- 12 Mart 2017
- 129
- 169
- 103
- 31
- Konu Sahibi Meleqimmelek7890
Öncelikle hoşgeldiniz kendi sürecinden bahsedeyim sizlere. 5 yıllık evliyim. Benim troid ve insilün direnci hariç rahatsızlıgım yok ha birde kan pıhtılaşma sorunum var ama hepsi tedavi ile normal aralıkta artık. Eşim ilk varikosel ameliyatını askerde açık ameliyat şeklinde olmuş ancak tutmamış sonrasında evligimizin 4. Yılında 2 ameliyatı oldu ancak oda tutmadı. Sonrasında sperm sayısı azalıyor diyerek bizi tüp bebege yönlendirdiler bu arada sayı 5 milyon altı morfoloji 0 hız 14. İlk deneyimim berbattı yogun bakımda yattım ve hiç içime sinmedi 18 yumurtadan 5ç güne giden 1 tane oldu. Hastanenin sorunu oldugunu düşündüm transfer olmak bile istemedim. Ama zorlasa olsa oldum be negatifi gördük. Çok yıkıcı bir süreçti sonra 20 gün içinde biz Ankara da Aygül demirol hocaya gittik. Bize kan testleri genetik testler trombofoli paneli yaptı. Sonuçlar çıkana kadar da takviyeler ve eşime igne verdi. Sonuçlar temiz çıktı bende kan pıhtılaşma çıktı. Neyse maddi açıdan zordaydık hemen başlayamadık 3 ay biz bu vitaminleri kullanalım öyle başlayalım dedik. Ocak ayından bugüne kadar Aygül hocanın verdigi tedavi ile eşimde sperm sayısı 40 milyona morfoloji 2 ye yükseldi ve ben hamile kaldım ancak düştü. 20 gün öncesinde tüp bebege başladık Aygül hocanın onayıyla. Ancak yapı geregi farklı bir bünyem varmış 3 günlük igne ile bir sürü yumurta oluşmuş ve 22 23 mm 2 tane yumurta olmuş. Aygül hoca bana istenilen durumun bu olmadıgını her folikülün aynı derecede uyarılması gerektigini söyledi ve tedaviyi sonlandırmak istedigini yoksa 5.güne kalan yine çok az olur ve yogun bakıma kadar gider şeklinde konuştu. O yüzden tedaviyi sonlandırdı. Çatlama ignesi ile birliktelik önerdi bizde yaptık şuan çatlama ignesinin 12. Günündeyim. Sonuç negatif gibi geliyor. Bu tedavide farklı bir yöntem uygulanacak bana hem burada sizlerle paylaşmak hem destek olalım birbirimize istedim