Önceden gğnde 3-4 kez kaka yapan kızım 2 günde bir yapmaya başladı ama çok huzursuzluk yapmadı bu onda. Ya da ben anlamadım zaten hiç uyumadığı içinCerraha götürmedim ama doktor 2 tane krem verdi anestol bepanten karıştırıp sürüyorum. Sizin kaka probleminiz var mıydı kızım 3. Gün yine kaka yapmadı
2. Gün yaptığında kabız gibi mi, gaz çıkışı var mı? Fitilsiz yapamıyor 2 gün bekleyip vermiştim üstünden 2 gün gecti yine yapmadı. Bugun gazda yok şimdi cerrahiye gidiyoruz. Çok acı çekiyor gibi ıkınıyor ağlıyorÖnceden gğnde 3-4 kez kaka yapan kızım 2 günde bir yapmaya başladı ama çok huzursuzluk yapmadı bu onda. Ya da ben anlamadım zaten hiç uyumadığı için
4,5 gün beklemedim hiç 2 gün yapmadı fitil verdik simdi yine yapmadı ondan önce gübde 5,6 kez kaka yapardı, ıkınma yine vardı kıpkırmızı oluyordu doktora söyledim normal demişti her çocuk doktoruna da güvenmemek lazım. Sizin makatta darlık veya alerji çıkmadı dimi. Nette okudum bu ikisini gördüm hep. Allah şifa versin canım kızıma gecen kabız oldum bu yaşta ben bile katlanamıyorum küçücük bebekler nasıl başetsinBebeklikten beri dr dr geziyorumçözüm yok henüz. Çünkü korku oluştu kaka tutuyor. Anne sütüyle 4 5 günü bulurdu, kaka yapması.anne sütünü bırakınca daha beter oldu, çatlak oluştu o oluşuna da kısır döngüsü başladı, kaka tutuyor korkusundan. Şimdi tuvalet eğitimine başladım oturarak yapmayı öğrenirse belki biraz daha rahat eder. Bir de benim de randevum var çocuk cerrahiye çünkü bir aydır midesi ağzına geliyor ve nefesi kokuyor. Kabızlık reflü yapabilir demişti son gittiğimiz dr, ama emin olmak istiyorum...
Benim kizimda en az 5 günde bir yapiyor kakasını. Mama veriyor musunuz bilmiyorum,ben doktora sordum anne sütü alan çocuklarda normalmiş. Kizimda çok ağlayıp ikiniyor, dayanamadığım yerde ben yaptırıyorum Yağ yada sabun ile. Cok rahatsız olmazsa kendi yapmasını bekliyorum4,5 gün beklemedim hiç 2 gün yapmadı fitil verdik simdi yine yapmadı ondan önce gübde 5,6 kez kaka yapardı, ıkınma yine vardı kıpkırmızı oluyordu doktora söyledim normal demişti her çocuk doktoruna da güvenmemek lazım. Sizin makatta darlık veya alerji çıkmadı dimi. Nette okudum bu ikisini gördüm hep. Allah şifa versin canım kızıma gecen kabız oldum bu yaşta ben bile katlanamıyorum küçücük bebekler nasıl başetsin
Gaz yapıyo mu peki, gazı da çok azalınca panik olduk bide makatta çatlak var. Ben anne sütü veriyorum gecen hafta 2,3 kez mama verdim sütüm az gibi gelince. Normal mi diyosun. Çocuk çok huzursuz özellikle emdikten hemen sonra ıkınıp ağlıyo çok üzülüyorumBenim kizimda en az 5 günde bir yapiyor kakasını. Mama veriyor musunuz bilmiyorum,ben doktora sordum anne sütü alan çocuklarda normalmiş. Kizimda çok ağlayıp ikiniyor, dayanamadığım yerde ben yaptırıyorum Yağ yada sabun ile. Cok rahatsız olmazsa kendi yapmasını bekliyorum
Biogaia önerdi onu kullanıyoruzDamla ne verdi?
