittim, bezler gunluk 5 6 dolu dolu cikiyor, kiloda aliyor, o kusuyo ben emziriyorum, o yuzden kakayada cok takilmadim, usutmedendir diye dusundum, cok sukur normale dondu, benimde merak ettigim alerjik bebelerin kakasi hep yesil ve mukuslu mudur?

Egzaması olan bebeklerimiz nasıllar şimdi? Buradaki arkadaşlarımın önerdiği kremler, yöntemlerle birlikte bir de annemi dinleyip uzaktan ehline dua ettirdik.her yolu denemek istedim çünkü resmini gören arkadaşlarım biliyor çok fenaydı oğlumun yüzü. Diyeti bırakmama rağmen tekrarlamıyor şuan için.

Merhaba hanımlar. Bebeğinde süt alerjisi olan var mı acaba?
Merhaba hanımlar Benimde bebeğimin alerjisi var süt ve yumurta tabi ben bilmiyordum egzamaya ve kırmızı lekelere dönmüştü oylelikle gittik hastaneye ve alerjisi çıktı sonradan farkettim ki mukuslu yeşilli kakalar sürekli kaka yapma ve gaz sıkıntısı geçmişini sordu
Diyetin 4.günü gaz sıkıntımz azaldı egzama hafifledi ve mustela Stelatopia serisini önerdi onu kullanıyorum

Benim mimik kızım adını öğrendi sanırım bakıyor adına. Gözle takip var. Bizleri tanıyor anne baba abiyi. Aguluyor gülüyor. Çıngırak falan tutamıyor korkuyor hatta eline verince. Yan dönüyor. Ellerini keyifle emiyor 😬 bir de uykusu çok bozuk. Uykusuzluktan başım ağrıyor. Büyüğüm de tabletle yatıp kalkıyor ilgilenemiyorum çünkü. Ev aşırı pis her yer her yerde. Kocam gelip bir temizlik bir yemek yapsa 2 saatte uyumama yardım etse en büyük hediye olur ama nerdeeee??? Tek çocuk büyüten benmiymişim!
AH canım seni çok iyi anlıyorum ben de buna benzer haldeyim kocadan hayır görmüyorum hep bi bahanesi var. Allah bizlere güç versin
Birde haftaya kontrolü var , ilk ay 1200 kg aldı,2.ay bir kilo aldı, bu ay cok almadı gibi gelıyor kaç

ikinizde beyazsanız oda beyazlaşır kesin. Ama biz karı koca esmeriz ablasına cekerse pamuk gibi bize cekerse kara böcik olarak kalır😂 ama çok değişiyorlar ya bizimkininde bir sacı var maşşalahı var yani ama alnı çok açık 😂 Allahım sağlıkla büyümeleri nasip etsin .
Hamilelik sürecinden beri birlikteyiz ana gibi analarız hepimiz😂 hepinizin anneler gününü kutluyorum güzel annelerim. Evlatlarımzla ailemzle güzel ömürler diliyorum
Şuan yan yana aynada bebeğime bakıyorum tahin pekmez gibiyiz renk farkından. Zaten kara çocuğumu pekmez diye seviyorum 😀😀

hepinizin anneler gününü kutlarım hanımlar. Hamilelikte çeşitli zorlukları aştık, lohusalıkta baskıları geçtik, kocadan yüzümüz gülmedi belki ama bebeklerimiz bize yeter. Onların gülmeleri bize hediye. Bizim gibi güçlü olsunlar inşallah 🍀

Ya kızlar bebegim kala yapınca acıyorum altını su gibi eskiden yine ğütür pütür olurdu şimdi hep o mukusluluk devam ediyor ve su gibi isal . Normal mi acaba . Dr a götüreyimmi bunun için
Canım 2 3 gün önce bizim de aşırı cıvıktı rengi hardal sarısıydı ishaldi galiba 🙄hiç beline kaka çıkmazdı 2 kere kıyafet değiştirdim 😐
1 gün böyle devam etti sonra normale döndü acaba üşüttü mü dedim bende ama bilmiyorum

