2020 KPSS-B Hedef 90+

Günde kaç saat Kpss çalışıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    30
merhaba hocam bende çalışıyorum hatta evliyim birde oğlum var. sadece planlamaya çalış kafandaki yeri ve almak istdiğin puanı bir de ders çalışma planı oluşturman gerekiyor.
Evet gerçekten de plan çok önemli

evet katılıyorum. Eğer gerçekten atanmayı istiyorsan peşini bırakma derim. nasip kısmet bu işler

KPSS b için 35 şartı var.Doğal olarak yaş sıkıntı oluyor:-/
Bide sınav 2 yıla bir olunca malesef iş giderek zorlaşıyor.

merhaba hocam,
bir arkadasım 38 yasında 2018 kpss girdi çok ta iyi puan aşdı tercih dönemini bekliyor. araştırmıştı hatta yaşta sıkıntı yok diye biliyorum ben ya ..

ben düz memur alımlarında yaş sıkıntısı olmadığını biliyordum. demekki değişmiş, uf rabbim güzel kapılar açar belki hocam nasip artık.

35 yaşınızı geçmiş olsanız bile siz iyi bir puan aldıktan sonra yaş sınırlaması olmayan yerlere girersiniz. Tüm kpss b alımlarında sınır yok. Elbet özel durumlarda bazı kurumlar kpss b bile olsa sınır koyabiliyor özel durumlar bölümünde. Ama hepsi değil, eğer kararlıysanız asla bırakmayın

Merhaba hanimlar ben de sizler gibi dusunuyorum 2020ye cok var deyip yan gelip yatmamak lazim zaman su gibi akip gidiyor bu sene 78 aldim duz memurluk icin yetmeyecek bana o yuzden yeni yila girmeden calismaya baslayacagim sadece bazi durumlardan dolayi biraz ertelemem lazim baslayinca ben de gelirim araniza.benim matematigim ve tarihim hic iyi degil yaza kadar sadece mat ve tarihe calismayi dusunuyorum yazin da cografyaya baslarim anayasa surekli degistigi icin bu sene ters kose yaptigi icin onu en sona birakacagim turkce ve mantigim da iyidir.once kendime iyi bi konu anlatim mat kitabi almam lazim onerileriniz olursa cok sevinirim tarih icinde once tarihin pusulasini yalayip yutmayi planliyorum sonra da bi detayli konu anlatim daha bitirir tekrar ve testleri baslarim diyorum.iste boyle :)

Hoşgeldin. Matematk için pegemi öneririm. Tarih için tek bir kaynaktan ilerleyin diyorlar. Konu anlatım bir tane kitabın olsun ve onun üzerinden git ki iyice sayfa sayfa aklında kalsın diye önermişlerdi bana, sanırım eski mesajlarda vardır.

Hosbuldum sayfalarin hepsini okuyamadim.pegem soru bankasini cozdum gecen yil konu anlatimi nasil bilmiyorum incelemek lazim zira benim matematigim cok zayif tarih gecen sene malesef tek kaynak yetmedigini dusunuyorum.tarihin pusulasi guzel bir kitap ama onun gibi detayli bir kitap daha bitirmek bence daha etkili olur.sen tarihi hangi kaynaktan calisiyorsun?

Daha tarihe başlamadım. Demek istediğim şuydu. Önce tek bir kaynaktan bitir tarihi, ama iyice öğren o kitabı sayfa sayfa. Ardına piyasada ne kadar kaynak varsa oku çöz. Sakın tek bir kaynaktan gitme tabii ki. Bana dedikleri buydu ve çok mantıklı geldi. Ardına çözdüğün her soru bankası ve okuduğun her konu anlatımında yeni gördüğün bilgiyi o ilk kitabına not alırsın gerekli gördüğün yerlere. Ben öyle yapacağım bakalım.
Matematik çalışıyorum şu an. Onu da şöyle çalışıyorum: pegem konu anlatımından bir konuyu bitirip ardından elimde ne kadar kaynak varsa o konuyla ilgili soru çözüyorum. Ve yine bir üyemizin tavsiyesi üzerine en son o konuyu kapatmadan önce video izliyorum. Sırf bir konu için çok vakit kaybı gibi geliyor ama o konuyu iyice sindiriyorsun. Artık o konuyla ilgili ne tip soru gelirse gelsin çözecek kıvama geliyorsun. Tavsiye ederim. Konuları iyice öğrendikçe kendime güvenim artıyor. Demek ki yapılabilirmiş diyorum.