Bizim çatlak hariç aynı sorunlar var bence normal ama bilemedimGaz yapıyo mu peki, gazı da çok azalınca panik olduk bide makatta çatlak var. Ben anne sütü veriyorum gecen hafta 2,3 kez mama verdim sütüm az gibi gelince. Normal mi diyosun. Çocuk çok huzursuz özellikle emdikten hemen sonra ıkınıp ağlıyo çok üzülüyorum
Gaz eskisi kadar cikarmiyo ama sancısı çok oluyor, normal dedi doktor özellikle sordum. Her emzirmeden sonra mutlaka gazını çıkarmak lazım uyumuş olsa bile, makat çatlağı kısmını hic bilmiyorum başıma gelmedi ama gaz çok olunca işte kakayı engelliyor, ilk kizimda çok yaşadım haftada Bi giderdik lavman yaparlardı, sende beslenmene dikkat et ki yediğin şeyler onu da rahatlatsin, ben mesela surekli kayısı hoşafı iciyorum sekersiz hatta bazen bebeğe de 1 2 çay kaşığı veriyorum oda rahatlatiyorGaz yapıyo mu peki, gazı da çok azalınca panik olduk bide makatta çatlak var. Ben anne sütü veriyorum gecen hafta 2,3 kez mama verdim sütüm az gibi gelince. Normal mi diyosun. Çocuk çok huzursuz özellikle emdikten hemen sonra ıkınıp ağlıyo çok üzülüyorum
4,5 gün beklesem yapar mıydı acaba, gaz çıkartıyodu dün bugun o da gittiBizim çatlak hariç aynı sorunlar var bence normal ama bilemedim
İnan Bi haftadır bende de var kabızlık o da gecmiş olabilir mi acaba, 3 gündür kayısı hoşafı içiyorum. Çorbaların çoğu gaz yapuyo diye kuru besledim galiba biraz. İlk kızının ne zaman düzeldi kakası kaç aylıktıGaz eskisi kadar cikarmiyo ama sancısı çok oluyor, normal dedi doktor özellikle sordum. Her emzirmeden sonra mutlaka gazını çıkarmak lazım uyumuş olsa bile, makat çatlağı kısmını hic bilmiyorum başıma gelmedi ama gaz çok olunca işte kakayı engelliyor, ilk kizimda çok yaşadım haftada Bi giderdik lavman yaparlardı, sende beslenmene dikkat et ki yediğin şeyler onu da rahatlatsin, ben mesela surekli kayısı hoşafı iciyorum sekersiz hatta bazen bebeğe de 1 2 çay kaşığı veriyorum oda rahatlatiyor
3 aydan sonra duzelmisti, tabi senin yediklerinden çok etkileniyor bol bol su iç,hoşafı içmeye devam et hem süt için faydalı hem kabızlık için. Bizde şey derler bebek böyle gunlerce kakasını yapmazsa, sütün yağlı ve bebeğe yarıyor kilo alıyor derler, aslında doktor da normal olduğunu söylüyor ama bizler dayanamıyoruz sancı yada aglamalarina, azalttik inşallah 3 aydan sonra çok rahatlıyor bebekler. İki kizim cok rahatlamıştı ona güvenerek kendimi rahatlatiyorum bakalim inşallah miniklerde öyle olurİnan Bi haftadır bende de var kabızlık o da gecmiş olabilir mi acaba, 3 gündür kayısı hoşafı içiyorum. Çorbaların çoğu gaz yapuyo diye kuru besledim galiba biraz. İlk kızının ne zaman düzeldi kakası kaç aylıktı
Cerraha götürmedim ama doktor 2 tane krem verdi anestol bepanten karıştırıp sürüyorum. Sizin kaka probleminiz var mıydı kızım 3. Gün yine kaka yapmadı
Kızlar anestolu bebeğinizin makatına mı sürüyorsunuz ? Benim göğüs uçlarım çok ağrıyor diye genel cerrah göğüs ucunun sürüp emzireceğim zaman yıkamamı söylemişti. Araştırmalarım sonucu bebeğe geçtiğini öğrendim.O yüzden kullanmadım şimdi sizin Doktorlar nasıl makata sürülür söyleyince acaba kullansam mı dedimBenim bebeğimde oldu. Dışardan 2 haftada anca iyileşti. Acısını alsın diye anestol sürüyordum. Bi de hemoroid kreminden ama ağlaması kesilmiyordu. Eczanenin kendi hazırladığı pişik kremini sürdüm. Onu sürünce rahatladı içinde ne var bilmiyorum. 2 hafta sonra sürmeye tekrar devam ettim makatın içinde de çatlak olabilir diye. O krem geçirdi.