Merhaba hanımlar Benimde bebeğimin alerjisi var süt ve yumurta tabi ben bilmiyordum egzamaya ve kırmızı lekelere dönmüştü oylelikle gittik hastaneye ve alerjisi çıktı sonradan farkettim ki mukuslu yeşilli kakalar sürekli kaka yapma ve gaz sıkıntısı geçmişini sordu
Diyetin 4.günü gaz sıkıntımz azaldı egzama hafifledi ve mustela Stelatopia serisini önerdi onu kullanıyorum
Benim bebeğim 20 günlük ama 2. Günden beri gazlı ve huzursuz. Belirli saatlerde ağlıyor sancılanıyor bunun kolik olduğunu düşünüyorum. Her bezi kakalı.makat kısmında da pişiği var bu durum bana alerjiyi çağrıştırdı. Ebeye danıştım her bezin kakalı olması çok normal dedi. Kilo alıyor kakasında kan da yok o yüzden alerji demek doğru değil dedi.Ben yine de 3 gündür süt ve ürünlerini tüketmiyorum. Şu ana kadar bi değişiklik yok hala aynı saatte gaz sancısı çekiyor ve hala her bezi kakalı.

Hayır canım (taşa tutan olmasın, aşı karşıtı değilim) ilk çocuğuma doktor alerjik olabileceğinden önermedi, bunda da benim alerji şüphem mevcut, bugün 5. Gün geçen bahsettiğim durumu hala düzelmedi. Rota aşısı Allah korusun bağırsak düğümlenmesine bile neden olabiliyor alerjik bebeklerde. Ama rota virusu kaptı diyelim ilk 48 saat önemli azcık ateşlense doktordayız ki öyle bi ishal de ateşte hiç bir anne babanın evde duracağını sanmam. Rota viirusunde geç kalınması problem o da immün sistemi zayıf bebeklerde. şu kar zarar hesabında bana yaptırmamak mantıklı geldi. Rabbime emanet🙏

Benim bebeğim 20 günlük ama 2. Günden beri gazlı ve huzursuz. Belirli saatlerde ağlıyor sancılanıyor bunun kolik olduğunu düşünüyorum. Her bezi kakalı.makat kısmında da pişiği var bu durum bana alerjiyi çağrıştırdı. Ebeye danıştım her bezin kakalı olması çok normal dedi. Kilo alıyor kakasında kan da yok o yüzden alerji demek doğru değil dedi.Ben yine de 3 gündür süt ve ürünlerini tüketmiyorum. Şu ana kadar bi değişiklik yok hala aynı saatte gaz sancısı çekiyor ve hala her bezi kakalı.

Canım bizim de öyleydi özellikle ilk 1.5 ay sen yediklerine çok dikkat et
Sütlü şeyler tüketme gaz yapıcı şeyelr yeme ilk zamanlar simdirimleri çok daha hassas o yüzden gaz sancısı da çok oluyor
Ben meyve bile yemedim komposto içtim meyveleri pişmiş şekilde tükettim, süt asla içmedim çünkü bende aşırı gaz yapıyor şuan da da içmiyorum gerçi,
Sütlü tatlı da yemiyodum yoğurt yemiyodum bi çok sebzeyi tüketmedim sebzelerden sadece ıspanak tükettim daha çok protein ağırlıklı beslendim bakliyat hiç tüketmedim o yüzden çok zorlu geçirmedik bu süreci
Şimdi yavaş yavaş yiyorum her şeyden daha hafif atlatıyoruz sancıları bazen çok oluyor tabi o ayrı
Bu arada pişik için mutkaka her bez açışında krem kullan ben sudocrem kullanıyorum doğduğundan beri memnunum

Ben de doğduğundan beri onu kullanıyorum egzama sıkıntımız olmadı ama bi kaç gündür dudağının altında kırmızı lekeler oluştu. Salyadandır belki diyorum. randevu aldım bayram sonrası götüreceğim doktora ben de hayırlısıyla

