- 2 Şubat 2020
- 12.655
- 28.887
- Konu Sahibi incikartanesi
- #8.681
Benim doktorum da doğuma kadar kullanacaksın ikiz olduğu için dedi.Kızlar hepiniz progestan kullaniyomusunuz bi sıkıntı olmasa bile
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim doktorum da doğuma kadar kullanacaksın ikiz olduğu için dedi.Kızlar hepiniz progestan kullaniyomusunuz bi sıkıntı olmasa bile
Benim ki öyle de değil tahmini doğum ne zaman olur diyorum heran olabilir kestiremiyorum da diyo .hem hiç beni rahatlatmıyor hem de çok mecbur kalırsak yaparız diyorHaberleşelim ama benimki 37. Haftayı kafasına koymuş ,geri kalan ağrın olursa gel progesteron iğne başlarız o haftaya kadar gidersin diyor bu aralar bi bu konuda anlaşıyoruz
Evet canim ikizSizinde çift gebelik mi?
Hayırlı uğurlu olsun. Siz kalp atışlarını kaçıncı hafta duydunuzEvet canim ikiz
Evet perinatolojiye de ayni hastaneye Mert Bey'e gitmistim. Ebru Hanim'a iyi diyorlar ama internette birkac yoruma denk geldim ve Mert Bey'i sectim. Siz?Ben de çok geç gördüm mesajınızı ama tesadüfen tanıdıklarımın tavsiyesi ile Engin hocaya muayene oldum ve memnum kaldım. Acaba siz perinatolojiye de aynı hastanede mi gittiniz, hangi doktorla görüştünüz ?
Herkesin farklı oluyor benim gözükmüştü 8.haftaya kadar göremeyen de varKizlar 5+3 ikizlere hamileyim doktorum kesenin birinin biraz asagida oldugunu soyledi ama korkulacak bisey yok yukari cikar 2+3haftaya dedi bunu yasayan var mi doktor iyi dese de endişe ediyorum aklima gelip duruyor bir de 5+6da karindan bebek gorunurmu minikte olsa
Kasilma olduğu nasıl anlaşılıyor o haftalardaBen 21. Haftama kadar progestan kullanmadım. Daha sonra hafif kasılmalar var diye başladık. Bugünkü muayenemde kasılma görülmedi
Doktor usg sırasında farketti. Ben hissetmiyordumKasilma olduğu nasıl anlaşılıyor o haftalarda
Yaa karindan mii benim keselerimde erken gozuktu inşallah onlar da gozukurHerkesin farklı oluyor benim gözükmüştü 8.haftaya kadar göremeyen de var
Ben 10+3 haftalığım şuan 12. Haftada muayene olacağım ama ben de Ebru hanım hakkında birkaç olumsuz yorum okumuştum korktum açıkçası Mert Bey’i düşünüyordum. Sizin haftanız biraz daha ileride muayene oldunuz sanırım umarım herşey yolundadır. Sizin de ikiz gebelik değil mi?Evet perinatolojiye de ayni hastaneye Mert Bey'e gitmistim. Ebru Hanim'a iyi diyorlar ama internette birkac yoruma denk geldim ve Mert Bey'i sectim. Siz?
Merhaba. Benim bebeklerimin ikisi de 1.5im altında çıktı burun kemikleri de vardı ama doktorum önerdi yine de, biz de içimiz rahat etsin diye yaptırdık. Sonuçlarımız da sorunsuz çıktı çok şükür. Bu biraz ailenin insiyatifinde, çünkü ucuz testler değil. Açıkçası ben biraz da doktor-lab ilişkisi gibi de düşünüyorum. Tanıdığım başka bir ikiz annesi mesela sadece perinatologa gitti detaylı baktırdı bir sıkıntı görülmediği için de yaptırmadı. Şimdi sağlıklı 6 aylık bebekleri var :)Merhabalar, genetik test yaptıran arkadaşlarım hangi verilere dayanarak yaptırdılar? Benim bebeklerimin ense ölçümleri birinin 2 nin altında diğerinin de 2.5 un altında çıktı. Onun dışında her şey normaldi. Doktorum ölçümlerinde normal olduğunu söyledi ancak sınır değer 2.5 diye belirtince de tedirgin oldum. Genetik testi prosedür olarak söyledi. Araştırmadan yaptırmak istemedim. Olumsuz bir şey çıksada aldırmak gibi bir düşüncem yok açıkçası. Ama merak etmiyor da değilim. Çok arada kaldım açıkçası. Yaptıranlar ya da tercih etmeyenler fikirlerinize ihtiyacım var. Yaptıranlar nerde yaptırdılar bu konuda da bilgi alabilir miyim?
