2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
21 Eylül de gideceğim canım. Doğum günümden bir gün sonra :)

Biz söyledik herkese.
Aslında biraz beklemek daha iyi sonradan pişman oldum ama iş işten geçti
Annem şimdiden bir sürü şey almış bebeğe daha cinsiyet bile belli değilken.
Bizden daha hevesliler :)
Ben de özellikle annelere söyleyeyim diyordum. Ama bu ihtimal hiç aklıma gelmedi şimdi onlar da herşeyi şimdiden almaya başlarlarsa nasıl getiririz sonunu. Bir de allah korusun her ihtimali düşünüyor insan bişey olursa çok duyulmasın falan diye. Ben daha 6 haftalığım eşim en azından gelecek hafta da gidip geliştiğini görelim acele etme diyor. Ama bana annemden saklamak suçlu hissettiriyor 🙈

Bir kısmı var ama bir kısmı eksik bir sonraki kontrolde bunları soracağım. Ben tedavi ile hamile kaldım tedaviye başlamadan önce benden bir sürü tahlil istemişti ve ben de devlet hastanesinde yedi-sekiz tüp kan vererek her şeye baktırmıştım. Acaba ondan mı gerek görmedi diye düşündüm. Eski tahlillerime de bir bakayım o zaman ona göre bir sonraki kontrolümde danışayım. Teşekkür ederim. :KK200: :KK51:
Evet aynı doktorsa yani "öykü" nüzü biliyorsa , önceki tahlil ve tetkiklerinizi biliyorsa ondan gerek duymamış olabilir. Şikayetiniz yoksa zaten kısa sürede değişen değerler değil. 🌸

Evet aynı doktorsa yani "öykü" nüzü biliyorsa , önceki tahlil ve tetkiklerinizi biliyorsa ondan gerek duymamış olabilir. Şikayetiniz yoksa zaten kısa sürede değişen değerler değil. 🌸

Evet aynı doktor büyük ihtimal o yüzden istemedi tahlilleri. İçim rahatladı teşekkür ederim. :KK200:

Doktor ne diyor peki?
Yani buyumesiyle ilgili bisey demedi kalp atislarini normalde duymamiz lazimdi belki daha kucuk ondandir falan dedi tabi bunlar benum aklima sonradan geldi kalp atisini duymamiz lazimdan sonra koptum insallah kucuk oldugundan duymamisizdir . Belirtilerin devammi diye sordu aslinda evet gogus agrim devam ediyo ama yinede korkuyorum surekli gogsumu eller oldum yarin ogrrncem gerci

Pardon aydinlatmak icin soyledim neyse siz bilirsiniz kimseye akil vermek harcimiz degil herkes kendince dusuncesini paylasiyor bu platforma bu yuzden uye olmadikmi size iyi gunler.
aydinlatmak icin soylediyseniz forumu doğru dürüst okuyup ona göre yazın yorumlarınızı yada kimi aydınlatmak istiyorsanız ona yazın. bana folik asit kullanın diyorsunuz. ben kullanmayacağımı söylemedim diyorum size.. gayet açık anlatıyorum. umarım bunu anlayabilirsiniz!

Yani buyumesiyle ilgili bisey demedi kalp atislarini normalde duymamiz lazimdi belki daha kucuk ondandir falan dedi tabi bunlar benum aklima sonradan geldi kalp atisini duymamiz lazimdan sonra koptum insallah kucuk oldugundan duymamisizdir . Belirtilerin devammi diye sordu aslinda evet gogus agrim devam ediyo ama yinede korkuyorum surekli gogsumu eller oldum yarin ogrrncem gerci
Allahım yüzünü güldürsün inşallah çok zor gerçekten rabbim kimseyi evlat hasretiyle sınamasın 🙏 yarın güzel haberlerini alırız inşallah 🙏

