2020 ocak anneleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benimde kese altında var kanamam tarif ettiğiniz gibi oluyor ağrılarım kanama olunca rahatlıyor
Benim de kese çevresinde varmis kanama.
Benim disari cikmadigi icin rahatlama olmuyor o halde.
Bebek icin dr ne dedi sata uygun mu ilerliyor?
Kanama alani ile baglantisi var mi diye araştırıyorum da. Benim 6+3 ken 4+4 cikti ölçümde cunku.

Arkadaslar ya grip oldumm nasil kurtulcam simdi heryerim dokuluyor🙄
Bol limonlu ıhlamur da içebilirsin canım. 3 bardağı falan geçmemeye çalış ama yine de. Zencefil de toz da olur bence. Bolca dinlen, odayı nemli tutmaya çalış bi de. Ben geçen seferki hamileliğimde grip olunca kocam koşa koşa gidip buhar makinası almıştı, çok iyi gelmişti bana. Öksürüğüm vardı tabi o zaman. Buhar makinası yoksa çaydanlıkla falan da yapabilirsin. Bir an önce iyileşirsin inşallah 💕 ben de geçen hafta hastaydım, hamileyken daha bi zor geçiyor hastalık. 🤷‍♀️

Bol limonlu ıhlamur da içebilirsin canım. 3 bardağı falan geçmemeye çalış ama yine de. Zencefil de toz da olur bence. Bolca dinlen, odayı nemli tutmaya çalış bi de. Ben geçen seferki hamileliğimde grip olunca kocam koşa koşa gidip buhar makinası almıştı, çok iyi gelmişti bana. Öksürüğüm vardı tabi o zaman. Buhar makinası yoksa çaydanlıkla falan da yapabilirsin. Bir an önce iyileşirsin inşallah 💕 ben de geçen hafta hastaydım, hamileyken daha bi zor geçiyor hastalık. 🤷‍♀️
Aynen ilac icemiosn cok zor allahm gecer insalllah hemen

Kızlar ya birşey sorucam. Sizin tükürüğünüzde bir değişiklik var mı? Afedersiniz ama böyle normalden daha kalın ve yapışık gibi o sebeple geceleri çok problem yaşıyorum. Sık sık uyanıyorum, öksürük tutuyor, tükürükten kurtulmaya çalışıyorum epey 😕 geçen hamileliğimde de olmuştu böyle birşey. Bu nedendir, nasıl kurtulurum, fikre ihtiyacım var 😑

Kızlar ya birşey sorucam. Sizin tükürüğünüzde bir değişiklik var mı? Afedersiniz ama böyle normalden daha kalın ve yapışık gibi o sebeple geceleri çok problem yaşıyorum. Sık sık uyanıyorum, öksürük tutuyor, tükürükten kurtulmaya çalışıyorum epey 😕 geçen hamileliğimde de olmuştu böyle birşey. Bu nedendir, nasıl kurtulurum, fikre ihtiyacım var 😑
Canım o muhtemelen burun kuruluğundan kaynaklı. Hamilelikte burun kuruluğu ve hatta bazen buna bağlı ufak kanamalar olabiliyor. Burun kuruyup tıkanınca da muhtemelen gece ağzın açık uyuyorsundur ve bu sebeple tükürüğün o şekildedir. Yapılabilecek çok birşey yok ama baş ucunda su bulundur ve gece uyandıkça iç biraz iyi gelir..

Canım o muhtemelen burun kuruluğundan kaynaklı. Hamilelikte burun kuruluğu ve hatta bazen buna bağlı ufak kanamalar olabiliyor. Burun kuruyup tıkanınca da muhtemelen gece ağzın açık uyuyorsundur ve bu sebeple tükürüğün o şekildedir. Yapılabilecek çok birşey yok ama baş ucunda su bulundur ve gece uyandıkça iç biraz iyi gelir..
Gece muhtemelen dediğinin etkisi arttırıyor durumu. Ama gündüz de var aynı şey yaa 😕 gündüz bol bol su içip dayanılır hale getiriyorum olayı da, gece işte uyandırıyor, öksürtüyor iyice arttıkça 😔 neyse çekcez yapcak bişi yok 🤷‍♀️ geçmezse doktora gidince sorarım en kötü. Sağol kuzum bu arada 🙏💕

Mevsimsel alerjin var mı ? Normalde bebek alerjiye karşı koruma sağlarmış ama bazı durumlarda alerjik problemler artabilirmiş. Mesela benim kronik alerjilerim vardı bebekle beraber alerjik astım oluştu ilk defa bu sene. Dediğin gibi öksürük krizleri tutuyo ve uyutmuyo burnundan da nefes alamıyorsan ağzından her aldığında gıcık gibi öksürüğe neden oluyor. Doktora gittim ilaç kullanamadığım için birşey yapamadı. Öyle öksürüğün arttığında camdan hava almaya çalış, sularını limonlu ve naneli tüket ve ayrıca kuru beyaz dut veya keçiboynuzunu kaynatıp akşamları tüket. Ben öyle anca atlatabildim. Çok geçmiş olsun.

Gunaydin arkadaslar.

Aranızda sık sık karni ağrıyan var mi ?

Kanama alani mi buna sebep oluyor yoksa?

Karin ağrısı , sanki bisey dokunmusta wc ye gidince buyuk tuvaletini yapinca rahatlarsin ya aynı tarz.

Umarim anlatabilmisimdir.

