Canım benimde adetim tam 10 haziranda umarım hakkımızda hayırlısı olur Rabbim gönlüne göre nasip etsin .Merhabalar, ben de varım:)
Yaklaşık 2 yıldır sebepsiz infertilite teşhisi ile hamile kalamıyorum. Bugüne kadar hormon testi, laparoskopik histereskopi, sperm testi vs. Her şeye bakıldı ve hepsi temiz çıktı. Hatta hormon testimi 2 yıl önce yaptırdığım için doktorum tekrarlatmamı istedi onda da her şey yolunda gözüküyor.
10 Haziran'da başlayacak adetim ile aşılama tedavisine başlıyoruz artık. Yurtdışındayım, yumurta geliştirici ilaçları normal kadın doğum uzmanları burada neredeyse hiç vermiyor, teşhis konulduktan sonra tüp bebek merkezleri tarafından bu ilaçlar veriliyor ve takip onlar tarafından yapılıyor. Hatta kendi kadın doğumcum: 'Ben senin yerinde olsaydım Eylül'e kadar doğal yolla denerdim dedi. Ben de yaşımdan dolayı (33 yaşındayım) aşılamaya başlamak istediğimi söyleyince direkt sevk kağıdını verdi artık.
Tüp bebek merkezindeki doktorum hap yerine gonal-f ile tedavi uygulayacağını söyledi. Açıkçası hap mı daha etkili yoksa iğne mi diye de araştırmadım kendimce. Bir şekilde giriyoruz artık bu yola :)
Umarım bekleyen herkes güzel haberlerini alır yakın zamanda!
Bende nette araştırdım iğneyle yapılan aşılamanın hapa oranda tutma yüzdesinin daha yüksek olduğunu gördüm. Tabi hap kullanıp aşılaması tutan birçok arkadaş var.