Canım Allah yardımcın olsun sıkma canını erkeklerin hemen hepsi böyle
Geçen bende iftata yemek yetiştirmeye çalışıyorum bebeğim de huzursuz sallanmak istiyor eşimde gün boyu uyudu ve hala uyumaya devam ediyodu
Dedim ki biraz salla bi saat kaldı yemek yetişmicek baktım triplendi
Lütfen beni bi daha ıykumdan uyandırma diyo sonrada 😡 şaka mı bu dedim 😠 çünkü kendisi normalde anlayışlıdır 😕
Evin dırumuna gelince valla her zaman temiz düzenli olamıyor hepimiz aynıyız anın tadını çıkar yapabildiğin kadarını yap
Ve mutlu ol 😍 bebeklerimiz herşeyden önemli

Kızlar egzama nasıl oluyor ve nerelerde oluyor
Yeşil kaka arada bizdede oluyor 🙄
Şimdi benimde aklıma takıldı bu mevzu acaba bizdede varda ben mi farkedemedim

Adrenalin içeren bi fotoğraf 😄
Çok geriliyorum yaa neyse ki bu seferde atlattık

Kızlar bebekleriniz de yastık kullanıyor musunuz ? Ben kullanmıyorum ama acaba kullanmalı mıyım ?
Bide kusma durumları nasıl
Benim bebeğim emdikten sonra az miktarda kusuyor normalde
Ama bu gece ve sabah baya fazla kustu acaba mdesini mi üşüttüm 😣

Eklentiler

• 20210509_110547.jpg
    20210509_110547.jpg
    100,7 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Hayır canım (taşa tutan olmasın, aşı karşıtı değilim) ilk çocuğuma doktor alerjik olabileceğinden önermedi, bunda da benim alerji şüphem mevcut, bugün 5. Gün geçen bahsettiğim durumu hala düzelmedi. Rota aşısı Allah korusun bağırsak düğümlenmesine bile neden olabiliyor alerjik bebeklerde. Ama rota virusu kaptı diyelim ilk 48 saat önemli azcık ateşlense doktordayız ki öyle bi ishal de ateşte hiç bir anne babanın evde duracağını sanmam. Rota viirusunde geç kalınması problem o da immün sistemi zayıf bebeklerde. şu kar zarar hesabında bana yaptırmamak mantıklı geldi. Rabbime emanet🙏
Cnm benim 2 çocuk biliyorsun. Hiç aşı da sıkıntı yaşamadık ikisinde de. Ama bu rota mahvetti ki alerjik değil. Yaptırmamam çok isabet olmuş

Cnm benim 2 çocuk biliyorsun. Hiç aşı da sıkıntı yaşamadık ikisinde de. Ama bu rota mahvetti ki alerjik değil. Yaptırmamam çok isabet olmuş
Ya geçmiş olsun😒 değişiyor işte tepkiler bebişler de, miinacıklar kıyamam. Çabuk atlatsın inşallah kuzucuk. sen de teksin ben gibi iki çocukla, Allah yardımcın olsun.

Adrenalin içeren bi fotoğraf 😄
Çok geriliyorum yaa neyse ki bu seferde atlattık

Kızlar bebekleriniz de yastık kullanıyor musunuz ? Ben kullanmıyorum ama acaba kullanmalı mıyım ?
Bide kusma durumları nasıl
Benim bebeğim emdikten sonra az miktarda kusuyor normalde
Ama bu gece ve sabah baya fazla kustu acaba mdesini mi üşüttüm 😣
Normalde 2 yaşa kadar ihtiyaçları yok yastığa. Ama ben Kustuğu için, pamuk bebe yastığı kullanıyorum başının altına bir aydır. Yastığa rağmen hatta sırtına yasladığım yastığa rağmen dönüp sırt üstü uyuyor😂

X