Yasayaniniz varsa paylaşırsa sevinirim.
Benimde 7 haftada kese alti kanamam vardi ama sadece icerideydi sonra progestan kullandim 2 haftaya gecti cok önemsemedim doktorum kücük kan pihtisi demisti

Mevsimsel alerjin var mı ? Normalde bebek alerjiye karşı koruma sağlarmış ama bazı durumlarda alerjik problemler artabilirmiş. Mesela benim kronik alerjilerim vardı bebekle beraber alerjik astım oluştu ilk defa bu sene. Dediğin gibi öksürük krizleri tutuyo ve uyutmuyo burnundan da nefes alamıyorsan ağzından her aldığında gıcık gibi öksürüğe neden oluyor. Doktora gittim ilaç kullanamadığım için birşey yapamadı. Öyle öksürüğün arttığında camdan hava almaya çalış, sularını limonlu ve naneli tüket ve ayrıca kuru beyaz dut veya keçiboynuzunu kaynatıp akşamları tüket. Ben öyle anca atlatabildim. Çok geçmiş olsun.
Aa evet var 🤔 Ondan mı böyle oluyorum acaba. Aydınlanma yaşadım ya çok sağol 💕 ama geçen sefer hamileliğimde ekim-aralık arası hamileydim, yine olmuştum böyle. Belki genel alerjik bir bünyeye sahip olmamla alakalıdır 🤷‍♀️ yabancı sitelere baktım da biraz, oralarda yazanlar var tükürüğüm kalınlaştı, sürekli gıcık oluyor boğazımda diye. Olabilen birşey demek ki. Ben de doktora gitsem mi diye düşünüp ilaç veremiycek nasılsa sabredeyim modundaydım 😊 Dediklerini deneyeyim canım. Çok teşekkür ederim 😊🌸

Kızlar sizinde özellikle sabah kalktığınızda göğüsleriniz ağrıyor mu , ve büyüdüler mi? Bi de iştahla yemek yiyorum sonra da midem bulanıyor çıkartmıyorum ama ağzıma su toplanıyor. Ağzımın tadı öyle acı ekşi arası ve böyle olunca da mutsuz oluyorum. Sizlerde de var mı böyle şeyler ????

Kızlar sizinde özellikle sabah kalktığınızda göğüsleriniz ağrıyor mu , ve büyüdüler mi? Bi de iştahla yemek yiyorum sonra da midem bulanıyor çıkartmıyorum ama ağzıma su toplanıyor. Ağzımın tadı öyle acı ekşi arası ve böyle olunca da mutsuz oluyorum. Sizlerde de var mı böyle şeyler ????
Benim genelde sütyenimi cikarinca cok aciyir gögüslerim az ve sık yemeyi dene canim bende abartinca patlicak gibi oluyorum midem bulaniyor abartmak dediysem cok az yemege alistim normal yemek yiyince kötü oluyor yani cok yemiyorum aslinda bol bol su ic birde

Gece muhtemelen dediğinin etkisi arttırıyor durumu. Ama gündüz de var aynı şey yaa 😕 gündüz bol bol su içip dayanılır hale getiriyorum olayı da, gece işte uyandırıyor, öksürtüyor iyice arttıkça 😔 neyse çekcez yapcak bişi yok 🤷‍♀️ geçmezse doktora gidince sorarım en kötü. Sağol kuzum bu arada 🙏💕
Rica ederim cnm ☺️

Offf hem de nasıl büyüdüler canım yaaa çok zor valla ağrıları🤦🏼‍♀️

KElimesi kelimesine aynı.

Aranizdaki dis hekimi olarak yaziyorum hanimlar lütfen hepiniz dikkat edin çünkü gebelikte dişle ilgili durumlara müdehale çok zor.
Tükrük azlığı veya yoğunluğunun değişmesi gebelikte normal bir durum merak etmenize gerek yok. Bol su tüketmeye devam edin ve özellikle ağız hijyeninize daha da dikkat etmeniz gereken bir dönemdesiniz. Bu hepimiz için geçerli bir durum ama tükrük yapısında değişiklik olanlar lütfen sizler ayrıca dikkat ediniz. Fırçalama sikliginizi artırın günde 3e cikarin. Mümkünse diş eti korucuyucu bir macun kullanmaya çalışın. Eger fircaniz yaninizda degilse agzinizi her yemek sonrasi en azindan çalkalayın. Şekersiz sakız çiğnemek bile dişleri temizlemeye yardımcı olur. Özellikle 8. Haftadan itibaren kalsiyum tuketiminizi biraz daha arttirin cunku bu donemden itibaren disler olusmaya baslar, kikirdaklar kemige donusmeye baslar dolayisiyla bebeklerimizin kalsiyum ihtiyaci artacak. Bu donemde en hizli bulunan kalsiyum yapilarindan biri cene kemikleri ve disler. Gebelikte dis kayiplariyla ilgili cok fazla sey duymussunuzdur eminim. Bunun sebeplerinden biri kalsiyum ihtiyacı diğeri ise az uyarana bile hormonlarımızdan dolayı vücudumuz normalden daha fazla tepki verebiliyor. Dis etleriniz şişebilir korkmayın sebebi hormonlar ve çok sık görülen bir durum fırçalamaya devam 😊😊 bunlar dışında merak ettikleriniz olursa sormaktan cekinmeyin lütfen çok uzattım farkındayım ama bu süreçte sorun yaşamanızı istemem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X