Cnm sizi kim yönlendirdi kalça usg ye? Ne zmna kadar yaptrımk gerekiyormuş? Benim dr um bir şey demedi hatta kalp kontrolüne de gitmemiz gerektiğini söyledim hamileyken söylemişlerdi diye çok gerekli görmedi. Geçiyor dedilerse takip et cnm ama içine sinmediyse başka bir dr a daha götürmekte fayda var bnce. Netten araştırdn mı?Bizde bugun kalça usg gittik.. dr muayene sinde testsindeki suyu fazla dedi çocuk cerrahı görsün dedi devlet hast. Özel hast. Doğum yaptım doğum yaptığım hastenede çocuk dr muayenesinde dr sıvı var ama 6 aya kadar geçyo skıntı yapmayon demişti o yüzden kafama takmamıştım şimdi böyle deyincenapıcam ben
Psikolojimiz allak bullak zaten, kaka yapınca evde bayram havası. Gastrolog elle muayene etti bir şey demedi dar falan. Alerji doktoru da kontrolünde alerjik olduğunu düşünmediğinden test yapmadı.4,5 gün beklemedim hiç 2 gün yapmadı fitil verdik simdi yine yapmadı ondan önce gübde 5,6 kez kaka yapardı, ıkınma yine vardı kıpkırmızı oluyordu doktora söyledim normal demişti her çocuk doktoruna da güvenmemek lazım. Sizin makatta darlık veya alerji çıkmadı dimi. Nette okudum bu ikisini gördüm hep. Allah şifa versin canım kızıma gecen kabız oldum bu yaşta ben bile katlanamıyorum küçücük bebekler nasıl başetsin
Annemde diyor sütün yağlı ondan olmuştur diye, Sağınca bakıyorum Hakkaten yağlı baya bu makat çatlağı olmasa hiç müdahale etmicektim. Cerrah Bi görsün de içim rahat etsin en azından. Ne zormuş cocuk sahibi olmak Allah beterinden sakınsın insan deli olur3 aydan sonra duzelmisti, tabi senin yediklerinden çok etkileniyor bol bol su iç,hoşafı içmeye devam et hem süt için faydalı hem kabızlık için. Bizde şey derler bebek böyle gunlerce kakasını yapmazsa, sütün yağlı ve bebeğe yarıyor kilo alıyor derler, aslında doktor da normal olduğunu söylüyor ama bizler dayanamıyoruz sancı yada aglamalarina, azalttik inşallah 3 aydan sonra çok rahatlıyor bebekler. İki kizim cok rahatlamıştı ona güvenerek kendimi rahatlatiyorum bakalim inşallah miniklerde öyle olur
Annemde yazık kendini suçluyor geçen dikine yarım fitil koymuştu acaba ondan mı catlak oldu diye. Valla gaz sesine hasret kaldı bu kulaklarPsikolojimiz allak bullak zaten, kaka yapınca evde bayram havası. Gastrolog elle muayene etti bir şey demedi dar falan. Alerji doktoru da kontrolünde alerjik olduğunu düşünmediğinden test yapmadı.
Dikine yarım kesilmiş fitilden zarar gelmez. Rabbim şifa versin hepinizin bebişlerine, cidden çok zor...
Belki son çare vermiştir doktor bize kremi heralde yapılacak Baska bişi kalmadı diye sen yine de sürme bence, usg yi dün çocuk doktorum yönlendirdi karın ve kalça çekildi rutinmişKızlar anestolu bebeğinizin makatına mı sürüyorsunuz ? Benim göğüs uçlarım çok ağrıyor diye genel cerrah göğüs ucunun sürüp emzireceğim zaman yıkamamı söylemişti. Araştırmalarım sonucu bebeğe geçtiğini öğrendim.O yüzden kullanmadım şimdi sizin Doktorlar nasıl makata sürülür söyleyince acaba kullansam mı dedimçünkü ağlayarak Bir Çığlık atarak emziriyorum.
Cnm sizi kim yönlendirdi kalça usg ye? Ne zmna kadar yaptrımk gerekiyormuş? Benim dr um bir şey demedi hatta kalp kontrolüne de gitmemiz gerektiğini söyledim hamileyken söylemişlerdi diye çok gerekli görmedi. Geçiyor dedilerse takip et cnm ama içine sinmediyse başka bir dr a daha götürmekte fayda var bnce. Netten araştırdn mı?
Kakaya hasret kaldık bu nasıl bişiymiş yaBenim bebişte in son cuma kaka yapmıştı, bugün 6. gün 10 güne kadar normal diye üstüne düşmüyorum, kayısı yiyorum ama değişiklik yok