Önerileriniz için çok sağolun. Bölümüm hemşirelik son sene dediğiniz gibi tez yazacakmışız. Stajlar zaten dönem içinde de haftada 2 gün .Acaba şimdi kitap almadan youtubedan, tabi sizin söylediklerinize de bakacagim video konu dinlesem ,ufak ufak notlar alsam. Konu başlıklarını bulmuştum.Eğer alman gereken puan 70 ise son yıl çalişsan yeterli olur.
Fakat son yılda tez ve eğer öğretmensen staj oluyor.
Eğer çok daha yüksek alman gerekiyorsa
ve alt yapın yoksa matematiğe şimdiden başlamanı tavsiye ederim.
Kaynak olarak isem yayınları kaliteli soruları olan bir yayın.
Bunun dışında eğer çalişmayı okumayı çok seven biriysen MEB lise kitaplarından
Tarih çoğrafya bakmanı önerebilirim.
Video olarak,tarih Ramazan yetkin
Çoğrafya Engin hoca
Bu tarz Videolar oldukça işine yarayabilir.
Hocam artk mesleğim ile ilgili özel sektörde iş bulmam da çok zor. Tecrübesizlikten,referanssızlıkta. İnşallah hepimizin gönlüne göre olur.İnşallah gönlünüze göre olur
Bende bir daha asla demiştim ama malesef başka çare yok.Bayanlar için özel sektör ızdırap.
Sınavda hep zamandan kaybettim.Hız çok önemli .
Ben geldim-Sakura-
Geldi geçti bir senem inşallah çöp olmamıştır hayırlısı ben çalışırken dış faktörler beni engelleyici çok şey vardı kafamdakileri tam olarak yapamadım ama bu deneyimle sana yapmalısın dediklerim var tabi
Coğrafya için Engin Eraydın hocanın tüm videolarını izledim tavsiye ederim ama tekrar hazırlansam Hakan Bileyen hocayı dinlerim sanırım. Kitabını şiddetle tavsiye ediyorum Hakan Bileyen hocanın coğrafyada 18 de 18 kitabı al ve bitir 3 günde bitiyor zaten çok güzel hazırlamış ve 4 soru tutturdu sadece son tekrar videosunda akıla kalıyor.
Türkçe için dilbilgisinde boğulma zarf edat vs bunları kesin ve net bil, çatı konusunu bil, noktalama bil. Haricinde önerim çok çok çok paragraf çözüp hızlan süre tut kendinle yarış.
Tarih için çok ayrıntıda boğuldum çıktı mı hayır. Ayrıntı sorusu azdı. Yorum çok diyorlar kanma o yorumlar bilgiye dayalı bilmeden neyi yorumlayacaksın :) Ramazan hocanın videolarını dinledim bir kez daha hazırlansam Celal Hoca yı dinlerim. Ramazan hoca kötü olduğu için değil kesinlikle iyi ben ramazan hoca bir kez daha çekmeyecek onu bildiğimden farklı bir hoca ve yayın ile hazırlanmak iyi olur diye onu dinlerim ve ayrıntısı daha azmış onun.
Matematikk yeşittiremedimOys uzun bir süre ayırdım ama olmadı. Çok soru çözüp farklı yayın ve farklı soru tipleri çözüp hız kazanmak şart. Kompleks sorular vardı. Matematik şöyle olmalı her gün çözülmeli ister 20 soru ister 40 ister 100 ama matematik asla ihmale gelmiyor. Tekrar şansı yok çözmek hız kazanmak önemli.
Vatandaşlık biliyorsun konu çalışması yapamamıştım hazırlanırken zamanım yetmedi dönüp sınavda da bakmaya sürem yetmedi ama baksam güncel ve vatandaşlıktan en az 5 net gelirmiş, kısmet ne deyim
Kesinlikle planın olsun, plansız çalışma günler su gibi akıyor. 1 ay sonra istediğimden düşük bir puan gelirse eğer Yılbası zamanı başlayacağım çalışmaya bu kez. Allah gönlünden geçeni versin inşallah faydası olur :)
Bu söylenti belki 10 senedir var ama bu söylentilere kulaklarını tıkayıp çalışanlar atandı. Bu açıdan düşünmeliyiz. İleride neler olacağını bilemeyiz ama şu an çalışmazsak hiçbir şey olamayızKızlar merhaba. Ben de 2018 KPSS girdim fakat sanırım tam istediğim gibi olmadı. 2020 ye hazırlanacağım fakat sınavın kalkacağı söylentileri çok var. Bu motivasyonumu çok etkiliyor. Yeni Milli Eğitim Bakanı atandı malum. Sınava yönelik bir değişiklik olursa çalışmalarım boşa gider zaman kaybederim diye korkuyorum. Fikriniz nedir ?