Merhaba hoş geldin aramıza tarih için çok doğru bir çalışma yöntemi bence. tarih için bol soru çözmek çok önemli. tarih dersin oturması 3-6 ay arası bu sene tarih ve matematik hallederseniz seneye için hiç bir sıkıntı olmadan seri denemelere geçerseniz. ama sunu söyleyeyim türkçeyi sakın hafife almayın. hergün 20 paragraf çözün derim.

Merhaba hoşbuldum. Tarihten ben de çok korkuyorum. Aynen tarih ve matematiği bir halletsem rahat bir nefes alacağım.
Şimdiden türkçe her gün 20 paragraf aslında güzel olur. Paragraf sorularında çok vakit gidiyor. Ve eğer takılırsam hem boşuna vakit gitmiş oluyor hem de takıldığım soruyu sonradan geri dönüp çözsem bile hep yanlış çözmüş oluyorum. Aslında türkçe de çok önemli yavaştan ona da başlasam iyi olacak

aslında baktığında tüm dersler çok önemli ne kadar çok ders bitirirsen bu yıl seneye sürekli deneme ve tekrar yaparsın millet konu bitirme derdine düşerken sen konuları çoktan bitirmiş olacaksın.benim hedefim seneye eylülde denemelere girdiğimde 90 puanı sene başında görmek. sene baştan 90 görmek için bu yıl canla başla çalışacağım.

Ne kadar güzel olur aslında. Ne büyük rahatlık olur.Tüm konular bitmiş, denemelerde 90 almışsın, misss...

evet bunu düşünmek bile çok heyecan verici değil mi ?
Evet ya acayip rahatlık. Şu denemelere rahat rahat girmek, sonuçları değerlendirmek, çok az yanlışın olduğu için sırf o hatalarına bakıp tam öğrenmiş olmak... Denemede sıralamana bakmak... Gerçek sınav zamanında nasıl rahat oluruz.

o yüzden 2019 yılını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor eğer başlamadıysan bir an önce başlamamız gerekiyor 2020 inş bizim senemiz olacak :)

o yüzden 2019 yılını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor eğer başlamadıysan bir an önce başlamamız gerekiyor 2020 inş bizim senemiz olacak :)
İnşallah ağzından bal damlıyor, öyle olacak bizim elimizde, başaracağız Ben kendime güveniyorum

Ben bu hamilelik döneminde matematik çalıştım hep. Yarısına kadar geldim. Konu artı piyasada ne kadar kaynak varsa o konuyla ilgili soru çözerek ilerliyorum. Araya bazı günler coğrafya serpiştiriyorum ki sıkılmayayım diye. Türkçe ve tarihe de bakmak yavaştan çözmeye başlamak gerekir mi acaba? Yoksa matematiği tamamen bitirip öyle mi başlasam, bilemedim Türkçe paragraf her gün çözmek de çok mantıklı aslında, tarih desen koca bir derya, ama şimdi böyle rahat rahat yazıyorum, doğuma 2 hafta kaldı bebekle o maratonda umarım derslerimi boşlamam, çok yazık olur emeklerime. Fırsat buldukça çalışmam gerekiyor.

bence tarihe bir an önce başlayın doğumdan sonrada kendinizi toplayınca bebek uyudukça okuyun, ufak bebek olunca emzirip bütün gün uyuyor heleki yanında bir büyük olursa daha kolay asıl bebek büyüdükçe zorlaşıyor benimki 3 yaşında hep tepemde küçükken küçük diye çalışamam dedim keşke çalışssaydım, her şey küçükken oluyor. bir an önce tarihe dalın

Doğru söylüyorsunuz. Büyüdüklerinde daha zor olacak şimdiden tarihe de başlasam iyi olacak gerçekten.

aynen her gün girmeye çalışıp ne çalıştıklarınızı yazar mısınız genel anlmada hem birbirimizi teşvik ederiz hemde hırs yaparız .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…