Evet karından hatta birinin kalp atışını duymuştuk 5+5te. Gözükürler erken gözüktüyse yani şöyle diyim kesenin günde 1-2 mm büyümesi gerekiyor ortalama. 10 mm üstü olunca yolk kesesi gözüküyor. Son gittiğinde kesen 3 mm olsa bir hafta sonrası karından yolk kesesiyle beraber görürsünYaa karindan mii benim keselerimde erken gozuktu inşallah onlar da gozukur
1 nisanda 5mmdi 1haftaya gorurum o zaman inşallahh çok heyecanliyiim sagol canim cevaplarin icin umut oldunEvet karından hatta birinin kalp atışını duymuştuk 5+5te. Gözükürler erken gözüktüyse yani şöyle diyim kesenin günde 1-2 mm büyümesi gerekiyor ortalama. 10 mm üstü olunca yolk kesesi gözüküyor. Son gittiğinde kesen 3 mm olsa bir hafta sonrası karından yolk kesesiyle beraber görürsün
Teşekkür ederim cevap için. Aslında ilk söylediğinde hiç düşünmedim. Olumsuz olsa aldırmak gibi bir düşüncem yok çünkü sonraki işlemlerde hep bir risk. Aslında çıkan sonuç benim için bir şey değiştirmeyecek diye düşünüyorum. Böyle düşününce ne gerek var diyorum. Malum bu işlerde çok para da dönüyor. Genelde o sebeple yönlendiriliyoruz zaten. Merak etmeden de duramıyorum. Siz nerede, ne kadara yaptırdınız? Sonuç ne kadar sürede çıktı?Merhaba. Benim bebeklerimin ikisi de 1.5im altında çıktı burun kemikleri de vardı ama doktorum önerdi yine de, biz de içimiz rahat etsin diye yaptırdık. Sonuçlarımız da sorunsuz çıktı çok şükür. Bu biraz ailenin insiyatifinde, çünkü ucuz testler değil. Açıkçası ben biraz da doktor-lab ilişkisi gibi de düşünüyorum. Tanıdığım başka bir ikiz annesi mesela sadece perinatologa gitti detaylı baktırdı bir sıkıntı görülmediği için de yaptırmadı. Şimdi sağlıklı 6 aylık bebekleri var :)
Maalesef bu da bir sektör ve bazen ben de kullanıldığımızı hissediyorum. Biz eurofins’de yaptırdık. Fransa’ya gidiyor test için. 1 haftada çıktı sonuçlar. Max 10 iş günü diyorlar. Ücretlerle ilgili özelden atıyorum bi kaç farklı test var hepsinin ücreti farklı.Teşekkür ederim cevap için. Aslında ilk söylediğinde hiç düşünmedim. Olumsuz olsa aldırmak gibi bir düşüncem yok çünkü sonraki işlemlerde hep bir risk. Aslında çıkan sonuç benim için bir şey değiştirmeyecek diye düşünüyorum. Böyle düşününce ne gerek var diyorum. Malum bu işlerde çok para da dönüyor. Genelde o sebeple yönlendiriliyoruz zaten. Merak etmeden de duramıyorum. Siz nerede, ne kadara yaptırdınız? Sonuç ne kadar sürede çıktı?
Evet canım rahim kasılmalarını önlediği rahimi sakinleştirdiği için doktorum kullan diyor sonuna kadar devam böyleKızlar hepiniz progestan kullaniyomusunuz bi sıkıntı olmasa bile
hayir tek gebelik, koc uni hastanesi diye aratinca mesajiniza denk geldim tamamen tesaduf oldu, sorunuza oyle cevap verdim :) bakalim bekliyorum sonucu umarim her sey yolundadir... sevgilerBen 10+3 haftalığım şuan 12. Haftada muayene olacağım ama ben de Ebru hanım hakkında birkaç olumsuz yorum okumuştum korktum açıkçası Mert Bey’i düşünüyordum. Sizin haftanız biraz daha ileride muayene oldunuz sanırım umarım herşey yolundadır. Sizin de ikiz gebelik değil mi?
Benimkilerden biri 1.3 diğeri 2.7 çıkmıştı. Dr endişelenme ikizlerde oluyor böyle sadece takip edecez dikkatli olacaz dedi. Sınırı 3 mm kabul ederiz dedi. Ben duramadım test yapalım dedim. Dr da bizi genoks genetiğe yönlendirdi 3 bin lira vermiştik 1 ay önce. 10 iş gününde de sonuçlar geldi.Merhabalar, genetik test yaptıran arkadaşlarım hangi verilere dayanarak yaptırdılar? Benim bebeklerimin ense ölçümleri birinin 2 nin altında diğerinin de 2.5 un altında çıktı. Onun dışında her şey normaldi. Doktorum ölçümlerinde normal olduğunu söyledi ancak sınır değer 2.5 diye belirtince de tedirgin oldum. Genetik testi prosedür olarak söyledi. Araştırmadan yaptırmak istemedim. Olumsuz bir şey çıksada aldırmak gibi bir düşüncem yok açıkçası. Ama merak etmiyor da değilim. Çok arada kaldım açıkçası. Yaptıranlar ya da tercih etmeyenler fikirlerinize ihtiyacım var. Yaptıranlar nerde yaptırdılar bu konuda da bilgi alabilir miyim?