2020 için şimdiden çalışmaya başladınız mı peki ? Bende motive olup başlayayım istiyorumBu söylenti belki 10 senedir var ama bu söylentilere kulaklarını tıkayıp çalışanlar atandı. Bu açıdan düşünmeliyiz. İleride neler olacağını bilemeyiz ama şu an çalışmazsak hiçbir şey olamayız
Her gün muhakkak soru çözmeliyiz. Beş soru da olsa o günü çalışmadan geçirme. Uyumaya gittiğinde bugün de çok şükür verimli geçti diyebilmek kadar güzel ne var ki, şu an bizim durumumuzda bir insanın yapacağı tek şey çalışmak, çabalamak. Eğer yüksek puan almak istiyorsak, atanıp çalışıp alnımızın teriyle para kazanmak istiyorsak, çocuklarımıza iyi örnek olmak istiyorsak bu sınavı halledeceğiz. Bu sınavdan yüksek puan alıp atanan ve hayallerine kavuşan milyonlarca insan var ülkede. Ama hepsinin ortak özelliği her gün çalışmayı günlük rutinleri haline getirmek. Yeme içme gibi adamlar her gün şu kadar saat çalışacağım, her gün şu kadar soru çözeceğim dediler ve yaptılar. Bu kadar.merhaba kızlar bende 2018 girdim istediğim gibi geçmedi mal esef her sene bu tür muhabbetler geçiyor milyonlarca kişiyi devlet sınavsız almaz yine her daim sınav olur diye düşünüyorum. çok küçük hatalar yaptım sınav ne kolay ne zor du ama gerçekten stres olunca bildiklerini bile unutuyorsun2020 hazırlanacağım inşallah hatta hemen başlamak istiyorum şu an beynim çok yorgun en kısa zamanda başlayacağım zaten temel yaptım matematik çok çalışmam gerekiyor matematik netlerim çk düşük türkçe de o na keza
Ben kpss b olduğum için pek bilgim yok öğretmenliklerle ilgiliKizlar merhaba, ben bu seneki kpss ye bazi nedenlerden dolayi giremedim..
Zaten suan 4.sinif oldum. 2019 daki kpss ye giricem. Fakat tek yillarfa ogretmen alimi olmuyor sanirim. Bakanliklara atabilir miyim?
Bu sinavlarin farki nedir ben hangisine hazirlanacagim. Sasirdim biraz yardimci olur musunuz :)
Ben de sizin gibiyim. Şu an olabildiğince konuları halledip son sene soru çözme pratikliği kazanmalıyım. Malum sınav zamana karşı bir yarış gibi. Yüksek puan alanlarla konuştuğumda önerileri hep bu yönde oldu asla son zamana bırakma konuları bitir ve son sene devamlı soru çöz dediler. Öyle bir hale geliyormuşsun ki hiç vakit kaybetmeden hemen işaretleyip diğer soruya geçmeliymişsin. Ve sınavı bitirip cevaplarını bir daha kontrol etmeye vaktin kalmalıymış. Bunun için de çok fazla pratiklik kazanmalısın dediler. Bu şekilde çalışıp atanan o kadar çok arkadaşım var ki. Yapılamayacak bir şey değil. Sadece her gün vakit ayırıp planımıza uymalıyız o kadar.Merhaba kızlar bende malesef sınava hazırlanıp giremeyenlerdenim.
Hamileliğimin başında olduğum için kusmalarım çok yoğun.Girseydim büyük ihtimal tekrar çıkmak zorunda kalırdım.
Bide insanların hakkına girmek istemedim.
Bizim bölümde atanmak için en az 90 almak gerekiyor.Bide yds dil puanı istiyor.
Şimdiden başlayıp konuları halledip çocuk olduğunda da sadece soru çözme gibi bir fikrim var.
Başlayanınız var mı?
Şuan mat ve Türkçe dışında çalışmak pek mantıklı gelmiyor bana.
Çünkü çok çabuk unutulur sözel dersler.