Benim bugün kontrolüm vardı. Çok şükür her şey yolunca baya da büyümüş minnoş 2.5 cm olmuş bile. Kolu bacağı da çıkmış. :dua: :nazar: Doktor her şey yolunda dedi ama Progestan iğneye her ihtimale karşı devam edecekmişim. İki hafta sonra bir sonraki randevum fakat benden herhangi bir tahlil istemedi. Sadece sağlık ocağına kayıt için gittiğimde yaptıkları tahlillere baktı her şey yolunda dedi. Tahlil yaptıran arkadaşlar kendiniz mi yaptırdınız yoksa doktor mu istedi? Sanırım benim doktor 12. haftayı bekliyor detaylı kontrolleri on ikinci haftada yaparız dedi.
ay harika perşembe günüde benim randevum var, kaç haftalık çıktı minnoş. :)

Kızlar kontrolüm iyi geçti bebek gayet iyi herşey yolunda dedi çok şükür. Ama aklıma bişey takıldı kalp atışı 185 çok yüksek deilmi dedim normal dedi. Gerçi bende heycanlamıştım çok etkisi olmuş mudur? İlk aylarda çok yükselip sonra biraz azalıyormuş kalp atım hızı bilgisi olan varmı bu konuda?

Sizinle dönemimiz aynı. 🌸 toxoplazma, troid, TSH, HIV 1, HIV 2 , hepatit C, Rubeole, glycemie, protein, glyco ve idrar. Ayrıca demir ve vitamin testleri gerekli. Bu haftalarda yapılsa iyi olur. Elinizde dosyanızda çıktıları olsun. Doktorunuz sorun görmediği için 🙏 es geçmiş olabilir ama nazik bir şekilde merak ettiğinizi söylerseniz testleri size yazar. Herşey yolunda çok şükür ama bir bakılsın 🙏
kesinlikle katılıyorum size.. benim doktorum ilk tshı sordu. bildiğim kadarıyla tsh 2 üzeri hemen ilaç başlanması gerekiyor.. arkadaşımdan biliyorum..toxo rubella vs de hepsinin ayrı önemi var..

Niye böyle oluyor anlamış değilim :KK34: Birde gebelikte uyku hali çok olur derler. Çok erkende yatmıyorum ki uykumu aldığım için uyanıyorum desem. Neyse sağlıkla gelsinlerde önemli olan o varsın sıkıntımız uykusuzluk olsun :anne:
Ben 5 haftadır hep sabah 5 ya da 6 da uyanıyorum üstelik evdeydim de şaka gibi 🤦‍♀️🤣

Yolk sac bende henüz görünmedi. Cuma gideceğim dr ye ozaman 6+1 olacağım. O zamana gözükür mu ki?
Bende de gözükmedi sanırım çünkü hiçbişi demedi ve sabahtan beri bu yazıyı okudum ağlama krizlerine girdim boş gebelik mi diye..
Beni de haftaya çağırdı ne için çağırdığını bile bilmiyorum o kadar etkilendim ki anlatamam 🤦🏻‍♀️

Bende de gözükmedi sanırım çünkü hiçbişi demedi ve sabahtan beri bu yazıyı okudum ağlama krizlerine girdim boş gebelik mi diye..
Beni de haftaya çağırdı ne için çağırdığını bile bilmiyorum o kadar etkilendim ki anlatamam 🤦🏻‍♀️
Bence sakin olun boş gebelik yaygın bir şey değil duyacaksınız inşallah kalbini de. O kadar stres yapmayın dua edin 🙏🏻

Niye boş gebelik olsun ki vos yee evham yapma bence. Usg de +-1 hafta oynayabilirmiş. Bonece kötü bir şey yoktur. Kendi kendini üzüp strese sokma. K8ntrol nezamandı?

Selam kızlar
Bi haftadır bulanılarım çoğalmıştı ama çıkartmamıştm hiç. Oğlumda hamileyken de hiç çıkarmadım,mide bulantısı dahi yaşamadm . Ama bunda Daha 6+1 olmamıza rağmen bugün sabah ne yediysem hepsini çıkardım. Sizin bulantılar kaçıncı hafta başladı ? Benm için daha erken deil mi. Diğer hamilelğime hiç benzemiyor

Canim doktor gostermedigi surece goremezsin ki sen.. bu ucuncu gebeligim ilk ikisinde hic gormedim doktor da soylemedi.. bu gebeligimde farkli bir doktora gittim o tek tek gosterdi ne varsa. Oyle ortada direkt gorebilecegin bisey degil

X