- 5 Mart 2018
- 641
- 578
- 36
- Konu Sahibi incikartanesi
Ben doktoruma geçenlerde sordum yeterli geliyo mudur diye yeter yeter sorun olmaz dedi.Zaten hekimliği çok titiz riske atmazdı diye düşünüyorum.Hematolog ne dedi sana?Genelde tüp bebek deyince diğer doktorlar pek karışmak istemiyo tedavilerimize.
Prof dr reyhan küçükkayaya tüp bebek doktorum hamile kalınca yönlendirdi. Ben ona güvenirim bir tek dedi. Başta 0,4 yeter diyordu ama şimdi yetmeyebilirmiş. Keza bana transferden bir ay önce başladı iğneye ve tuttu çokşükür ikiside.benim ilk test homozigottu reyhan hoca heryerimi kontrol etti uzunca sohbet etti geçmişi yaşantımı vs sordu bana sen homozigot olamazsın ve testimi tekrar ettidi kafama göre dozu arttırırsam budefa fazla dozdan düşük yaparsın önce emin olalım dedi. bende kadın dalgamı geçiyor gen testi değişmezki dedim neyse gittim yaptım budefa heterizigot çıktı sonra akbinde testi lab yeniden tekrarlattı gene heterizigot çıktı. Yani heterizigotmuşum. Yeni Çıktı sonucum bu hafta yok haftaya gidecem görüşmeye.bu arada ben doğal yolla hamile kalıp iki aylıkkrn düşük yapmıştım ama iğne ilaç kullanmıyordum çünkü durumumu bilmiyordum ozaman. Ama ben düşüğümden sonra 7 aydır bu hastalığı araştırıyorum. Çok dıkı takipte olmak lazım hamilelikte. Yani hamile olduğuma bile çok sevinemiyorum korkularla yaşıyorum açıkçası
igne dozunun yeterli gelip gelmeyecegi ile ilgili bende nerdeyse her gorustugumuzde doktora soruyorum. Adam buna cevap vermekten bikti . Ecopirin i kesince de tedirgin olmadim degil tabi. Pihtilasmadan dolayi benim de icim hep huzursuz oluyor tabi ki, aklima getirmemeye calisiyorum. Bu gen testinde bir hata olabilir mi acaba diye de kendi kendime hep sorardim, demek oluyormus. Allah iyi seyler yasatsin bize ne diyelim. Doktorum her seye dikkat eder, o yuzden bu konuda da bir sey atlar gibi gelmiyor. O onermedigi icin de bende hematolog vs arastirma konusuna girmedim hic. Doz ayarlama vs konularini da sordum ben. Senin boyle bir seye ihtiyacin yok dedi.