Bu biraz da sana bağlı aslında. 4.sınıfta çalışmaya başlayıp kazananı da gördüm ama şöyle ki alandan girmişti ve derslerinden hiçbir zaman kopmamıştı. Yani ben sınava kpss b den gireceğim ve okuduğum bölümle ilgili hiç bir şey olmayacak. Ben konulara en baştan çalışmaya başlayacağım için ve bebeğimle de ilgilenmem gerektiği için iki sene bana gerekli. Derslerin eğer çok ağır değilse şimdiden bir şeylere başlarsan 4.sınıfta daha rahat edersin bu da var. Kendin durumuna göre karar ver. Ama ben senin yerinde olsam 4.sınıfta nelerle uğraşacağımı bilemem o yüzden şimdiden yavaştan başlardım. Kaynak olarak da tüm kaynaklar diyorum :) Çünkü ne kadar çok soru tipi görürsen o kadar iyi oluyor.Merhaba, sınava giren arkadaşlar inşallah emeğinizin karşılığını alırsınız. Ben üniversite 3. sınıfa geçtim .Sınav 2020 ye denk geliyor gk ve gy gireceğim. Sizce çalışmalara ne zaman başlamalıyım, 4. sınıf yeterli mi çalışmak için. Tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Faydalı bulduğunuz kaynakları da yazarsanız sevinirim, kpss ye dair hiç kaynak kitap almadım.
Evet ben bir süredir çalışıyorum. Artık rutin haline geldi2020 için şimdiden çalışmaya başladınız mı peki ? Bende motive olup başlayayım istiyorum
Benim ona hiç vaktim ve enerjim yok maalesefAranızda dershaneye giden var mı KPSS B için onun doğrultusunda takip edersek Belki faydası olur
KPSS B için dershane şimdi başlamaz.Aranızda dershaneye giden var mı KPSS B için onun doğrultusunda takip edersek Belki faydası olur
Denemeleri ben de düşünüyorum. Mümkün olduğunca vakit buldukça denemelere gireceğim.KPSS B için dershane şimdi başlamaz.
KPSS A için ise Eylül’den sonra başlar.
Fakat gitmeye hiç gerek yok bence çalışarak yapabileceğin dersler.
Tabi bunlar benim fikrim
Belki denemeye girmek için olabilir..
Bende öyle düşünüyorum.Deneme çok önemli özellikle hızlanmak için..Denemeleri ben de düşünüyorum. Mümkün olduğunca vakit buldukça denemelere gireceğim.
Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için .Yukarıda da belirtmişsiniz demekki son yıl konu eksiği kalmayıp,seri deneme çözenler kazanıyor bu sınavı.Bu yıl 3. sınıfa geçtim .Şimdi misafir var evde onlar gidince hemen konu anlatımlın kitap seti ile başlayacağım.Buradaki önerileri mutlaka dikkate alacağım,yargı akademinin konu anlatım setini gk gy övdüler onu almayı düşünüyorum ilk etapta.Okullar açılana kadar geldiğim yere kadar geleceğim,2020 ye kadar unuturum büyük ihtimalle bilgileri.İnşallah siz de emeğinizin karşılığını alırsınız.Hemşirelik B grubu ile atanıyormuş.Bu biraz da sana bağlı aslında. 4.sınıfta çalışmaya başlayıp kazananı da gördüm ama şöyle ki alandan girmişti ve derslerinden hiçbir zaman kopmamıştı. Yani ben sınava kpss b den gireceğim ve okuduğum bölümle ilgili hiç bir şey olmayacak. Ben konulara en baştan çalışmaya başlayacağım için ve bebeğimle de ilgilenmem gerektiği için iki sene bana gerekli. Derslerin eğer çok ağır değilse şimdiden bir şeylere başlarsan 4.sınıfta daha rahat edersin bu da var. Kendin durumuna göre karar ver. Ama ben senin yerinde olsam 4.sınıfta nelerle uğraşacağımı bilemem o yüzden şimdiden yavaştan başlardım. Kaynak olarak da tüm kaynaklar diyorum :) Çünkü ne kadar çok soru tipi görürsen o kadar iyi oluyor.
Her gün az da olsa rastgele bir konudan tekrar yapmaya çalış bir de, eski çalıştığın konuları unutmamak için.Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için .Yukarıda da belirtmişsiniz demekki son yıl konu eksiği kalmayıp,seri deneme çözenler kazanıyor bu sınavı.Bu yıl 3. sınıfa geçtim .Şimdi misafir var evde onlar gidince hemen konu anlatımlın kitap seti ile başlayacağım.Buradaki önerileri mutlaka dikkate alacağım,yargı akademinin konu anlatım setini gk gy övdüler onu almayı düşünüyorum ilk etapta.Okullar açılana kadar geldiğim yere kadar geleceğim,2020 ye kadar unuturum büyük ihtimalle bilgileri.İnşallah siz de emeğinizin karşılığını alırsınız.Hemşirelik B grubu ile atanıyormuş.