• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 SUBAT ZEYNEP KAMILDE TUP BEBEK YAPTIRACAK OLAN VARMI?

Toprak6161

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2012
47
29
88
36
Merhabalar. :anneadayı:
Sebepsiz infertilite sorunsuz bir sorunumuz var:)

Çok Şükür şubat ayina gün verdiler.
Zeynep kamil bana cok yakin oldugu icin bu şans'imida kullanmak istiyorum varmi subat ayina gün alan...

Örnek tüp bebek diyeti-1

Sadece kiloluysanız, sodyumu düşük potasyumdan zengin bir diyet programı uygulamanız yeterli. Bu diyette balığa ağırlık vermelisiniz.

SABAH: 1 bardak süt + 7 kaşık müsli veya 50 gr. yarım yağlı beyaz peynir+2 dilim bol tahıllı ekmek+domates (tuzsuz)

ÖĞLE: 1 tabak sebze yemeği (zeytinyağlı ve yeşil sebzeler olmalı, ıspanak, kabak-fasulye gibi) + 1 dilim ekmek + salata (bu mevsimde daha çok marul, kırmızı lahana salatasını tercih edebilirsiniz).

ARA:
1-2 porsiyon meyve (1 portakal +1 elma gibi).

AKŞAM: Kırmızı eti haftada 1 defa, balık haftada 3 defa, tavuk haftada 2 defa, kuru baklagillerden de özellikle mercimeği haftada 1 defa tüketin. Bu mönünün yanında 1-2 dilim ekmek alabilirsiniz, 1 kase yoğurdu eklemeyi de unutmayın.

ARA: 1 muz yiyebilirsiniz. Potasyumdan zengin bir meyve olan muz ödem de atar.

Örnek tüp bebek diyeti-2

Hem kiloluysanız hem de polikistik over rahatsızlığınız varsa kilo verebilmeniz için vücudunuzdaki insülin direncini azaltacak bir diyet uygulamanız gerekir.

SABAH: 1 bardak süt +8 kaşık müsli veya 2 yumurtalı omlet+1 dilim ekmek veya 50 gr yarım yağlı beyaz peynir + 1 dilim ekmek.

ARA: Proteinli yiyeceklerle karbonhidratlı yiyecekleri karışık yemeliyiz yoğurt + meyve gibi.

ÖĞLE: 1 tabak sebze yemeği (etli olabilir) + 1 ince dilim ekmek + 1 kase yoğurt + salata.

ARA: Muzlu süt veya 1 tost+ayran veya peynir+ekmek.

AKŞAM: Kuru baklagil veya et, balık, tavuk (et, tavuk 200 gr. balık 400 gr olmalı) + 1 dilim ekmek veya çorba (çorbalardan mercimek, tarhana, yayla çorbalarını tercih edin) + salata.

ARA:
Yoğurt + meyve veya 2 galeta + 30 gr. light beyaz peynir.

Son düzenleme:
Merhabalar. :anneadayı:
Sebepsiz infertilite sorunsuz bir sorunumuz var:)

Çok Şükür şubat ayina gün verdiler.
Zeynep kamil bana cok yakin oldugu icin bu şans'imida kullanmak istiyorum varmi subat ayina gün alan...

Örnek tüp bebek diyeti-1

Sadece kiloluysanız, sodyumu düşük potasyumdan zengin bir diyet programı uygulamanız yeterli. Bu diyette balığa ağırlık vermelisiniz.

SABAH: 1 bardak süt + 7 kaşık müsli veya 50 gr. yarım yağlı beyaz peynir+2 dilim bol tahıllı ekmek+domates (tuzsuz)

ÖĞLE: 1 tabak sebze yemeği (zeytinyağlı ve yeşil sebzeler olmalı, ıspanak, kabak-fasulye gibi) + 1 dilim ekmek + salata (bu mevsimde daha çok marul, kırmızı lahana salatasını tercih edebilirsiniz).

ARA:
1-2 porsiyon meyve (1 portakal +1 elma gibi).

AKŞAM: Kırmızı eti haftada 1 defa, balık haftada 3 defa, tavuk haftada 2 defa, kuru baklagillerden de özellikle mercimeği haftada 1 defa tüketin. Bu mönünün yanında 1-2 dilim ekmek alabilirsiniz, 1 kase yoğurdu eklemeyi de unutmayın.

ARA: 1 muz yiyebilirsiniz. Potasyumdan zengin bir meyve olan muz ödem de atar.

Örnek tüp bebek diyeti-2

Hem kiloluysanız hem de polikistik over rahatsızlığınız varsa kilo verebilmeniz için vücudunuzdaki insülin direncini azaltacak bir diyet uygulamanız gerekir.

SABAH: 1 bardak süt +8 kaşık müsli veya 2 yumurtalı omlet+1 dilim ekmek veya 50 gr yarım yağlı beyaz peynir + 1 dilim ekmek.

ARA: Proteinli yiyeceklerle karbonhidratlı yiyecekleri karışık yemeliyiz yoğurt + meyve gibi.

ÖĞLE: 1 tabak sebze yemeği (etli olabilir) + 1 ince dilim ekmek + 1 kase yoğurt + salata.

ARA: Muzlu süt veya 1 tost+ayran veya peynir+ekmek.

AKŞAM: Kuru baklagil veya et, balık, tavuk (et, tavuk 200 gr. balık 400 gr olmalı) + 1 dilim ekmek veya çorba (çorbalardan mercimek, tarhana, yayla çorbalarını tercih edin) + salata.

ARA: Yoğurt + meyve veya 2 galeta + 30 gr. light beyaz peynir.
Canım çok güzel yapmışsın bende mümkün mertebe asitli içeceklerden uzak duruyorum :)

aslında bizim birlikte olurdu sperm ve smear testitni sonradan söylediler yenile diye ilk gittiğimde fark etmedlir süresinin geçtiğini yoksa benimde ocak olurduu kısmet
evet bencede ben hatta bende önce olursun diye düşünmüştüm ama kısmet
2020 bize hayırlı uğurlu gelsin inşallah :nazar::anneadayı:

Sorununuz nedır acaba 😊
Biz ilk 1,5 - 2 sene aslında sorunumuzu bilmiyorduk olur diyorduk hep
sonrasında eşimin varikosel olduğu ortaya çıktı bir tüp bebek merkeziyle anlaştık ve ameliyatını olduk
sonrasında vitamin ve bazı ilaçlar kullandı eşim 6 - 7 ay kadar bu süre zarfında sürekli izlendi testlerimizi düzenli olarak yaptırdık fakat sonuç değişmedi
sonrasında iğne verildi onu da denedik ama sonuç gene aynı
sayı ver morfoloji düşüklüğü var 6 senedir bekliyoruz
Sizin sorununuz neydi ?

Biz ilk 1,5 - 2 sene aslında sorunumuzu bilmiyorduk olur diyorduk hep
sonrasında eşimin varikosel olduğu ortaya çıktı bir tüp bebek merkeziyle anlaştık ve ameliyatını olduk
sonrasında vitamin ve bazı ilaçlar kullandı eşim 6 - 7 ay kadar bu süre zarfında sürekli izlendi testlerimizi düzenli olarak yaptırdık fakat sonuç değişmedi
sonrasında iğne verildi onu da denedik ama sonuç gene aynı
sayı ver morfoloji düşüklüğü var 6 senedir bekliyoruz
Sizin sorununuz neydi ?
Bende cıkolata kıstı var eşimde sıkıntı yok ilk denemem olcak kıste bagli rezerve de azaldı tabi

Back